Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ati Radeon 9550 a OpenGl...Prosze o pomoc..
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
ListuniO
Mam takiego radeona jak w temacie... chce pograć w CS:SOURCE... gra chodzi ale może chodzić lepiej... Karta obsługuje Direct 3d i OpenGl... Chce żeby CS działa pod Open Gl ale chodzi pod Direct3D... bardzo prosze ... napiszcie jak zrobić żeby gra chodziła pod Open Gl... szukalem dwa dni odpowiedzi i nic nie znalazlem... czy jest jakas opcja zeby gre odpalic pod Open Gl??
Gram przez Steam w CS-a...

Bardzo dziekuje za pomoc...
Giboon
CYTAT(ListuniO @ 5 01 2008, 22:48) *
Mam takiego radeona jak w temacie... chce pograć w CS:SOURCE... gra chodzi ale może chodzić lepiej... Karta obsługuje Direct 3d i OpenGl... Chce żeby CS działa pod Open Gl ale chodzi pod Direct3D... bardzo prosze ... napiszcie jak zrobić żeby gra chodziła pod Open Gl... szukalem dwa dni odpowiedzi i nic nie znalazlem... czy jest jakas opcja zeby gre odpalic pod Open Gl??

Mam tyaką samą karte i jade na sterownikach Radeon Omega Drivers v3.8.421 i wszystko jest git tylko na nich mi np CoD 4 chodzi,bo na innych nie chce.
beavisbathol
CYTAT(ListuniO @ 5 01 2008, 22:48) *

To czy gra chodzi pod Direct3D, OpenGL, Mesa zależy od programistów. Karta graficzna może co najwyżej obsługiwać dany standard. Zmiana jego jest raczej niemożliwa gdyż to nie jest kwestia jednego pliku tylko całego kodu gry. Chyba, że programiści przewidzieli taką możliwość w co wątpię. Zmianę renderowania grafiki to stosuje się w modelatorach 3D.
kamil
Niestety nie ma takiej opcji. Musisz kupic nową kartę, bo ni wacka nie będzie dobrze działac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.