Temat może sie przyjmie, może nie... Pochwalcie się własnymi XMB, wklejajcie screenshoty. Żeby zrobić screena:
CYTAT(nWo @ 17 11 2007, 15:02)

A co do fotek to
tutaj masz plugin sciągnij go. A jak nie mozesz to szukaj w necie pliku na nazwie screenshotbmp.prx
1. na memorce stworz folder seplugins i tam wrzuc plik screenshotbmp.prx
2. stworz tez w tym folderze plik txt o nazwie game.txt i wpisz linijke
ms0:/seplugins/screenshotbmp.prx zapiszs plik.
3. wejdz do RM, tznj wyłącz konsole i włącz trzymając R
4. w zakladce plugins ustaw plugin screenshotbmp.prx (Enabled) i gotowe, wyjdz z RM, konsola sie uruchomi i fotki w grach robisz wciskając nutke.
Jezeli chcesz robic fotki w menu XMB to nie wpisujesz tego tekstu w pliku game.txt tylko w jakims innym pliku, nie pamietam teraz jego nazwy, ktos kto przeczyta moj post prawdopodobnie napisze, bo ja nie pamietam i nie iteresi mnie robienie fotek z menu. Prawdopodobnie jest to plik VSH.txt
[tak, to ten plik i aktywuje sie tak samo - dop. CoATI] ale naprawde nie pamietam.
Aha i nie wiem czy przypadkiem nie trzeba miec CFW zeby pluginy dzialaly 
gdyby plugin nie chcial sie sciągnąć - kliknij zapisz jako i to co sie zapisze otwórz winrarem.
Na zachęte moj XMB:

Screeny troche stare ale XMB nadal ten sam

To przez Ciebie ,mam ten theme xD
Hej, koledzy, skąd Wy macie takie fajowskie XMB? Bo zwykłe customy to syf jest, a to mi się na serio podoba!
CYTAT(nWo @ 6 01 2008, 16:09)

czy to sie rusza ??
jesli o mnie chodzi to plomyczek sie rusza

Grigori@ - jesli masz CFW to podmieniasz w flash0 odpowiednie pliki i juz

w google wpisz 'rco themes for psp' lub '3.71 themes' i powinno cos byc

przed wgrywanie theme'a zrob kopie flash0 [nie wywalaj plikow z f0 tylko podmieniaj bo zrobisz bricka]... no to tyle
Dark Serge
7 01 2008, 11:20
Teraz na 3.71 mam to :

A na 3.52 miałem to, i uważam ze side XMB jest najlepszym themem jaki powstał do tej pory :

---------
Edit
Oł maj - nikt nie powiedział, a jest temat na 3.71 który wygląda
prawie jak sideXMB na 3.52, a toto :

i już jestem w domu
__bercik07
8 01 2008, 17:27
Obecnie wyglada tak
Redmitsu
8 01 2008, 19:31
Nie mam sie czym chwalic , zwyczajny .rco ;]

@Dark Serge
Mozna cie prosic o link badz nazwe twojego pierwszego .rco na 3.71 ? ;]
CYTAT(Redmitsu @ 8 01 2008, 21:31)

Mozna cie prosic o link badz nazwe twojego pierwszego .rco na 3.71 ? ;]
na szybko biala wersja tego theme'u/ szukaj pod nazwą silk 'costam'.
http://tools.endlessparadigm.com/fsharelink.php?site=mediafire&id=85odf3jmbhj//edit
Dłuższe siedzenie na RCO jest męczące... teraz mam połączenie: PTF + zmieniona fala i tło.
Dark Serge
9 01 2008, 00:27
@ Coati - pleciesz głupoty - na Side'ach jest super wygodnie i przejrzyście

@ Redmitsu - łapaj :
http://xmbtheme.pspbloog.info/news+article...ywords+silk.htm
Redmitsu
9 01 2008, 00:47
I ponownie musze wam ładnie podziekowac ;]
elsaint360
9 01 2008, 08:59
Ja nie mogę nigdzie na moim PSPku znaleźć flasg0 (chodzi o to jak podłącze do PC) chciałem zrobic sobie jakiegoś z tych, ale, że nie mam flash to KUPA
CYTAT(Dark Serge @ 9 01 2008, 02:27)

@ Coati - pleciesz głupoty - na Side'ach jest super wygodnie i przejrzyście

wiem

czasem tak mam
CYTAT(elsaint360 @ 9 01 2008, 10:59)

Ja nie mogę nigdzie na moim PSPku znaleźć flasg0 (chodzi o to jak podłącze do PC) chciałem zrobic sobie jakiegoś z tych, ale, że nie mam flash to KUPA
podstawowe pytanie... masz custom firmware? jak tak to przez reconvery menu sobie wejdz [patrz 1 post].
///EDIT
sprawdzilem ten side pixel theme ale nie przypasowal mi. chcialem lekko zmodyfikowac wyswietlanie menu [ikony, miniaturki] ale sie posypal

no i theme nie przewiduje grania z umd [niefajnie to wyglada]
ostatecznie znalazlem cos podobnego IMO lepszego:
[moje screeny jakby co

]
z tapetą

bez tapety

.................
szkoda, ze w softach powyzej 3.40 nie da sie dac fal na tapete [tapete w zadowalajacej rozdzielczosci]... wyswietla biale tło
podbijam temat

theme rco na sofcie 3.80m33

swoja droga chyba tylko mi wszystko na tym sofcie dziala bez zastrzezen... zero lagow i zwiech w grach O_o
czy wszystkie te fajne skiny wymagają CFW?
czy na orginalnym mozna zmieniac tylko wyglad (obrazek) ikonek i tło? a nie ich polozenie i kształt i wszystko?
.ptf to tylko ikony i tapeta, szalu nie robia, wrazenie natomiast wywieraja takie themy .rco gdzie jak widac cale menu konsoli jest przebudowane, a czy to dziala na orginalnym

pewnie tak. ale niech napisze to ktos kto ma oryginalny fw
na oryginalnych FW tylko ptf'y... bo jak wgrac do flasha rco czy nawet odpalic jakas aplikacje ladujaca skina? nie da rady

tylko ptf.
Mr.Yano instalacja CFW jest nieunikniona
CYTAT(nWo @ 20 01 2008, 02:12)

Mr.Yano instalacja CFW jest nieunikniona

jeszcze troche i sie zlamie
Grzehoo
20 01 2008, 13:59
Zwykła kompozycja bez tapety, kolor brązowy.
_Milan_
20 01 2008, 14:23
ja tez mam braz ;]
ale podoba mi sie ten design coatiego, moge to miec coati na 3.71 ?
CYTAT(_Milan_ @ 20 01 2008, 16:23)

ja tez mam braz ;]
ale podoba mi sie ten design coatiego, moge to miec coati na 3.71 ?
http://www.sendspace.com/file/wom84r
Ten jest lepsiejszy niz stary

'fala' tła wygrzebana z czelusci mojego hdd xD nawet nie wiedzialem, ze cos takiego mam

, a calkiem fajnie wyglada i sie rusza xD
ChOomik
22 02 2008, 13:34
Mi się jeszcze nie znudził oryginalny ;]
przejsciowo

chyba wracam do poprzedniego
Redmitsu
9 03 2008, 00:41
Coati zarzuć tapetka ;>
CYTAT(Redmitsu @ 9 03 2008, 02:41)

Coati zarzuć tapetka ;>
jest na oficjalnej stronie okami. jakos tak pierwszy link z google'a
Redmitsu
9 03 2008, 11:34
kej mam , dzieki ;}
Grzehoo
10 03 2008, 20:50
Bez ekstrawagancji, już raz sobie we flash0 namieszałem ;].
Dark Serge
14 03 2008, 14:55
U mnie na tapecie (po skrinie z Patapon'a) Skrin z God of War :CoO
dudek jezu jakie fajne, tez takie chce, daj jakis namiar
Na jakies konkretne fajne theme z Pataponami idzie linka zdobyc koledzy?
Małe pytanko natury technicznej Panowie: mam sofcik 3,90 i ściągając niektóre themy do niego otrzymuję plik zapisany w folderze (w którym są kolejne foldery ''font'', vsh'' i inne ) to gdzie ja mam je wrzucać, jak w folderze ''themes ''nie działają -nawet ich nie widać . A są też takie, co bezpośrednio wrzucam i jest ok ???
a sofcik oryginalny sony? jak tak to niestety pozostaje ci zmiana ikonek i tapety

jesli soft to m33 to te pliki podmieniasz w flash0 poprzez reconvery menu [przytrzymanie r przy starcie konsoli] - pamietaj o zrobieniu kopii plikow i wywaleniu folderu DIC
Nie oryginalny, ale ustaliłem ,że w 3,90 themy wrzuca się do folderu ''theme'' , a nie miesza się we flash-u .
Dark Serge
18 03 2008, 15:47
ale Ty ściągasz te 'lepsze' themy które wrzuca się do flash0(z możliwością bricka), a do folderu Theme wrzuca się themy z rozszerzeniem .ptf
hmmm, a to ja sie spytam inaczej - te themy o których piszesz, tzn te bezpieczniejsze .ptf, wrzuca się normalnie do folderu Theme, nawet jak mam soft 3.90 m33?
ta.
.ptf mozna uzywac nawet jak sie ma oryginalny soft.
.rco na dwa sposoby, 1. na zywca do flash0 2. uzywajac plugina, mozna bez grzebania we flash ryzykujac to i tamto wrzucic je do folderu na memorce i zmieniac jak .ptf'y
Dark Serge
7 05 2008, 11:52
tu zadam pytanie do tych co to uzywali themow w .rco:
dzisja chciałem wrócić do themów rco po dlugim czasie jak używałem zwykłego XMB
przerzucam pliki i zawsze jeden z plików (albo topmenu icon, albo sys-config , coś takiego) wysypuje mi sie i wywala błąd crc o_O
ściągałem themy z chyba 10 różnych źródeł i przucałem pliki na dwóch kompach - ciągle sie wywala na jednymz tych dwóch plików
soft mam 3.71 m33-4
Zależy mi na działającym SidePixel XMX bo to mój ulubiony theme, ale nie mogę go mieć bo sie sypie coś....
any ideas ?
CYTAT(Dark Serge @ 7 05 2008, 12:52)

tu zadam pytanie do tych co to uzywali themow w .rco:
dzisja chciałem wrócić do themów rco po dlugim czasie jak używałem zwykłego XMB
przerzucam pliki i zawsze jeden z plików (albo topmenu icon, albo sys-config , coś takiego) wysypuje mi sie i wywala błąd crc o_O
ściągałem themy z chyba 10 różnych źródeł i przucałem pliki na dwóch kompach - ciągle sie wywala na jednymz tych dwóch plików
soft mam 3.71 m33-4
Zależy mi na działającym SidePixel XMX bo to mój ulubiony theme, ale nie mogę go mieć bo sie sypie coś....
any ideas ?
mialem tak przy kilku theme'ach... okazuje sie, ze problem powszechny.
ja zrobilem tak:
wywalilem wszystkie pliki theme'a [folder dic obowiazkowo tez] z flash0 i ten jeden plik, ktory sie nie chcial kopiowac spakowalem osobno rarem - przekopiowalem na psp [rar] - rozpakowalem bezposrednio w flashu - wgralem cala reszte plikow. wtedy dzialalo.
potem jak zauwazylem... wystarczylo przekopiowac jako pierwsze, pliki wywolujace blad crc.
Dark Serge
7 05 2008, 15:58
woah ! ;D
podziałało ;D
thx !
A ma ktoś te wersje Side Pixel XMB co ja kiedys tu wrzuciłem ?

o ta ma ikony troche inne jak się wejdzie w np. system.
Ale theme piękny jest ^^
Szkoda że SideXMB nikt nie skonwertował ...
Bartezoo
9 05 2008, 00:04
CYTAT(Coati @ 20 01 2008, 16:08)

Zapodaj
niestety juz go nie mam... poszukaj na pspoland lub psp-team - Coati
szału nie ma... tylko podbijam temat

Za(pipi)isty, tylko ta kierownica tak srednio.
bo to niby theme z gt5... a grzebac w ptf'ie mi sie nie chce xD
póki co mało jest jeszcze ciekawych them dla 4.01
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.