Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ustawianie LCD
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Mikes
Zakupiłem monitor LCD(samsung 940n+) ale ni (pipi) nie moge go ustawic. Gdy bawie sie ustawieniami obrazu jest albo za jasno albo za ciemno, zbyt jaksrawo lub zbyt blado, nie wiem jak zrobic zeby było dobrze ;f Ma ktoś ten monitor ew. wie ktoś jak prawidłowo ustawiac monitory?

edit. dodatkowo caly czas przez monitor płyna pod skosem takie jakby krechy, nie rzuca sie to w oczy ale na forum PE jest to widoczne i nieco denerwuje, kwestia złych ustawien?
alexx-1
Mam taki problem, przestawił mi się format w PC z 4:3 na 16:9 i wszystko mam teraz rozciągnięte i nie wiem jak to zmienić, czy wie ktoś jak to zrobić? Pozdro.
Yacek
Opcje monitora w osd lub sterowniki karty graficznej.

A co do ustawiania lcd to nie ma konkretnych ustawien. Kazdy ustawia tak jak mu pasuje.
alexx-1
CYTAT(Yacek @ 6 01 2008, 17:33) *

Kurde nie mogę tego znaleźć, możesz mi jakoś dokładniej napisać... ? [382]bow.gif
STRETCH
jesli masz nvidie to gdzies w jej aplikacji jest latwe ustawianie lcd. tylko naciskasz 'auto'.
Yacek
CYTAT(alexx-1 @ 6 01 2008, 18:23) *
CYTAT(Yacek @ 6 01 2008, 17:33) *

Kurde nie mogę tego znaleźć, możesz mi jakoś dokładniej napisać... ? :bow:

Wlasciwosci ekranu -> ustawienia -> zaawansowane ?
ako
CYTAT(alexx-1 @ 6 01 2008, 19:29) *
Mam taki problem, przestawił mi się format w PC z 4:3 na 16:9 i wszystko mam teraz rozciągnięte i nie wiem jak to zmienić, czy wie ktoś jak to zrobić? Pozdro.

Skoro Ci sie przestawil z 4:3 na 16:9 to chyba masz zwezone a nie rozciagniete wink.gif
Rozdzielczosc masz na pewno 4:3 ustawioną?

@Mikes

Ustawień konkretnych nie ma, musisz to jakoś sam dostosować. Jeżeli wcześniej używałeś CRT, to LCD ma po prostu inny obraz i trzeba się przyzwyczaić... poużywaj trochę na najlepszym wg. Ciebie ustawieniu, na pewno się przyzwyczaisz wink.gif Też jak wymieniłem starego CRT na LCD to myślałem że mi oczy wypali wink.gif

Co do "krech" na ekranie... Może to być wina albo karty graficznej, albo kijowego kabla, albo monitora, musiał byś po kolei sprawdzić każdą opcję.
Nigdy nie bawiłem się szajsungami lcd, ale jakoś nie mam zaufania do tej firmy wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.