Kto by się pisał na turniej w GH 2 i free play w GH 3 a poznaniu ? Bo jesli była by jakas konkretna liczba osob moge sporobwac cos z organizowac

Ok to
zgłaszać do mnie na PW kto ma jaką gre (GH 2/3 ) i swój nick, ja poniżej zrobię liste graczy i będziemy mogli sobie po rywalizować w obie części.
ranaghar
5 01 2008, 21:48
Free play może być ;> Tylko, że sesja się zbliża, także przed końcem lutego raczej nie
CYTAT(Flaha @ 5 01 2008, 13:41)

Kto by się pisał na turniej w GH 2 i free play w GH 3 a poznaniu ? Bo jesli była by jakas konkretna liczba osob moge sporobwac cos z organizowac

A co powiecie na to ze wybieramy jakiegos songa i poziom trudnosci i po załózmy 3 dniach wyniki ze zdjeciem potwierdzajcym? Sporo osób juz gra, mozna zrobic takie cos w kazdej z 4 czesci.
El Loco Chocko
6 01 2008, 21:21
Jestem za
Proponuje, powiedzmy Paint it Black na hardzie, czas do srody? Kto wygra, wybiera.
Ludzie, dajcie czas tym, ktorzy jeszcze nie maja gry. Fajny pomysl, ale poczekajcie do premiery.
CYTAT(Mikes @ 6 01 2008, 18:19)

A co powiecie na to ze wybieramy jakiegos songa i poziom trudnosci i po załózmy 3 dniach wyniki ze zdjeciem potwierdzajcym? Sporo osób juz gra, mozna zrobic takie cos w kazdej z 4 czesci.
taaa super...sporo osob gra...
ciekawe kto? Skoro gra razem z wioslem jest nie do kupienia w PL????
Sporo gra, bo sprytni nie kupują w PL

Wystarczy najprostsza karta kredytowa, by za 50 dolarów (bez gitary) kupić grę na Play-asia (a i z gitarą się da - zakładam że nawet po dowaleniu cła wychodzi taniej) - z polskimi sklepami przestałem się użerać już dawno i bardzo sobie to chwalę.
Na wszelkie konkurencje się piszę, tylko trzeba jakieś zasady sprecyzować. Ktoś się pokusi?
Keymaker
6 01 2008, 22:43
Count me in !!!
Koso, mam nadzieję, że wymasterowałeś leciutko tę gierkę, bo Twoja walka ze mną to był śmiech

KO !!!
koso - ja tez sporo kupuje za granica. Tym razem jednak myslalem, ze bez problemow kupie sobie Gh3 z gitara, bo dwojke sprzedalem jakis czas temu. Poczekajce na wszystkich
Przede wszystkim, zdjęcie być musi, takie czasy, ufac nie można nikomu xD Propnuje jedną piosenke grac od razu na 4 poziomach trudnosci, coby zmierzyc sie mogli początkujący i zaawansowani. Piosenke wybierać bedzie osoba która wygrała na expercie coby burdelu nie było. Czas na realizacje, tydzien to za duzo wiec mysle ze tak ze 3-4 dni.
Co wy na to?
Er_WolvEr
6 01 2008, 23:17
Jeszcze tylko sie wprosze - nie ma problemu, by grać na wersji na PS2 a nie X360

?
Mikes omińmy easy !. No bez przesady...
CYTAT(Mikes @ 6 01 2008, 18:19)

jestem za

wiosełko mam, więc nie problem, do poznania też blisko.
Anyway, proponuje zaczac od Normal/Hard/Expert,
Paint it Black?

Wyniki do czwartku, wygrany z experta wybiera song.
Generalnie mogę sobie trochę palce powyginać, a i rywalizacja się przyda :] Dawno gierki nie odpalałem, więc mogę się trochę połamać, ale na Hardzie mogę spróbować :]
Acha... że wersja PS2, to nie przeszkadza? ;)
dawałem tego linka w topicu o GH3 na PS2 -
Paint It Black - Expert (259088 pkt)
Jedziecie
Ok. Po kilku próbach wyszło, że na Normalu mam 100% trafionych nutek, więc zero zabawy. Na Expercie odpadam w połowie. Za to Hard daje najwięcej frajdy i tutaj zamierzam coś pokombinować, choć na poważne miejsce nie liczę ;)
Na hardzie cały czas nie moge miec 5*, zawsze 4 z 95%, kierwa. Expery na 3 gwiazdki, mam wynik o 100 tysiecy mniejszy niz jak grałem na padzie ROTFL. Anyway, tych z pada wrzucac nie bede, imo bez sens.
Normal tez na 100%, nie wiem czy jest sens wrzucac ten wynik w tak łatwej piosence ;p
Ja już się powoli zaczynam wku.rwiać (zapewne jeszcze dzisiaj wieczorem jakiś mój post wyląduje w "co cię w życiu wkur.wia?" :D ). Ciągle te same momenty mi nie wchodzą, nie zbieram prostych star powerów... jedno wielkie gó.wno :/
Na razie zawsze jest 5* i 96%.
Ok, jedziemy dalej :P
El Loco Chocko
7 01 2008, 17:03
Proponowal bym na hardzie poprzestac...no ja na pewno na experta nie wbijam
Dobra, ja swoje juz mam, harda jeszcze pocwicze, na expercie poprzestaje, grałem tą piosenke zaledwie 2x a i tak jestem cholernie zadowolny(na razie nawet harda nie skonczyłem, poprawiam wyniki)
Więc tak:
Hard - 141995 96% 5*
Expert - 156762 94% 4*
Dobra... jutro ważny kolos, a i tak więcej nie wyciągnę. I tak się cieszę, jak szczerbaty na suchary, że pobiłem swoje poprzednie osiągnięcia o ponad 15.000.
Hard - 192.984, 98% hit, 279 streak

No i top5 moich wyników:
Keymaker
9 01 2008, 20:27
Wprowadźmy obowiązek grania na gitarze...Będą naprawdę wyrównane szanse
CYTAT(Keymaker @ 9 01 2008, 20:27)

Wprowadźmy obowiązek grania na gitarze...Będą naprawdę wyrównane szanse :)
Nom też tak myślę. Gorzej, że ciężko to sprawdzić :/
W każdym razie ja gram tylko na gitarze.
Keymaker
9 01 2008, 21:30
Ja tam jak na razie mogę pochwalić jedynie filmikiem z "Holiday in Cambodia" na Hard zagranym. Poniekąd znany już w pewnych kręgach...
Podpinam się jeszcze pod Paint it Black
Hard 189365 99% strtak 247

Expert 247995 98% streak 399
Kiedy podsumowanie i wybór nowej piosenki? Chętnie bym znowu coś poćwiczył :]
Może następnym razem określmy dokładną godzinę, do której można składać wyniki...
Będziemy podliczać punkty za wygrane czy gramy bez zadnych punktacji itp?
Anyway, erix dał najwyzszy wynik na expercie, jako ze juz raczej nikt nic nie wrzuci proponuje zarzucic cos nowego, erix wybiera.
myrdolf
10 01 2008, 21:38

Hard: 201956 , 99% note hit , 473 note streak

Expert: 250310 , 98% note hit , 312 note streak
CYTAT(myrdolf @ 10 01 2008, 21:38)

file://localhost/C:/My%20Downloads/IMG_0188%20(WinCE).JPG Hard: 201956 , 99% note hit , 473 note streak
file://localhost/C:/My%20Downloads/IMG_0190%20(WinCE).JPG Expert: 250310 , 98% note hit , 312 note streak
Coś zdjęcia nie śmigają :> Jeśli wrzucisz dobre zdjęcia (imageshack?), to wybierasz co gram następne.
Acha... przydałby się jakiś ranking. Może 3 pkt. za miejsce 1., 2 pkt. za drugie i punkt za trzecie?
Dobra to kto w końcu wybiera ?

Może myrdolf wybierz Ty coś.
No od teraz ustalmy już jakieś konkretne zasady. Jaki jest w końcu czas składania wyników ?
myrdolf
10 01 2008, 22:07
Holiday in Cambodia:)
Proponuje co 4 dni do 22.
HiC, ok, czas do poniedziałku, 22. Myslę ze tak bedzie opymalnie
CYTAT(Mikes @ 10 01 2008, 22:34)

Proponuje co 4 dni do 22.
HiC, ok, czas do poniedziałku, 22. Myslę ze tak bedzie opymalnie
No git :] Jeszcze jakby ktoś był tak miły i zrobił ranking i podliczył punkty. Nie musi być dzisiaj ;)
Ale jak punktujemy?
1. - 3pkt
2. - 2pkt
3. - 1pkt
nizej - zero
?
CYTAT(Mikes @ 10 01 2008, 23:50)

Ale jak punktujemy?
1. - 3pkt
2. - 2pkt
3. - 1pkt
nizej - zero
?
No chyba, że ktoś ma inny pomysł.
Czyli granie na padzie odpada?
CYTAT(TasTer @ 11 01 2008, 13:41)

Czyli granie na padzie odpada?

No raczej... chyba, że osobny ranking dla gitarowców, a osobny dla padowców. Ale w ten sposób rozdrobnimy się na tyle, że w każdym rankingu będzie po dwóch zawodników ;)
myrdolf
13 01 2008, 12:49
Hard: 335,311

Expert: 395,605 (na kartce moja ksywa:) bo zrobilem ten wynik jakis czas temu w karierze)

i jeszcze poprawiony wynik Paint it Black ( 545 note streak; 99% hit ; 271,538 )
Hard
333808 98% Streak 254

Expert
401131 97% Streak 291

PS. Ciekawostka - parę dni temu dokonano FC Jordana na Expercie z GH2. Nieludzka rzecz
Ja sobie odpuszczam Holidays in Cambodia, bo nie miałem czasu żeby poćwiczyć, a wyniku w granicach 170.000 nie warto wrzucać.
Keymaker
14 01 2008, 19:08
Na na expert raz zagrałem na 264K i nie mam zamiaru się pogrążać...Pogadamy, jak będzie Paranoid lub When You Were Young :E Tu to expert wskazany
Gramy Scorpions'ów teraz.
myrdolf
18 01 2008, 16:22
Expert: 239,872
Godzinę temu przypadkiem trafiłem na ten topic, powinniście go jakoś bardziej zareklamować
Sam chciałem coś takiego założyć, ale nie wiedziałem czy będzie się to cieszyć powodzeniem.
Ale dość gadania

Scorpionsi, expert: 240 762

EDIT: update wyniku
myrdolf
20 01 2008, 14:34
dobra yanek moze wybierz nastepny kawalek do zagrania bo minelo juz 5 dni..
OK, to ja proponuję
Welcome To The Jungle, jeden z moich ulubionych
I od razu swój aktualny wynik wrzucam:
Expert: 227 036

EDIT: update wyniku
myrdolf
20 01 2008, 15:23
Expert: 227,161
moze cos z gh 2?? niestety nie mam gh 3 ;/ a tez bym sobie porywalizowal
Wszystkim nie dogodzisz, ale rzeczywiście teraz to tylko 2 osoby na krzyż rywalizują.
Można by np. w pierwszym poście zrobić listę wszystkich utworów z GH2 i GH3, i w każdym utworze podział hard i expert i 3 najlepsze wyniki...
tylko że dużo tego i ciężko by było cokolwiek znaleźć.
Chociaż to nie jest główny problem, zawsze można zrobić np. coś takiego jak tu:
http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=161196 (podaję tylko w ramach przykładu, to nie jest reklama

)
No i druga kwestia jest taka, że jeśli będą tylko np. 4 osoby rywalizować to szkoda wogle zachodu.
A pozatym to tak tylko głośno myślę
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.