Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: QDVD
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
famas_kg
Witam.

Dzisiaj przydarzył mi się mały incydent. Mianowicie, doszedł do mnie film, który zamówiłem. Jest to QDVD, z tego co przeczytałem, jest to normalna płyta DVD z jakimś starym filmem, o poprawionej jakości oraz z dodatkami. Myślałem więc, że moje PS2 nie będzie miało problemów z odpaleniem płyty. Wkładam nośnik, czekam, czekam i nagle wyskakuje, że nie może odczytać płyty. W związku z tym moje pytanie brzmi: Dlaczego sonka nie chce/ nie może odczytać filmu? Czy jest to spowodowane?
yasiekk
Tym, ze ps2 nie potrafi odczytywac plyt QDVD.
Junkhead
CYTAT(yasiekk @ 8 01 2008, 20:33) *
Tym, ze ps2 nie potrafi odczytywac plyt QDVD.

To dziwne bo jakoś obejrzałem Drabine Jakubowa na swojej konsoli.
yasiekk
A ja obejrzalem na swojej Dzikie Żądze 3, ale co z tego?
Laser moze pada.
STRETCH
czym sie rozni qdvd od zwyklego dvd? i drabina jakubowa od dzikich zadzy 3?
genetyk@
mialem podbny problem z filmem na dvd MI:3, plytke wlaczylem i nic, wyskakuje ze niemoze odczytac dvd, a plyta nowa, podobnie jak sama konsola 4 miechy ma, nigdy nieupadla, blink.gif itp.
Junkhead
CYTAT(STRETCH @ 9 01 2008, 02:47) *
czym sie rozni qdvd od zwyklego dvd?

Nie wiem czym się różni QDVD od DVD (pewnie tylko pisownią), Drabinę Jakubowa jest na QDVD i sobie od czasu do czasu oglądam na konsoli.
famas_kg
na QDVD wydawane są klasyki, oraz różne dodatki do nich (wypowiedzi aktorów etc.), a z racji, że jestem fanem Nagiego Instynktu, to zamówiłem sobie oryginał pierwszej części, bo drugą mam. Konsola oczywiście jest nieprzerabiana, także postanowiłem zwrócić się o pomoc do Was. Film na komputerze normalnie oczywiście się otwiera. Kiedy otwieram płytę to foldery są takie jak na normalnym DVD. Jednak dlaczego PS2 nie może odpalić tego nadal nie wiem. Gry oraz filmy na innych płytach hulają normalnie. Może to rozmiar płyty, jednak nie wydaje mi się aby akurat ten film zajmował ponad 4,7 gb.
2razyjot
CYTAT(famas_kg @ 10 01 2008, 17:43) *
na QDVD wydawane są klasyki, oraz różne dodatki do nich (wypowiedzi aktorów etc.), a z racji, że jestem fanem Nagiego Instynktu, to zamówiłem sobie oryginał pierwszej części, bo drugą mam. Konsola oczywiście jest nieprzerabiana, także postanowiłem zwrócić się o pomoc do Was. Film na komputerze normalnie oczywiście się otwiera. Kiedy otwieram płytę to foldery są takie jak na normalnym DVD. Jednak dlaczego PS2 nie może odpalić tego nadal nie wiem. Gry oraz filmy na innych płytach hulają normalnie. Może to rozmiar płyty, jednak nie wydaje mi się aby [b]akurat ten film zajmował ponad 4,7 gb[./b]

Przeciez PS2 czyta plyty DL! O_O
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.