Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: twórczość kieślowskiego
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
palo
witam
w dziale filmowym nie udzielam się zbytnio bo kinomaniakiem nie jestem, ale jako że na uniwerku uczęszczam na przedmiot poświęcony kieślowskiemu to i na forum mogę poruszyć ten temat smile.gif co sądzicie o nim, o jego filmach, ile z nich widzieliście? ja miałem do czynienia głównie z dokumentami i powiem wam że niektóre naprawdę dają do myślenia; temat zakładam z jeszcze jednego powodu - muszę napisać pracę na zaliczenie, wybrałem jednak dość uniwersalny temat na który chciałbym poznać wasze zdanie - "czy kieślowskiego spojrzenie na polskę przestało być aktualne?"; temat bardzo ogólny, ale dzięki temu można się wykazać wink.gif
kempa
co studiujesz, ze masz osobny przedmiot poswiecony Kieslowskiemu ?
palo
politologie, w każdym semestrze muszę zapisać na na tzw. "wybór", są to z reguły trochę luźniejsze zajęcia, mniej lub bardziej związane z kierunkiem studiów; mogłem wybrać 2 z bodajże 16 przedmiotów
epl
od siebie dodam ze kieslowski to obowizkowy punkt programu na studiach filmowych na southampton uni
kieslowski jest tutaj naprawde uznany za jednego z najwazniejszych tworcow lat 90
kempa
a to ciekawe biorąc pod uwage fakt, ze wiekszosc ze swoich dzieł nakrecił on w latach 70 i 80... zostaja Wam trzy kolory i podwójne zycie weroniki z pierwszej połowy lat 90... obrazy nietuznikowe, to fakt, ale w przypadku Kieslowskiego dziwi zaliczanie jego twóczosci tylko z tego okresu, bo nie łapie sie wtedy nawet genialny dekalog - dla mnie osobiscie jedno z najwiekszych dzieł w historii polskiej kinematografii.
epl
3 kolory + dekalog, moze przesadzilem z tymi latami 90
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.