Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Neostrada (LB) problem
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Masher
A więc,
do wczoraj wszystko było git a od wczoraj sciaga się jakoś lipnie. Czy tylko ja tak mam czy inni też?
ShoGun1337
Też to miałem, zawsze musi być z neo jakiś problem. po miesiącu powinno przejść.
Ale to chyba wina systemu, kiedyś miałem XP Professional bez service packa, zawsze po formacie sie tak działo, a jak już dostałem w swoje ręce Xp professional sp2 to nie było takich problemów.

Edit:
Lol, lub to:
Dzwonie do pomocy technicznej i pytam się dlaczego tak wolno ściąga a oni na to "Jaki ma pan system?" odpowiedziałem Windows XP Professional
To on na to "Neostrada w tej chwili ściąga tajne pliki z internetu".......!
Masher
Aha no to fajnie tylko że service packa mam 2 caly czas i do wczoraj było ok. Ahh ta Neostrada...
ShoGun1337
Zabić ją! icon_chainsaw.gif
Masher
A samo ci sie naprawiło czy jak. Z HTTP idzie pieknie a torrent (nowy Naruto) nie sad.gif
Di
Jak nie ustawiłeś małego limitu uploadu to na Neostradzie nie będziesz szybko ściągał, bo upload i download nie są rozdzielane.
Masher
Up=max.5
A na neo 2mg idzie ok 0.13
ZGROZA (normalnie po 200kb/s)

Edit:
dla przybliżenia problemu:
2 mega łacze
flashget 1.9.6.1073
max up = 5
ustawienia inne domyslne
dotad dzialalo a od wczoraj juz nie
seedy są z 1000 a sie do nich nie łaczy tylko conecting peers=71(i tak cały czas)
A sciąganie HTTP idzie git
ShoGun1337
Samo sie naprawiło po czasie..
Ale troche czekałem.
stona
CYTAT(Masher @ 11 01 2008, 19:16) *
Up=max.5
A na neo 2mg idzie ok 0.13
ZGROZA (normalnie po 200kb/s)

Edit:
dla przybliżenia problemu:
2 mega łacze
flashget 1.9.6.1073
max up = 5
ustawienia inne domyslne
dotad dzialalo a od wczoraj juz nie
seedy są z 1000 a sie do nich nie łaczy tylko conecting peers=71(i tak cały czas)
A sciąganie HTTP idzie git

Skoro przez WWW idzie elegancko to problem leży PO TWOJEJ STRONIE. Sprawdz porty w torrentcie. O ile dobrze pamiętam w LB trza zmienić coś w portach jak się używa muła, może dla torrenta trzeba zrobić to samo?
Masher
Do tąd nic nie zmnieniałem i wszystko było ok więc nie wiem czy w tym problem
bajej
Taki problem. Sąsiadka kupila laptoka(z vista home) + Live box. No i zainstalowalem jej i dziala. Ale kiedy zamknie leptopa i ten przejdzie w stan jakby uspienia to traci polaczenie z liveboxem confused.gif i nic nie pomaga poza reinstalacją oprogramowania neoLB. I kobita musi wylaczac calkowicie kompa(po wylaczeniu calkowitym wszytsko jest ok) confused.gif, a jak wiecie vista sie dlugo laduje i to jest uciażliwe.

Jakies pomysły?
stona
ROTFL XD

Rozumiem że używa karty wbudowanej w lapka? Tak więc musisz poszukać w ustawieniach Visty [ nie wiem gdzie bo nie tykam na razie tego gówna wink.gif ] czegoś odpowiedzialnego za oszczędzanie energii. Najprawdopodobniej system wyłącza kartę Wi-Fi . Po wyjściu ze stanu hibernacji karta powinna się włączyć i normalnie nawiązać połączenia.. no ale to mikrosyf , więc nie wiadomo co jest normalne wink.gif
bajej
używa zewnetrznej karty Wi-fi na usb ;]
Fan
mam problemik . Podpisałem umowe ,że od 1 marca będę miał 1MB . Dzisiaj 14 a net dalej 256kb/s . Dzwoniłem 3 razy , żadnego rezultatu ;/ Co robić ??
stona
Jak żadnego rezultatu? Jak dzwonisz to co mówią? " Przykro mi jesteś ciotką i nie poniemaju co my gawarsz do tiebia?". Dzwonisz i mówisz że od 1 masz mieć 1MB a Tobie synchronizuje się na 256Kb. Wystawiają ZPka i sprawdzają ocebe. Jak chcesz konkretów uderz na gg, zobaczę co się da zrobić smile.gif
Fan
no tak mówiłem , 1mb bo w pysk , dali mi nr zgłoszenia , proszę zobaczyć za 2 dni , nic , po tygodniu dzwonie trzeci raz a klinet mówi ''niestety ale neostrada ma obecnie problemy techniczne , Do 18 powinniśmy usunąć usterki '' . Za drugim razem inny koleś gadał ,że to wina wirusów ,że nie ma szybszego łącza . Nie wiem ale chyba tzra bedzie rozwiązać umowe .
stona
Nie zależy Ci to nie. Chciałem pomóc tongue.gif
bajej
Stona, pomozesz mi smile.gif?
stona
chodzi o tego LB? Uderz na gg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.