maciucha
12 01 2008, 18:34
Nosiłem się z zamiarem napisania tego temtu od dawna. Ostatnio ranking pchlitargowiców był aktualizowany w listopadzie... Niedość, że tak dawno to na dodatek błędnie. Wystawiłem użytkownikowi FreestylerMAX PL minusa a dopisano mu plusa... Kilka razy pisałem już do MichAelisa i innych modów ale odpowiedzi brak. Zamierzcie w ogólle to kiedyś zaktualizować? Chcę robić interesy na forum z kimś kogo nie znam i nie ma tam plusów i muszę mu wierzyc na słowo, że ma tyle i tyle plusów.. Liczę na odzew odpowiednich osób...
Ostatni update robiłem ja, i faktycznie, mimo faktu, że oddzielnie zapisałem sobie komu należy dodac plus, a komu minus, popełniłem bład. Ludzie popełniają błedy - tyle mam na swoje tłumaczenie. Plusy i minusy nie sa podliczane automatycznie, tylko recznie, strona po stronie, post po poście.
Odnosnie aktualizacji, racz zauwazyc, ze ludzie z PTT zajmuja się tym z własnej nieprzymuszonej woli, pomagajac w ten sposób innym ludziom robiacym interesy na forum i czesto poswiecajac na to swoj wlasny wolny czas. Nie oczekuj wiec, że ranking bedzie aktualizowany codzien, bo wydaje mi sie, że po prostu zaden z nas nie ma na to czasu. Co do Micha - zakładam, że jako junior-admin, ma i tak wystarczajaco duzo zajec na głowie.
Jeśli chcesz się upewnic co do jakiegos uzytkownika, wystarczy w temacie "ocen swojego kontrachenta", na dole, w okienku wyszukiwania, wpisac jego nick - wyskocza Ci wszystkie posty, w których dany user dostal plusa lub minusa.
Gdyby ktos jeszcze zauwazył jakis bład w rankingu, piszcie do ludzi z PTT - na pewno w ten sposób pomożecie utrzymać ranking w całkowitym porzadku.
maciucha
12 01 2008, 18:58
CYTAT(ghost_spike @ 12 01 2008, 18:54)

Ostatni update robiłem ja, i faktycznie, mimo faktu, że oddzielnie zapisałem sobie komu należy dodac plus, a komu minus, popełniłem bład. Ludzie popełniają błedy - tyle mam na swoje tłumaczenie. Plusy i minusy nie sa podliczane automatycznie, tylko recznie, strona po stronie, post po poście.
Odnosnie aktualizacji, racz zauwazyc, ze ludzie z PTT zajmuja się tym z własnej nieprzymuszonej woli, pomagajac w ten sposób innym ludziom robiacym interesy na forum i czesto poswiecajac na to swoj wlasny wolny czas. Nie oczekuj wiec, że ranking bedzie aktualizowany codzien, bo wydaje mi sie, że po prostu zaden z nas nie ma na to czasu. Co do Micha - zakładam, że jako junior-admin, ma i tak wystarczajaco duzo zajec na głowie.
Jeśli chcesz się upewnic co do jakiegos uzytkownika, wystarczy w temacie "ocen swojego kontrachenta", na dole, w okienku wyszukiwania, wpisac jego nick - wyskocza Ci wszystkie posty, w których dany user dostal plusa lub minusa.
Gdyby ktos jeszcze zauwazył jakis bład w rankingu, piszcie do ludzi z PTT - na pewno w ten sposób pomożecie utrzymać ranking w całkowitym porzadku.
Ok, ale trzeba się określić czy chce się to robić czy nie... Może są tu osoby które mają wystarczająco dużo czasu na takie rzeczy a nie wiedzą, że są potrzebni

.
Chodzi mi o to, że jak ktos zniajdzie błąd to niech pisze - a aktualizacja rankingu juz zajma sie raczej ludzie z PTT, chyba ze Daniel albo Michu zadecyduja inaczej.
maciucha
12 01 2008, 19:21
Jeszcze na ostatek spytam kiedy będzie mniej-wiecej aktualizacja rankingu?
EDIT: Mi tu nie ma nic do pasowania, tak sie pytam

.
Właśnie zacząłem zliczać. Koło przyszłej niedzieli powinien być ranking. Pasuje?
---
EDIT:Liczyłem od początku, bo nie wiem kiedy był robiony ostatni update. Na razie doszedłem do 40. strony (czyli to jest ranking liczony ze stron 1-40):
CYTAT
2razyjot: +
^paro|ofa^: +
A.K.: +
Airwalk666: +
airfx: + + + +
Ako_: +
Albert_Wesker: + +
Alienator: + + +
Am: + +
Amer: +
Ansem: + +
Arcadio: + + + + + +
Arkady: + + + + + + + + + + + + + + +
arty5ta: +
Atlas: +
Aramis: +
A.Z.BEST: + + + + +
B_E_C_K: +
babciahania: +
Baggio: +
bart_punk: + +
Bartek 212: +
Batrezoo: + + +
bartiz: + + + + + + + + + + + + + + +
BigG: +
Bober: +
Bomberman: + + +
Bowel: +
BRY@N: + + + +
Burthess
Butastita: + + +
c1n3k: +
casper300: + +
Cerb: +
cesarz: +
Chicken: + + + + +
Chris R.: +
ciesli: +
Ck_Flash: + +
CoRpSe: + +
Cottage: + + + + +
crasher100: + +
Cyryl: + + + + + + + +
Czappi: + + +
CzarującyCzaruś (aka SNi aka rotfliczek): - - -
czterech_: + + + + +
Danillo1972: + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Dante_Devil: + +
dcfighter: +
DDP: + +
defjam: + + + + + + + +
Desser: +
Di: + + +
Diabeu: + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
DieseL: +
Diz: +
DJ_JASZCZUR: + +
dmx: +
Don_Vito: +
DrAgO: +
dragu: + +
Eddi: + +
Ekans_Dilos: + +
Elmer: +
Emiel: + +
Emik: + + + +
Enori: + + + + + + + + + + + + +
erix: +
Faraon: +
FastandFurious: + +
Frank Jaeger: + + + + +
gamecubek: + +
geda: +
Gemi: + + +
genjuro: +
ghost_spike: + +
Glucik: +
gmeru: + +
goggy: +
Goju: + + + + + + + + + + + + + +
Goldi69-PL-: + + + + + / -
Greg: + + + +
Grek: +
gruby: +
grzycb: + + + +
gwiazdka: +
Halcos: +
Haro: + + + / - -
Hela: +
Hlipo: +
Hubi: +
HunterX: +
iaikO: +
iceyoshi: +
idem: +
Ixion: + + + + + + +
Jacek A.: - -
Jakuza: + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
jaro: + + + + + + + +
jasutoko: +
jaszczoor: + + + + +
jemiel: + + +
Jezus_PL: +
Jędrek: + + + + +
jiloo: +
Jogurt: + + + + +
Jucha: +
K.N.D.J.: + + + +
kakus: +
Kalafior: +
Kamyk: + + +
karp: +
Kaxi: +
Keczup: +
Kenshin: + +
Kermit: +
Kilik: +
kilix: +
Killer-San: + +
king of metal: +
kiseki: +
kof2003: + + +
kof91: +
Komodo: +
Konstant: + + + +
krilluch: +
krzyscd: +
Kubaa__: + + + + + + +
kulson: + +
kurczaczek: + +
kylo31: +
LegionPolski: + +
LIPA: + + + + + +
Lord Gumiś: +
Lord Tidek: + +
Loski: -
luck1985: +
lukas368: + +
lysy1983: +
m1sza: +
M@jk: +
MaciejPŃ: + + + + + + + + + + + +
Maiden: + + + + + + + + + + + + + + + + + +
malin1976: + + +
Manor: +
MarcineK: +
Marianjas: +
mario87: +
Marshall: + + + + + + + + + + + +
Marson: +
Mati: +
Matrox: + + +
Mefisto: + + + + + +
MichAelis: + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Michu: +
miguel: + +
Miki: + +
mishka: +
Mithos: + + + + + + + + + + + + + + +
Mobie: +
mod: + / -
mucika: + + + + + + + + +
n-name: + +
NCdeIgnis: +
nekros2: -
nightmare90: +
Nizki: + + +
Norek: + + +
Nosiad: +
nutek: + +
Odyn: + + +
Ogór90: + + +
OsciBosci: +
Ozi: + +
Panda: +
paroofa: +
Pascok: +
Pawel1992: +
Picool: + + + + + + +
Piechol Jr: +
PiotrB: +
Plecaq: +
Pojemnik: +
Popiel: + + + / -
popiel25: + + + + + + + + + + + + +
Primo: + + +
Przemo: +
puppets: + + +
Q@sor: + + + +
qraq_pk: +
quattro: + + + + / -
RabinHawk: + + +
ranaghar: +
Raper: +
Raptor: +
red2000: +
Red_XIII: + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
ReSpect: +
rivo: +
Roki: +
roofoos: + + + + + + + +
RvN^: +
Ryhol: +
Ryo-San: + + + + + + + + + + + + + + +
rysiu01: + + + + + +
Samos: +
Sarge: + + +
Saunter: + + + + + + + + +
Selene: + + + +
Seph: +
sephirot: +
Shady: + + + + + + + + + + +
Sizacz: +
Shiva: + / -
Siara_iwj: + + +
SIC666: +
SIKI: + + + + + + +
Silvann: +
SiN[PL]: -
sizacz: + + +
SM1: + + + +
SnakeMayCry: + + + +
Sojer: + +
Solidny(pan): + + + + +
Sora: + +
Soul: + + +
speedi torun: + + +
spnsosnowiec: + +
StasiaZeWsi: +
Steed: +
sterna: + + + + + + +
STIVI: + +
Szczurek: + + + +
Szymitsu: +
T_4_killer: +
Timmy: +
TheGrim: +
Tomex: +
Toudi: + +
True: + + + +
Tumek: +
tygrysex: +
Tyler Durden: + + + + + + +
Vagrant3: +
Voo: +
vuoh: +
Walker: +
Walo: + + + +
Wężyk: + +
Whitesand: + +
wishmaster: +
wirek 72: +
Wiśnia San: +
wjzz: +
Wojtass: +
Wolny: + + +
Xboxman: + +
XboXFan: + + + + + + + +
Xmaniak: + + + + + + + / -
Yab: + +
Yacek: +
yaczes: + +
Yap: + + + + +
Zabusa: +
Zax The Player: +
zajcik: +
Zbychuu: +
Zero: +
ziemia1: + + + + + + +
ziolo: + +
ZOLTA: +
Jeśli komuś się chce zliczać dalej dzisiaj bądź jutro, to niech da znać. Ja będę kontynuował jutro, bo teraz mi oczy wypadają
CYTAT
Liczyłem od początku, bo nie wiem kiedy był robiony ostatni update.
Nie przypadkiem 23. listopada?
Di, odwaliłes, chłopie, kawał dobrej roboty, ale przecież jest juz ranking pchlitargowiczów i naprawdę nie sądze zeby byla potrzeba przeliczenia wszystkich 160 (!) stron tematu "skomentuj swojego kontrachenta" od samego poczatku, ponieważ pojawił się jakis jeden błąd! Naprawdę, ranking jest w 99,999% (zostawilem te 0,001% na takie sytuacje jak ta opisana wyżej) zgodny z faktycznym stanem rzeczy na dzien 23 listopada (jest tam napisana data ostatniego rankingu):
http://www.psxextreme.info/Ranking-pchlita...czw-t28688.htmlAha, przy okazji, ponawiam apel do ludzi, którzy zmienili swoje nick'i i chcą zachowac swoje plusy, aby dali jakos znać (piszczie w tym temacie albo wysyłajcie Pm'ke do moderatorów pchlego targu), że niektóre z ich plusów są dopisane do starego nicku - zostaną one przepisane do nowego.
Ok

Podliczyć dzisiaj tych kilka ostatnich stron?
To pytaj Danilo juz, zawsze ludzie z PTT to chyba robili wiec po prostu nie wiem :-)
Danilo1972
13 01 2008, 10:57
Di - jeśli masz ochotę, to podlicz plusy od ostatniej aktualizacji i podsumuj.
Ranking oczywiście do mnie na priv

Wielkie dzięki.
Ok, zrobię to dziś po południu. PC w pracy mi pada, więc i tak nie mam nic do roboty
maciucha
13 01 2008, 12:20
Pisalem do ghosta ale on kazał mi napisać tu

. Mój wcześniejszy nick to maciej95r a teraz mam maciucha. Ocywiscie prosilbym o zbieranie wszystkich punktów pod nick-maciucha

. Z góry dzięki

.
MichAelis
14 01 2008, 20:19
Do mnie czasem trzeba wyslac ze 3 razy pmke, bo naprawde dziennie dostaje tego po kilkanacie i zdarzy mi sie przeoczyc/zapomniec itd

Jesli sprawa dotyczni zmiany nicka etc, to najlepiej napisac to gdzies tutaj. Tematy sledze min. raz dziennie
ja mam takie pytanie : kiedy będzie następny update ?
CYTAT(xms7 @ 3 03 2008, 21:27)

ja mam takie pytanie : kiedy będzie następny update ?
Aktualizacje juz przygotowuje, wiec na dniach powinna byc gotowa.
elsaint360
25 03 2008, 10:02
EDIT: treść została skasowana
MichAelis
25 03 2008, 10:05
I kazdy sobie wpisze ile chce.
Nie.
Jedyne plusy ktore obowiazuja, to sa te z tematu.
maciucha
5 05 2008, 06:46
Za ile nastepna aktualka? Wszak dwa miechy już minęły...
Fakt, przydałaby się....
Tak przy okazji, ja już od miesięcy prosze się o tak banalną rzecz jak dodanie plusów z mojego starego nicka do nowego - w opcjach w moim profilu, w historii zmian nazw uzytkownika mozna to wyczaic, ale jednak nikt nie wysilił się żeby zajać się tym... Pisałem już w tej sprawie do MichAelisa i Chickena i nic..cisza.... poszło z 5 PMek na przestrzeni miesięcy i moderacja to całkowicie zignorowała.. A szkoda, bo ułatwiłoby mi to tranzakcje. A nie tak, muszę tłumaczyć każdemu ze plusy na koncie FreZ też są moje i udowadniać to...
Naprawdę fajnie by było jakby ktoś się tym zajął. Przecież to jest kwestia jednej minuty...
MichAelis
5 05 2008, 09:46
Tak tylko ze ja juz zmienialem to dwukrotnie i mowilem Ci zebys zglosil sie do tej osoby ktora robi ranking, bo po prostu moze to sie nadpisywac.
A kto robi ten ranking ? Bo temat załozyłeś Ty, podpisane jest "by Chicken" a ostatnio edytował go Danilo1972 ... pogubiłem się... :|
Danilo1972
5 05 2008, 15:02
Wyjaśniam - w sprawach bieżących, czyli zmiana nicka, plusy itp. można zgłaszać się do mnie.
Jeśli jest to coś poważniejszego, wymagającego interwencji admina, proszę zgłaszać się do Michaelisa.
CYTAT(ArkejD @ 5 05 2008, 13:54)

A kto robi ten ranking ? Bo temat załozyłeś Ty, podpisane jest "by Chicken" a ostatnio edytował go Danilo1972 ... pogubiłem się... :|
Mam Twoja PM'ke. Nieodpisywałem, ponieważ uznałem to za zbędne. (pipi)i** bym dostał jeżeli każdemu musiałbym odpisac.
Twoje plusy zostana zsumowane przy kolejnej aktualizacji.
Ślicznie dziękuję
CYTAT(ArkejD @ 5 05 2008, 20:53)

Ślicznie dziękuję

Spoko
Przy okazji. Jutro zacznę zlicząć +/-
no i niestety jakoś cicho o tej aktualizacji rankingu ;/
generalnie to ludzie mają prace, szkoły a aktualkę rankingu przygotowują z własnej inicjatywy i w wolnym czasie - cierpliwości.
MichAelis
22 05 2008, 00:33
Wlasnie, macie szczescie ze nie chce mi sie tego (DO KONCA) kontrolowac, bo wałkow to tam nie malo jest.
Albert Wesker
22 05 2008, 11:03
moze powinno byc obowiazkowe wklejanie linka do tematu w ktorym doszlo do transakcji?
tylko że po zamknięciu tematu znika on w 2 dni, a trzymać tyle otwartych tematów nie ma sensu bo się burdel zrobi
MichAelis
22 05 2008, 11:27
QUOTE(Albert Wesker @ 22 05 2008, 12:03)

moze powinno byc obowiazkowe wklejanie linka do tematu w ktorym doszlo do transakcji?
Tez o tym myslalem, ale tematy musze kasowac co jakis czas.
Wystarczy zrobić "śmietnik" na stare tematy.
i za dodatkowe obciązenie bazy wlepią nam kolejną reklamę na pół forum, nie dziękuję
Zabieram sie zaraz za liczenie plusów i minusów. Póki robie podsumowanie - jak ktoś jeszcze chce, żebym zmienił jego stary nick na liscie na nowy to niech pisze mi jakoś w najbliższym czasie PM'ke, powiedzmy maksymalnie do dzisiaj do 23.00
Mozna by zrobic tak aby ktos co miesiac aktualizowal.
Bojan_Zaw
28 05 2008, 13:42
CYTAT(signap @ 28 05 2008, 07:43)

Mozna by zrobic tak aby ktos co miesiac aktualizowal.
Chodzi ci o stałą ekipę czy 1 osobę?
Dobra, zrobiłem update rankingu, pojawi się pewnie za jakiś czas jak Danilo go wklei do odpowiedniego tematu.
Ponieważ nie jestem robotem, istnieje pewne, ale raczej bardzo małe, prawdopodobienstwo, ze gdzieś sie rypnąłem, bo miałem do ręcznego zliczenia i zanotowanie 30 stron tematu, czyli ponad 600 opinii, więc jeśli zauważycie gdzieś błąd to nie miejcie do nikogo pretensji, tylko po prostu napiszcie, chyba najlepiej w tym temacie, lub bezpośrednio do modów Pchlego Targu, a na pewno zostanie to poprawione.
Danilo1972
28 05 2008, 17:07
Wielkie dzięki Ghost.
Wkleję ranking, jak tylko się przestanie kaszanić forum.
genetyk@
5 06 2008, 08:01
jesli potrzebujecie pomocy moge podliczac....
mozesz to zrobic 30 czerwca
genetyk@
5 06 2008, 22:25
CYTAT(signap @ 5 06 2008, 08:39)

mozesz to zrobic 30 czerwca
moge t
o zrobic 1-2 czerwca jak wroce z Polski.( w PL brak neta

)
Paweł Dziuba
2 07 2008, 17:14
Miesięcznica minęła , a aktualizacji brak - może da się coś zrobić aby była co najmniej ( TO ABSOLUTNE MINIMUM ) raz na miesiąc ?
CYTAT(Paweł Dziuba)
Miesięcznica minęła , a aktualizacji brak - może da się coś zrobić aby była co najmniej ( TO ABSOLUTNE MINIMUM ) raz na miesiąc ?
Możliwe że się tym zajmę

.
Ranking zaktualizowałem, posłałem PW z informacją o tym, oraz chęcią do aktualizacji do MichAelis oraz do Danilo1972.
Teraz tylko czekam na odpowiedź

.
genetyk@
3 07 2008, 11:03
a chcialem przeprosic tych ktorym obiecalem zrobienie aktualizacji, sprawy sie pogmatwaly na dniach.
sorry
i jak CezaQ z aktualizacja? Dostales jakies info?
F5, jesli nikt nie robi to ja moge robic tylko powiedzcie na jakim poscie sie skonczylo
Na 05.07.2008 z tego co widze
Danilo1972
15 08 2008, 16:06
04.07.2008 godz 16.59
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.