mlodziak1993
16 01 2008, 11:39
Jaką najchętniej grę z konsoli next-genowych chcieli byście mieć na swoim Psp?
Ja osobiście najchętniej zagrał bym na Psp w :
1.Assassin's Creed
2.Gran turismmo 5
A jakie są wasze propozycje?

Edit2:Chodzi oczywiście o grafikę jak na next-genach...Warto pomarzyć

Edit1:Sory za błąd ortograficzny w temacie
monster hunter 3 ktore niestety wyjdzie na wii a nie na ps3
Assassin's Creed
Gran Turismo 5
moze jeszcze jakby wyszedl ten zapowiadany i w koncu odrzucony Elder scrols traveler czy jakos tak, taki oblivion na psp.
bournou paradise
GTA san andreas (nie jest na nexgenach ale ez nie wyszedl a imo najlepsza czesc)
ChOomik
16 01 2008, 13:44
Ależ kurde żeby tak było ...

*
1.Motorstorm!
2.Uncharted
3.Bioshock
4.God of War 3
5.Final Fantasy XII
6.I chciałbym sikłela Shawdow of colossus jeśli by się dało
* Mowa oczywiście o tych grach z podobną grafiką jak na stacjonarkach, a co !
no wlasnie, czy mowimy o konwersjach tych gier na mozliwosci psp czy mowimy o cudach na patyku ze niby psp odpali te gry tak jak wyglądają na ps3?
Mass Effect
wiekszosc gier ktore tutaj by trafily z NG stracily by wiele wiec raczej nie warto by ich bylo robic
Pan Pieczarka
16 01 2008, 22:07
Devil May Cry. Zawsze chciałem wiedzieć, co ludzie w tej grze widzą.
ja bym ciał... co ja bym cial? wiem! ICO, SotC i REZ'ika! ale to z past genow... a z next/current? assassins creed...
Figlarz
17 01 2008, 12:41
Forza Motorsport 2
FredDie
17 01 2008, 20:48
Ja bym tam chciał zobaczyć SFIII, co jest rzeczą możliwą i jakiegoś dobrego japońskiego rpg'a z turowymi walkami...
Jak ja kocham takie tematy

Resident evil

Najlepiej zerówka albo czwórka (tzn w tych lokacjach ostatecznie) . W tą gre by się grało
CYTAT
2.Uncharted
3.Bioshock
4.God of War 3
Dobre

A ja chce crysisa
CYTAT
wiekszosc gier ktore tutaj by trafily z NG stracily by wiele wiec raczej nie warto by ich bylo robic
true ...
a najbardziej to bym chcial jakiegos Soul Calibura

kiedys na necie pojawil sie nawet screen... ale to raczej[ba, napewno] byl fake, a z psp to chyba tylko format obrazka sie zgadzal.
edit///
o nawet znalazlem xD
Redmitsu
18 01 2008, 02:06
Ja bym chcial Front Mission 4 badz 5 ;x
ChOomik
19 01 2008, 08:41
No dobra, nie będę skromny. MGS4 ;]
Większość gier z Next-Genów w które bym zagrał w zwyczajny sposób nie nadawałaby się na PSP ze względu na sterowanie. Wspomniany MGS4 to sfera marzeń, Ace Combat 6 pewnie znowu cierpiałby na denerwujące celowanie (brak R2 i L2), to samo z Tekkenem 6, który tak jak DR nadawałby się do amatorskiej zabawy a nie profesjonalnej rozgrywki.
Chyba tylko Burnout Paradise bym mile przyjął z takich gier wymagających zręczności. Ewentualnie jeszcze Silent Hill 5 oraz TESIV: Oblivion.
Chciałbym, aczkolwiek jest to nierealne, zobaczyć na PSP najnowsze Final Fantasy, gdyż tutaj przynajmniej sterowanie pewnie by tak nie bolało. Oprócz tego jakieś strategie turowe - może Disgaea 3? Z taką grafiką nie mieliby trudności z konwersją

. No i oczywiście moje ukochane strategie z serii Super Robot Taisen (jeśli jakieś wyjdą ;p).
Shimizu
21 01 2008, 11:43
Gearsy XD!
Dark Serge
21 01 2008, 23:15
CYTAT(Coati @ 16 01 2008, 23:43)

ja bym ciał... co ja bym cial? wiem! ICO, SotC i REZ'ika! ale to z past genow
wpis ! plus do tego jeszcze amplitude i frequency, zcoc sterowanie padakowe by było ;/
metal gir solid czteryyyyyyyy
kondzio191
25 05 2008, 12:59
Na PSP chciałbym kiedyś Killzone 2 którego nie ma jeszcze niestety na PS3, a poza tym ICO, Dark Sector, Gran Turismo 5, Motorstorm, Devil My Cry
Mordechay
25 05 2008, 17:13
To ja poproszę gta:sa.
Transfer GT4 oraz GTA:SAS i już nic od tej konsoli nie chce na najbliższe 2 lata xD
tak sie zastanawiam... potrzebny ten nic nie wnoszacy temat? w wiekszosci postow to samo... wszyscy wypisuja gry z kosmosu... :F
tomsecret1993
26 05 2008, 17:31
No fakt temat trochę nie wyszedł, bo większość pisze nie gry z next genów (właściwie current genów) tylko po prostu z konsol stacjonarnych, wide GTA SA w co drugim poscie, które jest na past gena. W każdym razie z CURRENT genów zagrałbym w ciekawsze i innowacyjne gry takie jak loko kokoreczczo, viva pińata, itp. w których albo grafę konsola pociągnęła taką jaką jest, albo obniżenie poziomu nie wpłynęło na radość z gameplayu (pińata). Przydałby się też jakiś mocniej rozbudowany Harvest Moon (nie w przyszłości i konwersja z psx, tylko coś na kształt A Wonderful Life). Ale to już tak BTW bo AWL to gierka z past gena właśnie, ale bardzo sobie ją cenię, mimo ślamazarnego tępa rozgrywki i przecukierkowacenia jak w każdym HM, ale to chyba in plus, bo gierka ma niesamowity klimacik
czesio83
26 05 2008, 18:22
CYTAT(tomsecret1993 @ 26 05 2008, 18:31)

No fakt temat trochę nie wyszedł, bo większość pisze nie gry z next genów (właściwie current genów) tylko po prostu z konsol stacjonarnych, wide GTA SA w co drugim poscie, które jest na past gena. W każdym razie z CURRENT genów zagrałbym w ciekawsze i innowacyjne gry takie jak loko kokoreczczo, viva pińata, itp. w których albo grafę konsola pociągnęła taką jaką jest, albo obniżenie poziomu nie wpłynęło na radość z gameplayu (pińata). Przydałby się też jakiś mocniej rozbudowany Harvest Moon (nie w przyszłości i konwersja z psx, tylko coś na kształt A Wonderful Life). Ale to już tak BTW bo AWL to gierka z past gena właśnie, ale bardzo sobie ją cenię, mimo ślamazarnego tępa rozgrywki i przecukierkowacenia jak w każdym HM, ale to chyba in plus, bo gierka ma niesamowity klimacik

tylko nie konwersja hm:wl

na ps2 byla tak skopana animacja rwala, piksele na polu jak piesci goloty,loadingi masakryczne

juz lepiej cel shadowy save the homeland
a z next genow nic bym nie chcial
Tytuły, które już wyszły lub wyjdą (danych serii):
GTA IV
Gran Turismo
Colin McRae Rally
Metal Gear Solid
Resident Evil
Forza Motorsport
Project Gotham Racing
Virtua Tennis
Gears of War
Devil May Cry
wiekszosc tych gier, ktore podajecie nienadaje sie na psp.. no i musialby by to byc produkcje 'psp only'
z tego wszystkiego to najwieksze szansze choc i tak minimalne to maja chyba
DMC, GT, colin... no i koniec raczej.
takie miasto w gta sas musialoby chyba byc po jakims katakliźmie, w ktorym wyparowalo 70% mapy xD zeby sie to zmiescilo na 1,8gb
SC, REZ, Amplitude, Suikodeny, DMC..... Blazblue!! xD
to tyle ;q
Coati - ale nawet samo Los Santos wystarczyłoby na grę na handhelda

I w sumie ja bym się nie obraził nawet
ja wiem, wiem... tylko ludzie chcą san andreas stories, a nie los santos stories

no i zdaje mi sie, ze po takim gta4 ludzi az tak by to nie jaralo...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.