Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: tuning a realizm
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
wielad
z racji ze nie jesem znawca tematu, lubię tuning i szybkie samochody ale raczej bardziej zwracam na tuning optyczny czy tez wizualny i nie znam sie na tuningu silnika itd. moje pytanie jest takie :
Czy możliwe jest takie podkręcenie w rzeczywistości samochodu żeby wyciągał takie prędkości jak w grach. dla porównania golf IV r32 z forza motorsport2 po moim tuningu wyciąga 312km/h czy możliwe jest żeby prawdziwy golf r32 wyciągnął taka sama predkość lub zbliżona do tej która można wyciągnąć w grze.
Lucass
Całkiem możliwe że się da, wystarczy mieć odpowiednio za dużo pieniędzy wink.gif
PiotrB
CYTAT(wielad)
Czy możliwe jest takie podkręcenie w rzeczywistości samochodu żeby wyciągał takie prędkości jak w grach. dla porównania golf IV r32 z forza motorsport2 po moim tuningu wyciąga 312km/h czy możliwe jest żeby prawdziwy golf r32 wyciągnął taka sama predkość lub zbliżona do tej która można wyciągnąć w grze.

Jak odpowiednio podrasujesz silnik (przy jego masie powinien mieć 400-500koni), założysz opony z indeksem y i odpowiednio wydłużysz przełożenia skrzyni biegów to taki Golf powinien osiągnąć około 300km/h, ale to tylko moje zdanie.
nWo
ciekawe czy suzuki escudo mozna stuningowac do 1881 koni
ciekawe czy tak stuningowane escudo poleci 1000 kmh
PiotrB
CYTAT(nWo @ 17 01 2008, 21:46) *

Jest więcej takich kwiatków.

Escudo było wielkim przegięciem w serii GT. W GT2 ta fura nie miała mocnych. Przy odpowiednim ustawieniu można było uzyskiwać niewyobrażalne czasy. W GT3
tak jak napisał nWo miała moc 1800 koni. Niektórzy osiągali tą furą 3000km/h smile.gif, ale chociaż prowadzenie było stonowane. W GT4 Escudo może mieć maksymalnie nieco ponad 1000 koni, prowadzenie na asfalcie do bani, niewiarygodna turbo-dziura. Nadaje się tylko na szutry, ale i tak ustępuje tam rajdowej 205'ce przy normalnej jeździe (nie po bandzie).
nWo
a tak w zasadzie to niejaki Jeremy Clarkson juz staral sie udowodnic ze moze osiagnac w realu na laguna seca to samo co na laguna seca w GT happy.gif
wielad
właśnie oglądałem wczoraj ten kawałek odcinka i clarkson powiedział ze w grze możesz wyciągnąć taki czas ale w realu twój mózg i wyobraźnia blokuje cię dlatego.... kierowcy wyścigowi nie maja mózgu hehehe smile.gif
http://www.youtube.com/watch?v=rkdWkAs9qmo
dla ciekawych smile.gif
BIBIKING
CYTAT(PiotrB @ 17 01 2008, 21:59) *
CYTAT(nWo @ 17 01 2008, 21:46) *

Jest więcej takich kwiatków.

Escudo było wielkim przegięciem w serii GT. W GT2 ta fura nie miała mocnych. Przy odpowiednim ustawieniu można było uzyskiwać niewyobrażalne czasy. W GT3
tak jak napisał nWo miała moc 1800 koni. Niektórzy osiągali tą furą 3000km/h smile.gif, ale chociaż prowadzenie było stonowane. W GT4 Escudo może mieć maksymalnie nieco ponad 1000 koni, prowadzenie na asfalcie do bani, niewiarygodna turbo-dziura. Nadaje się tylko na szutry, ale i tak ustępuje tam rajdowej 205'ce przy normalnej jeździe (nie po bandzie).

Masz rację, tylko na jednej trasie Escudo wymiękało...... był to Test Course gdzie niepodzielnie królowała Toyota GT-ONE z tego co pamiętam.
PiotrB
CYTAT(nWo)
a tak w zasadzie to niejaki Jeremy Clarkson juz staral sie udowodnic ze moze osiagnac w realu na laguna seca to samo co na laguna seca w GT happy.gif

CYTAT(wielad)
właśnie oglądałem wczoraj ten kawałek odcinka i clarkson powiedział ze w grze możesz wyciągnąć taki czas ale w realu twój mózg i wyobraźnia blokuje cię dlatego.... kierowcy wyścigowi nie maja mózgu hehehe smile.gif
http://www.youtube.com/watch?v=rkdWkAs9qmo
dla ciekawych smile.gif

Ja bym nie traktował poważnie takich porównań. To taka ciekawostka. Aby owe porównanie było bardziej miarodajne, Jeremy powinien jechać w GT4 na oponach economy bo te opony w grze według programistów Polyphony Digital są najbliższe prawdziwym oponom w samochodzie drogowym. No, ale co z tego skoro nawet na tych oponach GT4 nie jest tak realne jak być powinno. Dobrze, że chociaż GT5P jest dużo bardziej realne.
Gerath
Tak jest możliwe aby R32 pojechal 312km/h.
rajnerGT
CYTAT(nWo @ 17 01 2008, 23:05) *

myślę że w realu dałoby się osiągnąć zbliżony czas co w grze ale robiąc okrążenie w grze i w realu jest 1 wielka różnica - w realu praktycznie bardzo ciężko by bylo wykręcić taki czas bo ogranicza nas strach i zdrowy rzsądek, w grze jedziemy ostro, nie jednokrotnie na krawędzi, w razie nieudanej próby wciskamy "restart" i próbujemy dalej, w realu tak nie ma, nie wcisniemy restartu...
Baqś
Na youtube masz filmik , golf r32 310km/h
JoHnyW
CYTAT(PiotrB @ 17 01 2008, 22:59) *
Niektórzy osiągali tą furą 3000km/h smile.gif,

w multi jak qmpel mnie "pchal" drugim escudo to osiągłem 4600 coś

podobnie bylo z toyota gt one
Baqś
CYTAT(JoHnyW @ 24 07 2008, 00:15) *

O jejku ale Ty jestes naiwny? Jaki to fiat 126p? Tam silnik masz calkiem inny, zawieszenie na 100% tez inne, układ kierownuczy 100% inny, kola calkiem inne , tylko buda z malucha. Moim zdaniem takich aut sie tak nie powino nazywac bo rownie dobrze mozna wsadzic do malucha silnik od f16 i mowic, ze maluchy to najszysze auta. Jamocniejszy maluch o jakim ja slyszalem to 90 koni, silnik z normalnego malucha po bardzo wielu modyfikacjach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.