Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomóżcie znaleźć tytuł;/
Forum PSX Extreme > Niezależni > Grupowce > Manga & Anime
ogicool
DROGIE LUDY!

Oglądałam mniej więcej pół roku temu dosyć długaśną japońską bajkę w TVP, wcześnie przed południem(może też ktoś wtedy oglądał) ale za nic nie mogę przypomnieć sobie tytułu:<

Nieduża:) dziewczynka razem z rodzicami wybrała się do lasu na jakiś piknik i w pewnym momencie zagłębiła się w las, zobaczyła wielką bramę, przez którą oczywiście przeszła. Po drugiej stronie świat był już anime(wcześniej 'normalny' film), jakimś cudem znalazła się przed dużym pałaco-budynkiem otoczonym wodą, który okazał się łaźnią dla magów, rządziła nią okropna wiedźma, która uwięziła dziewczynkę i kazała jej pracować przy szorowaniu różnych, często obrzydliwych czarodziejów. Wiedźma miała dużego synka, którego chowała w wielkie poduchy, dziewczynka szukała chłopca, który nie pamiętał swojego imienia, któregoś razu przybył groźny mag, który pożerał wszystko co spotkał na swojej drodze i podczas kąpieli wyłaziły z niego różne ścierwa...

pamięta ktoś?

blush.gif

Tori
to nie było spirited away?

opcja wiedźmy z dzieckiem.
ogicool
ojej, chodziło mi właśnie o to!

choć trochę namieszałam w opisie

dzięki Tori winner_first_h4h.gif
Coati
uff naszczescie jest taki temat wink.gif

tak z 12-13lat temu xD ogladlem w TVP [chyba] anime gdzie gł. bohaterką byla dziewczynka latajaca na łabedziu czy cus w ten desen... aha pamietam jeszcze, ze anime mialo super opening smile.gif po francusku ale to pominmy xD

help me! tylko tyle pamietam, a chetnie bym sobie to przypomnial no i jestem ciekawy jak teraz bede odbierac takie anime smile.gif

//edit

nie byl to Swan Lake xD

ah przypomnialo mi sie jeszcze... w openingu byl... kret xD wygrzebujacy sie z ziemi....

///edit
no i nie jestem pewien czy to byla dziewczynka xD ale jestem pewien, ze gl bohater podrozowal wlasnie na takim przerosnietym ptaku...
Ewcikson
CYTAT(kubicz @ 10 03 2008, 20:30) *

hmm ten temat robi sie troszke bez sensu bo pytanie typu wiecie widzialem kiedys anime i glownym bohaterem byl 15 letni chlopak i wiem ze toczylo sie w szkole no i on sie zakochal w dziewczynie....
opisuje wszystkie anime z serii shonen i nie uwazacie ze jest raczej smieszne? nie twierdze ze nie mozecie pytac tylko jakos z sercem ludzie i troche pomyslcie zanim napiszecie pytanie... a jeszcze raz przeczytam tu tego rodzaju post postaram sie o zamkniecie tamatu
Coati
CYTAT(kubicz @ 10 03 2008, 22:30) *

no kreta brak wink.gif pomylilo mi sie z tym "chomikiem" xD no i troche na sile wygrzebywalem to z czelusci pamieci xD arigatou gozaimasu ^^

//Edit

Ewcikson... tytul tematu to: 'Pomóżcie znaleźć tytuł;/, pamiętam co nieco opis' wiec tego typu pytania sa jak najbardziej na miejscu, a jakiekolwiek odpowiedzi/podpowiedzi moga trafnie nakierowac na poszukiwany tytul... no i jak twoim zdaniem powinno brzmiec pytanie "z sercem"? moje bylo bez?

//edit - odpowiedz na 2 linijki tekstu ponizej

troche pomyslec.. tak. przyznam nie glupie, ale co z tego jak pamietalem wlasnie tyle z tego anime, a "chomika" pomylilem z kretem? przedtem oczywiscie szukalem w google'u. Niestety nic nie znalazlem, nawet listy anime emitowanych w polsce. nie wiem, moze poprostu nie potrafie szukac.

najnormalniej w swiecie zapytalem w temacie, ktory teoretycznie powinien byc dla ludzi z takimi czy innymi problemami...
Ewcikson
troche pomyslcie zanim napiszecie pytanie...
tego juz nie doczytales... a szkoda bo nie zadawalbys glupich pytan...
Wicked
Jakis czas temu po drago ball'u lub slayer'sach bylo emitowane anime w ktorym 3 dziewczyny zostaly przeniesione ze swojego swiata do jakiegos innego(nie pamietam.Swiat wyobrazni czy cos takiego).Nie pamietam jaki byl ich cel ale na koncu kazda miala swojego mecha/robota.Czerwony,niebieski i zielony chyba.We wnetrzu mechow nie bylo niczego do sterowania tylko wszedzie czarno.Kojarzy ktos to anime?Szukalem w googlu ale nic nie znalazlem:/
Suavek
Magic Knight Rayearth.
Wicked
CYTAT(Suavek @ 4 08 2008, 18:59) *
Magic Knight Rayearth.

Dzieki.Na jaki adres piwko wyslac? wink.gif
Blok
CYTAT(ogicool @ 17 01 2008, 16:48) *
DROGIE LUDY!

Oglądałam mniej więcej pół roku temu dosyć długaśną japońską bajkę w TVP, wcześnie przed południem(może też ktoś wtedy oglądał) ale za nic nie mogę przypomnieć sobie tytułu:<

Nieduża:) dziewczynka razem z rodzicami wybrała się do lasu na jakiś piknik i w pewnym momencie zagłębiła się w las, zobaczyła wielką bramę, przez którą oczywiście przeszła. Po drugiej stronie świat był już anime(wcześniej 'normalny' film), jakimś cudem znalazła się przed dużym pałaco-budynkiem otoczonym wodą, który okazał się łaźnią dla magów, rządziła nią okropna wiedźma, która uwięziła dziewczynkę i kazała jej pracować przy szorowaniu różnych, często obrzydliwych czarodziejów. Wiedźma miała dużego synka, którego chowała w wielkie poduchy, dziewczynka szukała chłopca, który nie pamiętał swojego imienia, któregoś razu przybył groźny mag, który pożerał wszystko co spotkał na swojej drodze i podczas kąpieli wyłaziły z niego różne ścierwa...

pamięta ktoś?

blush.gif

ów film to spirited away.

mam nadzieję, że pomogłem.
Wicked
CYTAT(Blok @ 4 08 2008, 22:23) *
CYTAT(ogicool @ 17 01 2008, 16:48) *
DROGIE LUDY!

pamięta ktoś?

blush.gif

ów film to spirited away.

mam nadzieję, że pomogłem.

Ktos Cie juz uprzedzil wink.gif (drugi post)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.