Witam. Po sciagnieciu dema z ps us mozna powiedziec ze gra jest calkiem calkiem. Na poczatku jaskinie nie sa dosc ciekawe ale juz dzungla jest ok. Czesc skradankowa cieszy. Boje sie tylko ze prawei cala gra bedzie rozgrywac sie ciagle w tych sacmyhc teksturach, z mala iloscia roznorodnych dinusiow. Zobaczymy. Aha, te niby drabinki sa do bani, skad w dzungli naturalne drabinki ..

choc wizulanie wspinaczka ok.
Afroman
18 01 2008, 19:55
Mi sie ogólnie podoba. Niezła grafika, ładne modele dinozaurów. Świetne odgłosy dżungli - nigdy nie wiadomo czy coś właśnie nie ma zamiaru cię zaatakować od tyłu ( hmm...). Jak na demo to sporo rózych dinosów IMO; raptory, takie małe raptory chyba,
takie cuś dużego i mięsożernego, no i roślino żerne dinozaury które potrafia (pipi)nąc z bańki. Tu przynajmniej wykorzystują możliwości unreal engine bardziej niż w area 51 ( mega sraka IMO ). Gry na pewno nie kupie za dwie stówy( za dużo świetny tytułów sie szykuje a budżet ograniczony), ale jak stanieje o połowę to czemu nie.
ta gra to jakies nieporozumienie jak dlamnie . grafika straszna! , gameplay kiczowaty .5 minut pogralem i do kosza poszlo. takie moje zdanie
konrado0905
18 01 2008, 21:36
a mi sie srednio podoba. grafa identyczna jak w Area 51. i te same bledy graficzne (blyszczace kontury postaci - co to jest?) nuda, nuda, nuda. Ta giera nie ma nic czego by nie oferowaly inne tytuly. ale to demo. moze jeszcze dadza rade cos z tym zrobic.
Musiolik
18 01 2008, 22:18
Gra jest... słaba. Najczęstsze błędy: przenikanie psotaci, brak możliwości maltretowania zwłok (aż się prosi i możliwości cięcia dinozaurów), pełno skryptowanych akcji (po 3 razie już się wie gdzie co jest), najlepszy błąd jaki miałem, to gdy dinozaur przeniknął przez drzewo a potem jego zwłoki zapadły się pod ziemię, ze wstydu?
Najlepsze w demku było kopanie zwłok ;] . Dinosy prezentuja sie przyzwoicie, miejscówka w dżungli niezła, gorzej z jaskinią.
W ogóle nie podoba mi się patent z tymi drabinkami i tą kamerą zza pleców, to samo jak zwierzątko rzuca nam się na gardziel

. Po za tym masa bugów, przenikania. W demku były problemy także z V-sync, ale pewnie w full to poprawia. Dla mnie gra na 6+/7.
Właśnie patent z kamerą uważam za najbardziej udany, a cała reszta to straszna kaszana, totalnie beznadziejna grafa, broniom brakuje troszku powera ( nie licząc noża) i wszystko to jakieś takie bezpłuciowe. Ot kolejny fps i tyle.
grzes_l
19 01 2008, 22:45
Dla mnie lekki syf.
Fakt ze nie jestem milosnikiem FPSow - ale na przyklad demo takiego Timeshifta wciagnelo mnie od pierwszych scen.
WESKER-DL
19 01 2008, 23:34
Jako że zaliczyłem kilka części Turoka, z lekkim bananem na ustach odpalałem Demo, no cóż jest o wiele lepiej niż w Evolution na PS2/Xbox'a/GC. Innowacyjność pierwszego Turoka i klimat był niepowtarzalny, kontynuacja również była dość udana choć czerpała garściami z pierwszej odsłony. Evolution zakupiłem na GC i cóż lekko się rozczarowałem bo poza dobrym Soundtrackiem i długością gry nic mnie nie zachwycało, Fabuła przeciętna, grafika dość słaba, postacie obdarte z kolorytu. Nieoznakowana część której demo dziś sprawdzałem była podreperowaniem nadszarpanego wizerunku serii, samo demo zrobiło na mnie wrażenie swoim klimatem, bo jeżeli chodzi o aspekty graficzne no cóż po Uncharted niewiele może zadziwić aczkolwiek nie jest źle, prawidłowo animowane ruchy, przeładowanie i pozycja atak+nóż fajnie wygląda. Ogólnie walka nożem jest świetna, nawet małe compsognaty możemy uśmiercać podcinając fachowo gardła, widać nie tylko Snake umie się tak posługiwać kosą w dżungli

. Arsenał jest dość ciekawy, dwa gnaty na jednym ekranie i można się pobawić, poza tym możemy mieszać między nimi

, grafika trzyma poziom choć widać że niezbyt równy we wszystkich lokacjach niemniej stały framerate i Unreal Engine dają radę. Samo demo jest krótkie więc ciężko obiektywnie jeszcze oceniać niemniej pozytwnie jestem zaskoczony...jak na początek
Heviro (Fanboy BDG)
19 01 2008, 23:45
Mi demko średnio przypadło do gustu.Miałem wrażenie takiej sterylności . Podobały mi się za to fatality i QTe podczas walki z Dinami widać że Developerzy mają problem z tymi świecącymi teksturami w W unrealu 3 jak dla mnie Turok zapowiada się na niezłego FPs tak na 7/10 Pożyczę ,pogram, ale nie kupię fulla jak ktoś tu powiedział zbyt wiele Topowych produkcji nadchodzi by tracić pieniądze na średniaka .
Jak dla mnie bardzo słabo, zupełnie nie wciągające po kilku minutach odechciało mi sie grać.
Litwin25
20 01 2008, 09:10
Grafika mega słaba,gra z mechaniki jakkby na PS2
WESKER-DL
20 01 2008, 10:49
NIe można tego jednoznacznie stwierdzić że Unreal Engine to klapa gdyż to firma odpowiedzialna za Turoka nie wykorzystała go jak należy. Fakt że Unreal Engine nie jest już pierwszej młodości ale Unreal T3 nie wygląda najgorzej prawda?
Nie popadajmy w skrajność. Może grafika i grywalność nie są na mega wysokim poziomie, ale nie jest tak źle jak opisują to osoby powyzej. Gierka jest bardzo przyjemna w odbiorze.
Litwin25
20 01 2008, 11:46
Ale nie jest to moim zdaniem next gen,a na bank nie to co pokazywali na filmikach,do tego się odnosze po demku
Jeżeli ktoś pamięta pierwszego Turoka na N64 to ten najnowszy jest po prostu słaby i ze wstydem przed dziadkiem opuszcza głowę! Zero klimatu, widoki niespecjalne i dżungla jakaś taka mała! Poza tym za dużo tych dinozaurów naraz! Baaardzo średnia gra...
Krakers
20 01 2008, 15:50
Brzydkie to takie i bez polotu. Rozumiem, że nie każda gra musi mieć poziom Uncharted (a szkoda), ale nie bez przesady - gameplay też nie nadrabia.
Na X0 ta gra może się podobać ale na PS3 wygląda jak kupa.
http://xboxonline.pl/newsy,xbox_360_vs__ps3_,6753,show.htmlNiezłe jaja.
CYTAT(GMB @ 21 01 2008, 19:38)

Tak to na PS3 nie wygląda. Wygląda, jakby się wszystkie tekstury nie załadowały na tym zdjęciu (UE3 napędza tą grę )
Służę screenami z Mass Effect które wyglądają nawet gorzej.
ArturNOW
21 01 2008, 20:40
CYTAT(albz74 @ 21 01 2008, 20:38)

CYTAT(GMB @ 21 01 2008, 19:38)

Tak to na PS3 nie wygląda. Wygląda, jakby się wszystkie tekstury nie załadowały na tym zdjęciu (UE3 napędza tą grę )
Służę screenami z Mass Effect które wyglądają nawet gorzej.
Niestety wygląda mniej wiecej tak. Te zdjęcia są kiepskiej jakości, ale tekstury nie są tak szczegółowe jak wynika z tego zdjęcia lewego. Specjalnie włączyłem demo, żeby to sprawdzić.
i jak ma ktos już demo? ja będę ściągał później to napisze jutro co i jak
Szakal v_1
12 02 2008, 19:20
CYTAT(MeL @ 11 02 2008, 22:53)

i jak ma ktos już demo? ja będę ściągał później to napisze jutro co i jak

Czytaj wcześniejsze komentarze a będziesz wiedział czy ktoś ma już demo.Grafa w Turoku słaba jak na PS3.Mi w demku podobało się fatality na dinach,ciche zabijanie nożem a najlepszy jest ten łuk.Jedna strzała w otwartą paszcze raptora i dino od razu ma deda.
P.S.-Pamiętacie jak wyszła pierwsza część Turoka to firma zrobiła konkurs.Jeśli dobrze pamiętam to pierwsze 5 dzieci ktore rodzice nazwią ,Turok' dostana 10tys$(rodzice dostaną kase

)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.