MichAelis
21 01 2008, 20:38
http://www.komputronik.pl/Klawiatury/Micro...pelny,id,25740/Kupilem sobie takie cudo w ekstrelamnie dobrej cenie. Nadarzyla sie okazja wiec skorzystalem i teraz nie wiem czy sobie zostawic bo klawiatura jest swietna czy pchnac dalej i zarobic. W tym momencie dochodzimy do mojego pytania...
Ile trzymaja baterie w takich urzadzeniach? (te sa na paluszki).Nigdy nie mialem bezprzewodowej mychy, ani klawiatury. Komp jak komp wiadomo wlaczony jest dlugo, nie zawsze sie "klika"

. Lansowac sie z nowa klawiatura czy raczej sprzedac?
Ja mam zestawik logitecha i w sumie jestem zadowolony, ale to od MS jest po prostu swietne i moglbym wymienic swoj zakurzony "sprzet". Tylko wlasnie czy nie bede kurwil na baterie. Ile razy bym je ladowal/kupowal nowe?
neospiderman
21 01 2008, 21:00
Nie wiem jak jest dokładnie w tym modelu, ale w pracy mam też mysz Microsoftu i jeden Duracell starcza na jakieś 3 miechy. Wymiana baterii następuje naprawdę sporadycznie a komp [w tym i mysz] przecież chodzi po 8-9h dziennie.
Jakościowo tez nie mam co narzekać mysz i klawiatura [też M$ ale przewodowa] pracuje od 2lat i wszystko cały czas w jak najlepszym porządku.
Pierwsze co zrob to kup akumulatorki i ladowarke. Praca na bateriach to mimo wszystko pomylka. Drugie to odpowiedz na pytanie: czy potrzebna mi taka klawierka, jej bajerki, czy pasuje 'skosny' uklad ? Wiem, ze przyciski multimedialne i inne wynalazki fajnie wygladaja, ba nawet fajnie jak sie je nacisnie i wlacza sie odtwarzacz muzyczny albo mozna sciszyc dzwiek. Pytanie tylko czy naprawde z tego korzystasz, czy raz na miesiac cos tam nacisniesz aby te funkcje sie nie zmarnowaly i wmowic sobie, ze jest to przydatne ? Jesli jestes zwyklym userem to zostaw to sobie, jesli jednak przy kupnie klawiatury najpierw czytasz 15 stronnicowe porownanie 48 klawiatur i myszy i szukasz klawiatury niskoprofilowej z miekkim i cichym skokiem oraz myszy bez akceleracji wstecznej to ja bym sie jednak zastanowil.
MichAelis
21 01 2008, 21:17
Jestem zwyklym userem i grzeja mnie przyciski multimedialne. Po prostu fajnie mi sie stuka w ta klawiature i mycha tez niczego sobie jest. Zastanawia mnie po prostu czy za szybko nie bedzie mi sie to rozladowywac, i dojdzie do sytuacji ze bede bez klawiatury
W takim razie kup tylko akumulatorki. Markowe oczywiscie, bez wynalazkow z allegro po 359000MhA od supersprzedawczykow. Inwestycja w takie cos zwraca sie:
http://www.fotosklep.com.pl/opis/gp-powerb...pb25,gep025.phpMam myszke Logitech MouseMan Optical, bezprzewodowa i bez akumulatorkow nie wyobrazam sobie pracy. Wyobraz sobie sytuacje kiedy w nocy robisz cos ultra waznego przy kompie i nagle padaja bateryjki w myszy, a w domu nie masz zapasowych. Mi akumulatorki nie raz uratowaly zycie ;)
MichAelis
21 01 2008, 21:50
No ale komp wlaczony powiedzmy 8h na dzien, uzywany do netu, czasem stoi po prostu. Ile to bedzie trzymalo?
Mi mycha bezprzewodowa(Bluetooth) na 2 akumulatorkach Energizera AAA 850mAh trzyma około tygodnia, a używam jej jakieś 6-8h dziennie.
Mi tyle samo trzyma przy niemarkowych Trustach 2100 mAh... Tanie akumulatorki to scierwo jakich malo. Michaelis: bedzie trzymalo krotko, kup akumulatory poprostu. Moga byc tansze niz te z linka, ale powinny byc markowe - gp/energizer/etc.
SkorpionWSP
27 01 2008, 16:10
To zależy ile będzie trzymać, np. niektóre myszy mają czujniki po bokach i jak nic myszą nie zrobisz przez 5 sek. to się wyłączy etc. Taka mycha mi trzyma ze 2 tygodnie i średnio siedzę przy kompie. Jedno jest pewne że bateriami nie będziesz żądlował
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.