OsciBosci
22 01 2008, 21:13
Wszelkie serwisy oceniaja rozne gry. My tez mozemy. Piszcie gry w ktore graliscie i ocene na jaka wg. Was zasluguje. Mile widziane po trzy zalety i wady.
Assasin Creed-9.5
+ klimat,wczuwka,świat żyjący własnym życiem
+ grafika,muzyka
+długość rozgrywki,dużo do zrobienia
-czasem może trochę przyciąć
-podobno może znużyć (zależy od podejścia

)
-.....nie wiem
W sumie swoją recenzje/opinie mozna napisac w odpowiednim temacie, ale tego typu temat przyjął sie w innych działach (PSP) czy forach, wiec może być.
a więc mój dość stary post, z z innego forum, ale z identycznego tematu...
MotorStorm 9/10Graficznie jest pieknie, mimo, że gra ukazała sie w dzien premiery PS3 to do tej pory nie wyszła "samochodówka" prezentujaca taki poziom. Kamera z nad maski jest extra, daje niesamowite wrazenie. Z tą kamera gra bardzo zbliża sie do renderu. Akcja jest mega intesywna, na górnej półce tra walka pomiedzy qadem i motorem, przed toba cieżarówka przejechała po jakims żółtym Buggy... cały czas coś się dzieje! To jest główna zaleta tej gry, intesywnośc i niesamowite akcje na trasie. Tak jak nakimushi, wszystkie bileciki zaliczone na złoto. Mimo, ze gierka ma kilka ładnych miesiecy, wracam do niej dosc systematycznie, dzis np. organizujemy turniej online
Resistance 9/10Pod względem graficznym, gra jest dośc nierówna. Są levelu które prezentuja sie bardzo ładnie (głównie te z otwarta przestrzenią) ale i są takie, które prezentuja słabiutki poziom. Bronie są bardzo pomysłowo rozwiązane, z każdej z nich korzystałem dość często (a to sie rzadko zdarza w fps'ach) W sumie to gra panów z Insomniac, więc wykręcone i oryginalne bronie to podstawa

Cały single player, oceniam na 8/10, ale gra posiada świetny multiplayer. Resistance odciągnął mnię od potyczek online w Gears of War, kilka miesiecy ciągłego grania. Głównie ze względu na online, tak bardzo czekam na drugą części ^^
Heavenly Sword 9-/10
Krótka i to moim zdaniem jedyna wada. Wprawdzie dosc powazna bo gre mozna łyknąc w 6-7h ale nadrabia piękną grafiką, wstawkami, epickością i systemem walki (choć ten nie kazdemu sie spodoba).
Motorstorm 9/10
Tego się spodziewałem - hardcore, brudno, gęsto i intensywnie. Wciąga jak bagno a i co wazne nie jest łatwo. IMO motory to porazka ale to drobnostka.
muadib83
23 01 2008, 08:25
Heavenly Sword - 7/10
+ Piękna grafika, muzyka, wykorzystanie sisaxisa
- Monotonna walka i cała rozgrywka (w porównaniu do dmc/gow), lipna fabuła, gra to tylko pokazanie grafiki/siły ps3
dokładnie widać że najpierw zrobiono grafę a potem zastanowiono się jak to sklecić w dobrą grę, bardzo krótka
Virtua Fighter - 8/10
+ Grafika, Realizm walk, Ładne areny, Dojo
- BRAK NETU. Niektórzy zawodnicy są za bardzo podobni pod względem stylu walki, brak efektów jak w DOA (zmiana areny, wykorzystanie otoczenia), brak obsługi analogów - tylko krzyżak
Call of Duty 4 - 9.5/10
+ Przepiękna grafika, realizm, dynamika, poczucie prawdziwej walki, ai wroga, dżwięk, multiplayer
- Krótki singiel, brak możliwości wykorzystania sprzętu - szczególnie w necie (czołgi, helikoptery itp.)
Tekken Dark Resurection - 8.5/10
+ Fajna muza, multum zawodników, klimat z automatów do gry, możliwość gry w necie, obsługa analogów, cena
- Nierówna grafika, Laagi w necie, brak dojo jak w VF5, lipne areny
GT HD - 8/10
+ Niezla grafika, super realizm, wciąga, miodna, rankingi, replaye, za free:)
- Brak trybów gry z 2 graczem/multi, brak jazdy z kompem
Motorstorm - 6/10
+ Otoczka (intro, muza, grafa), gra w necie
- Za trudna dla noobów, za łatwa/za mało realistyczna dla wyjadaczy, od taka gra dla relaxu niż dla hardcorowych graczy, nie wciąga (po 5 godzinach już mnie ostro znudziła), tylko dla fanów arcadowych hardcorowców;)
Heh jeśli uważacie że Resistance to 9/10 to po co robić gry. Jak to w ogóle porównać do COD4 - lol. Jeśli resistance to 9/10 to Gears of War, COD4 i wiele innych o wieeele lepszych fpsow powinno 15/10 dostac;D
Uncharted: 10/10-ocena moze troche na wyrost ale dla mnie to najlepsza gra na ps3.Genialna grafika,Filmowość i scenariusz,piekna muzyka no i ten lekko old schoolowy klimacik gra roku na ps3.
Call of duty 4: 9/10 Oceniam samo multi za singla nie moge sie zabrac przeszedlem dwa etapy.Na poczatku dalbym 10/10 ale po przegraniu ilus tam godzin gra duzo traci.Problemy z wyszukiwaniem meczow,notoryczne zakonczanie meczow przed czasem tylko dlatego ze ktos chce nabijac durne punkciki,wsumie prostota rozgrywki i mimow wszystko mala ilosc map(choc wszystkie genialne ale brakuje mi typowo zimowej jakich duzo bylo w COD jedynce).Moze jakbym gral na xie to bym zostal przy poczatkowym genialnym wrazeniu ale przedeszystkim problemy sieciowe zniechecily mnie troche do gry w ten tytul.Ostatnio jest lepiej ale itak przydalby sie jakis porzadny patch a i jakas nowa mapka bym nie pogardzil:D
Ratchet and Clank:6/10-Dla mnie przecietniak,grafa mnie nie zmiazdzyla,a zamiast klimatycznej platformowej eksploracji 3/4 to strzelanie.Humor tez mi nie podchodzi sto razy bardziej wole Jak and Daxter.
Motorstorm- 7/10- pogralem max5 h i to glownie zachwycajac sie grafika bo reszta to nuda
Resi-grafa nie szokuje,woógle gra niby nic szczegolnego ale multi wciagnelo mnie na maxa.W przeciwienstwie do CoDa bardzo szybko wyszukuje mecze itp.
UT 3-Dla mnie ta gra jest niepotrzebnym tytulem.Prawie zadnych roznic w stosunku do starusienkiej jedynki(i tak dla mnie lepszej).Sprzedalem wersje na PS3 i pykam w starego unreala na PC
Call of Duty 4: 10-
plusy
-grafika w niektórych misjach prawie fotorealistyczna,dźwięk jak na wojnie
-oddanie klimatu wojennego,akcja na ekranie,to się ogląda jak film wojenny lub jakiś dokument
-najlepszy multiplayer na PS3(mam wersję ntsc i nie mam problemów za bardzo z netem)-jeśli poprawią połączenia to w ten tytuł będą grać ludzie przez lata
minusy
-krótki single player 6h i po robocie
-przeciwnicy odradzający się w nieskończoność
-liniowość misji
Uncharted: 8+
plusy
-niewiarygodna oprawa graficzna
-świetni bohaterowie
-klimat klimat i jeszcze raz klimat
minusy
-dżungla tak mała ,że czujesz się jak w crashu na psx
-słabe zagadki
-beznadziejne elementy zręcznościowe
CYTAT(muadib83 @ 23 01 2008, 10:25)

Heh jeśli uważacie że Resistance to 9/10 to po co robić gry. Jak to w ogóle porównać do COD4 - lol. Jeśli resistance to 9/10 to Gears of War, COD4 i wiele innych o wieeele lepszych fpsow powinno 15/10 dostac;D
Kiedy wychodził Resistance, to nie było CoD4, i na tamte czasy, było to bardzo dobry fps. Przecież nie ocenia się gier mając na uwadze ze za jakies dwa lata bedzie kontyuacja i pewnie bedzie znacznie lepsza, wiec nie dam 9. Ocenia sie czas teraźniejszy i obecny poziom gier, a w przypadku Resistance był to marzec 2007.
Uncharted:DF - 10/10
Zalety:
- oprawa wgniatająca w fotel (w tym animacja)
- filmowy klimat
- voice acting
Wady:
- nieco za krótka
- nie wiem
- nie wiem
-------
COD4 - 9-/10
Zalety
- ładna oprawa
- niektóre misje w singlu
- MULTI!!!
Wady
- niektóre misje w singlu
- bardzo krótka
- brak paru przydatnych opcji w multi
-------
NFS:PS - 7/10
Zalety:
- udźwiękowienie w DTS z świetnymi wszelakimi odgłosami
- muzyka
- fajny klimat organizowanych imprez
(dla posiadaczy kierownicy)
- bardzo fajne wykorzystanie kółka (świetny FF, sprzęgło itp.)
Wady:
- średnia oprawa
- mocno nierówny poziom stopniowania trudności w grze
Sephirath
23 01 2008, 15:49
Assassin's Creed [PS3] - 8/10
PLUSY:
- Świat!
- Potencjał
- Grafika
- Animacja
- Freerunning
- Rajcowność wykonywania swojej profesji
MINUSY
- Powtarzalność misji
- Okresowa niestabilność
- Brak konkretnego OSTa
- Zbyt łatwe walki
- Ciężkozbrojni templariusze skaczący po dachach nie gorzej od nas
Całość recenzji mojego autorstwa:
http://www.gamesreview.com.pl/readarticle.php?article_id=119
Ratchet & Clank: Tools of destruction
9-
+ wspaniała oprawa
+ wartka akcja, całkiem zabawne momenty
+ dużo bonusów przy ponownym przechodzeniu
+ świetne wykorzystanie sixaxisa
- to wszystko już było, mimo, że jest to dla mnie jedna z najlepszych serii konsolowych, to jednak 4 raz to samo. gra praktycznie nic nie zmieniła się od drugiej części, poza grafiką jest to w gruncie rzeczy mission pack. szkoda.
CYTAT(YETI @ 23 01 2008, 12:06)

CYTAT(muadib83 @ 23 01 2008, 10:25)

Kiedy wychodził Resistance, to nie było CoD4, i na tamte czasy, było to bardzo dobry fps. Przecież nie ocenia się gier mając na uwadze ze za jakies dwa lata bedzie kontyuacja i pewnie bedzie znacznie lepsza, wiec nie dam 9. Ocenia sie czas teraźniejszy i obecny poziom gier, a w przypadku Resistance był to marzec 2007.
Tak, ale Resistance i na czasy, w których wyszedł był IMO kiepską grą. Już stary dobry Q3 IMO zżera go pod prawie każdym względem. Jakby to nie był lunch title i nie był dodawany do starter packów to by sukcesu nie odniósł. Takie jest moje zdanie, ale nvm, do rzeczy

.
Call Of Duty 4 9/10
Świetna giera, zarówno w singlu (niestety krótki), jak i w multi (MGO jak dla mnie i tak zjada wszystko

).
Plusy:
+grafika, która dostaje ode mnie wielki + za 60 fpsów, na tej generacji, rzadko to sie zdarza w ładnie wyglądających grach, ale i tak nie jest to poziom jakiego oczekuje od tej generacji
+praktycznie brak lagów, czasami
+klimat
+świetne misje w singlu, szczególnie snajperska
Minusy:
-krótki singiel
-brak kilku przydatnych opcji w multi, szczególnie możliwości wybierania do jakiego hosta z listy sie przyłączamy
Virtua Fighter 5 8-/10
Nie licząc grafiki i drobnych ulepszeń w systemie gra jest IMO pod każdym innym względem gorsza niż VF4Evo
Plusy:
+system
+miejscami grafika(szczególnie modele postaci)
+nowy VF

Minusy:
-brak online
-miejscami grafika (szczególnie większość map)
-dużo słabszy Trening Mode (Dojo) niż w VF4Evo
-gorszy Quest
-Vanessa jest brzydsza niż w VF4/Evo
Lubię gry w oldschoolowych, platformowych, wyścigowych oraz stricte japońskich klimatach, dlatego oceny są takie a nie inne.
Głównymi kryteriami są dla mnie przyjemność z gry, czas spędzony przy niej oraz fabuła.
Sprawy typu: grafika, animacja, oceny w magazynach itd. - nie interesują mnie. Oceniam gry w które grałem i w większości przypadków przeszedłem.
Assassin's Creed - 3/10 - Tetris jest mniej schematyczny niż ten syf.
Resistance - 4/10 - Kiepski FPS ze średniej półki.
Motorstorm - 5-/10 - Krótki i nudny racer, gra na pokaz.
Heavenly Sword - 7-/10 - Za krótka, za mało combosów, liniowa do bólu. Fabuła ujdzie a Nariko fajna dupa.
Uncharted - 7-/10 - Przyjemna historyjka, lecz trochę za dużo strzelania i liniowości.
Call of Duty 4 - 7/10 - Mimo, że pomysł fajny, to FPS-ów mam dość. Minus głównie za z(pipi)any online (PS3).
Rainbow Six Vegas - 7+/10 - Spoko FPS na kilka tygodni grania.
F1 Championship Edition - 8/10 - Świetne wyścigi.
Ratchet & Clank - 8/10 - Platformówka pełną gębą.
Oceny przedwstępne (demo):
Folklore - 8/10 - fajny klimat, świetna fabuła, patent z sixaxisem. Zobaczymy jak będzie w pełnej wersji.
Burnout Paradise - 9/10 - Szykuje się najlepsza gra jak do tej pory do pogrania z kumplami przy browarku i chyba ogólnie na PS3.
Wczoraj dostałem burnouta 9,5/10
Unreal Tournament III 8,5/10
Motorstorm 9/10
PES 8 7,5/10 ale ciągle się dobrze gra

miałem jeszcze Untold legends 5,5/10 gra to porażka
ArturNOW
24 01 2008, 11:31
Folklore 9/10
Świetny klimat, ciekawa rozgrywka. Wymagające pomyślunku walki z bosami, fabuła, świat. Po prostu świetna gra, czego się nie spodziewałem póki nie sięgnąłem po demo, a teraz fulla. A i grafika w świetnym stylu.
Motorstorm- 8.0
Świetna grafika (mmm te błotko), fizyka i czysty, niczym nie skrępowany Fun z samej jazdy. Szkoda tylko że gra po pewnym czasie staje się męcząca. W kółko te same trasy, pojazdy różniące się tylko obudową i dośc wkurzający handicap. Plus za dobry Online.
[b]Resistance: Fall Of Man 8.5
Oprawa gry jest dobra. Nic więcej, nic mniej tylko po prostu dobra. Jako że jest to oczywiście pierwsza gra Insomniac na ps3 a już Ratchet wygląda o klasę lepiej niz Resi to aż boję się zobnaczyć sequela na moim Tv. Klimat świetny i dosc oryginalny, niezłe miejscówki i megamiodny Online w którym pojedynki na 40 osób nie są niczym specjalnym. Krtól online na ps3 do czasu ukazania się COD4.
Fight Night R3- 8.0
Jak wiadomo mega plus za niesamowite wykonanie bokserów i sposób sterowania. System rozgrywki to kalka tego z części drugiej więc nic nowego. Mam nadzieję na jakieś większe rozbudowanie w nasteponej części. Dobry soundtrack również zasługuje na uwagę. Mierzi mnie sztywna animacja postaci. Przydąły by się jakieś płynniejsze przejścia pomiedzy poszczególnymi ciosamy które wykonujemy, bądź przyjmujemy. To w dalszym ciągu past-gen.
Oblivion 8.5
Wspaniała oprawa i rozległy świat to główne atuty tej produkcji. Gra jest niesamowicie długa i jeśli ktoś się nie wkręci w świat przedstawiony to może się zniechęcić do tej pozycji. Osobiście mi się bardzo podobało mimo iż nawet nie skończyłem głównego wątku.
Heavenly Sword 8.5
Wiadomo- oprawa, rezyseria i wykonanie scenek oraz świetny klimat to najlepsze cechy tego tytułu. Szkoda że cała opowieść jest dośc krótka, jednak intensywnośc akcji i wrażenia jakie po sobie pozostawia stawiają tę pozycję na o wiele wyższym miejscu niż...
Assasins Creed 7.0
Tę grę ratuje tak naprawdę oprawa i klimat. Jeśli ktoś chce się przejśc po ulicach/dachach średniowiecznych metropolii to chyba lepiej trafić nie mógł. Inna sprawa że nie po to tę grę zrobiono. Schematycznośc tej pozycji zabiją ją na miejscu. Po czasie odechciewa się włączac konsolę aby coś tam dalej zrobić. Tylko dla zapaleńców i wielbicieli "mało rozbudowanych" free roamingów.
Lair 7.5
Całkowiecie nie rozumiem ocen jakie tej pozycji sa wystawiane. Recenzenci albo sa kompletnymi farjerami nie potrafiącymi uporac się z naprawdę intuicyjnym sterowaniem albo ida w ślad za innymi recenzentami, którym gra nie podpasowała a nie wypada dac przeciez wysokiej oceny grze, która w większości zbiera słabe noty. Grafika i klimat - pierwsza klasa. Misje są zróżnicowane a fabuła nie odpycha od konsoli. Osobiście polecam.
Call Of Duty 4 9.0
Najlepsza obecnie gra w jaką grałem na ps3. Grafika płynna i piekna. Jeszcze nigdy chyba realistyczne miejscówki nie wygladały tak pięknie i szczegółowo. Misje w singlu to poezja grywalności. Cała gra jest lepiej wyreżyserowana niż niejeden film akcji. Nie narzekam na długośc singla bo wg mnie jest dobrze- pozwoliło to na intensywną akcję bez jakichkolwiek dłużyzn. Osobna sprawa jest oczywiście Online. Mnogośc trybów, rtozbudowanie, którego próżno szukać w jakiejkolwiek pozycji z miejsca przebiły to co dane mi było zakosztowac w Resistance. Ciesze się że wersja na ps3 nie odstaje w niczym od tej z Xa- bo trafił na nasza konsolę król fps Online
hevenly sword 8.5
Plusy:
- świetna grafika
- fabuła jak w filmie
- Nariko
Minusy:
-zdecydowanie za krótka
- bosowie , bohan tylko coś prezentuje reszta to cieniaski ;/
Assasin creed - 7,5 ( schematyczna do bólu!!!)
ratchet&clank - 10 (jak dla mnie najlepsza gra na ps3!! miodzik cała geba jak ktos lubi platformery+strzelanie)
heavenly sword - 8 ( mozna popykac, i poogladac widoczki)
lair - 8 ( fajna fabuła , sterowanie, i smoki )
jericho - 9 ( super klimat, szczególnie etapy w ktorych jest ciemno i trzeba uzywac latarki, miód!!)
resistance - 9,5 ( moja pierwsza gra na ps3 , przeszedlem ją 3 razy na kazdym poziomie trudnosci)
motorstorm - 3 ( pogralem moze z 10 h w to i od tego czasu lezy na polce, od tej gry glowa mnie boli!)
genji - 5,5 ( kupiona w czasach kiedy byla posucha na ps3 , gra na 1 raz )
MOTORSTORM 8+
+grafika
+wysoki poziom trudnosci
+wywazone maszyny
+muzyka
+niezly online
-od czwartego ticketu dla hardcorowcow
-nie ma czatu na online
-malo trybow rozgrywki offline i online
RESISTANCE:FOM 8
+masa wywazonych pukawek
+online
+design monsterow
+dlugi czas gry w singlu jak na fps
+pomysl na fabule...
-...ale zle wykonany
-grafa
-miejscami monotonna
-ciagle te same stwory,
rkBrain
26 01 2008, 17:05
Widzę, że kolejny temat do zamknięcia. Woot dał bardzo obiektywne oceny
To i ja dam swoje oceny, a co.
PES ocena 1/10: Gra jest nudna. Pomimo tego, że miałem okazje wielokrotnie w nią zagrać nadal uważam, że jest nużąca. Gdyby niebyła tak nudna to może bym zagrał. Nie rozumiem fenomenu piłki nożnej. Jeśli ktoś ma problemy ze snem to gra jest warta polecenia ze względu na niespotykaną wcześniej skalę przedstawiania niczego ciekawego. Zaciekawiło mnie jedynie gastronomiczne nawiązanie do flaków z olejem.
Assassin's Creed 8/10 Tylko tyle bo twórcy nie wywiązali się ze wszystkich obietnic. Gra jest solidna ale mimo wszystko bardzo schematyczna. Mnie najbardziej zaciekawiło powiązanie przeszłości z przyszłością, które wiele osób uważa za największą porażkę tej produkcji.
MotorStorm 8+/10 Gra nie jest idealna i przydałoby się kilka poprawek. Jako całość robi jednak wrażenie.
Resistance: Fall of Man 8+/10
+ świetny design
+ fabuła jest świetnia
+ Chimera
+ najlepszy multi !!!
MotorStorm 8/10
+ grywalność
+ muzyka
+ intro
+ emocjonująca
- niektóre słabe tekstury
- za kolorowa
- takie sobie klimat
Guitar Hero 3: Legends of Rock 9/10
+ rewelacja i emocjonująca
+ muzyka
+ sporo lista utworów
- za dużo starej muzyki
- piekielna trudna gra (opcji: hard i expert)
Unchardet: Drake's Fortune 9+/10
+ najpiękniejsza grafika
+ ostre tekstury
+ klimat
+ grywalność
+ sekrety
Call of Duty 4 10/10
+ grywalność
+ rządzi multi (cholera jak użależnia!)
+ grafika
Burnout Paradise 9+/10
+ grywalność
+ mugshots

+ ogrom map
+ mnóstwo aut
Gry z PStore:
Super Stardust HD 9+/10
+ grywalność
+ użależnia
+ pięć planet
PixelJunk Monsters 10/10
+ rewelacja gra!!!
+ wciąga gra
+ wymagająca
+ gry strategiczne jak Warcraft czy C&C
Nba 2k7 ocena moze nie być obiektywna bo uwielbiam kosza
- 8.5/ 10 Pes 2008 ocena - 7 - jak dla mnie to wcale nie next gen gra dużo sie nie zmianiła a grafika nie oszałamia potrafi zarwac ;/
Assassin's Creed 8
+piękna grafika,niesamowite widoki,odwzorowanie ówczesnego świata wręcz wgniata w fotel
+długość zabawy-15h na ultra szybko ,z zdobywaniem wszystkiego co się da pewnie i ponad 35h
+animacja Altaira
-z 5 rodzai misji na krzyż i tak przez całą grę
-framerate nie tyle ,że spada(może z 3 razy mi spadła animacja) co cały czas praktycznie chodzi mniej płynnie niż powinno
-bez patcha do gry nie podchodź=częste zwiechy
-brak bonusów za zdobywane sekrety
PES2008 7
+dowolność w kreowaniu akcji,ustawień-czyli to za co kochamy serie
+ładne modele twarzy znanych zawodników
-animacja
-grafika,brzydkie stadiony,proporcje ciała zawodnika
-chyba najbardziej arcadowy PES w historii
-błędy i chamska inteligencja przeciwnika(teamvision phiii)
-działanie multiplayera
FIFA 2008 8+
+bardzo realistyczny gameplay
+świetna animacja piłkarzy
+wymagający komputerowy przeciwnik
+licencja na prawie wszystko
+mnogość trybów rozgrywki,statystyki,tabelki itp
+świetny multi
-po czasie są jednak dość mocne schematy w rozgrywce
-gra bramkarzy(raz puszczają wszystko,raz bronią same setki)
-zawodnicy jednak obracają się trochę za wolno
Resistance Fall Of Man 8 ( Było 9= ,ale po przejściu superhuman i zdobyciu skillpointów multi już nie wystarcza )
Plusy
-Grywalnośc
-Multi
-Giwery
-Fabuła
Minusy
-Niektóre głupie poziomy
-po pewnym czasie zaczyna nużyć
Motorstorm 8+ (na początku było 9- ,ale teraz już jakoś mi nie chce się w to grać)
Plusy
-Trasy !!!
-Grywalność
-AI przeciwników
-sajgon na trasie
-multiplayer...
Minusy
-...który szybko się nudzi
-Jeden tryb gry nie licząc multi
-muzyka
Heavenly Sword 7=
Plusy
-System walki
-grafa
-cutscenki
Minusy
-Grywalnośc
-Długość (5h !! )
-Schematyczność
Uncharted Drake's Fortune 9
Plusy
-Oprawa
-Grywalnośc która nie pozwala odejśc od konsoli
-Muzyka
-Sekrety
-AI przeciwników
-NIesamowita przygoda ktorą trudno zapomnieć
Minusy
-Krótka
-za dużo strzelania
waldusthecyc
1 02 2008, 10:11
Heavenly Sword 8/10
+
ładnie się prezentuje, świetne lokacje
podział misji na dwie postaci
wbrew pozorom nie jest to gra na wciskanie trójkąta - rozbudowany (jak dla mnie) model walki
rewelacyjna fabuła
voice acting
-
dropy animacji - za to bym zabił
Kane&Lynch Dead Man 8/10
+
świetna fabuła
kontrolowana rozwałka - zagrania teamowe, walka o każdą miejscówkę, odbijanie dobrych miejsc do krycia się
brak wskaźnika życia
ciężko się oderwać (a to może jeszcze jedną scenę...)
-
uproszczenia w grafice
czasami błędy AI
Eye of Judgment 8+
-coś nowego(wreszcie)

-układanie decka,dobieranie i kolekcjonowanie kart,obmyslanie strategii-"gramy" jeszcze po wyłączeniu konsoli
-trzeba mysleć i kombinować

-przyjemność z gry,nie nudzi sie szybko
- na minus muzyka,ni hu.....nie pasujaca do klimatu
UNREAL TOURNAMENT III 9.0
+Rozwałka
+ONLINE!!!
+Grafa,bronie,mapy
-czasami animacja(30Fps'ów)
-więcej nie dojrzałem
Ratchet and Clank-Tools od Destruction ocena 9+
+ długość rozgrywki 10-15h na szybko,wymaksowanie tej gry to na bank ponad 30h zabawy
+ cudowna oprawa graficzna(choć ustępuje minimalnie Uncharted) to jednak tej grze najbliżej do produkcji Pixara z wszystkich gier jakie wyszły
+ świetne bronie i wzorowe wykorzystanie funkcji sixaxisa
+ klimat(piraci rox)
- nic odkrywczego i nowego w serii-to taki zlepek starych ratchetów lub jak kto woli genialnie podany odgrzewany kotlet
- brak trybu multiplayer
Don_Pedro
15 03 2008, 01:06
Uncharted: Drake's Fortune - 9+/10
Bezapelacyjnie doskonala gra! Grafika przy pierwszym kontakcie urywa szczeke, grywalnosc stoi na najwyzszym poziomie, fabula jest ciekawa a cut-scenki za(pipi)iste! Sporo osob narzeka na zbyt duza ilosc strzelania - osobiscie nie jest to dla mnie wada, a najwiekszym plusem, tym bardziej ze walki wykonane sa naprawde rajcownie. Na poziomie trudnosci Crushing to dopiero jest wyzwanie - trzeba kombinowac, wykorzystywac otoczenie, miec dobrego skilla i dzialac szybko. Uncharted ukonczylem juz 4 razy, zdobylem 820/1000 pkt i 60/60 skarbow i...wciaz nie mam dosc! To powinno mowic wszystko.
Dlaczego nie bedzie 10/10? Coz, dzungla, choc piekna, jest ograniczona do jednej sciezki, a cala gra jest cholernie liniowa. I to w zasadzie jedyna wada. POLECAM!
PS. Aktualnie mecze takze Heavenly Sword. Gra na poczatku sprawia pozytywne wrazenie, jednak z czasem jest juz tylko gorzej. Co gorsza - system walki zupelnie mi nie przypasil, a cala gre ukonczylem w kilka godzin! Skandal! Nie wystawiam jeszcze oceny, musze dokladnie przemeczyc przygody Nariko, ale nie jest to to, czego sie spodziewalem.
wOOt Chyba nie grałeś w Resistance, że wystawiasz taką ocenę. Ta gra jest świetna min 8/10. On-line 10/10
waldusthecyc
25 03 2008, 10:10
CYTAT(opat @ 22 03 2008, 12:08)

wOOt Chyba nie grałeś w Resistance, że wystawiasz taką ocenę. Ta gra jest świetna min 8/10. On-line 10/10
no niestety wOOt ma rację - przy COD4 RES wygląda trochę marnie...online też
theGrimReaper669
25 03 2008, 11:34
no to na szybko moje oceny:
Devil May Cry 4 8/10
Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction 8/10
Stranglehold 7/10
Heavenly Sword 8,5/10
Timeshift 8/10
Uncharted: Drake`s Fortune 9,5/10
Assassin`s Creed 8/10
Call Of Duty 4 9/10
Army of Two 7,5/10
Motorstorm 8/10
Resistance:Fall of Man 6/10
Oblivion(pc,ps3 prawie to samo

) 10/10
update:
Grand Theft Auto 9,5/10
Metal Gear Solid 4 11/10
Uncharted 8/10
+ grafika
+ fabuła
+ intensywności akcji
- długość gry!!!!!!
- brak interakcji zotoczeniem
- za dużo strzelania
- mały rehabilty play bo w moim wypadku gre napędzała fabuła
- do bólu liniowa
Ratchet 8,5/10
+ grafa
+ humor
+ patenty z sixaxisem (ja chce więcej takich patentów w grach!)
- ale to już było...
Singstar:) 8/10
+ singstore
+ parę fajnych kawałków
+ wykorzystanie kamerki
- płyta bluray(25GB) i TYLKO 30 piosenek

- brak możliwości importowania kawałków z poprzednich singstarów( czemu mam jeszcze raz płacić za piosenke x, którą kupilem z poprzednia edycją gry?)
- mikrofony mogłby być bezprzewodowe
Resistance 6/10
+ poprawie wykonana
+ fajne tło historyczne
- gdzie jakieś nowości??
- monotoniczna rozgrywka
- to ma być grafika nextgenowa?
Zeratul
25 03 2008, 15:43
Ratchet & Clank: ToD 9/10
Heavenly Sword: 7/10
Ninja Gaiden Sigma: 9/10
Resistance: FoM: 7/10
Unreal Tournament III: 8/10
Uncharted 8/10
SSD HD 7/10
PIXELJUNK EDEN 6/10
Pain 5/10
Warhawk 5/10
Afroman
25 03 2008, 16:05
Dirt - 8.5/10 IMO najlepsza i najładniejsza scigałka na ps3. GT5P dopiero w piątek pogram

.
Bournout Paradise - 8/10 Znudziła mi sie po 2 dniach grania. Takedown lepszy był IMO.
Assasines Creed - 8/10 Grafika, klimacik i nuda.
Unreal Turnament - 7/10 NIe mam czasu w to grać. UT trzeba poświecić mase czasu jeżeli chcesz wymiatać. Grafika czsami miążdzy jajca. Deimos zabija na miejscu.
Warhawk - 9.5/10 Ponad 120 godzin za mną a nadal gram z tą samą przyjemnością co 4 miechy temu.
VF - 8.5/10 Bez online. Dobra grafioza. NIgdy przedtem nie grałem w żadnego VF. Tekken 6 raczej nie kupie.
Lost Planet - 9/10 Dynamiczny, wciągajacy singiel bez fabuły. Świetny online bez lagów.
DMC4 - 8.5/10 Stary dobry devil. Bez rewolucji. Jesli grałeś w dmc3 nic CIe tu nie zaskoczy. Angelo mój ulubiony boss ever z całej serii.
edit.
GT5P Czuc ze to demo, ale za to z jaka grafika i fizyka, no i do tego online. 8/10
GH3 LoR Same plusy, gra bez wad. 10/10
Spiderman 3: 7.0
+ ogromne i dość ładne miasto
+ śmiganie spiderem po tym własnie mieście
+ dość długa
- kamera
- system walki
- po czasie monotonia
Tomasson225
25 03 2008, 23:40
A to i ja coś skrobnę, a co

MotorStorm - 8.0/10
+ Grafika (jak na "tamte" czasy)
+ Gameplay
+ Wysoka trudność (same złota zrobić to...

)
- Handicap w on-line (jak ktoś dobry startuje pierwszy to ciężko go wyprzedzić)
- Mało tras
- Brak split -screen'a
Resistance - 8.0/10
+ Dość równy poziom graficzny
+ On-line dla 40 osób bez lagów i z lobby
+ Dość długa
+ Co-op
+ Potwory...
- ... ale cały czas te same
- niektóre mapki
NBA Street Homecourt - 7.5/10
+ Grafika
+ Muzyka
+ Triki i gamebraker'y
+ On-line...
- ...gdzie nawala kamera
- czasami trochę nużąca
- trochę za krótka
Uncharted: Drake's Fortune - 9.5/10
+ GRAFIKA!!!
+ Strzelanie i walki
+ Genialna historyjka i cut-sceny (czujemy się jakbyśmy oglądali film)
- Czas gry ok. 10h (bez zaliczania wszystkich skill pointów)
- Trochę liniowa
- Niektóre zagadki
Ratchet&Clank: Tools of Destruction - 9.5/10
+ Grafika jak z bajki
+ Bardzo długa (ok. 30h z zaliczaniem skill pointów)
+ Fajny humor
+ Wykorzystanie Sixaxis'a
+ Bardzo fajne bronie i gadżety
- Mógłby być tryb multi
- nie wiem
- nie wiem

Call of Duty 4: Modern Warfare - 9.0/10
+ Płynność nawet przy dużych zadymach
+ Ciekawe misje
+ Dużo broni
+ Genialna misja snajperska gdzie poziom trudności starsznie wzrasta!!!
+ Multi!!!!!...
- ...Z kilkoma problemami (host ended game, downloading game settings)
- Za krótka kampania (ok.6-7h)
- Trochę za prosta
- Krzaczki 2D (czepialstwo

)
Devil May Cry 4 - 8.5/10
+ Dość ciekawe misje
+ Tryb walki
+ Różnorodni bossowie
+ Dość długa
- Trochę nużąca
- Za prosta na trybie Human
- Trochę liniowa
Uncharted: Drake's Fortune 9-/10
IMO ta gra wymiata pod względem soczystej grafiki i naturalnej animacji, nie zapominając również o potężnym klimacie rodem z Indiany Jonesa. Jednak nic nie jest idealne - głównymi minusami są liniowość i za duża ilość strzelania. Mimo wszystko, jedna z najlepszych dotąd wydanych gier na PS3
Robert542
3 04 2008, 16:28
MotorStorm 8-/10
+ widowiskowość
+ grafika
+ fizyka
- mało tras
- brak split-screena
Resistance: Fall of Man 9-/10
+ tryb online (40 osób, medale, statystyki, brak lagów)
+ sporo ciekawych broni
+ wykonanie poziomów
+ jak na FPS-a, całkiem długi
Tak się zastanawiam nad minusami i... nie zauważam jakiś poważnych błędów.
Virtua Fighter 5 7+/10
+ grafika
+ system walki
- brak online
- gra w pojedynkę szybko się nudzi
The Elder Scrolls IV: Oblivion 10/10
+ ogromny, rozbudowany świat
+ baaardzo długi czas gry
+ masa questów do wykonania
+ soundtrack
- czasami framerate spada poniżej 30 fps
Ninja Gaiden Sigma 9/10 (nie grałem w NG na X-a)
+ gameplay
+ bossowie
+ Rachel
+ wykonanie
- mogłaby być dłuższa
Devil May Cry 4 ocena 8/10
+dla fanów serii świetna pożywka-efektowny system i multum ciosów
+efektowne walki z bossami
+stały superstabilny poziom klatek(ani jednego zwolnienia)
-fabuły starczyło na pół gry
-niesamowity backtraking coś okropnego
-większość lokacji to praktycznie ps2 z AA w 720p
:::
Uncharted: Drake's Fortune :::
9+
(mały plusik
)+Oprawa AV
+Filmowa akcja
+Dobrze rozwiazane strzelanie
+Gra przykuwa do ekranu i nie pozwala odejsć
+Skarby i medale
+Bonusy
-Czasami nieco za duzo strzelania
-Mogłaby być dłuższa
MotorStorm :::
9+Grafika
+Muzyka
+Trasy
+Grywalność
+Fizyka i model jazdy
+Świetny Online
-Za mało tras w standardzie
-Wygórowana cena dodatków
Assassin's Creed :::
9-+Grafika
+Długość gry i sporo do zrobienia
+Parkour (jeśli mozna to tak nazwać)
+"Wolność"
-Framerate (nie przeszkadza, ale jednak kłuje w oczy)
-Czasami drobne bugi
-Trochę nuży po pewnym czasie (w moim przypadku wymagało kilkugodzinnych przerw aby odzyskać chęć do gry)
Gran Turismo 5: Prologue :::
8++Grafika (szczególnie niesamowite modele samochodów)
+Dźwięki silników
+Model jazdy
+Widok "ze środka"
+Wyczuwalny klimat serii
-Słaby online
-Elementy fizyki poza modelem jazdy (szczególnie kolizje)
-Strasznie niedorobiony system kar
-Czasami ma się uczucie, ze to płatne beta-testy...
Grand Theft Auto IV :::
10-+Grafika
+Udźwiękowienie
+Fizyka
+Klimat
+Online
+...prawie wszystko

-Tylko jedno miasto (duże i świetne ale jednak trochę szkoda po SA)
-Trochę brakuje niektórych typów pojazdów, które były w SA
Devil May Cry 4 :::
9+Grafika
+Muzyka i dźwięki
+System walki
+Niezłe lokacje
+Replayability
+Stary, dobry Devil
-Trochę zbyt duży backtracking
-Nie da się (jako bonus) przejsć gry jedną, wybraną postacią
-Znacznie mniej bonusów niż w DMC3
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots :::
10 +Grafika
+Udźwiękowienie
+Piękno gry (nie mówię tu o grafice)
+Niemal wszystko (włącznie z charakterystycznymi dla serii archaizmami

)
-Brak Demo/Movie Theatre
Call od Duty 4: Modern Warfare :::
8 (
10- online)
+Chyba najbardziej dopracowane sterowanie w FPP przy pomocy pada w historii
+Klimatyczne misje
+Niezła oprawa AV
+Wyśmienity online
-Praktycznie zerowa interakcja z otoczeniem
Ratchet & Clank: Tools of Destruction :::
9++Oprawa AV
+60fps
+Zróżnicowanie zadań
+Bronie i gadżety
+Humor
+Długość gry
+Replayability
-Brak kilku broni z poprzednich części
-Mała ilość i różnorodność zadań na Arenie

Fight Night Round 3 :::
8++Grafika (zawodnicy)
+Dźwięki
+System walki
+Grywalnosć
-Brak polskich bokserów
-Z moich obserwacji wynika, że nie działają już serwery do gry online
-Loadingi!!!
Battlefield: Bad Company :::
8++Grafika
+Dźwięki
+Rozmiar map
+Możlwiość przejścia misji "własną ścieżką"
+Oczywiście destrukcja, a raczej DESTRUKCJA
-Nie można się położyć
-Zbyt chaotyczny online
-Za przechodzenie na HARD nie zalicza nam odrazu Trophy za NORMAL
-Czasami źle rozmieszczone checkpointy (bywa, ze po śmierci trzeba z buta zapierdzielać przez prawie pół mapy)
-Tragiczne AI. Sztuczna inteligencja jest bardzo SZTUCZNA. Jak zobaczy nas jeden z przeciwników, to reszta automatycznie wie gdzie jesteśmy i napiera ile wlezie, mimo że nie widzieli nas na oczy. Praktycznie nie da się zajść przecinika od tyłu. Tak jakby wszyscy mieli "wykrywacz gracza" (btw. napierdzielają praktycznie tylko do nas) i wallhacka (kto grał w CS'a wie o co chodzi)
Tomasson225
27 04 2008, 21:48
Assassin's Creed - 7.5/10
+ Dość ciekawa grafika
+ Średniowieczny parkour

+ Fajny tryb poruszania się i walki
+ Dość ładna grafika
- Liniowa!!! (3 różne misje na krzyż)
- Krótka (ok. 8h bez skill pointów)
- Dość durne skill pointy (znajdź flagi i zabij ludzi)
Conflict: Denied Ops - 6.5/10
+ Ekstra grywalność w co-op
+ Single player też bardzo fajny
+ Dość długa
- Grafika!!! (na Boga... przecież to next-gen a nie PSOne)
- Cały czas taki sam schemat misji - przejdź wszystkie mapy i wyzabijaj wszystko co się rusza

- Non stop tacy sami wrogowie
- AI przeciwników
Burnout Paradise : 4.0
Plusy:
-grafika
-muzyka
Minusy:
-Otware Miasto (pomyłka 21 wieku)
-Brak Impact Time'a
-Brak Restartu(w grze wyścigowej! o.O)
-Dj Atomica
-Brak Crash Mode'a
- Split Screen'a
-Brak możliwości wyłączenia oglądania takedown'ów
-Brak wyznaczonej trasy(podczas wyścigów spoglądać na mapkę gdzie i kiedy skręcić- normalnie czegoś takiego to mi jeszcze nie grali).
Ogólnie wielki minus za danie takiemu gniotowi nazwy wspaniałej serii gry.
Assassins Creed : 7
Plusy:
-grafika
-swoboda
-nowe doznania
Minusy:
-plot
-nuda podczas wykonywania tegoż samego 20 raz z rzędu(misje różnią się chyba tylko nazwą i odległością do celu)
DMC : 8
Wieslawa
28 04 2008, 11:01
Guitar Hero 3 - bez online 10. licząc online 7.
minusy:
- komunikacja
- niemożność grania z kolegą w cywilizowany sposób
plusy:
+ kontroler
+ muzyka
Gran Turismo 5 prologue bez online 8. licząc online 6
minusy:
- brak możliwości gry z kolegami
- brak możliwości wyłączenia kolizji
- powyższe w połączeniu z dziwnym zachowaniem zlagowanych samochodów
- samochody z kierownicą po prawej stronie w wersji PAL (bez jaj panowie)
- "mnogość" torów
plusy:
+ grafika samochodów
+ DFP
Ratchet & Clank 9
minusy:
- przegięty sposób zdobycia RYNO IV
- za niski poziom trudności gry
- kula dyskotekowa
- wykorzystanie sixaxisa
plusy:
+ grafika
+ humor
+ replayability
+ arsenał
Zeratul
28 04 2008, 18:59
Warhawk - 5/10
fredybizkit
28 04 2008, 21:38
uncharted 9+
plusy:
-grafika!!!!
-klimat
-filmowa akcja
-wciąga , chce sie przejsc jeszcze raz
-strzelanie mimo ze momentami za duzo strzelanina bardzo dobrze rozwiązanie
minusy
-za krótka
motorstorm 9
plusy:
-grafika, ogromne obszary
-muzyka
-naprawde swietne intro
-ciekawy online
-rodzaje pojazdów
-duże wsparcie ze strony pss store
minusy:
-mogło by byc wiecej tras
burnout paradise 9
plusy;
-grafika,ilośc klatek

)) zniszczenia
-jeden loading na poczatku
-design samochodów
-muzyka , odgłos zniszczeń
-ONLINE!!!!!! naprawde swietny mnóstwo zabawy
-wkrótce swietne updaty gry
-seria sie rozwija nie jest taka sama jak poprzedniczki co niekazdemu sie podoba ale mi tak
minusy:
-brak powtórzenia wyścigu
-brak crash
hevenly sword 8
plus:
-historia
-cut scenki
- grafika( bez frame mate)
-muzyka
minusy:
-frame mate . chrupnięcia po prostu brak płynność
-czas gry
-niejest to taki kopniak w twarz jak god of war 2 ale to juz kwestia gustu
Gran Turismo 5: Prologue 8+
+Modele Samochodów
+Model jazdy
+Cena
+Kamera FPP
+Wysoki poziom trudności
+16 aut na trasie....
-...tylko na Suzuce
-Online!!
-Kibice z ery PS2
-Kolizje
-Niedopracowany system kar
Enchanted Arms-CRT-6, HD-6+ pierwsze wrażenie 5
Motor Storm- CRT-8, HD-9- pierwsze wrażenie 9
Uncharted Drake's Fortune-CRT-9 HD-10- pierwsze wrażenie 11 heh
Sephirath
17 05 2008, 21:41
Będę oryginalny.
GTA IV - 10/10
+ Wszystko (mostly klimat). Jest to coś, na co po prostu czekałem od dawna

- doczytujące się czasem scenerie i przenikanie obiektów. Ale, na Teutatesa, to za mało aby choć o 0.01 ocenę obniżyć!
Ponadto szarpię namiętnie w Heavenly Sword, niebawem się rozpiszę coś dłużej.
filip2210
6 07 2008, 21:17
GTA IV - 9+/10
+ grywalność
+ fizyka
+ grafika
+ rozwalanie pojazdów
+ klimaty
+ online!!!
- zdarzają się czasem błędy w grafice