michal8_8
24 01 2008, 09:01
No comments , po prostu podam zrodlowego linka .
Windows 7 /2009
http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Nie-ch...mp;ticaid=153c1Jak tak dalej pojdzie to Vista utrzyma sie na prowadzeniu pod wzzgledem bezpieczenstwa ( oficjalne kryterium M$ to ilosc hotfixow - im mniej tym lepiej =) )
Jakie wrazenia ?
Dr.Czekolada
24 01 2008, 09:15
Jakby co, to nie powinno być zaskoczeniem. Przecież sam Microsoft zdementował swego czasu że support XP skończy się w 2010 a Visty w 2008-2009......... O_O(do dzisiaj mnie to rozwala).
wilku00034
24 01 2008, 09:36
Poprostu im nie wyszło

Vista okazała się porażką :|
Szybka instalacja visty
wydawanie systemu z tak szybkim deadlinem to totalna kleska , vista odejdzie na emeryture razem z billem =)
A Steve Jobs i spółka spokojnie, ciągle o lat 7 ulepszają ten sam system. Mac OS X

NB: Ciekawi mnie ile ten Windows 2009 zerżnie funkcji od najnowszej wersji Max OS X czyli 10.5 Leopard : )
alienator
24 01 2008, 21:12
tak wiemy, mak oes jest genialny.
CYTAT(Dr.Czekolada @ 24 01 2008, 09:15)

Jakby co, to nie powinno być zaskoczeniem. Przecież sam Microsoft zdementował swego czasu że support XP skończy się w 2010 a Visty w 2008-2009......... O_O(do dzisiaj mnie to rozwala).
mozna source?
CYTAT(drgiro @ 24 01 2008, 12:41)

wydawanie systemu z tak szybkim deadlinem to totalna kleska , vista odejdzie na emeryture razem z billem =)
Pamięta ktoś Windows Me? Tak myślałem. To to samo co Vista - od, taki trening przed właściwym systemem
wilku00034
24 01 2008, 23:29
CYTAT(stona @ 24 01 2008, 23:22)

CYTAT(drgiro @ 24 01 2008, 12:41)

Pamięta ktoś Windows Me? Tak myślałem. To to samo co Vista - od, taki trening przed właściwym systemem

Piekielnie drogi ten trening (zwłaszcza dla klientów

)
Ale dzięki temu że microsoft zawalił, inne systemy mają szansę się wybić
CYTAT(signap)
Mozna source?
"... Harmonogram wycofania Windows XP według Microsoftu:
* 30 czerwca 2008 - zakończenie sprzedaży licencji OEM
* 1 grudnia 2008 - zakończenie sprzedaży komputerów z preinstalowanym Windows XP
* Rok 2012 - koniec podstawowego wsparcia technicznego
* Rok 2017 - koniec rozszerzonego wsparcia technicznego ... "
Zrodlo :
http://osnews.pl/ocal-windows-xp/Nie martwcie sie , jest jeszcze nadzieja :
http://weblog.infoworld.com/save-xp/archiv...windows_xp.htmlPod tym adresem mozna skladac petycje , o przedluzenie wsparcia dla xp'ka , oraz dowiedziec sie ile ( co do sekundy =) czasu zostalo do jego konca . Widzialem nawet program ktory pozwala na wielokrotne glosowanie , oczywiscie z lipnymi danymi :)
Dokladnie jak powiedzial Stona, Windows vista byl tym czym ME(millenium) dla XP, testowanie nowych roziwazan, nie wszytsko bylo dopiete na ostatni guzik, ale po tym pojawił sie bardzo dobry system jakim jest xp..
Dlatego nie rozumie tych oburzen
Dr.Czekolada
28 01 2008, 13:17
Fajnie, ale już fakt że ktoś wybulił pare baniek na Viste (które miała ,,testować nowe rozwiązania"), czyli bete nie jest fajnie. A już fakt że byliśmy betatesterami, no i zamiast zarobić na tym to my ponieśliśmy koszty O_O, shit happends.
michal8_8
29 01 2008, 09:51
takie sa prawa wolnego rynku , zreszta do takich nowinek zawsze powinno sie podchodzic z dystansem . nic straconego , uzytkownicy Visty moga liczyc na darmowe updaty , hot fixy , service packi

Kto wie moze wyjdzie z tego jakis system xD .
Tylko niech ludziska pamietaja o klikaniu "Wyslij Blad" gdy takowy sie pojawi =)
superment
29 01 2008, 10:55
ja sam jestem userem visty, 64bit, nie mam problemow z zadnym sterownikiem, od 2 miesiecy ani razu sie nie zawiesila, chodzi mega stabilinie, nie zauwazam roznicy w stracie wydajnosci. jestem z niej naprawde bardzo bardzo zadowolony. wszystko działa superświetnie. przy czym wyglada duzo ladniej i schludniej niz suchy xp (ofkoz bez dopalaczy).
michal8_8
29 01 2008, 13:41
a sciagales jakies dodatkowe fixy ? service packa 1 , ew. do iexplorera ?
superment
29 01 2008, 14:15
nie wiem, system aktualizuje mi sie sam, nie uzywam ie tylko ff. wszystko działa bez zarzutu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.