Konar$ky
25 01 2008, 19:23
Ostatnio coraz częściej zastanawiam się czy zamiast x360 (przy czym podkreślam że nie bede miał 100% na pełnej kasy na niego, więc możliwe że go nie kupie) kupić Xbox'a pierwszego i Gamecube'a, które razem kosztują mniej niż x360 arcade. I się zastanawiam czy warto, w tym problem że z żadną z trzech konsol nigdy nie miałem do czynienia. Tak więc proszę o radę co robić, gdyż ta sprawa nie daj mi spokoju. Z góry dzieki
Jesli Ci nie zalezy na byciu na czasie ,to bierz je spokojnie ,bedziesz mial biblioteke gier na pare dobrych lat.
Dozbieraj na xO, chyba ze nie myslisz przyszłosciowo ;]
Ciesz się chwilą, kupuj current-geny. Na X360 przyjdzie jeszcze czas i kasa.
QUOTE(ogqozo @ 25 01 2008, 19:45)

Ciesz się chwilą, kupuj current-geny. Na X360 przyjdzie jeszcze czas i kasa.
No current-gen to teraz już jednak x360 i ps3.
Na starego Xa i GC nie wychodzą już nowe gry. Martwy sprzęt.
Przejęzyczenie, chciałem powiedzieć past-geny;]. Serio.
Lepiej samego xa a resztę kasy zostawić na coś innego no chyba że nie będziesz grał na orydżinalach to wtedy i gacek ma sens(ja ne moge nic wartościowego kupić na to za normalne pieniądze tzn. nie tyle co nówka na 360)
Konar$ky
26 01 2008, 12:02
CYTAT
Lepiej samego xa a resztę kasy zostawić na coś innego no chyba że nie będziesz grał na orydżinalach to wtedy i gacek ma sens(ja ne moge nic wartościowego kupić na to za normalne pieniądze tzn. nie tyle co nówka na 360)
Patrząc po mojej sygnie to raczej oczywiste że nie zamierzam. A co do tematu, to już prawie jedną nogą mam pierwszego x'a, i najprawdopodobniej na tym skończe. Mam świetną okazję kupienia go sobie za małe pieniądze, jeszcze mi coś zostanie, a do tego muszę parę rzeczy opchnąć, jeszcze dostane odszkodowanie za nogę i kto wie, może jeszcze za jakieś dwa miechy będzie na x360

. Chyba dobrze robie, c'nie?
ja bym czekał na dopływ siana i od razu wciągnął X360 - gry ze starego Xboxa w większości wypadków Ci ruszą a gacek to jak dla mnie parodia nie konsola - miałem raz - sprzedałem, kupiłem po raz drugi - leży w szafie (mimo tego że kilka gier czeka na odfoliowanie).
ja bym sie Ping.a posluchał ;]
na pierwszym iksie to jedynie chyba Ninja gaiden zasluguje na zainteresowanie
bierz xO, gc jest dla dzieci, prawdziwi faceci ciorają na trisiksti.
tak jak ja - w uno po lajwie
Jak dla mnie gacek to bardziej zabawka niż konsola, a Xbox... No cóż jakbyś kupił X360 z dyskiem to dużo najlepszych gier i tak możesz zaliczyć. Jak dla mnie nie ma co pakować się w stare konsole, tym bardziej, że na żadną z nich nie wychodzą już nowe gry. To już PS2 jest lepszym wyborem jak nie masz wystarczająco kasy, Sony ciągle go jeszcze nie pogrzebało, a konsola jest nawet jeszcze modernizowana.
Konar$ky
26 01 2008, 17:38
CYTAT
Jak dla mnie gacek to bardziej zabawka niż konsola, a Xbox... No cóż jakbyś kupił X360 z dyskiem to dużo najlepszych gier i tak możesz zaliczyć. Jak dla mnie nie ma co pakować się w stare konsole, tym bardziej, że na żadną z nich nie wychodzą już nowe gry. To już PS2 jest lepszym wyborem jak nie masz wystarczająco kasy, Sony ciągle go jeszcze nie pogrzebało, a konsola jest nawet jeszcze modernizowana.
Mam Ps2 od roku. W sumie to masz racje z tym x'em, że stare hity moge przejść na x360, ale dysk do niego kosztuje w miare tyle co x1 bez żadnych bajerów. Do tego dobrym argumentem są dla mnie funkcje x1. Odtwarzanie MP3, Divx, RMVB, itp. bardzo do mnie przemawia, bo nie zawsze mam dostęp do kompa (studiująca siostra) a czasem chciałoby się coś obejrzeć. Jutro się wszystko wyjaśni, bo do jutra mam czas na zastanowienie się z kupnem.
X360 ma możliwość odtwarzania MP3, Divixów i RMVB - będą leciały z kompa poprzez odpowiedni program.
Skoro masz PS2 to tym bardziej warto wybrać X360. Tytuły z PS2 i X1 często się pokrywają, grafika na podobnym poziomie, online nie taki jak na następnej generacji...
maciucha
26 01 2008, 17:57
CYTAT(ping @ 26 01 2008, 17:49)

X360 ma możliwość odtwarzania MP3, Divixów i RMVB - będą leciały z kompa poprzez odpowiedni program.
RMVB'ków nie odtwarza

. Chyba, że sobie przekonwertujesz na odpowiedni formt ale to inna bajka i duzo gorsza jakość (która przy RMVB jest wystarczająco słaba).
przez transcode nie przejdzie? mimo wszystko nie znam się. od tego mam inny sprzęt.
maciucha
26 01 2008, 19:21
CYTAT(ping @ 26 01 2008, 18:20)

przez transcode nie przejdzie? mimo wszystko nie znam się. od tego mam inny sprzęt.
Nie wiem, ja używałem WMP

.
Pakowanie się w stare kosnole to głupota. Szczególnie w martwe takie jak xbox i gamecube, na PS2 można się jeszcze przerzucić, bo jest mnóstwo tytułów i Sony dalej je wspiera ale przecież PS2 masz

.
Konar$ky
26 01 2008, 22:05
CYTAT
Tyle że niedam rady (przynajmniej do lipca) stworzyć połączenia między X360 a kompem, ponieważ komp jest u mojej siostry w pokoju, a mój pokój z jej pokojem to są dwa końce mieszkania.
A wracając do tematu, X1 z całkiem dużym dyskiem za 190 zeta to chyba okazja, nie? Oszczędności mi nie naruszy, jeszcze 3/4 kasy zostanie, będę miał parę gier które chciałem przejść (naliczyłem co najmniej 20

) i umili mi ona czas oczekiwania na "frisiksti". Chociaż nadal niczego nie jestem pewnien, to coraz bardziej jestem skłonny kupić x1.
Za tyle, to sie nawet nie zastanawiaj.
najwyzej odsprzedasz za 250 ;]
Konar$ky
28 01 2008, 14:37
Już po sprawie, nie kupiłem x1

Tak wiem, mieliście racje i dzięki za pomoc, dalej zbieram na X360. Thx 4 help, topic closed
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.