Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bloc Party
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > Rock
Mordechay
Założyłem ten temat, dla osób, które znają zespół i chcieli by się podzielić uwagami na temat jego twórczości oraz dla tych, którzy chcieliby się dowiedzieć co to takiego hyh.gif

Kapela powstała w 2002 r., pochodzi z Londynu, grają rocka (a ściślej indie rocka), w lecie zeszłego roku wystąpili na openerze (na ktorego niestety z racji wieku i odległości między śląskiem a morzem wybrać się nie mogłem).
Ich songi można usłyszeć w grach(burnout, fifa05), serialach (CSI:NY, The OC).

Poniżej zamieszczam parę utworów dla laików wink.gif , ktore imo są dobre
Helicopter
Prayer
Hunting For Witches
Banquet
Sunday
GRIZZ
tak, obiło się o uszy Bloc Party, znajomi którzy byli na openerze polecali, oby nie kolejny pseudo alternative british rock... rzeczywiście offtop maksymalny bo underground masz do tego...
Mordechay
No fakt, nie pomyślałem o tym wcześniej -------___-------v

Proszę o kogoś z góry przeniesienie tego tematu tam gdzie powinien się znaleźć.
PIOTRUS
Bloc Party industrial rock laugh.gif leżę i nie podniosę się.
Poszukaj w google najpierw a nie pisz bzdur i nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Industrial rock buhaha laugh.gif
AumaanAnubis
CYTAT(PIOTRUS @ 1 02 2008, 16:47) *
Bloc Party industrial rock laugh.gif leżę i nie podniosę się.
Poszukaj w google najpierw a nie pisz bzdur i nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Industrial rock buhaha laugh.gif

A czy to wogole kuzwa wazne jaki gatunek/pod gatunek?Ja kiedys nie wiedzialem ze nirvana gra grunga.Jesli jest dobra muza lub komus sie podoba to kij z tym jaki to gatunek.Rzeklem...
Mordechay
Dobra "independent".Każdemu może się pokiełbasić, poza tym to znaczenia nie ma jaki to odłam rocka.

Nie uczyli Cię piotruś kultury?Wypadałoby grzecznie poprawić, a nie wyśmiewać.Chamstwa w szczególności nei lubię.
Mikes
W Gh3 jest ich piosenka helicopter, może być.
AumaanAnubis
Mi sie podoba ich the prayer(glownie refren)
Mordechay
No Prayer jest nawet, nawet, ale nie kumam teledysku do tego utworu :|

Ostatni singiel jest wypaśny, mianowicie "flux" (motywy z power rangers w teledysku ^^), ale coś dziwnie odbiegli od gatunku jaki wcześniej reprezentowali (flux to taka lekka techniawa albo coś w ten desen)
Grzehoo
Indie rocka grają chłopaki (skrót od intependent, czyli jeden pies), taki Helicopter niszczy, to jeden z moich ulubionych zeszmaconych kawałków, Banquet też jest nie najgorszy, poza tym raczej nie warto sobie tym zespołem zawracać głowy, bo ich płyty są mocno średnie i wtórne ;].
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.