Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z nero
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
Emet
Zakładam nowy temat, bo nie widzę podobnego.
A więc...
Wracam dziś do domu, widze, że wpadł brat i siedzi na kompie. Chciał nagrać CD-RW ale nie dało się. Wywalało komunikat, że to nie jest RW (próbowaliśmy nero i alcohol). Wiec brat - jeleń dry.gif - bez długiego namysłu postanowił odinstalować nero7 (i zainstalować nero8 ). Ponowne uruchomienie kompa itd... ikonka nero7 nadal widnieje na pulpicie. Usunął ją, obczajamy czy nie ma nero... ale okazuje się, że jest i nie odinstalowało się w ogóle (a przynajmniej nie zwolniło miejsca). I tu zaczynają sie szopki. Próbujemy odinstalować... leci pasek, i w pewnym momencie wywala komunikat:

Próbowałem ze 30 razy i zawsze to samo. Uruchamianie kompa itd nie pomaga. W folderze gdzie było zainstalowane nero7 są 2 pliki ( mfc71u.dll i NBShell.dll ) , których nie da się usunąć (nawet odrazu po uruchomieniu kompa, co czasami pomagało w takich sytuacjach wink.gif). Nie mogę teraz zainstalować, żadnego innego nero (ani tego, które było zainstalowane) bo przy instalacji konieczne jest odinstalowanie tego, które jest (a odinstalować sie nie da).
Jak sobie z tym poradzić??? Oczywiście format i te sprawy pomijam closedeyes.gif
drgiro
takna sybkiego , sproboj usunac te pliki z innego konta (lub odinstalowac nero ) , ew z poziomu admina
Emet
Mam tylko jedno konto, ja jestem adminem. A pliki jak rpóbuję usunąć to wywala komunikat, ze mogą być używane przez inny program itp.
Yahoosh
Parę propozycji

1/ ściągnij inną wersję Nero

2/ przywracanie systemu z przed wszelkuch zmian
Start > Akcesoria> narzędzia systemowe> Przywracanie systemu

3/ ew. skasuj wszysko związane z nero z rejestru
Start> Uruchom > wpisz "regedit" > znajdź "nero" i skasować wszystko z tym związane

4/ ew. instalacja nowego windka tylko pod nero (troche to dziwne, ale sam nie wykasowałem jednego z WinXP tylko po dlatego ze działa tam połaczenie z komoorką Sony Ericsson. jesli nie nagrywasz zbyt często i masz trochę miejsca na dysku - to możę być twój sposób.

pozdr
Emet
1. Mam 3 wersje, ale żadnej nie mogę zaisntalować, póki nie odinstaluję tej, a tej odinstalować do końca sie nie da.
2. Już próbowałem... nic nie dało confused.gif
3. Rejestr wyczyszczony z nero doszczętnie.
4. Niestety, ale odpada...

EDIT: Zauważyłem, ze mogę zmieniać nazwę, rozszerzenie, kopiować i przenosic te 2 pliki... ale mimo to nie mogę ich usunąć huh.gif
drgiro
tu masz kolejne patenty :
1. usun klucze nero , badz ahead z HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
2. http://www.nero.com/plk/support-nero8-tools-utilities.html - sciagnij tutaj nero clean tool pod Twoja wersje
Emet
Huh.. w końcu się udało, po długiej i męczącej walce.
General-CleanTool jakoś się z tym cholerstwem uporał.
Dzięki wszyskim za pomoc i pozdro! wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.