Don_Pedro
28 01 2008, 23:11
http://www.sklep.psxextreme.pl/product_inf...roducts_id=2673Mam kilka pytan odnosnie tego urzadzenia.
- Rozumiem, ze WiFi Max Access Point nalezy podlaczyc do PC, ktory ma dostep do internetu. Czy to prawda?
- Mam Neostrade 512 kb/s. Czy po podpieciu WiFi Max Access Point do komputera predkosc na roznych urzadzeniach bedzie wynosila 512 kb/s czy moze bedzie ona dzielona?
- Na jaka odleglosc dziala polaczenie z WiFi Max Access Point i czy wystepuja jakies problemy z polaczeniem, zacięcia albo cos w tym stylu?
Prosze o odpowiedzi na wszystkie pytania! Z gory dzieki;)
michal8_8
29 01 2008, 10:26
1.tak
2.tak , mozesz zeskryptowac router tak aby dzielil wedle uznania , na komputery badz urzadzenia , pamietaj jednak ze zaleznie od klasy urzadzenia , ale przewaznie dla pingu 100- 130 ms nie uzyskasz przepustowosci wiekszej niz 2 mb .
po co Ci taki slaby klibs usb , lepiej kup sobie karte orinoco gold , dziala na :
pcimcia , sprzedawane sa zestawy z adapterem na USB , placisz mniej od tego ok 120 zl max i masz mozliwosc podlaczenia wlasnej anteny , dziala do 802.11 b czyli ok 11 mbps , jakosciowo jest dobra , operta na chipsecie prism i ndip .
ja z niej korzystam i jestem zadowolony