Posiada ktoś ten telefon? Co o nim sądzicie?
Od telefonu oczekuje całkiem dobrego aparatu (to chyba dobrze trafiłem

) a poza tym sprawnego działania i możliwości wgrania jakiś bajerów (gry, ciekawe programy, itp.). Czy bęzie to możliwe na k750i?
Ja mam k750i - bardzo dobry aparat 2 mpx (maksymalne zdjecia ok 1600x1200), całkiem dobre mozliwości w kwestii muzyki (słuchawki dobrze graly, ale wytrzymały mi rok tylko, całkiem dobrej jakości odtwarzanie, equalizer), wbudowany port na memory stick'i, jesli masz PSP to mozesz wykorzystac kompatybilnosc tych sprzetów - robisz fotki telefonem, przerzucasz memory sticka do psp i ogladasz na PSP zdjęcia. Gier, aplikacji i stylów graicznych jest w internecie mase. Jesli chodzi o uzytkowanie, jest bardzo dobrze, nie zawiesza sie, latwo sie przestawic, jesli np. wczesniej na nokii jechałes.
Ogolnie mówiac, polecam.
A piszesz o darmowych grach i aplikacjach

?
wilku00034
29 01 2008, 13:21
CYTAT(Hubi. @ 29 01 2008, 13:13)

A piszesz o darmowych grach i aplikacjach

?
K750 jest prawie tak popularny jak nokia 3310 kilka lat temu, więc nie trzeba dużo szukać żeby wygrzebać coś za free
Telefon mam już grubo ponad rok i sparwuje się bez zarzutu pomimo faktu że kilka razy polizał chodnika lub posadzki
Aparat jest dobry, ale słabo radzi sobie w zaciemnionych lokacjach
PS: jeżeli będziesz chciał to mogę Ci na priv podrzucić kilka ciekawych stron
orion50
29 01 2008, 13:26
Telefon kombajn. Można wgrać masę patchy, które poprawiają funkcjonalność. Wgrałem soft od W800i i mam b.dobry aparat i Walkman w jednym. Telefon walnął kilka razy na parkiet i nic mu nie jest. Mam kartę 1gb od sony i bardzo dobrze współpracuje z nią. Gra ładnie, fotki robi naprawdę dobre. Nie wiesza się,menu intuicyjne.
POLECAM
CYTAT
PS: jeżeli będziesz chciał to mogę Ci na priv podrzucić kilka ciekawych stron
Poproszę

CYTAT
Aparat jest dobry, ale słabo radzi sobie w zaciemnionych lokacjach
Hmm... przecież jest flash?
A co z (podobno badziewnym) joyem?
Dżoj jest w porządku. Najlepszy telefon za tą cenę. Bierz w ciemno. EOT.
wilku00034
29 01 2008, 16:13
CYTAT(szeni @ 29 01 2008, 15:22)

Dżoj jest w porządku. Najlepszy telefon za tą cenę. Bierz w ciemno. EOT.
potwierdzam

flash jest ale na diodach i słabo daje (mała odległość), poprostu aparacik słabiej radzi sobie przy sztucznym świetle ( nie jest dramatycznie

)
Telefon wart swojej ceny
Generalnie to o zdjęciach w ciemności najlepiej zupełnie zapomnij. Te diody traktuj jako latarkę raczej, w ciemnym lesie lepiej oświetla ścieżkę niż latarka, nawet taka diodowa (bo one zazwyczaj są punktowe).
wilku00034
29 01 2008, 16:26
CYTAT(szeni @ 29 01 2008, 16:17)

Generalnie to o zdjęciach w ciemności najlepiej zupełnie zapomnij. Te diody traktuj jako latarkę raczej, w ciemnym lesie lepiej oświetla ścieżkę niż latarka, nawet taka diodowa (bo one zazwyczaj są punktowe).
W półmroku fotki wychodzą jeszcze zbozne, ale jak już przychodzi pora na flesha to nie zwojujesz wiele...
Latarka faktycznie jest dobra. To jest chyba jedyna rzecz której brak boli mnie w K800i. Niby bajer, ale świeci dobrze i jest zawsze pod ręką
orion50
30 01 2008, 12:08
Fotki z pomieszczeń ujdą, a jak sie odszumi to jest naprawdę nieźle. Telefon mam od 10 sierpnia i nie mam problemów z dżojem. Wszystko śmiga jak należy. poprostu nie obchodź się z nim jak z cepem

pozdrawiam
wilku00034
30 01 2008, 13:10
CYTAT(orion50 @ 30 01 2008, 12:08)

poprostu nie obchodź się z nim jak z cepem

Ja mam telefon ponad rok i bez czaczasem obchodze się z nim dość brutalnie, ale nie mam najmniejszych problemów
Kupiłem

Teraz czekam na wysłanie z allegro.
BTW
Czy ta karta będzie dobra? Może polecacię jakieś inne?
http://www.allegro.pl/item301082953_1_gb_k...uo_adaptor.html
Za chu.j nie kupuj tej karty. Gdzieżeś się uchował, nie słyszałeś jeszcze, że praktycznie wszystkie karty MS Duo Sony z allegro to podróby? Pewnie jeszcze znalazłeś aukcję z najniższą ceną

. Zapomnij zupełnie o Sony. Kup Sandisk.
Pierwsza lepsza oferta po wpisaniu "memory stick duo". Cena też okazyjna się zdawała

Wcześniej nie potrzebowałem kart pamięci do Sony Ericssona więc się nie interesowałem czy to podróby czy orygnały.
A Sandiski to na pewno oryginały? Np. takie
http://www.allegro.pl/item299731475_karta_...gb_adapter.html
wilku00034
31 01 2008, 22:12
sandisc to bardzo dobra firma. Sony czasem daje ich karty do swoich telefonów
więc jeśli to oryginał to łykaj śmiało
orion50
31 01 2008, 22:19
Ja mam SONY i jest git ale ja mam z pewnego zrodla, bierz san diska bo ich raczej nie podrabiaja a niczym sie nie rozni od karty sony
edit:sorry nie ten temat post do usuniecia
Mam już ten telefon. Bardzo dobry i wygodny joy, intuicyjne menu.
Ale bardzo wkurza mnie jedna rzecz, mianowicie dźwięk przy robieniu zdjęć. Nie wiem jak go wyłączyć (jest nawet gdy inne dźwięki są wyciszone). Jest na to jakiś sposób?
Słyszałem, że można to zrobić jakoś przez kompa, ale gość na allegro od którego zakupiłem telefon udziela 3- miesięcznej gwarancji. Myślicie, że wyłączenie dźwięku przez grzebanie w sofcie = utrata gwarancji?
wilku00034
5 02 2008, 18:05
ja jak wyłącze dźwięki to nie słychać aparatu. Nie raz już robiłem zdjęcia z partyzanta, bez szelestnie i niewykrywalnie
Czytałęm przed chwilą, że to zależy od operatora. Mój telefon jest z Ery a tam podobno instalują takie oprogramowanie, w którym normalnie nie można wyłączyć dźwięku
wilku00034
5 02 2008, 18:51
Ja mam z plusa i tak jak powiedziałem mogę wyłączyć te dźwięki. Widocznie kazdy operator robi po swojemu
Jest pewien trik a mianowicie dzwonisz na bezpłatne biuro obsługi (oczywiście tam gdzie odzywa sie automatyczna sekretarka) dusisz joy'a menu główne i aparat.Aby ustawić wyłącznie dźwięku migawki musisz wgrać inny soft.
konstant
5 02 2008, 19:11
Hubi: poczytaj:
http://forum.sek750i.pl/ na tej stronie dowiesz sie mase ciekawych rzeczy o telefonach SE, bawienie sie z softem to kapitalna sprawa.
W skrócie chodzi o to, że od tego, w jakiej sieci kupiłeś telefon, masz wgrany trochę inny soft w telefonie. Ja mam z Plusa, i w nim w wyciszonym trybie nie ma głosu podczas robienia telefonu. Kumpel ma z Ery czy tam Orange i u niego jest. Musisz wgrać po prostu inny, czysty, soft. Jeśli nie umiesz, to się za to nie bierz - za 30-50 złotych zrobią ci to w każdym serwisie GSM. Aha, i gwarancję tracisz.
Podobno to nie jest takie trudne, trza mieć tylko odpowiedni program. Pobawię się tym, jak będę miał chwilę.
Ale poza tym telefon super.
@konstant- to forum normalnie działa, czy tylko dla niezalogowanych wyskakują błędy?
konstant
5 02 2008, 22:16
CYTAT(szeni @ 5 02 2008, 19:25)

W skrócie chodzi o to, że od tego, w jakiej sieci kupiłeś telefon, masz wgrany trochę inny soft w telefonie. Ja mam z Plusa, i w nim w wyciszonym trybie nie ma głosu podczas robienia telefonu. Kumpel ma z Ery czy tam Orange i u niego jest. Musisz wgrać po prostu inny, czysty, soft. Jeśli nie umiesz, to się za to nie bierz - za 30-50 złotych zrobią ci to w każdym serwisie GSM. Aha, i gwarancję tracisz.
Wcale sie gwary nie traci, jeslirobi sie to z glowa.
I nic trudnego nie ma.
Co do tej strony to juz dawno na niej nie bylem, wiec nie wiem, moze serv im siada.
Właśnie, że się traci. Zależy to najbardziej od serwisanta, czy będzie mu się chciało sprawdzać soft i czy będzie pamiętał, jaki był wgrany przed zakupem. Serwisanci od operatorów zawsze się kapują, zapisują, że była ingerencja w oprogramowanie telefonu i nie uznają gwarancji.
Z drugiej strony, możesz sobie wcześniej zrobić kopię zapasową fabrycznego (kupnego) softu, albo ściągnąć go z neta, i potem przed oddaniem do naprawy go wgrać, udając, że nic się nie bawiłeś.
A co do stron, to polecam www.centrumse.pl .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.