Mam problem bo nie znam sie wogole w temacie aparatow. a z lenistwa nie chce mi sie wertowac dziesiatek stron na roznych forach w poszukiwaniu odpowiedzi. szukam w miare dobrej cyfrowki do 700zl oczywiscie jak najlepszej w tej cenie, chodzi mizebysprzet byl nowy na gwarancji. z gory dzieki za pomoc.
wilku00034
29 01 2008, 16:41
Kumpel wyposażył się w lumixa i nie narzeka
_Milan_
29 01 2008, 16:43
jesli szukasz dobrej cyfrowki w tej cenie to polecam canony np. a510 lub nowszy lub sony cybershoty np. w-50, w-55.
Oba sprawdzilem wlasnorecznie i jestem z nich zadowolony.
zeby nie bylo, nie znam sie na aparatach, lustrzanki to dla mnie duze nie poreczne pudelka, a zdjecia maja wygladac ladnie i tyle.
wilku00034
29 01 2008, 17:14
najważniejsza żeby aparat miał stabilizator obrazu. Jeżeli nie ma to odpada w przedbiegach...
dzieki za pomoc

chyba zdecyduje sie na sony cybershot... jeszcze poszukam i posprawdzam bo ten aparat ma mi służyć kilka lat
Yahoosh
29 01 2008, 22:56
Kiedyś zdażyło mi się pare godzin wertowac strony i szukać najlepszego aparatu w cenie do 800 zł.
gdzie najwięcej dobrego, najwięcej dobrych słów, jednym z najlepszych był aparat :
Fuji S5700 / Fuji S5800
Kiedy o tym czytałem (3 miesiące temu) wtedy model wydawał się najlepszy (Fuji S5700 - mniejsza cena a niewielkie różnice wobec S5800)
ale jak teraz mi przypomniałeś to w specyfikacji pisze "Stabilizacja obrazu - brak"
Więc polecam jednak sobie porownać te o najwyższych notowaniach na stronach o wiadomej tematyce, wiadomo wybór właściwego narzędzia fotograficznej zbrodni to nie takie 'hop siup'
Obsolete
6 02 2008, 19:28
Naprawde dobre stabilizatory maja Canony EOS, ale nie orientuje sie, czy stoja ponizej 700 zl. Pewnie nie.
zalezy wogole co Ty chcesz tym aparatem, chcesz robic, jak takie pitu-pitu to wystacrczy zwykla cyfrowka,
nie musisz nawet wiele tam przeplacac heh ;] canony sa imo bardzo dobre, olympus to przereklamowny shit (w skzole mialem stycznosc z lustrzanka o wartości 3.5 k i tragedia normalnie)
jak Cie stac to bierz fuji 5600 ;D
aha i ten 'stabilizator obrazu' to tylko jak nei checsz sie bawic bardziej fotografia ;]]
taki 'upraszczacz' tka samo jak opcje 'auto' hehe
Obsolete
6 02 2008, 19:41
Stabilizator to swietna sprawa, ale tylko gdy jest naprawde dobry. Cyfrowe stabilizatory, to taki sam slaby polsrodek, jak cyfrowy zoom.
Jak ci bardzo, bardzo zalezy na tym stabilizatorze to jeszcze z 400 zl doloz do canona. Moze byc cyfrowy Canon IXUS 960IS jezeli lustrzanki cie odpychaja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.