Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Aparat cyfrowy.
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
wielad
Mam problem bo nie znam sie wogole w temacie aparatow. a z lenistwa nie chce mi sie wertowac dziesiatek stron na roznych forach w poszukiwaniu odpowiedzi. szukam w miare dobrej cyfrowki do 700zl oczywiscie jak najlepszej w tej cenie, chodzi mizebysprzet byl nowy na gwarancji. z gory dzieki za pomoc.
wilku00034
Kumpel wyposażył się w lumixa i nie narzeka tongue.gif
_Milan_
jesli szukasz dobrej cyfrowki w tej cenie to polecam canony np. a510 lub nowszy lub sony cybershoty np. w-50, w-55.
Oba sprawdzilem wlasnorecznie i jestem z nich zadowolony.

zeby nie bylo, nie znam sie na aparatach, lustrzanki to dla mnie duze nie poreczne pudelka, a zdjecia maja wygladac ladnie i tyle.
wilku00034
najważniejsza żeby aparat miał stabilizator obrazu. Jeżeli nie ma to odpada w przedbiegach...
wielad
dzieki za pomoc smile.gif chyba zdecyduje sie na sony cybershot... jeszcze poszukam i posprawdzam bo ten aparat ma mi służyć kilka lat smile.gif
Yahoosh
Kiedyś zdażyło mi się pare godzin wertowac strony i szukać najlepszego aparatu w cenie do 800 zł.

gdzie najwięcej dobrego, najwięcej dobrych słów, jednym z najlepszych był aparat :

Fuji S5700 / Fuji S5800

Kiedy o tym czytałem (3 miesiące temu) wtedy model wydawał się najlepszy (Fuji S5700 - mniejsza cena a niewielkie różnice wobec S5800)

ale jak teraz mi przypomniałeś to w specyfikacji pisze "Stabilizacja obrazu - brak"

Więc polecam jednak sobie porownać te o najwyższych notowaniach na stronach o wiadomej tematyce, wiadomo wybór właściwego narzędzia fotograficznej zbrodni to nie takie 'hop siup'
Obsolete
Naprawde dobre stabilizatory maja Canony EOS, ale nie orientuje sie, czy stoja ponizej 700 zl. Pewnie nie.
banny
zalezy wogole co Ty chcesz tym aparatem, chcesz robic, jak takie pitu-pitu to wystacrczy zwykla cyfrowka,
nie musisz nawet wiele tam przeplacac heh ;] canony sa imo bardzo dobre, olympus to przereklamowny shit (w skzole mialem stycznosc z lustrzanka o wartości 3.5 k i tragedia normalnie)

jak Cie stac to bierz fuji 5600 ;D

aha i ten 'stabilizator obrazu' to tylko jak nei checsz sie bawic bardziej fotografia ;]]
taki 'upraszczacz' tka samo jak opcje 'auto' hehe
Obsolete
Stabilizator to swietna sprawa, ale tylko gdy jest naprawde dobry. Cyfrowe stabilizatory, to taki sam slaby polsrodek, jak cyfrowy zoom.
Jak ci bardzo, bardzo zalezy na tym stabilizatorze to jeszcze z 400 zl doloz do canona. Moze byc cyfrowy Canon IXUS 960IS jezeli lustrzanki cie odpychaja.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.