Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PS2 Slim z Japonii
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
langus
Witam!
Jako kolekcjoner konsol i wielbiciel przymierzam się do kupna konsoli PS2 Slim z E-Baya w wersji japońskiej biggrin.gif
Nie ma z niczym problemu, jest ich dużo i można przebierać w ofertach sklepów z Japonii.
Może ktoś miał podobne doświadczenia kupna takiego sprzętu i chce się nimi podzielić?
Co jest potrzebne do gry w kraju?Chodzi głownie o prąd, jaka przejściówka itp.
Pozdro i czekam na posty laugh.gif
ashka
Ja mam japońskiego slima.
Żeby go odpalić potrzebujesz jedynie nowego kabla z zasilacza do kontaktu (druga końcówka jest typowo zasilaczowa, nie wiem, jak się nazywa) - kupisz go w każdym sklepie, nawet w Carrefourze mają biggrin.gif
W sumie wystarczyłaby przejściówka z japońskiej wtyczki na polską, ale to się nie opłaca, taniej kupić nowy kabel.

Zasilacz jest przystosowany do naszego napięcia, kabel TV taki sam. I tyle.
Pozostaje kwestia gier PAL (chip?, loader?).
Jedyna wada to ograniczone odtwarzanie filmów - tylko NTSC region 2.

langus
CYTAT(ashka @ 30 01 2008, 19:22) *
Ja mam japońskiego slima.
Żeby go odpalić potrzebujesz jedynie nowego kabla z zasilacza do kontaktu (druga końcówka jest typowo zasilaczowa, nie wiem, jak się nazywa) - kupisz go w każdym sklepie, nawet w Carrefourze mają biggrin.gif
W sumie wystarczyłaby przejściówka z japońskiej wtyczki na polską, ale to się nie opłaca, taniej kupić nowy kabel.

Zasilacz jest przystosowany do naszego napięcia, kabel TV taki sam. I tyle.
Pozostaje kwestia gier PAL (chip?, loader?).
Jedyna wada to ograniczone odtwarzanie filmów - tylko NTSC region 2.

Dzięki, ale na pewno nic się nie stanie konsolce?Przecież to zupełnie inne napięcie...nie jestem do końca pewny czy wszystko będzie oki i nie buchnie rolleyes.gif
A jak nabędę nową wersję z wbudowanym zasilaczem?Co wtedy?
Nie będzie przerabiana-właśnie dlatego żeby była nietypowa w kolekcji biggrin.gif
ping
nie wiem jak to jest ze slimami ale jak kupisz grubasa licz się z potrzebą zakupu transformatora napięcia - w przeciwnym wypadku usmażysz konsolę.
langus
CYTAT(ping @ 30 01 2008, 20:42) *
nie wiem jak to jest ze slimami ale jak kupisz grubasa licz się z potrzebą zakupu transformatora napięcia - w przeciwnym wypadku usmażysz konsolę.

Mam w domu coś takiego...Od N64 w wersji USA biggrin.gif Chyba do konsoli w wersji Japońskiej też jest to dobre?
ping
takie zabawki są uniwersalne więc tak, zadziała bez problemu wink.gif
ashka
Zasilacz do najnowszego slim'a (90000) jest uniwersalny, jak w starszych slimach. Trzeba tylko wymienić kabel.
ping
bądź odpowiednią przelotkę/nakładkę kupić - ja tak mam z PSP
langus
Mam coś takiego na oku jeżeli chodzi o transformator:
http://www.allegro.pl/item303262495_transf...gwarancja_.html
Konsol jest wiele na EBayu biggrin.gif Mam na oku taką:
http://cgi.ebay.com/PS2-Sony-Playstation2-...7QQcmdZViewItem
To jest chyba ten najnowszy model?

ping
Transformator powinien styknąć a z tego co ashka pisze - do slimów nie potrzebujesz transformatora.
Tak, to jest ten najnowszy model, tylko przesyłka drogo wyniesie bo aż 70$
langus
CYTAT(ping @ 31 01 2008, 17:21) *
Transformator powinien styknąć a z tego co ashka pisze - do slimów nie potrzebujesz transformatora.
Tak, to jest ten najnowszy model, tylko przesyłka drogo wyniesie bo aż 70$

Wiem, niestety liczę się z taki kosztami rolleyes.gif Więc dzięki za radę, załatwię wszystko przez EBay, tak jest najlepiej biggrin.gif

Ale po prostu szukałem sposobu na jakąś perełkę-na japońskich aukcjach jest ich pełno i aż serce ściska biggrin.gif
Berion
Perełkę "grową" czy "konsolową" bo jeśli chodzi o gry to taniej, prościej i funkcjonalniej jest po prostu kupić konsolę u nas i wlutować modchip.

Nawiązując do któregoś wcześniejszego postu: większość chipów zdejmuje blokadę regionalną i na filmy.
ping
pisał chłopak że chce japońską konsolę do kolekcji wink.gif
langus
CYTAT(ping @ 1 02 2008, 02:07) *
pisał chłopak że chce japońską konsolę do kolekcji wink.gif

Dzięki za wyjaśnienie, o to właśnie chodzi.
Nie chcę żadnej konsoli przerobionej, TYLKO japońska kompletną wersję konsolki PS2 biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.