Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Necronomicon
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Psyko
Nowy film oparty na mitologi kutulu to kiszka z lafirynda z beverlyhills, wiec ja nie o tym. Starusienki Necronomicon, skladajacy sie z 3 opowiesci to absolutne mistrzostwo i must watch dla fanow Lovercrafta (imo najwiekszy przech.uj ksiazkowej grozy). Film dosyc stary i niezbyt znany, ale naprawde stojacy na wysokim poziomie + duza dawka brutalnosci. Jedna z histori wchodzacych w sklad obrazu wyrezyserowal Gans. Ogladal to ktos?
2razyjot
CYTAT(Psyko @ 3 02 2008, 16:25) *
Ogladal to ktos?

Ty wez lepiej rozkmin spoiler ponizej i powiedz mi czy o dobrym filmie mysle. icon_twisted.gif

Film sie zaczyna ze ziomal zajezdza do takiej starej chaty? Pozniej jest epizod o lasce w ciazy? ;]
Psyko
tak o to chodzi jotjocie
nWo
tu gral sam rami, tobie chodzi o evil dead ? czy to jakis inny film
aux
http://necronomicon.filmweb.pl/

Niestety nie miałem okazji obejrzeć, ale narobiliście mi smaka więc biorę się za poszukiwania.
2razyjot
CYTAT(Psyko @ 4 02 2008, 15:36) *
tak o to chodzi jotjocie

No to zaiste za/j/e/b/iste filmidlo, mam go na vhs nawet. ;] Az sobie przypomne chyba, bo motyw z ta rozpadajaca sie chalupa, ciaza babki do dzisiaj pamietam, wiec musialo byc ostro! A "w paszczy szalenstwa" tez mialo spoooro z Lovercrafta IMO i tez mocccny film.
Dante
świetne filmidło które jakiś rok temu odświeżyłem sobie kupując dividika za śmieszne pieniądze z kosza (coś koło 10 zeta) Gra tam Jeffrey Combs który najczęściej gra/grywał w filmach opartych na opowiadaniach samotnika z Providence. (reanimator itp)
nWo
CYTAT(nWo @ 4 02 2008, 15:47) *

??
Junkhead
CYTAT(nWo @ 5 02 2008, 20:42) *
CYTAT(nWo @ 4 02 2008, 15:47) *

??

Nie, to raczej o ten film chodzi http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=365.
nWo
dzieki juz sciagam, moze ogladalem ale mam we lbie tyle dziwnych filmow a w pamieci z necronomicon automatycznie kojarzy mi sie evil dead.
Psyko
Pewnie przez nazwe ksiazki z ktora zwiazane sa przygody Asha...
nWo
wlasnie obejrzalem, troche jak opowiesci z krypty, tyle ze wiecej tutaj galarety kisielu i budyniu wszelakiej masci. wink.gif
Humulus XP
Oglądałem to bardzo dawno temu na VHS i pamiętam, że podobało mi się - zwłaszcza ostatnia z historii przedstawionych w tym filmie. Ciekawe czy w Polsce wydali to już na DVD?
2razyjot
CYTAT(Humulus XP @ 8 02 2008, 09:37) *
Oglądałem to bardzo dawno temu na VHS i pamiętam, że podobało mi się - zwłaszcza ostatnia z historii przedstawionych w tym filmie. Ciekawe czy w Polsce wydali to już na DVD?

Jest i to od 3 lat, w dobrej cenie bo 2 dyszki to malo za taki rarytasik! smile.gif
Dante
dokładniej to koło 15zeta a warto warto bo filmidło świetne jeszcze bez jakichś efektów komputerowych itp
Psyko
CYTAT(Dante)
dokładniej to koło 15zeta a warto warto bo filmidło świetne jeszcze bez jakichś efektów komputerowych itp

Ale analogowe efekty gore dalej dają w nim rade...
Dante
właśnie to w nim jest fajne bo mimo wieku wygląda lepiej niż wiele shitów nie tak dawno kręconych
_Milan_
dajcie link do youtuba.
Dante
Tu przy jakiejś muzyce jest fragment z rozpadaniem
http://youtube.com/watch?v=Ve-2-0cUsAs

a że więcej nie znalazłem to fragment Re-animatora
http://www.youtube.com/watch?v=4Z8hQhoYqDw
Psyko

A to ktoś oglądał? Dobre?
Dante
Widziałem i mogę smiało powiedzieć ze jak na "amatorską" robote świetne ma klimat i wykonanie odpowiednio stylizujące epokęale jak ktos nie lubi czytać to nie ma po co ogladać.
lukasz
Call of cthulhu robione na stare jest świetne! strasznie pachnie ekspresjonizmem niemieckim typu dr.caligari.
Ten film , o którym jest temat widziałem oczywiście i chyba największe wrażenie zrobiła na mnie nowelka o zamku gdzie dziewczyna w łózku miała macki czy coś takiego.Słabo to pamiętam jak przez mgłę...
W paszczy szaleństwa jest genialne , absolutny typ tych horrorów sprzed ery efektów specjalnych i wszystkich teen movie.
Tak swoją drogą jest jeszcze jeden film na podstawie mitologii Lovecrafta , mianowicie hiszpański horrorek bazujący na drugim opowiadaniu zew cthulhu , tego o mieście , z którego facet ucieka a na koniec sam okazują się być jednym z nich;] nazywało się chyba coś z Insmouth.W każdym razie film jak dla mnie jest zbyt jaskrawy jakiś przejaskrawiony a przeciwnicy za bardzo jak zombie się zachowują.Fan mimo wszystko powinien znać.
Re-animatora nie widziałem , ale opowiadanie średnio mnie jarało.
tk
widmo nad insmouth

del toro po hellboy'u 2 zabiera się za "w górach szaleństwa" icon_twisted.gif
Dante
fILM nazywa sie Dagon i mi bardzo podszedła. PRodukcji opartych o stuff lovecrafta jest dużo co można zauważyć na imdb alewiele jest średniaków i filmów słabych. A w górach szaleństwa może wyjśc świetnie
Psyko
Ten Call of Cthulhu jest stylizowany na nieme kino z napisami?
lukasz
dokładnie tak , świetnie wpasowuję się w klimat.tymbardziej warte docenienia ,bo robota jest amatorska.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.