Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Starcraft 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
wendiego
Zgodnie z dzisiejszym newsem http://www.ps3site.pl/starcraft-2-trafi-na-ps3 pojawiły się
ploty o wersji Starcrafta II na PS3. Osobiście dla mnie jest to bardzo zaskakująca wiadomość, bo
ciężko mi sobie wyobrazić , gry RTS na konsole, jednak czytając oryginalny artykuł nabrałem nadziei tongue.gif . Koncepcja autora wydaję się bardzo realna. Jak dla mnie, nowy Starcraft na naszą konsolę byłby miłą odskocznią od obecnie panujących na rynku FPS'ow.

Trzymajmy kciuki, żeby w przyszłości okazało się to prawdą laugh.gif

Link do oryginalnego artykułu: http://www.psu.com/PSU-Editorial--StarCraf...a0002618-p0.php
Faranell
CYTAT(wendiego @ 4 02 2008, 09:14) *
Zgodnie z dzisiejszym newsem http://www.ps3site.pl/starcraft-2-trafi-na-ps3 pojawiły się
ploty o wersji Starcrafta II na PS3. Osobiście dla mnie jest to bardzo zaskakująca wiadomość, bo
ciężko mi sobie wyobrazić , gry RTS na konsole, jednak czytając oryginalny artykuł nabrałem nadziei tongue.gif . Koncepcja autora wydaję się bardzo realna. Jak dla mnie, nowy Starcraft na naszą konsolę byłby miłą odskocznią od obecnie panujących na rynku FPS'ow.

Trzymajmy kciuki, żeby w przyszłości okazało się to prawdą laugh.gif

Link do oryginalnego artykułu: http://www.psu.com/PSU-Editorial--StarCraf...a0002618-p0.php

Mam wielka nadzieje,ze to prawda!! Przeiez teraz to nie problem,myszka i klawa i ciupiesz az milo!! W SC gram do dzis,czekam na dalsze info z niecierpliwoscia;)
quill
Mnie bardziej zaskakuje ze BLIZZARD chce zrobic port na konsole. Ponoc ich nienawidzi xD
Ale ja czekam nie na SC tylko WoWa. To bedzie kozackie xD
Zeratul
jakby to okazalo sie prawda i bylby to ex dla ps3, a sama gra zapewnialaby takie doznania jak jedynka to zostaje sonybojem...
Faranell
CYTAT(Zeratul @ 4 02 2008, 18:23) *
jakby to okazalo sie prawda i bylby to ex dla ps3, a sama gra zapewnialaby takie doznania jak jedynka to zostaje sonybojem...

Hhahah;d a to by bylo dobre;d Zeratul sonybojem;D poczekamy,zobaczymy:P
Heviro (Fanboy BDG)
To już gwiazdka ? Zeratul sonybojem hmm. logicznie myśląc SC2 ma większe szanse ukazać się na konsoli bila niż na ps3 znając życie SC2 dostanie całe plakiet startowy "Vista ": Game for Windows i inne znaki jakości pod pc a MS teraz na pewno sypnie groszem by Blizzard napisał tę Grę pod X360 a znając historię SC:G który nigdy nie wyszedł na konsole to wątpię czy port kiedyś wyjdzie na nasze maszynki . Być może do portu może zmusić Blizzard rozmiar piractwa ma PC . Sam już nie wiem ale mam nadzieje że plotka prawdą się stanie
Sanryu
Tez bym chcial aby SCII trafil na konsole, ale... Ten news jest napisany przez goscia, ktory CHCIALBY, aby SCII trafil na konsole( a dokladniej Ps3) bo sadzi, ze Ps3 byboby najodpowiedniejsza platforma, dzieki m.in. obsludze K&M i mozliwosci podobnych z UTIII (mapy, dodatki od graczy dla graczy). Niestety to na TE chwile tylko marzenia...z drugiej strony Blizzard zarobi wiecej $(a lot more!) gdy wyda SCII na konsole
Mendrek
Blizzard robi gry powoli, nie wyobrażam sobie jakby mieli się męczyć z devkitami to PS 3.

Nie ma sensu wydawać SC 2 na konsoli, o ile C&C najnowsze dało się w miarę wsadzić, tak SC zawsze był grą w której liczyły się ułamki sekund w budowaniu. Połączenie taktyki i refleksu. Są nawet programy do mierzenia prędkości budowania, normalnie time trial smile.gif Nie powinno się dostosowywać tego pod konsole. SC ma być SC na PC, taki klasyczny tylko wzbogacony o nową grafikę, nowe jednostki, a także motywy z W III z możliwością wyciągania uszkodzonych jednostek na tyły (w SC atakowało się chmarą, która dość szybko ginęła).
Dr.Czekolada
Odnośnie konwersji tego tytułu na konsole powiem tylko jedno....... !!! NIEEEEEEEEEE !!! . Jeżeli klawa + mycha będą w pełni funkcjonalne to może inaczej podejde do tego porąbanego pomysłu (no bo ludzie, przecież to jest KONSOLA nie PC !!). Po prostu jestem przeciwny zabiegom ,,zmiany" na siłę stanowiska konsoli, zawsze mi się kojarzyła z grami lekkimi i grywalnymi ,,na inaczej" niż na PC (jestem też rdzennym PC-towcem więc wiem co mówie). Odkąd dowiedziałem się o ,,strategiach" na X360 (różne sławne serie na PS2 przemilczę), myślałem że to jakiś niesmaczny dow(pipi), no wybaczcie ale nie jestem sobie w stanie wyobrazić C&C czy WIC na padzie !! (te gry są za ,,szybkie" , a granie na padzie nawet nie chce widzieć). Cóż jeśli to będzie prawda, i SC II wyjdzie na PS3 (nomen omen 1 rts na Pleja 3), będzie to na 120 % skok na kase ze strony Blizzarda, ale największą nadzieje mam do komfortu grania, jeśli K&M nie będzie zgrzytać, cofnę to co napisałem (oprócz profanacji gatunku...... rts na konsole ... ja piniole....).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.