michal8_8
8 02 2008, 11:09
Witam ,
potrzebuje programu do przechwytywania zrzutu ekranu ktory go dodatkowo zapisuje do pliku wideo.
Testowalem hypercam , przechwytywalem zrzut ekranu z niewymagajacej gry i strasznie mi zamulalo gre'
pozatym pomijalo duzo klatek mimo iz nie ustawialem az tak duzego przeskoku .
Prosilbym o maly i wydajny program

Pozdrawiam !
kurczakov
8 02 2008, 11:44
Jesli chcesz uzyc tego programy do zrzucenia obrazu jakies gry, to tylko Fraps.
www.wegame.com niedawno startowało, wspiera niezbyr duzo gier(na razie, co pare dni update) ale nie muli niemal wcale.
michal8_8
8 02 2008, 13:25
mam frapsa , ale mi nie nagrywa , pozmienialem hot-keye , sciagnolem update do direct'a ale dalej nie nagrywa .
czy fraps przechwytuje zrzut tylko z gier ?
wegame niestety nie jest kompatybilny z gra ktora meczee
kurczakov
8 02 2008, 13:35
Fraps zrzuca obraz z gier, ktore dzialaja pod Directem. Tak wiec jesli gra korzysta z bibliotek OpenGl, to nie bardzo chce nagrywac. Tylko zrzuty z gier przechwytuje.
Z jakiej gry chcesz miec ten zrzut ?
michal8_8
8 02 2008, 13:41
na wolfenstein et dziala , ale na lierox nie - i bardziej o to mi chodzi .
a nie ma jakies innego porywnywalnego pod wzgledem wydajnosci do fraps'a ?
kurczakov
8 02 2008, 15:17
Nie wiem, jak z lierox, ale z gusanosa robilem filmiki przy pomocy Camtasia Studio. Ustawialem obraz nagrywania na 320x240 i wszystko dzialalo. W przypadku lierox ustawisz odpowiednia rozdzielczosc i powinno dac rade.
Wszystko w tego typu programach zalezy od ustawienia kodekow, ktore maja uczestniczyc w kompresowaniu nagrywanego obrazu. Pokombinuj w opcjach.
cyklon04
2 03 2008, 22:00
nie chce zakladac nowego tematu ale mam podobne pytanie, jakim programem mozna zrobic zrzut z filmiku *.gp3 lub wav ??
LegionPolski
13 03 2008, 17:15
CYTAT(michal8_8 @ 8 02 2008, 13:41)

na wolfenstein et dziala , ale na lierox nie - i bardziej o to mi chodzi .
a nie ma jakies innego porywnywalnego pod wzgledem wydajnosci do fraps'a ?
kiedyś jak chciałem nagrać film z L2, próbowałem Frapsem i cholernie mi muliło - spróbowałem program GameCam i bez problemów nagrałem film w 640x480, nienajgorszej jakości i bez przycięć, więc polecam sprawdzić.
CYTAT(cyklon04 @ 2 03 2008, 22:00)

nie chce zakladac nowego tematu ale mam podobne pytanie, jakim programem mozna zrobic zrzut z filmiku *.gp3 lub wav ??
.wav ma obraz O_o
Najczęściej w odtwarzaczach jest możliwość zrobienia screena. W MPC jest np
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.