Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Czego Wam brakuje w PS3?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2
alexx-1
Tu piszcie co Wam brakuje w PS3 i inne Wasze propozycje.

Mi brakuje:

- XMB podczas gry,
- sluchanie muzyki podczas gry,
- nie moge dolaczyc do gry kolegi np. friends listy
- achievementsy i gamescore,
- czatowania w kazdej chwili,

Jak mi sie cos jeszcze przypomni to napisze.
Temat bedzie analizowany przez pracownikow Sony Polska (od 1 Kwietnia 08r. : Sony Computer Entertainment Polska) !

No to go!
Ficuś
to co u góry plus

-zegarek(zarówno w XMB jak i podczas gry gdy np nacisnąłbym ps button)
-kalendarz z przypominaczem
-możliwość wyłączenia konsoli o danej godzinie lub po określonym zadaniu(w Folding Home można!!)
-zlikwidowanie limitu osób w friend liście
-statusy w PSN nawet gdy jest się niedostępnym
-obsługa txt. w divx
-wsparcie dla większej ilości xvid i divx
-Skype(do psp dali)
-polska czcionka w internet browser

achievementsy już są np w Uncharted i będzie z nich korzystać usługa Home smile.gif
Memory
Brakuje mi:

- QuickTime
- Silent Hill, 300, Pirates...itd. filmów nie ma napisów polski i lektorPL na Blu-Ray
Musiolik
-poprawiona przeglądarka WWW z obsługą polskich czcionek
-automatyczne wyłączanie pada w czasie jego nie używania
-większej ilości klasyków z PSOne (Japonia ma ich ze 2 razy więcej)
-w dalszej przyszłości może spolonizowane gry (jakieś z PSN z początku)

-specjalnie dla Sony Poland: więcej reklam PS3! X0 są reklamy czasem w TV, PS3 jeszcze nie widziałem, skuteczne kampanie reklamowe i promocyjne, to powinno umocnić markę Playstation w Polsce.

no i to co osoby wyżej

osobiście mam nadzieję, że takie sondowanie przyniesie jakikolwiek skutek wink.gif
Machel
Mnie najbardziej brakuje dostepu do XMB podczas gry a co za tym idzie sluchania wlasnej muzyki w trakcie zabawy.
KrężeL
frejmrejtu mi brakuje ;)
Wieslawa
- kodeka quicktime (ściągam filmy z gametrailers w tym właśnie formacie),
- sprawnej komunikacji głosowej niezależnej od gry, dostępu do listy kolegów niezależnie od gry, systemu zaproszeń do gry - niezależnego od aktualnie odpalonej gry,
- takiego dostępu do tanich gier jaki jest na x360 już w tej chwili (np. burnout paradise za 85zł już na aukcji widziałam w normalnym pudełku)
- automatycznego wyłączania nieużywanego pada - skandal, że tyle czasu nie dali rady tego zrobić osły jedne ciemnogrodzkie
- wrzucania nowej zawartości do sklepu (PSN Store) w dowolny dzień, a nie tylko w czwartki późnym wieczorem

to tyle ode mnie :-)
Musiolik
CYTAT(Wieslawa @ 10 02 2008, 22:00) *
- takiego dostępu do tanich gier jaki jest na x360 już w tej chwili (np. burnout paradise za 85zł już na aukcji widziałam w normalnym pudełku)

Ja tylko wtrącę, te gry raczej pochodzą z nie do końca legalnych źródeł, no chyba, że to używki tak tanieją, to wtedy ok, choć zgadzam się, że gry nowe powinny być tańsze, nawet 199 zł lepiej wygląda niż 229/249 zł.
Wieslawa
CYTAT(Musiolik @ 10 02 2008, 22:03) *

Ja tylko wtrącę, te gry raczej pochodzą z nie do końca legalnych źródeł, no chyba, że to używki tak tanieją, to wtedy ok, choć zgadzam się, że gry nowe powinny być tańsze, nawet 199 zł lepiej wygląda niż 229/249 zł.

Piszę tylko o legalnych źródłach, nie żadne NFR od redaktorów magazynów i innych ludzi z dostępem do tego typu produktów.
Oczywiście miałam na myśli używki. Ale czasem używki pojawiają się ekspresowo.

Nawet na półkach w Saturnach i innych sklepach widać różnice. Mam czasem wrażenie, że Saturn chce uwalić Sony, nie zdarzyło mi się, żeby jakaś gra tam była tańsza w wersji na PS3. Ogólnie to chyba właściciele Playstation są uważani powszechnie za bogaczy.
Maximmus
Podobny temat zalozylem na forum gameonly ponad pol roku temu biggrin.gif

Cieszy fakt że Sony dokonuje ciągle istotnych zmian w Ps3, wiele takich które są bardzo praktyczne a nawet na nie niewpadłem...
Oto moja nowa garść pomysłów, zmiany jake warto wprowadzić:

- możliwość wysyłania maili z menu XMB w podobny, łatwy sposób jak to się robi do FRENDSów z listy

- możliwość wysyłania wiadomośći do id(użytkowników PS3) z naszych skrzynek pocztaowych, np. do każdego id dodane zostanie @sonyps3.com czyli Maximmmus@sonyps3.com. Oczywiście ta końcówka to tylko przykład

-ostatnia propozycja na dziś tyczy się sterowania... w grach ftp i rts. jak wiecie UT3 będzie obsługiwał myszke, co oznacza że przy implementacji jej do "gamepleju" niema problemów. Otórz ja osobiście uwarzam ża bardzo wygodnie grało by się trzymająć sixaxis w lewej dłoni(za lewy "róg") a myszke w drugiej. Zanim ktoś skrytukuje mój pomysł warto wypróbować... zwłaszcza jeśli pad miałby zastąpić klawiature...
Dodatkowo, powszechnie uważa się że padem lepiej niż kierownicą steruje się pojazdami, w takiej konfiguracji(pad+myszka) , niema problemu aby puścić myszke(leżąco zazwyczaj na płaskiej powierzchni) w trakcie kierowania pojazdem.
Pomysł podsunoł mi pistolet do najnowszego TIME CRISIS.
Nie widze wad tego pomysłu w konfrontacji z klawiaturą(wygoda, czułość, dostepność)

To moje dotychczasowe pomysły, spójrzcie juz kilka zostało wprowadzonych-na dobre pomysły wpada wielu Wink
-poprawienie ściągania w tle tak aby ta usługa działała w każdej sytuacji
-zmienienie serwisu PsStore w żywe "miejsce" które jest sens i motywacja odwiedzać codziennie. Jeśli gametrailers jest tak często aktualizowane(nie mówiąc już ile warte) a na PsStore poza grami,są filmy(a może być tez muzyka) to mi to wygląda na zwykła nieudolność i marnotrawstwo. Servis ma już ok. pół roku
-umieszczanie dużej ilości dem(najprostsza i najskuteczniejsza forma reklamy) takie firmy jak Capcom przekonał się już skuteczna jest to forma reklamy
-zwiększenie ilości odtwarzanych formatów video, skoro dają możliwość instalacji Linuxa, to poco się bawią w takie "zabezpieczenia"
-możliwość słuchania swojej muzyki w grach
-włączając przycisk na padzie PS powinna pojawić sie opcja wyłączenia gry wraz z wysunięciem płyty z czytnika... kto instalował linux ten wie że jest to możliwe...
-z pewnością zauważyliście że można grając w tytuł z Ps1 na Ps3 kontynuować na PsP. Moja propozycja to aby także inne tytuły takie jak klasyki(Rampart) a także nowe tytuły(Lemingi, Puzzle)były również kompatybilne Ps3-PsP
-mozliwość ściagania gier Ps2 przez PsStore(oczywiście na Ps3)
Musiolik
CYTAT(Wieslawa @ 10 02 2008, 22:13) *
CYTAT(Musiolik @ 10 02 2008, 22:03) *

Nawet na półkach w Saturnach i innych sklepach widać różnice. Mam czasem wrażenie, że Saturn chce uwalić Sony, nie zdarzyło mi się, żeby jakaś gra tam była tańsza w wersji na PS3. Ogólnie to chyba właściciele Playstation są uważani powszechnie za bogaczy.
Tu się zgadzam, większość zwyczajnych ludzi po gry jeździ do MM/Saturna czy innych wielkich sklepów, a tam gry często są w tej samej cenie przez ponad rok. Tu też powinny być zmiany.
w00t
To jest konsola i kupiłem ją do gier, więc nie potrzebuje bezsensownych funkcji które mam w Windowsie.
Brakuje mi tylko:
- Gier! Dawać więcej gier!
- TXT w DivX tongue.gif
Qra
- polski słownik podczas pisania
- zmiana loga PS Network - to obecne jest beznadziejnie tandetne
- możliwość wyciągnięcia płyty bez włączania konsoli
- w zakładce music możliwość zaznaczenia wielu plików - teraz trzeba usuwać każdy z osobna
- w zakładce photos możliwość zmiany nazwy grupy zdjęć - zaznaczyć część plików i wybrać nazwę dla nich, powiedzmy Wakacje 001 - Wakacje 183
konrado0905
wszystko co wyzej i jeszcze:
-ladowanie padow gdy konsola jest wylaczona
-zrobcie cos z ta lista friendsow, bo normalnie mnie strzela gdy widze zaraz po poalaczenie sie z PSN pojawiajace sie profile.
-polozenie wiekszego nacisku na rozmowy glosowe miedzy uzytkownikami (tak jak to jest u konkurencji wink.gif )
-kupcie konsole konkurencji i zobaczcie czego waszej brakuje wink.gif, a brakuje sporo ;P
Maximmus
- w zakładce music możliwość zaznaczenia wielu plików - teraz trzeba usuwać każdy z osobna
- w zakładce photos możliwość zmiany nazwy grupy zdjęć - zaznaczyć część plików i wybrać nazwę dla nich, powiedzmy Wakacje 001 - Wakacje 183

oczywiscie to sie da zrobic juz teraz hehehe
Dr.Czekolada
Dobra, dam cos od siebie (Pozdrawiam Sony Poland smile.gif!!) :
- Wieksze wsparcie dla emulacji PS2 !!!!!!!
- Wiecej marketingu, reklam/ogloszen itp itd !
- Przydaloby sie tez rozwiniecie uslugi jaka jest Playstation@store (moze stworzyc jakas strone startowa, ktora bylaby rozbudowana podobnie jak serwisy o grach ?, moglaby istniec jako dodatkowa ikona obok PS Store !).
- Brak Poleskiej czcionki w przegladarce internetowej rowniez przeszkadza.
Narazie tyle.
mishka
Net - chce np. zapuscic kawalek na youtube a przy okazji sprawdzic inne strony...niestety nie moge tego zrobic bo jak tylko zmieniam okno, inne przestaja funkcjonowac
wieksze wsparcie na DiVX
PsStore - ludzie, jak wszedlem do sklepu poprzez X360 - tam dopiero sie dzieje, masa filmow do sciagniecia (i to tanio) a u "nas"... troche skromnie
mozliwosc zmiany nazwy folderu np. ze zdjeciami i filmami - nam np. film w folderze "H"; "G" itp itd. (jezeli taka opcja juz istnieje to sorry, ale meczylem sie nieprzecietnie i nie wiem jak to zrobic)
mozliwosc wylaczenia konsoli za pomoca pada (jak mozna wlaczyc to czemu nie mozna wylaczyc?)
Ficuś
Przecież można wyłączyć konsolę przy pomocy pada-opcja turn off the system i potem yes po przytrzymaniu ps button
Nazwę folderu też można zmienić,zaznaczasz dany plik np mp3,naciskasz trójkąrt i dajesz information i potem zaznaczasz folder i dajesz edit i wpisujesz co chcesz
mishka
mhhmh to albo za duzo pije albo jestem slepy ze wczesniej tego nie wykminilem... laugh.gif
szeni
Komunikator tekstowy z obsługą gadu-gadu bez instalacji Linuxa i wyrzucam kompa przez okno.
kulizacja
Gier z Polską lokalizacją wink.gif
Qra
CYTAT(Maximmus @ 10 02 2008, 22:55) *

oczywiscie to sie da zrobic juz teraz hehehe

Opcja zmiany nazwy dla grupy plików? LOL.
Master Pain
Odtwarzanie plików MKV i obsługa wszystkich popularnych kodeków.
Skype, GG.
PiekielnyZ
Ja chcem żeby można było nagrywać filmiki z gier i później przesyłać jakiemuś kumplowi smile.gif
Jakim
o albo np. zrzuty screenów z gier na dysk twardy. Klikasz PSButton w danym momencie i była by tam dodatkowa opcja jak np. Capture The Screen czy cuś takiego.
Emiel
Więcej gier typu Arcade na PS Store, przy czym dobrze by było, żeby były spolszczone, ale co najważniejsze niech obsługują multi Online i Voice Chat, tak jak wszystkie gry na Xbox Live.
jungli
napisy PL w oryg sofcie,
pelnoekranowa przegladarka,
skype (szczyt to gg),
support do wiekszosci popularnych formatow wizji i fonii,
wymiana gier online,

wszystko procz ostatniego licze ze wkrotce bedzie zrobione
i bedzie pieknie,

celowo nie biore pod uwage mozliwosci jakie serwuje nam
other os bo dla mnie konsola to konsola a jak postawie na niej ubuntu to juz nie jest konsola i tyle, zle mi sie kojarzy jak xbox

pozdroofka
Vamp
gg
wiecej tytulow z lektorem pl na bd tongue.gif
Maximmus
pełno ekranowa? a teraz taka nie jest?

ja to wiedze że w kilku przypadkach poprostu panowie nie wiedza co ich konola "może'" wink.gif

ja tam bym chcaił specjalna wersje z dodatkowym RAM dla linuxa(a niech dadzą odrazu z 2gb)... PC niemam i w zupełności mi wystarcza Ps3 z YDLinux...
a kojarzy mi się wszystko z ... sexem wink.gif
jungli
Przegladarka za chiny nie rozciaga mi sie na panorame tylko 4:3 jest przez co jak latwo sie domyslec trace wzrok na spozieranie na te malutkie literki:)

pozdroofka
Jakim
próbowałes kliknąć R3?
Hysz
Jakim mnie wyprzedził xD Wciśnij R3, może pomoże xD.
ja najbardziej liczę na Skype i czatowanie gdziekolwiek [ w grze, podczas słuchania muzy itp ], do tego XMB z poziomu wszelakiego, w tym z gier. Z takich 'marzeń', to fajnie byłoby GG odpalić, ale to jest niemożliwe niestety i nigdy nie będzie xD. Polskie czcionki też by się przydały, ale jak już wspomniałem... marzenia biggrin.gif. Nic więcej nie potrzebuje, chociaż kto wie czym nas Sony zaskoczy...
Deadeye
CYTAT(Hysz @ 11 02 2008, 15:50) *
to fajnie byłoby GG odpalić, ale to jest niemożliwe niestety i nigdy nie będzie

jest mozliwe, wystarczy zeby sony w nowym firmware dodali obsluge jabbera - to uniwersalny, znany na calym swiecie protokol komunikacji, i dzieki niemu mozna tez gadac na gg smile.gif co prawda wprowadzenie jabbera do ps3 tez jest malo prawdopodobne, ale juz nie jest niemozliwe tongue.gif
Maximmus
Niekumam o co wam chodzi z tym ze niemozliwe... a to czemu?
jaber to mogli by wstawic smialo... a gg to o tyle niekonieczni bo to w sumie regionalny produkt... ale skoro ma byc SCEPolska to moze niech sie wykarza na lokalnym rynku... duzy atut miec konsole z gg wink.gif
Hysz
Ewentualnie mogliby wydać wersję GG działającą z poziomu przeglądarki xD [ ale to już nie Sony raczej... ].
Teraz wpadłem na pomysł, filmiki jako tapeta. Ta funkcja jest dość popularna w systemie Vista, tu też dałaby radę, a filmików loopujących w HD znajdzie się 'parę' smile.gif
drk2
A ja troche pofantazjuje baby.gif
Niedawno kumpel do mnie pisze ze zacial sie w Uncharted -w bibliotece,nie wiedzial jak ustawic posagi .Ja nie pamietalem jak to bylo ,co innego jak bym odpalil gre ale juz jej nie mam .
I teraz wizja nie calkiem trzezwego umyslu...Kumpel zaprasza mnie do swojego apartamentu w Home ,wbijam do niego ,jego ludzik siada przed wirtualnym lcd a on sam w prawdziwym domu wklada plytke z gra i zaczyna grac .Ja widze na wirtualnym lcd jak on gra ( nie jego postac oczywiscie tylko sama gre ) ,przez caly czas mamy kontakt przez headset...Nie mam pojecia czy takie cos jest mozliwe ale byloby za.je.bi.scie biggrin.gif
Maximmus
Świtny pomysł i do zrobienia biggrin.gif ale czy będzie...
jungli
@Jakim
Dzieki za podpowiedz, okazalo sie ze mam zbyt zaawansowany telewizor heh:) obcinalo mi czesc gory, pogrzebalem w ustawieniach dalem undrescana i jest w miare, czlowiekowi nie chce sie siegac po instrukcje nawet:)

pozdroofka
Sephirath
Lokalizacji... Oby po premierze K2 ruszyła pełną parą wink.gif
Musiolik
Przypomniało mi się o jeszcze jednej rzeczy, mianowicie identyfikacja gier z PSXa i PS2, na zasadzie tych z PS3. Jeżeli ktoś gra w jakąś grę z PSXa/PS2 widzimy to w jego statusie. sadzę, że to nic trudnego, a przydatny bajer.
Maximmus
I tu jest pies pogrzebany że w trakcie gry w tytuły z ps2 przestaje działać połączenie z siecią... i np. nie ściagają się dema... powinni to zmienic... to duża wada

Ja mam funkcje którą powinnie usprawnić a napewno nie jest jakaś wymagająca.

Jeśli jest taka możliwośc gram w gry w FULL HD, także tytuły emulowane z ps2 lepiej wyglądają na FULL HD z upscalingiem.
Ale już przegladanie stron internetowych jest nie praktyczne dla mnie w takiej rozdzielczośc... dużo bardziej wole wtedy 720p i chciałbym móc sobei wybrać w jakiej rozdzielczości co chce robić... grać, przeglądac www, ogladać filmy...
Dr.Czekolada
W sumie ja tego nie rozumiem, samo w sobie PS3 nie ,,uruchamia" gier z PSX/PS2, tylko soft emulujący(a to raczej uniemożliwia, możliwości wyświetlania tytułu w który gramy). Najwidoczniej XMB się ,,wyłącza" na rzecz lepszej pracy tego softu.
Maximmus
kiedy oglada filmy na DVD, nie na blu-ray też mi się wyłącza net... (napewno przy UPSCALINGU)
ziemia1
CYTAT(Maximmus @ 15 02 2008, 17:18) *
kiedy oglada filmy na DVD, nie na blu-ray też mi się wyłącza net... (napewno przy UPSCALINGU)

akurat wczoraj ściągałem kilka rzeczy z sieci, trailery z gametrailers i w trakcie oglądania dvd nie przerwało ściągania pliki miały po 50mb i na pewno nie zdążyły się ściągnąć po wyłączeniu trybu oglądania
Szakal v_1
Mi w PS3 brakuje
- achievementsy i gamescore(zresztą niedługo kupie Xboxa360)
-Polskiej czcionki
-żeby te dema naprawili bo ja jak ściągnołem DM4 a mój ziom spruboał na swojej PS3 t ozawsze ten sam błąd z numerkami na końcu występował
-żeby takie gry jak Pain nie kosztowały 40zł dry.gif
Maximmus
CYTAT
CYTAT(Maximmus @ 15 02 2008, 17:18) *

akurat wczoraj ściągałem kilka rzeczy z sieci, trailery z gametrailers i w trakcie oglądania dvd nie przerwało ściągania pliki miały po 50mb i na pewno nie zdążyły się ściągnąć po wyłączeniu trybu oglądania

urzywasz upscalingu filmów dvd?
Katana
CYTAT(drk2 @ 11 02 2008, 18:46) *
A ja troche pofantazjuje baby.gif
Niedawno kumpel do mnie pisze ze zacial sie w Uncharted -w bibliotece,nie wiedzial jak ustawic posagi .Ja nie pamietalem jak to bylo ,co innego jak bym odpalil gre ale juz jej nie mam .
I teraz wizja nie calkiem trzezwego umyslu...Kumpel zaprasza mnie do swojego apartamentu w Home ,wbijam do niego ,jego ludzik siada przed wirtualnym lcd a on sam w prawdziwym domu wklada plytke z gra i zaczyna grac .Ja widze na wirtualnym lcd jak on gra ( nie jego postac oczywiscie tylko sama gre ) ,przez caly czas mamy kontakt przez headset...Nie mam pojecia czy takie cos jest mozliwe ale byloby za.je.bi.scie biggrin.gif

Bardzo dobry pomysł smile.gif Do czegoś takiego nawet nie trzeba wielkiej przepustowości łącza, bo osoba oglądająca, ogląda TYLKO obraz i słyszy dźwięk. Nie musi sterować postacią itp.

Ogólnie to ja chcę wreszcie Home, dostęp do XMB podczas gry i różne funkcje typu zegarek, data itp. w menu.

Oczywiście częstsze update'y PSS też nie byłyby złe. W Japonii nawet codziennie może być aktualizowany, a reszta świata może tylko co tydzień?

Większa optymalizacja XMB (to przez niego mamy spadki Framerate'u w grach - wystarczy powyłączać opcje XMB i już gra chodzi płynniej (testowane na kilku forach) ), podobno XMB w CZASIE GRY pobiera ok. 96MB RAM, a SONY MA ZAMIAR (kiedy? to jest pytanie confused.gif ) zoptymalizować kod, aby pobierał MAKSYMALNIE ok. 32MB podczas gry.

Lepsza przeglądarka by się przydała (szybsza, płynniejsza, więcej stron naraz i obsługa najnowszych funkcji Flash)

Pełne wersje gier z PS2 i większa biblioteka gier z PSXa na Playstation Store.

Niższe ceny gier na PS3. Na allegro można wyciągnąć za np. 160ZŁ, ale np. 120ZŁ za grę (co i tak ma się NIJAK do 60-80ZŁ za grę PC) byłoby bardzo ZA(pipi)ISTE i przystępne dla prawie każdego użytkownika PS3.
Bolało mnie jak wydałem JEDYNE 513ZŁ na AŻ Trzy gry na PS3....
(BaT)
Gier mellow.gif
Katana
CYTAT((BaT) @ 15 02 2008, 20:15) *
Gier mellow.gif

A może funduszy na gry? smile.gif

Ten rok (i kolejne, of course) przyniesie wysyp dobrych gier na PS3 smile.gif O to nie powinien się nikt martwić smile.gif
quill
Czy wysyp to zobaczymy. Kto wie ile beda odwlekac. Moze sie okazac ze w ffXIII pogramy za rok w gta za 5 miechow itp sad.gif Jak narazie to naprawde brakuje gier. Moja czarnulka sie kurzy juz od miesiaca bo nie chce mi sie w taki chlam grac sad.gif Tylko czekam na devila ale to nadal nie to hyh.gif Kiedy nadejda czasy takich gier jak na ps2:] Mam nadzieje ze w wakcje tego roku chociaz biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.