Podobny temat zalozylem na forum gameonly ponad pol roku temu

Cieszy fakt że Sony dokonuje ciągle istotnych zmian w Ps3, wiele takich które są bardzo praktyczne a nawet na nie niewpadłem...
Oto moja nowa garść pomysłów, zmiany jake warto wprowadzić:
- możliwość wysyłania maili z menu XMB w podobny, łatwy sposób jak to się robi do FRENDSów z listy
- możliwość wysyłania wiadomośći do id(użytkowników PS3) z naszych skrzynek pocztaowych, np. do każdego id dodane zostanie @sonyps3.com czyli Maximmmus@sonyps3.com. Oczywiście ta końcówka to tylko przykład
-ostatnia propozycja na dziś tyczy się sterowania... w grach ftp i rts. jak wiecie UT3 będzie obsługiwał myszke, co oznacza że przy implementacji jej do "gamepleju" niema problemów. Otórz ja osobiście uwarzam ża bardzo wygodnie grało by się trzymająć sixaxis w lewej dłoni(za lewy "róg") a myszke w drugiej. Zanim ktoś skrytukuje mój pomysł warto wypróbować... zwłaszcza jeśli pad miałby zastąpić klawiature...
Dodatkowo, powszechnie uważa się że padem lepiej niż kierownicą steruje się pojazdami, w takiej konfiguracji(pad+myszka) , niema problemu aby puścić myszke(leżąco zazwyczaj na płaskiej powierzchni) w trakcie kierowania pojazdem.
Pomysł podsunoł mi pistolet do najnowszego TIME CRISIS.
Nie widze wad tego pomysłu w konfrontacji z klawiaturą(wygoda, czułość, dostepność)
To moje dotychczasowe pomysły, spójrzcie juz kilka zostało wprowadzonych-na dobre pomysły wpada wielu Wink
-poprawienie ściągania w tle tak aby ta usługa działała w każdej sytuacji
-zmienienie serwisu PsStore w żywe "miejsce" które jest sens i motywacja odwiedzać codziennie. Jeśli gametrailers jest tak często aktualizowane(nie mówiąc już ile warte) a na PsStore poza grami,są filmy(a może być tez muzyka) to mi to wygląda na zwykła nieudolność i marnotrawstwo. Servis ma już ok. pół roku
-umieszczanie dużej ilości dem(najprostsza i najskuteczniejsza forma reklamy) takie firmy jak Capcom przekonał się już skuteczna jest to forma reklamy
-zwiększenie ilości odtwarzanych formatów video, skoro dają możliwość instalacji Linuxa, to poco się bawią w takie "zabezpieczenia"
-możliwość słuchania swojej muzyki w grach
-włączając przycisk na padzie PS powinna pojawić sie opcja wyłączenia gry wraz z wysunięciem płyty z czytnika... kto instalował linux ten wie że jest to możliwe...
-z pewnością zauważyliście że można grając w tytuł z Ps1 na Ps3 kontynuować na PsP. Moja propozycja to aby także inne tytuły takie jak klasyki(Rampart) a także nowe tytuły(Lemingi, Puzzle)były również kompatybilne Ps3-PsP
-mozliwość ściagania gier Ps2 przez PsStore(oczywiście na Ps3)