Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: gry na laptopa
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
STRETCH
szukam jakis gier ktore bede plynnie chodzic. roznych gatunkow, moze jakies fajne cod lub przygodowka. cos co przykuje na dluzej. nie za bardzo lubie fps ale cos z ciekawa fabula moze byc. co polecicie?
alienator
football manager sorcerer.gif
ghost.
na podobnym sprzecie, tylko dwa razy mniej ramu, przechodze własnie singla w half-life'a dwójke, jedynka oczywiscie chodzi jak zloto, a dwójka na niskich ustawieniach tez całkiem fajnie - mimo faktu, ze to fps, fabuła bardzo zgrabna, polecam.
ogqozo
- Wszelkie Starcrafty i Warcrafty
- wszelkie Half-Life'y
- Age of Empires 2
- Heroes of Might & Magic 3
- Call of Duty (seria... nie wiem, czy część 4 ci pójdzie, na X360 działa płynnie;)
- wszystkie stare przygodówki LucasArtsu (Grim Fandango, Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam & Max, Full Throttle)
STRETCH
mam deus ex'a. przeszedlem przed chwila trening, wzialem na najwyzszy poziom i mnie zabili od razu. podobno gra jest swietna. graliscie w to? mam tez painkillera ktorego na prawde lubie ale strasznie chodzi. raz za szybko a raz tnie strasznie. sprobuje jeszcze tego deus'a i zainstaluje moze hl

herosow tez mam ale na razie nie da sie grac. mam panoramiczny ekran i wszystko jest porosciagane. zreszta juz przeszedlem to przynajmniej 10x
nWo
alien vs predator
aliens vs predator 2 + primal hunt

tomb raidery od 1 do 4, moze 5 bedzie jakosc w miare smigal, i w chusteczke czasu co to zajmie zagranie we wszystko.

signap
Cody, mohy, rtcw, et dla sieci
RoL
CYTAT(nWo @ 11 02 2008, 17:21) *
tomb raidery od 1 do 4, moze 5 bedzie jakosc w miare smigal, i w chusteczke czasu co to zajmie zagranie we wszystko.

Przeciez TR5 (Chronicles) prezentuje poziom grafiki bardzo zblizony do TR4, wiec raczej nie powinno byc zadnych problemow z pociagnieciem tego na omawianym sprzecie.
Sandking
Emulator PSX i MGS, FF VII, FF VIII, FF IX, GT, Crashe, Tekken 3 itd.

Soul Reaver I i II - cudna fabuła, najlepiej łyknij całą Legancy of Kain po kolei, jedna z najbardziej poważnych i konkretnych fabuł w historii gier.
alienator
Zapomniałem o serii Command&Conquer.
Red Alert 2 obowiązkowo, nie wiem jak z resztą ;p
Grzehoo
Puzzle Quest.
STRETCH
wiem co. zostawie sobie tego deus ex i painkillera i moze zagram w jakas przygodowke. znacie cos ala syberia? bez broni, bez nielogicznego kombinowania i laczenia rzeczy, cos mile i przyjemne? ktos o czyms takim wspominal w hp. pamietacie?
Sandking
Post Mortem i Still Life
signap
CYTAT(STRETCH @ 15 02 2008, 01:26) *
wiem co. zostawie sobie tego deus ex i painkillera i moze zagram w jakas przygodowke. znacie cos ala syberia? bez broni, bez nielogicznego kombinowania i laczenia rzeczy, cos mile i przyjemne? ktos o czyms takim wspominal w hp. pamietacie?

Penumbra
ChOomik
Zobacz sobie Gothic 1 i 2 . Polecam !
Linek
W Penumbrze są walki. Gothic 1 i 2 to na pewno nie przygodówki, a o takie teraz prosił wink.gif Ale coś mi się kojarzy, że Paradise takie było. Kumpela ma, widziałem u niej, całkiem przyjemnie to wygląda, przez pewien czas oglądania nie uświadczyłem też walk, więc chyba podpasuje wink.gif
BartX
W Penumbre gra się zaje.biście na laptopie, sprawdzałem biggrin.gif
Rondel
Jesli chodzi o przygodowki to obowiazkowo (kolejnosc przypadkowa):
- Grim Fandango / Wiekszosc zagadek jest bardzo logiczna, gra ze swietna fabula, przechodzi sie z wywieszonym jezorem wink.gif.
- Torin's Passage / Cos lzejszego, latwe zagadki i basniowy klimat. Polecam.
- The Longest Journey / Nie wszystkie zagadki sa logiczne i gra miejscami jest trudna, ale jej geniusz nie pozwala przejsc obok niej obojetnie (Jesli spodobala Ci sie Syberia, ta tez Ci sie spodoba smile.gif). Jest w moim Top 5 przygodowek.
- Larry 7 / Swietna polska lokalizacja, w wiekszosci trudna, wymaga cierpliwosci i ogolnego obycia z przygodowkami. Duza dawka humoru smile.gif.
- Monkey Islandy / Podobaly mi sie wszystkie dwuwymiarowe, sporo kombinowania oraz humoru wink.gif.
- The Neverhood / Piekny plastelinkowy swiat oraz bardzo ciekawa historia. Miejscami trudna.
- Flojd (The Feeble Files) / Polecam wersje angielska, polskie tlumaczenie jest przecietne. Kilku swietnych bohaterow (S.A.M., robot pocieszajacy itp.), ciekawa historia oraz ladna oprawa (daje dzisiaj jeszcze rade tongue.gif).

Z gier Mysto-podobnych moge polecic tylko "Traitors Gate" (wlamujemy sie do twierdzy 'Tower', rozwiazywanie kolejnych zagadek jest bardzo satysfakcjonujace), niestety oprocz Atlantis 2 nie gralem w inne z widokiem "z oczu postaci" smile.gif (samo Atlantis nie przypadlo mi do gustu).

Jesli przypomne sobie inne (troche ich bylo tongue.gif) to dopisze je do listy.

// Gram wlasnie w Silent Hill: Origins na PSP, i gra bardzo mi sie podoba, radze sprobowac pograc w jedynke (emu PSX) i dwojke (port) na PC smile.gif (podejrzewam ze sa lepsze niz handheldowa wersja tongue.gif).
Kocmax
Settlers V
Warcraft III
Word of Warcraft
Podaj jaki masz model VGA to lepiej mozna będzie oszacować co ci pójdzie?
Psychonaut
To moze mi dopomozecie. Procek podobny acz mocniejsyz, ramu 2 wygibajty, grafa GF7. Q4 nawet chodzi, ze 'da sie grac'. Ale troche czerstwo jak dla mnie... troche bardzo czerstwo w porownaniu do komfortu min. 30fps.

BTW - jak ktos wie gdzie LoK znalezc, bylbym wdzieczny za podpowiedz, gdyz wydaje mi sie, ze juz nigdzie tej gry nie mozna 'kupic'.
cureman
CYTAT(ogqozo @ 11 02 2008, 17:32) *
- Wszelkie Starcrafty i Warcrafty
- wszelkie Half-Life'y
- Age of Empires 2
- Heroes of Might & Magic 3
- Call of Duty (seria... nie wiem, czy część 4 ci pójdzie, na X360 działa płynnie;)
- wszystkie stare przygodówki LucasArtsu (Grim Fandango, Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam & Max, Full Throttle)

- Call of Duty (seria... nie wiem, czy część 4 ci pójdzie, na X360 działa płynnie;)o JEZU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FACET!!!!!!
2razyjot
Kupilem takiego rzecha - pojdzie mi cos na tym w miare swierzego?

KOD
Symbol producenta     PSL4CE-00F00CPL
Nazwa produktu     L40-17R Pent. T2330(1.6) 1GB 160GB 15.4"WXGA DVDSM GL960 WiFi Vista home premium
Producent     Toshiba
Klasa produktu     Notebook
Rodzina produktów.     Toshiba Satellite L40
Klasa procesora     Intel Pentium Dual-Core Mobile
Kod procesora     T2330
Prędkość procesora     1,6 GHz
Częstotliwość szyny FSB     533 MHz
Pojemność pamięci podręcznej     1 MB
Technologia Hyperthreading     Nie
Technologia Centrino     Nie
Technologia Centrino Duo     Nie
Pojemność dysku     160 GB
Zainstalowana pamięć     2048 MB
Rodzaj pamięci     SODIMM DDR2
Częstotliwość szyny pamięci     667 MHz
Maksymalna wielkość pamięci     2048 MB
Ilość banków pamięci     2 szt.
Ilość wolnych banków pamięci     1 szt.
Przekątna ekranu LCD     15,4 cali
Typ ekranu     TFT WXGA TruBrite
Maksymalna rozdzielczość LCD     1280 x 800
Typ karty graficznej     Intel Graphics Media Accelerator X3100
Dodatkowe informacje n/t zainst. pamięci     Przydzielana dynamicznie
Karta dźwiękowa     Toshiba Bass Enhanced Sound System
Napędy wbudowane (zainstalowane)     DVDÂąRW Super Multi (+ DVD-RAM) Dual Layer
Typ gniazda rozszerzeń     1 x Express Card 54/34
Urządzenia wskazujące     Touchpad
All-in-one     Tak
Rodzaj baterii     Li-Ion
Złącza zewn.      •  Wejście zasilania (DC-in)
     •  1x 15-stykowe D-Sub (wyjście na monitor)
     •  1x RJ-11 (modem)
     •  1x RJ-45 (LAN)
     •  wejście na mikrofon
     •  wyjście słuchawkowe
     •  3 x USB 2.0
Bezprzewodowa karta sieciowa     Tak
Typ bezprzewodowej karty sieciowej     IEEE 802.11b/g
Bluetooth     Nie
IR (podczerwień)     Nie
Czytnik kart pamięci     Nie
Wyposażenie standardowe      •  1x10/100BaseTX FastEthernet (RJ45)
     •  Modem 56K V.92
     •  głośniki
Zainstalowany system operacyjny     brak
Szerokość     365 mm
Głębokość     269,5 mm
Wysokość     36,8 mm
Masa brutto     2,8 kg
signap
cod4, gow, UT3
stona
Nie bardzo. Na grafach intela raczej dużej wydajności się nie osiąga sad.gif

F.E.A.R.: 640x480, min/min: 40 fps -> fully playable
Doom 3: 640x480, min: 8 fps -> not playable
Unreal Tournament 2003: 1024x768, high: 40 fps -> playable
Quake 3 Arena: 1024 x 768, high: 80 fps -> fully playable
Battlefield 2: 800x600, Low Quality: 28 fps -> playable
Company of Heroes: 800x600, Low Quality: 35 fps -> playable
Far Cry: 800x600, Low Quality; 30 fps -> playable
Half Life 2, Episode 1: 800x600, Low Quality: 35 fps -> playable
Half Life 2, Lost Coast: 800x600, Low Quality: 18 fps -> not playable
Supreme Commander: 1024x768: 10 fps -> not playable
The Elder Scrolls IV: Oblivion: 800x600: 30 fps -> playable

Tylko zwróć uwagę na rozdziałkę ;f

Signap, jak chcesz odpalić i grać w gry które wymieniłeś na grafie która ma 3000 smarków w 3dm03 ,a FEAR'a ciągnie tylko na min?
Rondel
Mam ta karte zintegrowana na plycie glownej, i zeczywiscie, jest tak jak pisze stona. Albo cos jest niegrywalne, albo dziala plynnie, za to w niskich rozdzielczosciach. Counter-Strike Source przy maxymalnych detalach to 800x600 i to nie na wszystkich mapach.
2razyjot
Panowie, w GTA: San Andreas i Wiedzmina plynnie zagram? Do gierek to ja mam xboxa, ale niektorych gier nie moge miec wiec zostaje blacha, laptop do tego nie sluzy i wiem to, ale malo miejsca zajmuje. smile.gif
szeni
W SA bez problemu, grałem w to z 256 ramu i 1 rdzeniem.
alienator
W GTA to nie wiem, ale w Wiedźmina to nichu.ja wujku.
stona
W GTA na luuzaku , w Wiedźmina zapomnij ;/
FredDie
Nie wiem czemu ludzie rzucają się na gry których płynność gameplay'u na lapkach jest wątpliwa. Jeżeli szukasz gry która jest rozbudowana i dająca dużo frajdy to polecam:

Icewind Dale 1 i 2
Baldur's Gate 1 i 2
Fallout 1 i 2

A jeżeli gry o zachodnim rodowodzie was nie intresują to emu SNES'a i gry takie jak:

Chrono Trigger
Final Fantasy 1-6
Tales of Phantasia

PS. Skupiłem się tylko na rpg'ach.
2razyjot
CYTAT(stona @ 17 05 2008, 18:57) *

Nawet na low detalach? Zainstaluje i obczaje. sorcerer.gif
MichAelis
Na tym sprzecie to niemal nic Ci nie pojdzie. Wiedzmin ma wysokie wymagania
mord00k
CYTAT(2razyjot @ 20 05 2008, 10:11) *
CYTAT(stona @ 17 05 2008, 18:57) *

Nawet na low detalach? Zainstaluje i obczaje. sorcerer.gif

Nawet na low.
Rili.

Przedewszystkim oldskulowe przygodówki i strategie. Potem WoW i inne MMO (wyłączcie Conana z dosyć sporymi wymaganiami :f)
Wiolku
Jeśli lubisz gry Rpg oraz logiczne to polecam Puzzle quest Challenge of the Warlords,bardzo dobra grywalnośc,lekko podchodzi pod heroes tylko z całkowicie innym systemem walki. Na bank Ci pójdzie wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.