Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: DMC & MGS
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Mobile
szeni
Tak tak. Te dwie serie wlasnie oficjalnie zaliczyly wejscie na platformy komorkowe, i to nie japonskie, tylko nasze prostackie i zacofane europejskie aparaty z Javą. Cieszmy się i radujmy.

METAL GEAR ACID

Konwersja/odpowiednik gry znanej z PSP. Jeszcze nie grałem, dopiero zaraz zainstaluję. Ale nie wiem, czy coś ocenię, bo w wersję na PSP nie grałem. W każdym razie - "karcianka" w świecie MGS. Oficjalny release Konami.

MGS 3D - THE MISSION

W zasadzie nie jest to prawdziwy MGS, tylko fanowska przeróbka innej gry (Solid Weapon 3D). Ekran tytułowy jest trochę zmieniony, sam bohater jest wzorowany na Snejku, a gra polega na zachodzeniu przeciwników od tyłu i ataku z zaskoczenia - dokładnie jak w MGS. Polecam, wrażenie robi grafika w pełnym 3D.

DEVIL MAY CRY

Nie mam pytań. Często komórkowe gry to uproszczone wersje gier z dużych konsol, jakieś popierdółki. A to jest KONWERSJA. Full 3D, Dante jak w DMC3, mnóstwo broni, zarówno palnych jak i białych, różnorodni przeciwnicy, kombosy razem z systemem oceniania (D-SSS), ranki za każdą misję i związane z tym bonusy w postaci orbów, za które upgradujesz bronie i jeden z dwóch dostępnych stylów walki. Nieliniowa rozgrywka, wybór 50 misji, a na końcu walka z Cerberusem. Wygodne sterowanie - bieganie dżojstikiem, 1 i 3 ataki specjalne, 6 atak melee, 9 strzał, # skok.
A ja głupi myślałem, ze RE: Missions to szczyt możliwości Capcom i mojego k750i biggrin.gif
Mikes
Ta druga srednio mnie jara, w Ac!ida pogram bardzo chętnie ^^

Ale wyszło to to juz? Na ipmarcie nie widze ani jednej z tych trzech.
szeni
Są wszystkie trzy chytry_.gif. Wyszły już jakiś czas temu (w sumie tylko DMC jest bardzo świeży), poszukaj w wyszukiwarce. Ja widziałem wersje 176x220 i 240x320 w Javie, w podforum o grach na SE, być może są też jeszcze jakieś inne.

DMC najbardziej polecam chytry_.gif
Mikes
Dobra, Ac!da mam, nie mam pojecia jak mogłem to wczesniej przeoczyc o_O Przegladam to forum codziennie

Dzięki szeni

Z tym ze DMC na nokie jeszcze nie ma, szkoda tongue.gif
banny
gdzie te cuda mozna znalezc?
o.O
DMC

edit:
ok, dmc juz mam
szeni
Proszę o zmianę nazwy tematu na "Mobilne wersje głośnych gier z konsol" czy coś takiego.

Ja teraz już wiem, że ten DMC i MGA to było NIC. Co powiecie na to, że ostatnio pojawiła się na telefony Castlevania: Aria of Sorrow, która jest KONWERSJĄ gry z GBA?

Ta sama historia, gameplay, przeciwnicy, system. Jedynie grafika odrobinkę słabsza. Specjalnie odpaliłem emulator GBA na kompie i porównywałem z wersją z ekranika k750i trzymanego w łapie - nie ma bardzo dużych różnic. Możliwe, że wersja 320x240 jest jeszcze lepsza.

Ja nie mam pytań. Gra na długie noce. Polecam, tak samo jak wydanego niedawno Silent Hilla.
Sydney
Co do Metal Gear Ac!d to jest też wersja 3d na komóreczki wink.gif
Polecam szperać na 4shared.com

a i Tenchu jak coś też jest tylko jakieś takie kieprawe confused.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.