Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wii Shop Channel
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
Gresh
Jak szybko sciągają wam się rzeczy z wii shop channel, ja mam 10 mbitów i takie 1,2 giga z playstation store ( demo turoka ) sciąga mi się jakieś 10 minut MAXXX!!

A ocarina of time ( czyli jakieś 32 MB ) z pół godziny, a update Wii godzine - o co chodzi ??
Czy Nintendo nie stać na szybsze łącza a może ja mam coś nie tak!
ashka
Serwer Nintendo ma okresy potwornego przeciążenia - wiem, bo Paper Mario zasysałam w 3 próbach confused.gif Godziny wczesnoranne są najlepsze, a i na karty z Wii Points jest wtedy większa szansa smile.gif
Gresh
A to mam jeszcze jedno pytanie, kupiłem Wii i DS lite, zarejestrowałem je - w sumie dostałem razem z grami 2500 punktów ( gwiazdek ).
Czy da się te punkty przemienić na WiiPoints? A jeśli tak to czy można odrazu całość?

Już się uspokoił ten cały wii shop - ściąganie Mariana trwało 2-3 minuty.
ashka
Gwiazdki wymieniasz na Wii points o tu: https://wiipointscard.nintendo-europe.com - dostajesz kod i potem musisz go wklepać w WiiShopie.
Nie możesz wymienić wszystkiego na raz: możesz kupić jedną kartę na dzień, a na te trza polować, bo szybko są wykupowane.
marcin0903
A ja mam takie pytanie - za co dostaje się te gwiazdki?
ashka
Za rejestrację produktów (gier i konsol) Nintendo. Rejestrujesz przepisując kod z kartki rejestracyjnej (VIP points).
Seph
A jak sie rejestruje te gry i konsole rejestruje? Znaczy sie gdzie znajde ten kod. Kupilem dzisiaj Wii z Zelda i Nights gdzie moge szukac tych kodow i gdzie je wpisac? Dzieki:)
Gresh
kody sa w opakowaniu gry i konsoli - na karteczce z pinem , trzeba zetrzeć taką substancję i pod nią jest pin
a rejestruje sie te kody tutaj: http://www.nintendo.co.uk/NOE/en_GB/club_n...egistration.jsp

jesli kupiłes uzywana konsole, to może w niej nie być kodu, albo został już użyty.
Seph
Kupilem nowke w empiku, ej a we wszystkich grach na Wii sa te kody ? Bo ani w Zeldzie ani w Nights nie ma a w RE4 jest ?
HunterX
CYTAT(Seph @ 1 03 2008, 20:56) *
Kupilem nowke w empiku, ej a we wszystkich grach na Wii sa te kody ? Bo ani w Zeldzie ani w Nights nie ma a w RE4 jest ?

Teoretycznie są we wszystkich. Ja mam 3 gry: Mario, Metroida i Zack & Wiki, i we wszystkich były kody. O ile w przypadku dwóch pierwszych sprawa jest oczywista (bo to gry od Nintendo), o tyle z Zack & Wiki (Capcom) trochę się zdziwiłem. No a skoro w grze od Capcomu był kod, to powinien być we wszystkich grach. Dobrze myślę? wink.gif
Gresh
Powinien być wszedzie, ale ja na przykład nie miałem w zeldzie, dzwoniłem w tej sprawie do Lukas Toys ( czy jak oni sie teraz zwą ). I ogólnie oni ( szef sprzedaży produktów nintendo na polskę ) był zaskoczony, że coś takiego jak kody wogóle istnieją ( niezłe !! nie wiedzą co sprzedają ).
Twierdzili ( ten szef ), że w Polsce napewno taka usługa jak wymiana kodu na punkty nie istnieje - dlatego też o żadnych kodach nie słyszałwink.gifsmile.gifsmile.gif

Głupie !!

Ja kupiłem DS Lite na terenie RPA i tam był w środku kod, jak chciałem zarejestrować konsolkę tym kodem to strona nintendo twierdziła, że region ( Afryka ) nie jest jeszcze obięta tym programem smile.gif Wysłałem maila do Nintendo Support UK i wyjaśniłem sprawe - wysłano mi nowy kod na europejski region.

Mnie się zdaje, że ktoś te opakowania po prostu otwiera, lub jakiś chinczyk ich nie wkłada ( sprzedaje potem na ebayu lub doładowuje sobie konto ).

HunterX
Jeśli gra ma oryginalną folię z napisem "Nintendo", to IMO gra ma kod na 100%, ALE gdy tej folii brak to np. patałachy z Lucas Toys czy inne gady ze sklepu z grami mogą te kody wyciągać dla siebie. Taka moja mała teoria chaosu. wink.gif
Gresh
TRUE!!
jiloo
to nie prawda, ze powinien byc wszedzie.
sa kraje nie objete programem VIP i tam, kodow nie ma. a ze firma Lukas Toys jest austriackiego pochodzenia u nas kodow raczej nie bedzie. tak przynajmniej twierdzi sam dystrybutor.
pozatym kody sa w grach wydawanych przez nintendo - a gry wydawane przez innych dystrybutorow kodow nie maja. wiec tak jak ktos pisal - jak jest tasiemka nintendo na folii to kod bedzie. oczywiscie sytuacja nie dotyczy gier sprzedawanych przez Lukas Toys.
HunterX
Czyli wydawcą Zack & Wiki jest Nintendo? huh.gif

Zakupiony przeze mnie Metroid i Mario miały dołączone PL "instrukcje", przyklejone do folii. Czy, biorąc pod uwagę te prawie instrukcje wink.gif, ich dystrybucją nie zajmuje się Lucas Toys?
Gresh
Zgadzam sie z HunterX, Lukas toys nie ma po prostu pojecia o produkcie ktory sprzedaja, w moim Zacku tez byla karta smile.gif
W mario tez, ale juz w nowej zeldzie nie bylo smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.