gilber7
13 02 2008, 00:27
Witam. Mam problem następujący, mianowicie. Zainstalowałem gre , wszedłem w opcję: 'Uruchom" wpisałem: "regedit" wszedłem w poszczególne foldery i zmieniłem napęd z "c:" na (w moim przypadku) na "f:" i gra mi sie nie chce odpalić. Następnie kombinowałem z opcją "uruchom w zgodności" co też nie dało efektu, pojawia mi się tylko czarny ekran i mogę go zamknąć tylko przez menadżera zadań w którym pisze, że program nie odpowiada. Mam Windows Vista, sprzęt mam w uj potężniejszy niż wymaga tego gra. Co jest grane?? Szukałem odpowiedzi na chyba wszystkich stronach związanych z FF i znajduję tylko wskazówki do XP, które i tak próbowałem w moim systemie i które nie dały żadnego efektu. BŁAGAM, jeżeli ktoś ma jakikolwiek pomysł, sugestię, lub może dzięki pomocy siły wyższej wie jak zażegnać mój problem to byłbym ogromnie zobowiązany.
Moja sugestia jest taka. Zedytuj tego posta tak żeby nikt nie miał wątpliwości że chodzi o oryginał. Jak to zrobisz , to wtedy masz dopiero szansę że zamiast % otrzymasz jakąś odp.
gilber7
13 02 2008, 23:41
No nie wierzę, że nikt niema żadnego pomysłu.
A próbowałeś najpierw zainstalowac win xp?
Napisałeś że masz viste więc tu może leżec przyczyna.
Też kiedyś miałem problemy z ta grą ale w końcu jakoś mi się to udało (o ile dobrze pamiętam trzeba było zmienic w rejestrze dysk z którego odpalało grę).
Jedyne co mogę ci poradzic to pościąganie cracków albo imageów.
gilber7
14 02 2008, 10:31
Niestety komp jest żony i nie przekonam jej, że vista jest do D. Problem na pewno leży w viscie bo na próbę zainstalowałem gre u kumpla on ma xp i poszła bez zająknięcia, nawet nie trzeba było nic przestawiać .
gilber7
19 02 2008, 23:11
Fader jesteś Bogiem, wielkie dzięki za tego linka. Tak na marginesie szukałem w googlach, ale nie mogłem nic znaleźć, jak widać chyba nie szukałem wystarczająco dogłębnie. Tak dla ludzi którzy mają ten sam problem: plik .exe należy przenieść do innego folderu i to cała filozofia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.