alexx-1
14 02 2008, 20:10
Najnowsza część
C&C Red Alert ukaże sie na PC!
Gra ma ukazać się równocześnie na PS3, PC i X360 jeszcze w tym roku.
źródło:
http://www.psu.com/Command-and-Conquer--Re...a0002746-p0.phpart z gry:
http://www.ea.com/redalert/main.jspNie wiem jak Wy, ale screeny z powyzszej strony nie podobaja mi sie... kolejny Generals\TW?
alienator
14 02 2008, 20:25
wygląda smakowicie, byle nie trzeba było mieć nie wiadomo jakiego sprzętu żeby w to pograć.
Red Alert 2
alexx-1
14 02 2008, 20:29
wilku00034
14 02 2008, 21:08
Oby gra nie straciła klimatu

niemoge się doczekać kiedy będe mógł niszczyć aliantów w nowej oprawie
Ten screen jest screenem z mod'a do C&C Generals, ktory zastepuje modele, na te z Red Alert tylko ze w 3D!!
Co do gry, sadze ze bedzie crapem maksymalnym, nie spodziewal bym sie czegos takiego jak RA2, nie mowiac o pierwszej czesci, poniewaz jak wiemy EA wessalo Westwood.
Dokladnie. C&C3 ssie na maxa. Po drugiej misji odrzucilo mnie na kilometr. Spodziewam sie tego samego w przypadku RA3
co to ten rad alert 2? Nie za bardzo kojarze tą grę a gdzie tylko czytam to jest wychwalana pod niebiosa
alienator
14 02 2008, 21:51
Najlepszy RTS ever.
Kirov airship ready, no kur.wa jak można było nie zagrać w RA2? :<
alexx-1
14 02 2008, 22:59
CYTAT(Mikes @ 14 02 2008, 21:49)

co to ten rad alert 2? Nie za bardzo kojarze tą grę a gdzie tylko czytam to jest wychwalana pod niebiosa
zagraj to zrozumiesz...
OMG. Gra jeszcze nie wyszla, a juz nie ktorzy "wiedza", ze bedze kiepska opierajac sie po kilku screen'ach.
nawet nie skrenach, a na tym, ze 'EA wessalo Westwood'
żenuła, RedAlerty to klasa sama w sobie, uwielbiam te gre. Nawet sobie przed chwilka RA2 zainstalowałem.
czekam na te gierke bardziej niz na jakies tekkeny5 czy inne gejowskie finalfantasy13.
To + nowy starcraft, a przez poł roku z pokoju nie bede wychodził
alexx-1
15 02 2008, 00:01
CYTAT(Stachu @ 14 02 2008, 23:46)

nawet nie skrenach, a na tym, ze 'EA wessalo Westwood'
argument z dupy...
CYTAT
czekam na te gierke bardziej niz na jakies tekkeny5 czy inne gejowskie finalfantasy13.
A od Tekkena W!
no..ale wez koleżko sie przypatrz, a zobaczysz, ze cytowłem Dabmana.
Sandking
15 02 2008, 11:02
CYTAT(alexx-1 @ 14 02 2008, 22:59)

OMG. Gra jeszcze nie wyszla, a juz nie ktorzy "wiedza", ze bedze kiepska opierajac sie po kilku screen'ach.

OMG. Gra jeszcze nie wyszla, a juz nie ktorzy "wiedza", ze bedze zaje.bista opierajac sie po kilku screen'ach.

Ja natomiast nie "wiem" a "przypuszczam", ze bedzie ser chodzby nie wiem jak za(pipi)ista byla czesc 2.
alexx-1
15 02 2008, 20:50
CYTAT(Mejm @ 15 02 2008, 17:50)

CYTAT(alexx-1 @ 14 02 2008, 22:59)

OMG. Gra jeszcze nie wyszla, a juz nie ktorzy "wiedza", ze bedze zaje.bista opierajac sie po kilku screen'ach.

Ja natomiast nie "wiem" a "przypuszczam", ze bedzie ser chodzby nie wiem jak za(pipi)ista byla czesc 2.
A gdzie napisalem, ze bedzie za(pipi)ista? lol
marek1712
16 02 2008, 11:03
CYTAT(Dabman @ 14 02 2008, 21:17)

Co do gry, sadze ze bedzie crapem maksymalnym, nie spodziewal bym sie czegos takiego jak RA2, nie mowiac o pierwszej czesci, poniewaz jak wiemy EA wessalo Westwood.
Chociaż jeden gracz, który myśli podobnie jak ja...
firana140
16 02 2008, 12:34
Czy są jakieś informacje na temat tego kto zrobi OST? Jeśli Klepacki to ja łykam RA3 choćby dla samej muzyki
Die Waffen legt an!!!!

a pamięta ktoś
TE intro?
http://pl.youtube.com/watch?v=FvdJdthIFoU
marek1712
16 02 2008, 12:51
Możliwe, że Frack wróci - wtedy może nie będzie tak źle. Do TW muzykę robił
Steve Jablonski, a cytując Wiki:
CYTAT
Steve also wrote the music for Tiberium Wars, the most recent game in the Command & Conquer series, taking the place of the former Command & Conquer music composer Frank Klepacki, who was unable to write the game's score due to his involvement with Universe at War: Earth Assault.
Kto wie? Choć nie wiadomo do końca, bo do Generals muzyki też nie tworzył.
BTW - kto by pomyślał, że Frank też w RA wystąpił:

Mnie się nigdy RA nie udało ukończyć, bo się zawieszała T_T Kiedyś muszę nadrobić straty.
firana140
16 02 2008, 13:53
Ale nikt inny nie może tego robić

tylko Frank
Hell March to taki drugi Edge of Soul w grach video ;D
CYTAT(firana140 @ 16 02 2008, 12:34)

No ba. RA1 ojciec zamawial mi z ogloszenia w telegazecie xD (tak, kiedys internetu nie bylo) a jak pokazalem kumplowi "ukryte na wigilie" pudelko z gra to ten az zbladl hehe. Pieka gra, swietny klimat, poprawiona grafa w stosunku do pierwszego C&C (ikony w pasku po prawej stronie byly "fotorealistyczne" - coz to byla za grafa). Takich gier dzis juz nie robia...
CYTAT(firana140 @ 16 02 2008, 12:34)

Hell March to taki drugi Edge of Soul w grach video ;D
No bez przesady z tym EoS

Powiedzialbym raczej, ze to drugi Act on Instinct.
firana140
16 02 2008, 20:22
Tak odnosząc się do pierwszego RA:
Retalation zabrało mi całe wakacje 2001 albo 2002 nie pamiętam dokładnie
Tesla tanki i missle suby miażdżyły, szkoda że alianci nie dostali w tym dodatku żadnych sensownych jednostek, bo chronotank to była lipa.
W ogóle chronosphere mi się nigdy nie przydawała, gdyby tak można było przenosić piechotą (inżynierów).
A włacha, jakie jest tło fabularne trójki?
lol
ten patch do Generals mnie urzekł

Mamooth tanki w lepszej oprawie
marek1712
17 02 2008, 20:12
CYTAT
Główny designer Starcraft'a 2 pracował nad Red Alert 3, zanim doszedł do Blizzard
To mnie niepokoi

Za to właśnie ceniłem RA (jako serię), że było odrębne od "półproduktów" Blizzard (przykro mi ale tylko seria Diablo w mojej opinii im wyszła).
Super też, że każda jednostka będzie mogła pływać (z tym całym Seawingiem na czele) :|
niepokoji mnie ze RA3 bedzie wolniejszy od TW (czyli predkosc na poziomie Generalsow?) bo RA2 bylo szybko gra - nie mowiac juz o CNC1 gdzie na lanie 1vs1 bitwa konczy sie po paru minutach
marek1712
17 02 2008, 21:20
No nie powiem RA2 było ultra szybki @_@. Czasami wręcz chciałbym tam zobaczyć aktywną pauzę

Pamiętam jak miałem (niestety) przez kilka miesięcy Win ME i na modzie Red Eagle gra mi się wysypywała, gdy Sowieci wystrzeliwali atomówkę - wtedy wymasterowałem szybkość przechodzenia kampanii tak jak się dało, by nie zdążyli (jak z obroną Pearl Harbor)
byl znacznie szybszy niz TW czy Generals.
nowe info
KOD
STORYLINE:
Po tym jak Alianci zepchnęli Rosjan z powrotem do Moskwy, a ich przegrana wydawała się pewna, rosyjscy generałowie zdecydowali się na dramatyczny ruch. Wysłali kilku swoich najlepszych zabójców w przeszłość z misją zlikwidowania Einsteina, który według ich mniemania odpowiadał za wszystkie sukcesy Aliantów. Misja powiodła się, a historia została zmieniona. Kiedy wrócili, okazało się że Druga Wojna Światowa nigdy nie miała miejsca, dzięki czemu Europa trwa w pokoju. Jednakże taki kolej losów spowodował ukształtowanie się trzeciej potęgi militarnej – Imperium Wschodzącego Słońca (Empire of the Rising Sun, czyli Japonia). To uderzyło w ambicje Sowietów którzy znowu zaczęli śnić o światowej dominacji. Jak można się domyśleć, wojna była nieunikniona.
KAMPANIA:
Podpunkt Jak wiadomo może zostać rozegrana w trybie kooperacji z przyjacielem lub z AI. Głównym zadaniem AI w takiej sytuacji jest zajmowanie kluczowych punktów na mapie i próby wypełnienia kluczowych dla misji celów. Żywy gracz nie ma wpływu na jednostki AI jednakże teren odkryty przez komputer jest również widoczny dla gracza.
Podpunkt Dla każdej frakcji dostępnych jest trzech dowódców, których wybiera się przed misją. Każdy z nich zapewnia określone bonusy i trzy umiejętności specjalne podczas walki. Dotąd pokazano jedynie dowódcę Aliantów, który miał możliwość przyzywania ataku z powietrza. Dowódca ten grany jest przez Petera Wellera (dla przypomnienia - najbardziej znany z filmu Robocop)
Command and Conquer Reactor Image
Podpunkt Co prawda Yuri nie gra żadnej roli w Red Alert 3 jednakże prawdopodobnie pojawi się jako czwarta frakcja w już zaplanowanym dodatku.
MAPY:
Podpunkt Nie widać tego na zaprezentowanych screenach ale bronie będą zostawiać po sobie ogromne kratery.
Podpunkt Amfibie i statki-czołgi (nie przychodzi mi do głowy inne określenie) mogą zjechać do wody jedynie na plażach, także bardzo ważne będzie bronienie tych kluczowych lokacji
Podpunkt Mapy mają być o wiele większe od tych znanych z Tiberium Wars
GAMEPLAY:
Podpunkt Wolniejsze tempo gry bez znanych z TW rushy
Podpunkt Większość budynków może być postawiona na wodzie za dodatkową opłatą (Potwierdzone: Power Plant, Construction Yard, Airfield, War Factory).
Podpunkt Większość jednostek posiada dodatkowe zdolności.
Podpunkt Ekonomia pozostaje bez zmian (dwa surowce: Ore i prąd).
Podpunkt Flota wojenna jest kluczowym punktem gry, a większość jednostek może poruszać się tak po lądzie jak i wodzie.
Podpunkt Każda jednostka ma swoje miejsce w grze. Przykładem niech będą jednostki lotnicze które są rekomendowane przeciwko dobrze umocnionym pozycjom.
JEDNOSTKI:
Alianci:
Podpunkt Tanya
Podpunkt Apollo: myśliwiec przeznaczony do walki z bombowcami wroga
Podpunkt Century: bombowiec dywanowy, kompletnie bezbronny w wypadku ataku wrogich myśliwców
Podpunkt Cyrocopter: jednostka zwiadowcza, jej zdolność wykrywania jednostek niewidzialnych jest ciągle dyskutowana
Podpunkt Mirage Tank: Teraz z większą paletą kamuflaży dzięki czemu staje się bardziej użyteczny poza lasem
Podpunkt Brak Nazwy : lekki czołg widziany na screenach . Ma możliwość koncentrowania wiązek radarów dzięki czemu jest przydatny w szybkich zwiadach.
Podpunkt Brak Nazwy : ciężki krążownik widziany na screenach, ma również możliwość poruszania się po lądzie.
Podpunkt Psy
Podpunkt Shotgunner
Sowieci:
Podpunkt Commando (prawdopodobnie uzbrojony w Tesla Guna)
Podpunkt Akula: Łódź podwodna która nie jest szczególnie efektywna przeciwko innym jednostkom pływającym, ale ma możliwość trenowania nurków
Podpunkt Bullfrog: transportowiec który nie musi przybijać do brzegu, wystrzeliwuje jednostki które ma na pokładzie.
Podpunkt Mobile V4 : Nowa wyrzutnia rakiet która teraz także potrafi pływać
Podpunkt Stingray Nasad: Mała i szybka łódź uzbrojona w działko Tesla
Podpunkt Kirov Airship
Podpunkt Tesla Walker (Te duże roboty strzelające wiązką Tesla ze screenów)
Podpunkt Armored Bear
Podpunkt Apocalypse Tank
Podpunkt Machinegunner
Empire Of The Rising Sun (Imperium Wschodzącego Słońca - Japonia):
Podpunkt Commando
Podpunkt Seawing: Bombowiec mający możliwość zmienienia się w łódź
Podpunkt Tsunami: czołg poruszający się na lądzie i wodzie
GRAFIKA:
Podpunkt Prawie 60% silniku SAGE zostało napisane na nowo na potrzeby Red Alert 3. Uwagę zwracają szczególnie efekty wody. Grafika stara się również utrzymać styl charakterystyczny dla Red Alert 2
RÓŻNE:
Podpunkt Planowane są dwie superbronie dla każdej frakcji ( chyba możemy być pewni obecności Iron Curtain, Bomby Atomowej i Chronosfery )
firana140
20 02 2008, 19:15
CYTAT
Podpunkt Seawing: Bombowiec mający możliwość zmienienia się w łódź
lol, kur.wa
to już nie jest Red Alert jeno inna gra z tytułem RA

mech?
czekajmy tylko na transformersy i kapitana planete
edit:
mimo wszystko pokładam w tej grze spore nadzieje, może twórcy wymyślą coś co przyciągnie do ekranu na dłużej niż dżeneralsi <marzyciel>
marek1712
21 02 2008, 16:16
"Podpunkt Century: bombowiec dywanowy" HAHAHA I dywany będzie zrzucał?

"Mirage Tank: Teraz z większą paletą kamuflaży" zupełnie jak w Tesco

"Mała i szybka łódź uzbrojona w działko Tesla" - jak już było wspomniane - od kiedy woda nie przewodzi prądu?

"Tesla Walker (Te duże roboty...)" tyle mi starczyło
Przecież to brzmi jak jakiś horror. W dodatku mechy w RA?? To będzie wyglądało gorzej niż jakiś amatorski mod
firana140
21 02 2008, 16:57
CYTAT(marek1712 @ 21 02 2008, 16:16)

nie wiesz co to są naloty dywanowe? Oo
CYTAT(marek1712 @ 21 02 2008, 16:16)

"Mirage Tank: Teraz z większą paletą kamuflaży" zupełnie jak w Tesco

"Mała i szybka łódź uzbrojona w działko Tesla" - jak już było wspomniane - od kiedy woda nie przewodzi prądu?

"Tesla Walker (Te duże roboty...)" tyle mi starczyło
Przecież to brzmi jak jakiś horror. W dodatku mechy w RA?? To będzie wyglądało gorzej niż jakiś amatorski mod

1 -
http://www.youtube.com/watch?v=QkehuYRBgpQ przeciez podobnie zrzucal bomby Kirov
2 - zamieni sie w psa?
a co chciales RA2 na silniku Sage? Ida dalej przeciez nie beda ciagniac tego w nieskonczosc a zapewnie fabula bedzie w dosc odleglej przyszlosci
marek1712
21 02 2008, 17:57
A słyszeliście kiedyś o "bombowcach dywanowych"?

Ja słyszałem o bombowcach, które ROBIĄ naloty dywanowe

signap - w psa już mógł się zamieniać szpieg
firana140
21 02 2008, 23:19
może, kur^a, będzie miał tak szeroki rozrzut bomb że sam potrafi zrobić nalot dywanowy?
jakby nie było w RA jedyną użyteczną jednostką latającą był Mig Attack Plane
Yak Att. Plane zadawał za mały dmg, a śmigłowce dało się łatwo zestrzelić mamoothami albo rocketmanami
zaraz zasysam betę
Agent_Man
23 08 2008, 15:28
CYTAT(stona @ 23 08 2008, 16:08)

zaraz zasysam betę

A ja już mam : p
I teraz muszę jeszcze przez grę ściągnąć patcha. "TYLKO" 860 mb o0
link do patcha bo ja przez autoupdejta 2h ( i sie zawiesil) , zas z http poszlo w 20min
http://eu.llnet.cnc3tv.ea.com/u/f/eagames/...etaPatch103.exe
alienator
23 08 2008, 19:51
The multiplayer beta for Command & Conquer Red Alert 3 is closed. Be ready for future beta events by using Comrade! Get notified immediately when a beta becomes available on FilePlanet.
fail?
lol, szczerze powiedziawszy to nic wielkiego nie tracicie, multi jest powolny, malo kasy, dlugie budowanie,itd Sadzilem ze bedzie cos fajniejszego niz Generals/CnC3 ale jak EA sie dorwie to umie zwalic kazdy (prawie) tytul
Czytając posta wyżej pomyślałem "Gdzie się podziali panowie z Westwood?" Biorą oni udział w ogóle w tworzeniu tej gry? :|
Duże to to ma wymagania? Czy jak Tiberium Wars po prostu?
Agent_Man
23 08 2008, 22:19
Jeśli odpalił ci TW, to to spokojnie ruszy.
Signap ma rację, gra jest woooooolna, z połączeniem są różne kwasy. Mi to bardziej wygląda na pre-Bete.
Ale pograć się nawet da... czasami.... raz na 100 prób.... albo i żadziej ; p
CYTAT
Jeśli odpalił ci TW, to to spokojnie ruszy.
Wow to super

, już myślałem że będzie pokaz slajdów, a to dopiero beta więc może jeszcze poprawią kod i będzie hulać szybciej.
gra ma duzo ustawien wiec spokojnie i ruszy na sprzetach na ktorych CNC3. chodzil srednio.
Agent_Man - ja zagralem 2 na 5 meczy

(tzn bylem w pokoju wszyscy ready ale ktos mial problemy z natem i czekac trzeba wiec wychodze) zas gry sprobowalem z bratem na sprawdzenie jednostek, budynkow,itp chodzilo wszystko ladnie.
W RA2 na poczatku wg mojej strategii zawsze budowalem 2 rafinerie by miec szybka kase, tutaj wybudowanie 2 nie rowna sie z szybka gotowka

. Pomysl mieli fajny, odrodzic RA ale to wyglada raczej na mod TC do CnC3 niz cos nowego
Agent_Man
24 08 2008, 10:05
No jeśli idzie o ekonomię, to gra ma jednego poważnego kwasa - KOPALNIE ZBYT WOLNO ŁADUJĄ ORE DO CIĘŻARÓWEK. A jakby tego było mało, to każdy ładunek daje mało kasy. 1000$ ? Co to, na waciki? ;p
Ale jedna rzecz jest wybitnie ciekawa - budowanie bazy na wodzie. Wynikające z tego nowe możliwości i taktyki FTW !
Signap, piszesz się na jakiś sparing ? Ofcoz pod warunkiem, że NAT pozwoli ; )
Kurcze, przydałby się jakiś tryb single. Bo beskitu nie wiem do czego służy połowa jednostek i ich umiejętności

Co do wyglądu , tak toto wygląda w haj detalach. Czyli szału nie ma, ale też wymagania nie są kosmiczne.

NerkoWiktor
24 08 2008, 11:47
Poza tym co wypisaliście nie widze wiecej wad w tej grze, a jako to dopiero beta wiec nie jest tak źle ;p no i wyglad wody jest całkiem w pyte

jesli ktos chce zagrac to mam nick Schabowy
Nadrill
24 08 2008, 12:09
Też zagrałem 1 partię, ale przeceniłem swojego kompa i grałem z 10 fps... Też mogę z kimś zagrać, nick jak na forum.
Agent_Man - wolalbym juz w RA2

szybka rozgrywka ,2k z harvesterow, klimat, 2d + rzut izometryczny
Agent_Man
24 08 2008, 15:14
CYTAT(signap @ 24 08 2008, 13:29)

Agent_Man - wolalbym juz w RA2

szybka rozgrywka ,2k z harvesterow, klimat, 2d + rzut izometryczny

Ra2... gdzieś chyba wala się u mnie oryginalny YR

Można by sie ustawić, chociaż drażni mnie ten stary system budowania. Jakby coś to wal na PW.
OT - właśnie przed chwilą doceniłem ruskich "elektryków". Jednym odpaliłem EMP a 2 innych rozmontowywało wrogie czołgi

Wygrałem w stosunku 9:3. Jedno trzeba EA przyznać - dzięki daniu każdej (no prawie) jednostce dwóch trybów ataku stworzyli istne morze nowych zagrań. Ja już chce pełną wersję! ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.