Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy mogę "wykrzesić" coś więcej?
Forum PSX Extreme > Inne > HD
Tomasson225
Chciałem się zapytać Was o to czy jak podepnę PS3 do SDTV po kablu RGB (pośredniczyć będzie amplituner) to uzyskam obraz lepszej jakości niż po kablu A/V multi?? I jaka będzie rozdzielczość (bo skoro to SDTV to chyba nadal będzie to 576i). Mój telewizor to 32" Sony. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Ficuś
Uzyskasz obraz lepszej jakości ale również w 576i-różnica najbardziej będzie widoczna w nasyceniu kolorów.Nie masz może progressive scan w swoim Soniaku?wtedy byłoby można puścić obraz w 576p czyli najwyższej rozdzielczości jaką oferują tv sd.
Tomasson225
CYTAT(Ficuś @ 18 02 2008, 12:01) *
Uzyskasz obraz lepszej jakości ale również w 576i-różnica najbardziej będzie widoczna w nasyceniu kolorów.Nie masz może progressive scan w swoim Soniaku?wtedy byłoby można puścić obraz w 576p czyli najwyższej rozdzielczości jaką oferują tv sd.

Ciężko znaleźć mi takie informacje. Mój telewizor to SONY KV-32FX66K. Jakby ktoś miał informacje na temat progressive scanu (lub jego braku) w tym TV to proszę o odpowiedź smile.gif Pozdrawiam.
szeni
A masz w nim wejście component? Jeśli tak, to prawie na pewno twój telewizor obsługuje PS.
Tomasson225
Wejścia component (5 wtyczek) nie mam, ale mam możliwość podpięcia PS3 do TV poprzez amplituner. Więc chyba nici z tego 576p confused.gif WIęc wystarczy mi kabelek RGB smile.gif
Ficuś
CYTAT(szeni @ 18 02 2008, 21:43) *
A masz w nim wejście component? Jeśli tak, to prawie na pewno twój telewizor obsługuje PS.

Co więcej jest parę crt ,które po componencie mogą wyświetlać obraz w hd(720p i 1080i).W sumie znam tylko dwie firmy ,które wprowadziły takie coś-jedna to Samsung w slimach (nie znam modelu ale moi rodzice mają taki w pokoju i mogę kosztować grafiki hd w grach z ps3,jakby ktoś chciał mogę dogrzebać się do instrukcji i podać model choć na 99% już był podawany na forum).Różnica jest bardzo duża między zwykłym crt ,a tym crt hd jednak samsungi slimy mają tą fabryczną wadę ,że obraz jest słabo skalibrowany(linia prosta jest trochę krzywa) i widać troszkę spadek ostrości w rogach ekranu.Drugi tv to jakiś model Philipsa ,który ponoć w hd sprawuje się lepiej niż tanie lcd i uchodzi nawet za kultowego i aukcje na allegro cieszą się do dziś wielką popularnoscią
Tomasson225
Takiego na pewno nie posiadam i niestety nic nie znalazłem o progressive scanie w moim TV. Tak więc kupię sobie jakiś dobry kabelek RGB i będę się cieszył tym co na razie posiadam smile.gif
C1REX
QUOTE(Tomasson225 @ 18 02 2008, 22:26) *
Takiego na pewno nie posiadam i niestety nic nie znalazłem o progressive scanie w moim TV. Tak więc kupię sobie jakiś dobry kabelek RGB i będę się cieszył tym co na razie posiadam smile.gif

Tylko musisz podłączyć konsolę bezpośrednio do TV. Potem drugim kablem wysłać dźwięk z TV do wzmacniacza.
W przeciwnym wypadku nie uzyskasz lepszego obrazu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.