Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Cube News
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
szczurek
no tak. wszystkie działy o konsolach next-gen mają swoje nwsy a my??tak, wrzucajcie tu wszystkie screeny, zapowiedzi, oceny oczekiwanych gier, słowem... wszystko!!!niema sensy tworzyć nowy temat do każdej nowej gry.... ZAPRASZAM!!
Splender
Doskonaly pomysl, w koncu ktos pomyslal o zalozeniu tego topicu.
Teraz moje newsy, oto lista najlepiej sprzedajacych sie gier w Wielkiej Brytanii(wg ELSPA), tylko na GC:
1. Super Monkey Ball 2 (Infogrames)
2. Resident Evil Zero (Capcom)
3. Sonic Mega Collection (Infogrames)
4. Super Mario Sunshine (Nintendo)
5. Lord Of The Rings – The Two Towers (Electronic Arts)
6. Phantasy Star Online: Episode I & II (Infogrames)
7. Eternal Darkness (Nintendo)
8. Luigi’s Mansion (Nintendo)
9. Rayman 3 (Ubi Soft)
10. Pikmin (Nintendo)
11. Star Fox Adventures (Nintendo)
12. Star Wars: Rogue Leader (LucasArts)
13. Mario Party 4 (Nintendo)
14. Resident Evil (Capcom)
15. Waverace: Blue Storm (Nintendo)
16. FIFA 2003 (Electronic Arts)
17. Mortal Kombat: Deadly Alliance (Midway)
18. Super Smash Brothers Melee (Nintendo)
19. WWE Wrestlemania X8 (THQ)
20. Scooby-Doo: Night Of 100 Frights (THQ)

A to lista multikonsolowa:
1. Tenchu: Wrath of Heaven (PS2/Activision)
2. The Sims (PS2, PC/Electronic Arts)
3. Lord Of The Rings – The Two Towers (Xbox, PS2, NGC, GBA/Electronic arts)
4. The Getaway (PS2/SCEE)
5. Grand Theft Auto: Vice City (PS2/Take-Two Interactive)
6. FIFA 2003 (Xbox, PS2, NGC, GBA, PSOne, PC/Electronic Arts)
7. Mortal Kombat: Deadly Alliance (Xbox, PS2, NGC, GBA/Midway)
8. Super Monkey Ball 2 (NGC/Infogrames)
9. Resident Evil Zero (NGC/Capcom)
10. Rayman 3 (Xbox, PS2, NGC, GBA/Ubi Soft)
11. Dancing Stage Party Edition (PSOne/Konmi)
12. Command & Conquer: Generals (PC/Electronic Arts)
13. Tom Clancy’s Splinter Cell (Xbox, PC/Ubi Soft)
14. Metal Gear Solid 2 – Substance (Xbox, PS2/Konami)
15. Sonic Mega Collection (NGC/Infogrames)
16. Tiger Woods PGA Tour 2003 (Xbox, PS2, NGC, PC/Electronic Arts)
17. Harry Potter – Chamber Of Secrets (Xbox, PS2, NGC, GBA, PC/Electronic Arts)
18. Kingdom Hearts (PS2/Square)
19. Medal Of Honor: Frontline (Xbox, PS2, NGC/Electronic Arts)
20. James Bond 007: NightFire (Xbox, PS2, NGC/Electronic Arts)

A tutaj bonusik dla wszystkich czekajacych na F-Zero, najnowszy trailer:
http://www.f-zero.jp/movie/mpeg/aou_l.mpg
Zobaczcie koniecznie!!
Kaxi
JA kocham f-zero, jam jest fajn tej gry, wszystkie filmiki sa moje....aerghhhh. ja to chce........dajcie mnie.......bum!
szczurek
zapowiedziany został seqel gry RPG a mianowicie Skies of Arcadia. Narazie nic oniej niewiadomo, nawet daty wypuszczenia, ale jest news to podaje cool.gif
szczurek
screeny z Def Jam Vendeta:

tylko tyle narazie...
PS: O tej samej grze pisali w Gazecie Wyborczej!! Mówili coś o kontrakcie EA z jakąś firmą płytową. Dzięki temu chcą zwiększyć popularność raperów którzy wystąpią w grze (DMX i inni).
szczurek
niemogło zabraknąć screenów z nowego F-Zero!! Oto one:

małe jakieś, ale większych nie znalazłem. Cioranie online nadchodzi!!
MMX
pomysł dobry, tylko nie wiem czy nie bedzie tutaj za duzego bydła jak wszyscy beda wrzucac newsy... pozyjemy zobaczymy
szczurek
pomysł dobry, tylko nie wiem czy nie bedzie tutaj za duzego bydła jak wszyscy beda wrzucac newsy... pozyjemy zobaczymy

jakieś wąty?? :wink: raczej nie, na innych tematach tego typu nigdzie tego niewidziałem, awięc...to zależy od was, chcecie mieć newsy, screeny i zapowiedzi pod ręką? zajrzyjcie tutaj!!! (reklama :wink: )
Sarni
Temat według mnie bardzo dobrze obmyślany, szkoda tylko, że na forum uczęszcza tak nieliczne grono posiadaczy Kostki. Spodziewajcie się niedługo mojego postu pt. "Rok po premierze GameCube". Bywalcy forum XBOX bardzo dobrze wiedzą o co chodzi icon_twisted.gif
Conker
A mi ten pomysł tak średnio się podoba. Od newsow są stronki, a to jest forum, no ale może czasem coś ciekawego wrzuce.
szczurek
A mi ten pomysł tak średnio się podoba. Od newsow są stronki, a to jest forum, no ale może czasem coś ciekawego wrzuce.

na forum o PS2 i Xbox'ie jest taki temat, to czemu niemy teraz?
Splender
Oto link do reklamy Soul Calibur 2:
http://media.planetgamecube.com/PGCmovies/...2commercial.wmv
Wrzucam go ze wzgledu na to, iz przedstawiony jest na nim Link.
Macie tez linka do nowego trailera gierki XIII, jakby to kogos interesowalo...:
http://media.planetgamecube.com/PGCmovies/...s/XIII/XIII.wmv
Dodatkowo podaje tu daty wydania nastepujacych gier (w USA):
Wario World- 23 Czerwca 2003
Mario Golf - 28 Lipiec 2003
F-Zero - 25 Sierpnia 2003
Mnie najbardziej zaskakuje, ze Mario Golf tak szybko wyjdzie. Najbardziej jednak czekam na F-Zero, ta gra zarzadzi icon_twisted.gif
Dodaje jeszcze jezeli to kogos interesuje(bo mnie tak icon_twisted.gif ), ze P.N. 03 dostal w Famitsu ocene 31/40 (9 / 7 / 7 / 8 ). Jak dla mnie to bardzo dobra ocena i juz zacieram raczki na ta gre icon_twisted.gif
Kaxi
Pre-orde na Wind Waker w ameryce polnocnej przekroczyl 600,000. Ciekaw eile sie sprzeda podczas premiery?

Sprzedaz GC w lutym skoczyla w stosunku do stycznia o 110% !!!!!!!!!!
paroofa
Sprzedaz GC w lutym skoczyla w stosunku do stycznia o 110% !!!!!!!!!!

Trzeba dodać, że w USA tongue.gif Zapewne dzięki promocji GC z grami (i to dobrymi), szkoda że u nas w Polsce tak nie ma :cry:
Kaxi
No...Kupujac teraz GC dostajesz do wyboru Metroida, Re0, Mario PArty 4 lub Star Foxa. Promocj ajakich malo.
Sarni
W Polsce do niedawna można było kupić zestaw z grą (Universal Studios, Luigi's Mansion lub Wave Race:Blue Storm) za 699 PLN w Ultimie.
palo
W Polsce do niedawna można  było kupić zestaw z grą (Universal Studios, Luigi's Mansion lub Wave Race:Blue Storm) za 699 PLN w Ultimie.

Gamecube z tymi grami za 699 zeta ? tonący brzytwy się chwyta, czy jakoś tak :wink:
Matrox
W Polsce do niedawna można  było kupić zestaw z grą (Universal Studios, Luigi's Mansion lub Wave Race:Blue Storm) za 699 PLN w Ultimie.

Gamecube z tymi grami za 699 zeta ? tonący brzytwy się chwyta, czy jakoś tak :wink:

Z jedna z tych gier. A tak pozatym to jaki tonacy NINTENDO jeszcze wam pokaze smile.gif
paroofa

Z jedna z tych gier. A tak pozatym to jaki tonacy NINTENDO jeszcze wam pokaze smile.gif

Warto dodać, że cena nie wynosiła 699zł tylko 669 tongue.gif. Ale juz koniec promocji, trwała AFAIR nawet krócej, bo miała trwać do 19, a trwała gdzieś do 17 czy 18. Prawdopodobnie skończyły im się już GaCki na promocję smile.gif
Splender
Ludzie, jak jestescie fanami Zeldy, to czym predzej wpadajcie na oficjalna strone gry:
arrow.gif http://www.zelda.com/gcn/index.jsp
Zostala calkowicie zmieniona i w tej chwili jest jedna z najpiekniejszych, jezeli nie najpiekniejsza strona jaka widzialem w internecie!!! Zaden fan Zeldy nie moze przejsc kolo tej strony obojetnie!!! Wszyscy fani Zeldy i Nintendo wchodzic natychmiast! icon_evil.gif (kurde to chyba reklama, ale co mi tam, to w koncu Zelda, a ja trzeba reklamowac w kazdy mozliwy sposob icon_twisted.gif )
Pozdro
-=Burthess=-
http://www.gamepapers.com/image_fr.php?page=0&c=595
Fajne tapetki z Zeldy. Ja mam tą z mieczem smile.gif śmieszna jest ta ze świnkami taka słodzitka biggrin.gif
Splender
Fajne tapetki z Zeldy. Ja mam tą z mieczem  śmieszna jest ta ze świnkami taka słodzitka

Rzeczywiscie fajne smile.gif Polecam Ci rowniez zajzec na oficjalna strone Zeldy, ktora podalem w poprzednim poscie. Sa tam rowniez rewelacyjne tapety z obrazkami z gry w formie witrazy...po prostu poezja :!: Polecam tez sciagniecie wygaszacza i pogranie w kapitalna mini gierke, ktora znajduje sie w menu "Wind".
Pozdro
Aha, bylbym zapomnial, na oficjalnej stronie P.N. 03 pojawil sie nowy filmik, ktory z bliska pokazuje wdzieki pieknej Vanessy :wink: Polecam icon_twisted.gif
http://www.capcom.co.jp/pn03/
-=Burthess=-
Fajne tapetki z Zeldy. Ja mam tą z mieczem  śmieszna jest ta ze świnkami taka słodzitka

Rzeczywiscie fajne smile.gif Polecam Ci rowniez zajzec na oficjalna strone Zeldy, ktora podalem w poprzednim poscie. Sa tam rowniez rewelacyjne tapety z obrazkami z gry w formie witrazy...po prostu poezja :!: Polecam tez sciagniecie wygaszacza i pogranie w kapitalna mini gierke, ktora znajduje sie w menu \"Wind\".
Pozdro

Tapetki ściągnąłem, rzeczywiście poezja. Teraz mam dylemat którą wybrać biggrin.gif ale o wygaszaczu nie wiedziałem że to mini gierka, właśnie włączam strone i sciagam smile.gif
Splender
ale o wygaszaczu nie wiedziałem że to mini gierka, właśnie włączam strone i sciagam

Wygaszacz nie jest mini gierka, tylko zwyklym wygaszaczem(ale fajnym :wink: ) Mini gierka jest w menu Wind i mozesz w nia grac online.
-=Burthess=-
ale o wygaszaczu nie wiedziałem że to mini gierka, właśnie włączam strone i sciagam

Wygaszacz nie jest mini gierka, tylko zwyklym wygaszaczem(ale fajnym :wink: ) Mini gierka jest w menu Wind i mozesz w nia grac online.

:oops: Źle przeczytałem. Chodzi Ci o tą gierke w której pływamy łódką po morzu między beczkami ?
Splender
Źle przeczytałem. Chodzi Ci o tą gierke w której pływamy łódką po morzu między beczkami ?

Zdarza sie, moze to ja zle napisalem, ale mniejsza o to. Chodzi dokladnie o ta gre o ktorej mowisz, plywasz lodka pomiedzy beczkami, kapitalna gra, nie? Moim zdaniem swietny pomysl z daniem takiej gierki na oficjalna stronie icon_twisted.gif
-=Burthess=-
Źle przeczytałem. Chodzi Ci o tą gierke w której pływamy łódką po morzu między beczkami ?

Zdarza sie, moze to ja zle napisalem, ale mniejsza o to. Chodzi dokladnie o ta gre o ktorej mowisz, plywasz lodka pomiedzy beczkami, kapitalna gra, nie? Moim zdaniem swietny pomysl z daniem takiej gierki na oficjalna stronie icon_twisted.gif

Jak włączyłem Legend i usłyszałem muzyczke z zeldy to mi się łza w oku zakręciła i przypomniałem sobie jak siedziałem na GB Pocket i Zeldą eh jak ja Wam zazdroszcze tej Zeldy sad.gif
A co do mini gierki to baaardzo przyjemna smile.gif
szczurek
Oto relacja z konferencji o Slinter Cell na GC oraz GBA:
SAN FRANCISCO, CA - March 11 2003 -Sam Fisher, the shadow agent starring in Console Game of the Year (AIAS), Tom Clancy's Splinter Cell™, has simultaneously penetrated the Nintendo GameCube™ and Game Boy Advance game systems. Developed by Ubi Soft Entertainment's Shanghai and Montreal studios respectively, both games will be released on May 6, 2003.

In bringing Tom Clancy's Splinter Cell to the Nintendo GameCube and Game Boy Advance, Ubi Soft focused on delivering a high-quality gameplay experience true to the high standards of the original Tom Clancy's Splinter Cell yet offering an experience unique to the Nintendo GameCube and Game Boy Advance platforms. This includes state-of-the-art connectivity that allows game fans to link their Nintendo GameCube and Game Boy Advance to access unique content and capabilities only available through linked play. Once connected to the Nintendo GameCube, the Game Boy Advance can function as a remote extension for Sam's OPSAT (allowing Sam to view his surroundings on a radar-like mini-map) and providing him remote control of computers and weapons, including the wall mine. Furthermore, the connected systems allow gamers to take advantage of a brand new weapon exclusive to the Nintendo GameCube, the sticky bomb! Playing through the Nintendo GameCube version will unlock five exclusive levels on the Game Boy Advance.

"Tom Clancy's Splinter Cell's high quality of gameplay and compelling storyline transcend platform boundaries. From the Xbox to the PlayStation2 to the PC, and now the Nintendo GameCube and Game Boy Advance, Tom Clancy's Splinter Cell consistently delivers a great gameplay experience, and provided a unique experience on each console." said Tony Kee, vice president of marketing for Ubi Soft Entertainment. "The linked-play capabilities of the Nintendo GameCube and Game Boy Advance is a perfect example of how Tom Clancy's Splinter Cell takes full advantage of each console's capabilities setting new standards for what gamers expect from their favorite platforms!"

Both the Nintendo GameCube and Game Boy Advance versions of Splinter Cell contain all of the most popular elements of Splinter Cell: compelling storyline and characters inspired by acclaimed novelist Tom Clancy, revolutionary lighting and graphical effects that create an astonishingly realistic, tension-filled experience guaranteed to blow Nintendo fans away. Protagonist Sam Fisher has what it takes to get the job done. Armed with the latest high-tech gadgets night and thermal vision, prototype weapons and surveillance gear, Sam executes stunning athletic moves such as the split jump, rappelling and zip lining. The wide variety of gadgets and moves available combined with the wide-open gameplay-never play it the same way twice-gives gamers an unparalleled freedom of action totally unique to Tom Clancy's Splinter Cell.

The Game Boy Advanced brings the original Tom Clancy's Splinter Cell storyline to life in two dimensions. Thanks to an innovative depth management system, players can hide in the shadows, while holding their breath in tension-filled excitement as they wait for guards to pass-just like the original version! Unique to the Game Boy Advance version are new moments in the gameplay that require Sam to go head-to-head against key characters.

Storyline:
You are Sam Fisher. A lone shadow-operative in a world where lost seconds can allow terrorist plans to become deadly reality. You operate in the heart of hostile territory. Spy. Steal. Destroy. Assassinate. Just don't ever be seen. Because when the stakes are this high, the choice between leaving a witness or a corpse is no choice at all. When two CIA agents mysteriously vanish in the former Soviet republic of Georgia, the NSA's secret sub agency, Third Echelon, deploys Sam Fisher-its most capable splinter cell operative-to recover them. Fisher soon uncovers a deeper conspiracy: a plot that threatens to destabilize the world order and spark nuclear conflict.

Tom Clancy's Splinter Cell carries a "T" (Teen) rating from the ESRB and has a suggested retail price of $49.99 for Tom Clancy's Splinter Cell on the Nintendo GameCube and $29.99 for Tom Clancy's Splinter Cell on the Nintendo Game Boy Advance.

Musimy czekać "tylko" do 6 maja :wink:
szczurek
sprzedano już ok. 400,000 GBA SP...
w Ameryce pre-order nowej zeldy przekroczył 560,000 i rośnie!!!! Zelda przekroczyła tamtejszy pre-order GTA: Vice City!!
Datel wypuścił klawiaturę do GC która zapewnie będzie współpracować z PSO Episodes 1&2. W wielkiej brytanii od 3 maja będzie można kupić nową zeldę z dodatkami (demka i ofkoz Ocarina of Time + Master Quest) bez pre-orderu!!!! Cena będzie wynosić ok. 60 euro i będzie to limitowana edycja awięc spieszcie się!!!
Kopruch
heh chlopcy nintendo sie stara bedzie nowy MGS w nastepnym roku nowa Zelda Mario Donkey Kong Resident Evil4 Mario Kart itd.Ale polscy gracze niedoceniaja gacka (w wiekszosci) i niewidza staran.W marcu wyszlo 30gier na gacka a pisma pisza ze niema gier poprostu trzeba miec chec je opisac a nie chwalic ile to ma PS2 gier bo na PS2 opisuja wszystkie gry
NINTENDO RULEZZZZZZZZZZZZZZZZ.
-=Burthess=-

NINTENDO RULEZZZZZZZZZZZZZZZZ.

Zgadzam się w 100%, kupiłbym GCN ale jest jeden problem rodzice. Mam już PS2 ale musiałem się dużo nawysłuchiwać żeby je kupić (sam zbierałem kase) gade w stylu: "masz pc po co ci ps2" itp. itd. i jakbym powidział że mam zamiar kupić GC to bym musiał też nabyć zatyczki do uszu. Ehh, ja "kcem" Zeldeeeeeee Zelda ROxXx, ja "kcem" RE, ja "kcem" Donkey Konga eh sad.gif
PS Dobrze że mam chociarz GBA i PS2
Kaxi
Przed chwilą oglądnałem filmik z zeldy gdzie wrzucano Linka do wody. Jaki sliczny efekt rozplusku był!!!!!!!!!! Nie zeby jakis realkny ale taki super komixowy i przesliczny. Ta gra rzadzi jzu teraz!!!!!!!!!

PS.Troche nie ten temat, sorry.
Kopruch
Kaxi nieszkodz podaj tylko strone skad go sciagles
Kaxi
No ten oficjalny zeldy co chyba splemnder podawał. Wejd z w world i nacisnij na statek piratów. Tam jest filmikz zwrzuycaniem LInka do wody. No i daj sobie jeszcze taki o lince z hakime. Tam powinny byc wodopsady takie.
szczurek
wiemy czego możemy się spodziewać po nowej zeldzie...dużej dawki kreskówkowego humoru. Scena z wystrzeleniem w beczce Rula!! :wink:
Kopruch
Na tegorocznych targach E3 bedzie pokazany Donkey Kong macie juz ktos screny z was z tej gry.I bedzie pokazana nowa Zelda.
Kaxi
Podobno MGS 3 lub 4 ma byc exclusive na GC, a oprocz tego Miyamoto z Kojima pracuje na inny, exclusywnym tytulem na GC. Szkoda ze do nich nie doszedl Suzuki jeszcze bo by byla wielka trojca gier video. Po za tym coraz prawdopodbniejszy jestb rouge squadron III.
Matrox
Podobno MGS 3 lub 4 ma byc exclusive na GC, a oprocz tego Miyamoto z Kojima pracuje na inny, exclusywnym tytulem na GC. Szkoda ze do nich nie doszedl Suzuki jeszcze bo by byla wielka trojca gier video. Po za tym coraz prawdopodbniejszy jestb rouge squadron III.

Co prawda to prawda trwaja prace nad MGS jakims jako exclusive dla GCN ale nie bedzie to 3 ani 4, bo np 3 jest juz zapowiedziana na PS2 i niewiadomo czy wogole wyjdzie na jakies inne konsole.
sanset0
only on gcn oznacza-tylko na gacku
weięc teoretycznie mgs 1 z psx ODPADA-bo re nie ma tatusu only on...
mgs2 teh nie....
pozostaje mgs3 lub mgs4, lub jakiś zupełnie oddzielny projekt np. mgs2 oczami snake'a;d to by było COś
a może po prostu kontynuacja jezcze nie powstałej kontynuacji (mgs4)
wszystko sie okaże na E3
Xarou
A ja myśle, że to bedzie coś naprawde nowego :!: Żadnej cyferki itd. Chociaż odnowiony MGS też dałby rade smile.gif
Dani
Metal Gear Solid - Crystal Chronicles? :wink:
Matrox
only on  gcn oznacza-tylko na  gacku
weięc  teoretycznie mgs 1  z psx ODPADA-bo re nie ma tatusu only on...
mgs2  teh nie....
pozostaje mgs3  lub mgs4, lub jakiś zupełnie oddzielny projekt np. mgs2 oczami  snake'a;d to by było COś
a  może po prostu kontynuacja jezcze nie powstałej kontynuacji  (mgs4)
wszystko sie okaże na  E3

To moze byc prawda co do tego MGS 4 Only GCN, luknijcie na topic PS2 News
szczurek
ja w sprawie netu do GaCk'a. Jakie szybkie trzeba mieć łącze aby móc spokojnie szarpać on-line??
Splender
Po za tym coraz prawdopodbniejszy jestb rouge squadron III.

Czytalem na zagranicznych serwisach, ze Star Wars Rogue Squadron 3(tytul tymczasowy) jest juz faktem i od jakiegos czasu nad nim pracuja, a co do MGSa to zastanawiam sie czy nie bedzie to przypadkiem jakis remake tych pierwszych MGSow z NESa, czy na czym one tam byly... :wink:
paroofa
A może MGS0 ? wink.gif)) Akcja się by rozgrywała przed MGS1.

ja w sprawie netu do GaCk'a. Jakie szybkie trzeba mieć łącze aby móc spokojnie szarpać on-line??

Myślę, że SDI/Neostrada by wystarczyła. Ale narazie tylko PSO obsługuje gre on-line na GaCku.
sanset0
podobno mario tennis advance wars na gcna i jezcze coś tesh ma mieć śiecióke...a to oznacza...że kupie modemik;D
bo mario tennis to jedna z moich ulubionych gier z n64!
Sarni
GC przeżywa bardzo dobry okres jeśli chodzi o Europę - Metroid Prime i Resident Evil Zero już zaatakowały naszą konsolkę na Starym Kontynencie (jestem posiadaczem obu szpil i stwierdzam jedno - PS2 i Xbox nie dostały w ostatnim czasie takich hiciorów). Lada moment na rynek wejdzie Zelda: Wind Waker. MASAKRA
Kaxi
Po za tym cichymi hitami jest PSO 1&2 oraz super monket ball 2. Zreszta amerykanie i japonczycy niedlugo beda sie cieszyc f-zero i wario world a japonczycy w tej chwili ciesza jape przy soul caliburze 2.
Kaxi
Coś się zastal temat:
http://forums.xengamers.com/showthread.php...?threadid=76296
oto nowe screeny z crystal chronicles. bardzo fajne. ta gra jets coraz lepsza!!!
szczurek
właśnie dostałem meila z Ultimy że dostali właśnie europejskie GBA SP, kosztują one u nich ok. 640zł co uważam za zdzierstwo!! Wolę sobie GC kupić bo jeszcze nie mam :cry:
.....kto ma pożyczyć 100zł??..... laugh.gif[/url]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.