Nie wiem czy bez mojego osobistego idola Micza to bedzie to samo, ale przyznam ,ze mocno sie podjarałem trailerami.
2 godzinny pilot jest juz dostepny, osobiscie jesczze nie widziałem.
Zapowiada się coś lepszego, tym bardziej, że serial jest produkowany nie przez byle kogo. Ma spory budżet, a głosu kittowi udziela sam Val Kilmer.
pełnej wersji możecie szukać....
...w NBC:]
na NBC nie można oglądać, "not available from your location" ;/
Druzyne A tez tak wskrzesza ? :p
CYTAT
jej<ściana>
:]
powiem Ci Yacek, że chętnie bym zobaczył reedycję drużyny A:]
poszukajcie trailera na YT
ja zobacze ze wzg na Mustanga
Drużyna A ma trafić do kin za 2 lata.
A jak ten KR2k8? Kiczowato jak za dawnych lat?
Jako fan klasycznego Knight Ridera jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym co zobaczyłem. Samochód jest wspaniały , Val Kilmer jako K.I.T.T spisuje się ok ale do Williama Danielsa jeszcze sporo mu brakuje. Gra aktorska wypada średnio , ale wydaje mi się że w następnych odcinkach będzie lepiej. Sceny kaskaderskie , pościgi wypadają dobrze. Jeśli ktoś lubił poprzedniego "Nieustraszonego" to ten również mu się spodoba. Oby zdecydowano się na wyemitowanie całego sezonu.
CYTAT(Stachu @ 18 02 2008, 19:09)

CYTAT
jej<ściana>
:]
powiem Ci Yacek, że chętnie bym zobaczył reedycję drużyny A:]
Nie moge sobie wyobrazic innej obsady 'w razie gdyby' ;) Knight Rider dalej buja sie tym starym pontiac'iem czy co to tam bylo czy moze dali mu veyrona z celeronem dual core na pokladzie ?
szczurek
19 02 2008, 19:17
mustangiem... niestety;\
jakby nie mogli odpowiednio przebudowac i unowoczesnic starego pontiaca, no, ale wiadomo. Dzisiejsza młodzież tez musi mieć czym się jarac;]
CYTAT(szczurek @ 19 02 2008, 19:17)

mustangiem... niestety;\
jakby nie mogli odpowiednio przebudowac i unowoczesnic starego pontiaca, no, ale wiadomo. Dzisiejsza młodzież tez musi mieć czym się jarac;]
Dodaj, że nowym mustangiem, bo jakby był pierwszy, to by był przekozak.
mi sie to auto w ogole nie widzi i zdecydowanie wolałbm starego kitta. No ale przynajmniej Haselhof sie przewinął w serialu:]
Junkhead
19 02 2008, 19:54
Bez Pontiaca to nie to samo, ale jak się Hasselhoff przewinął to już coś

.
ma ktoś napisy? na hataku nie ma
yasiekk
21 02 2008, 01:21
Dobre toto? Tj. czy jest w tym coś więcej, niż kilo akcji otoczonej prostą jak konstrukcja cepa fabułą?
jest trzecie dno
a sama fabuła ukazuje zupelnie nowe spojrzenie na ludzką egzystencję. Historia przybliża prawdziwe znaczenie miłości, życia, człowieczeństwa oraz śmiertelności.
Najtrajdera oglądałem jako kilkuletni smyk, mieszkając w Niemczech i nie rozumiejąc z fabuły tyle co nic. W tej chwili przychodzi mi do głowy jedynie MacGyver jako serial, który darzę większym sentymentem niż Najtrajdera, więc nie mogłem sobie odmówić zapoznania się z odświeżoną wersją tegoż.
Pilot ogólnie słaby, bo klasycznie wprowadzający, przypominający raczej "Zerwane Więzi" (ten ojcem tego, ta matką tamtego, ci się znali, ale już przestali, powroty). Z tego powodu mało tutaj akcji, a więcej tego całego memłania. Początkowo nowy KITT mnie trochę zraził, ale nie z powodu wyglądu, bo ten mi się podoba, a raczej "głosu". Oczywiście zrzucam to na barki mego przyzwyczajenia do jedynego słusznego, w dodatku podkładanego przez niemieckiego lektora głosu. Dziwnie jakoś tak, po blisko dwudziestu latach sentymentu od razu się przyzwyczaić. Ale jednego jestem pewien - KITT będzie uroczą "postacią", wprowadzającą element humorystyczny swoimi uwagami, beznamiętnymi tekstami i często naiwnymi jak u dziecka pytaniami ("jesteś homoseksualistą?").
Z oceną reszty wstrzymam się przynajmniej do pierwszego odcinka, bo po względnie przynudnawym wstępie, teraz powinniśmy spodziewać się nastawionych na akcję i widowiskowość (już nie taką z lat 80'tych) kolejnych odcinków.
Jestem lekko zawiedziony, ale nie zrażam się.
No i ponownie zobaczyć ryja Haselhofa - bezcenne.
Umyślnie pominę klasyczne dla filmów akcji schematy i absurdy, których jest kilka.
Np. pozostawienie egzekucji jakimś ułomom, którzy standardowo dają się zaskoczyć, albo stara mierząca z pukawki pół godziny do drzwi, którymi i tak było wiadomo, że wejdzie jej syn i takie tam inne.
jaki samochod by umiescili to i tak znajdzie sie powod do ponarzekania,
pontiac?? eee mogli dac cos nowego.
ferrari??? eee mogli dac cos innego.
ford??? eee mogli dac cos ladniejszego.
a sam pilot dal rade, nic sie po nim nie spodziewalem dzis wiekosc seriali na poczatku wyglada blado, pytanie czy podola dalej ? nie wiem czy az tak dobrze kojarze ale w starej wersji gdzies tam w jakims odcinku kitt mial rywala tez taki sam wypasiony samochod jak on sam tyle ze takie jego alter ego. zla wersja. to samo bylo w airwolf (kilka razy

) i w viperze. tylko kwestia czasu zanim zobaczymy coraz bardziej wymyslne furki z ktorymi przyjdzie im sie zmierzyc. no i sam arsenal tego samochodu narazie nie jest chyba ujawniony, bo do konca nie obejrzalem. poki co wiem ze jego powiedzmy skora ma dziwnie wytrzymale mozliwosci.
w samym pilocie najlepsze było intro<imo najlepsza wejsciowka obok tej z Dextera> i haselhof , ale to dlatego, ze darze knajtrajdera wielka sympatią.
Troche kijowo dobrani aktorzy, ale ujęcia, OST i inne sprawy techniczne na naprawdę wyskoim poziomie.
Na temat reszty wypowiem sie w przyszłosci. Na pewno ściągnę nastepnego epa
CYTAT(nWo @ 21 02 2008, 11:17)

jaki samochod by umiescili to i tak znajdzie sie powod do ponarzekania,
pontiac?? eee mogli dac cos nowego.
ferrari??? eee mogli dac cos innego.
ford??? eee mogli dac cos ladniejszego.
a sam pilot dal rade, nic sie po nim nie spodziewalem dzis wiekosc seriali na poczatku wyglada blado, pytanie czy podola dalej ? nie wiem czy az tak dobrze kojarze ale w starej wersji gdzies tam w jakims odcinku kitt mial rywala tez taki sam wypasiony samochod jak on sam tyle ze takie jego alter ego. zla wersja. to samo bylo w airwolf (kilka razy ;) ) i w viperze. tylko kwestia czasu zanim zobaczymy coraz bardziej wymyslne furki z ktorymi przyjdzie im sie zmierzyc. no i sam arsenal tego samochodu narazie nie jest chyba ujawniony, bo do konca nie obejrzalem. poki co wiem ze jego powiedzmy skora ma dziwnie wytrzymale mozliwosci.
edytka:
gdzies czytalem, ze tego ma byc tu znacznie więcej, bo tworcy wzorowali sie poniekąt na transformersach. Ile w tym prawdy? nie mam pojecia

przerazajace, jak teraz patrze na mustanga to czuje sie lepiej.
te auta chyba bardziej pasuja do SPYHUNTERa
obejrzalem i trudno powiedziec cos wiecej zobaczymy po nastepnych epach czy warto. Furka jest fajna :}
serial juz zdechł?
ktoś coś wie?
nowy epek nie wychodzi:(
Nie zdechł, ale ogólnie to nie wiadomo kiedy ruszą regularne odcinki. Możliwe nawet, że dopiero w jesiennej ramówce NBC (jak większość seriali). W każdym bądź razie, nic oficjalnego nie podano, ale odcinki będą. Kiedyś.
Kilka seriali wraca juz w kwietniu, ale nadal nie wiadomo ktore to, ja wiem tylko o 3ech
sie juz pojawil

01 jest calkiem innym odcinkiem niz ten pilotowy wg mnie znacznie gorszy
andertejker
25 09 2008, 20:40
To pilot był gorszy czy ten nowy co wyciekł teraz???
bo nie wiem czy łącze zapychać.
wg mnie nowszy byl slabszy
Był znacznie słabszy. Co to w ogole było? Czuje się oszukany, bo po dobrym pilocie dostałem jakies brednie. Głowny bohater, uwaga spoiler....ma zaburzenia pamieci <szok>. Strzelam, że w przeszłoscie zrobił cos złego, albo <olaboga> zła FIRMA wykasowała mu pamięc. Jedyny plus to genialny głos Vala Killmera. Nie wiem jak mozna było skopać reszte. Głowny bohater wygląda jak fotomontaż modela reklamujacego bielizne o twarzy 7 letniego chłopca. Podsumowaując, ten sam kicz co w latach 80 tylko w nowym wydaniu. O ile stary KR budzi sentyment to nowy zdecydowanie nie. Może za kolejne 30 lat.
Jeszcze ze 2 takie odcinki jak ten dzisiejszy i będzie następny serial do kasacji...
Racja, ale ja stracilem cierpliwosc juz teraz. Dwa kiszkowate odcinki z rzedu wystarczą. Jedyny plus to głos KITTa i fajne laski, ale to moge sobie tez ogladać w internecie. Polecam.
GnOOsny
10 10 2008, 23:07
CYTAT(Psyko @ 18 02 2008, 18:51)

jest na to rada programik "hotspot shield" do anonimowego surfowania po necie.
Dlugo nie wiedzialem jak, ale juz wiem i moge ogladac stuff na hulu.com i innych "niedostepnych".
Niestety nie rozgryzlem jeszcze iplayer'a z BBC
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.