marcin0903
21 02 2008, 12:41
W innych działach są takie tematy, to czemu tu nie

?
Wacham się nad Resident Evil 4 Wii Edition i Metroid Prime 3 Korupcja.
Co polecicie i dlaczego?
Bierz RE4, niesamowita gra, która starczy ci na długo. O ile wcześniej już w niego nie grałeś na innych konsolach.
dziki_dziku
21 02 2008, 15:17
To nie jest proste pytanie...
Jeśli grałeś już w któregoś MP i ci się spodobał - wal jak w dym! Najlepszy fps na konsolach (subiektywne, moje własne zdanie

), niesamowity klimat i patenty, jakich próżno szukać w innych tytułach. Poza tym dłuuugie godziny grania i eksploracji.
Z kolei RE4 to, jakby nie patrzeć, ta sama (choć niekoniecznie taka sama) gra co wcześniej na GC/PS2/PC, więc jeśli już w nią grałeś, nie znajdziesz w niej nic nowego. Fakt, sterowanie jest po prostu świetne, ale mając do wyboru te dwa tytuły, wybrałbym jednak MP3 - RE4 możesz łyknąć w przyszłości, bo warto - sam mam RE4 z GC i Wii, i choć na GC wycisnąłem z niego wszystkie soki, z chęcią gram również na revolucyjnej konsoli

.
Podsumowując:
MP3 teraz, RE4 zaś
marcin0903
21 02 2008, 17:25
Z tym, że sprawa ma się tak, że w żadnego Metroida dłużej nie grałem, a grałem chwilkę w RE4 i wrażenia nie zapomniane - widły nad głową

.
sorry chlopaki ale jeszcze jest SUPER MARIO GALAXY, ZACK & WIKI, ZELDA...
ja sie nie moglem zdecydowac wiec odrazu kupilem te trzy - massive.
HunterX
21 02 2008, 20:41
No skoro tak Resident Ci się podobał, to bierz go. Metroid to nie do końca FPS. Lepszym określeniem by było First Person Adventure i generalnie nie wszystkim może przypasować. Co prawda Corruption jest newbie friendly, no ale jak tak przypasował Ci RE, to weź najpierw RE4. A potem zbieraj na MP3, bo mieć Wii i nie mieć Metroida to po prostu żenada.

Co ja bym wybrał? No ja bym się nie zastanawiał i z miejsca kupował Metroida. Dla mnie to po prostu boska seria.
Dla mnie kolejność jest taka:
ZELDA ( kazda konsola ma swoją zelde i dla mnie to jest mus!! )
Galaxy ( każda nina ma swojego mariana - a ten jest najlepszy ever!! )
Metroid ( bo to nowe spojrzenie na FPS )
Zack - bo wreszcie przygodowka ( od full throttle sie tak nie bawiłem )
Resident jest okey - ale bylo na GC, PS2 i PC.
A Konsole nintendo kupuje sie dla gier nintendo - koniec kropka - to jest ten klimat.
Metroid, hmm, nie wiem ale mnie ta gra zupełnie nie wciągnęła. Za dużo chodzenia na początek.
marcin0903
5 05 2008, 18:30
Metroid Prime 3 Korupcja vs. Mario Kart, gry są zupełnie inne ale między nimi będę wybierał

.
A więc proszę napisać co i dlaczego, dodam że samochodówki lubie średnio choć Mario Karty uwielbiam jako party game, choć i tak nie będę miał z kim grać, więc tylko zostaje single i multi online, czy jest ta gra tego warta? Z koleji MP3 Korupcja - kocham shootery w żadnego metroida jeszcze nie grałem bo Wii to moja pierwsza konsola od Nintendo. Lubię ciekawą fabułę w tego typu grach, grywalności, dobrego sterowania no i porządnej sieczki

! Więc co mi doradzicie i dlaczego

?
Mam obie gry i na pewno bym rekomendował Metroida. Mario Kart szybko się znudzi i pójdzie w odstwkę. No, chyba że ten online wciągnie. Metroid ma dużo więcej do zaoferowania i zdecydowanie sprawi więcej przyjemności. Jednak sieczki w stylu Halo czy Quake to tutaj nie oczekuj, bo tutaj naprawdę rzadko przeciwnicy atakują całymi hordami.

Generalnie i tak widać, że bardziej jesteś napalony na Metroida, więc o czym tu dyskutować?
marcin0903
5 05 2008, 19:26
No to decyzja prosta za niedługo wypad do... nie do MM, nie do żadnych sklepów lokalnych tylko do... Reala!

Tam jest Metroid w sklepowej cenie 180 zł

.
Albert Wesker
5 05 2008, 21:53
marcin, olej metroida 3 i lec kupic pada do gacka, memorke i metroida pierwszego!! zjada na sniadanie i bez mydla trojeczke a graficznie nie zestarzal sie nic a nic!
akurat jestem wielkim fanem Metroida jeszcze od czasow 2D.
moj prywatny ranking Prime'ow to: jedynka, Corruption, Echoes.
ALE! uwazam, ze sterowanie w trojeczce daje bardzo rade i jak juz ktos ma Wii to chyba lepiej jednak kupic Metroid Prime 3: Corruption.
a jak gra do gustu przypadnie wtedy zagrac w jedynke na padzie od gacka. bo jedynka ma wiecej strzelania i trudniejsza jest troche, i dluzsza chyba tez. na swoje czasy prezentowala takie troche rewolucyjne podejscie do FPP i nintendo nadalo "nowemu" gatunkowi wlasna nazwe - First Person Andventure.
Chłopak chce bajeranckie sterowanie i dużo strzelania, a to mi najbardziej pasuje do Corruption, bo właśnie ta część serii jest najbardziej mainstreamowa. Wiadomo - pierwszy MP jest najlepszy, ALE już nie każdemu się spodoba. Niech się oswoi z serią i dopiero atakuje najlepszą grę wszechczasów. ;>
Albert Wesker
6 07 2008, 19:53
no to podpinam sie pod temat

Okami vs Zack&Wiki vs No More Heroes?
po krotce o preferencjach

w okami na ps2 nigdy nie gralem, lubie Zelde; lubie tez przygodowki i point`n`clicki wiec Zack pewnie by mi spasowal; NMH zas to dojrzala gra ale nie jestem przekonany czy lepsza od Ninja Gaiden 2 np (mam tez 360), Killer7 mnie odepchnal
w tej chwili najbardziej sklaniam sie ku Okami ale decyzji jeszcze nie podjalem
HunterX
11 07 2008, 20:04
Zack & Wiki to raczej nie przygodówka a takie puzzle. Gra podzielona jest na plansze i masz zdobyć skarb. Jest wiele kombinowania i powtórzeń etapów, więc trzeba mieć nerwy prawie ze stali. ;-) W Zack & Wiki grałem i gra mi się podoba, więc niz złego na nią nie mówię, ale co ja bym wybrał? W sumie na tę chwilę No More Heroes, zwłaszcza w cenie jakieś oferuję grę Gameplay.co.uk (patrz mój temat o okazjach na Wii).
Czyżby niska cena NMH spowodowana słabą sprzedażą ?? szkoda że casuale nie kupują tych perełek na wii...
HunterX
12 07 2008, 17:44
No taka cena jest (chyba) tylko tam. Wątpię żeby obniżali tak szybko cenę z powodu słabej sprzedaży. Ja osobiście z czymś takim w kręgu konsolowym się nie spotkałem. Inna sprawa, że pewnie za dużo osób tej gry nie kupi, a wielka szkoda. Natomiast jeśli miałbym wybrać nr wśród olanych hitów to na pewno taką grą na Wii będzie Zack & Wiki.
marcin0903
9 08 2008, 17:42
WarioWare vs. Mario Charged Football vs. Super Paper Mario

?
HunterX
10 08 2008, 09:00
Super Paper Mario jest średnie na jeża. Przeszedłem trochę i odłożyłem na półkę. Miej to na uwadze przy wyborze gry.

W ogóle na Wi brakuje mi jakiegoś fajnego RPGa, a zwłaszcza jRPGa. Tales wygląda lipnie, ale mimo to wciąż mam nadzieję. A może jakiś Baten Kaios albo FAJNY Final? Mam głęboką nadzieję!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.