Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
marcin0903
W innych działach są takie tematy, to czemu tu nie biggrin.gif?
Wacham się nad Resident Evil 4 Wii Edition i Metroid Prime 3 Korupcja.
Co polecicie i dlaczego?
Czappi
Bierz RE4, niesamowita gra, która starczy ci na długo. O ile wcześniej już w niego nie grałeś na innych konsolach.
dziki_dziku
To nie jest proste pytanie...

Jeśli grałeś już w któregoś MP i ci się spodobał - wal jak w dym! Najlepszy fps na konsolach (subiektywne, moje własne zdanie wink.gif ), niesamowity klimat i patenty, jakich próżno szukać w innych tytułach. Poza tym dłuuugie godziny grania i eksploracji.

Z kolei RE4 to, jakby nie patrzeć, ta sama (choć niekoniecznie taka sama) gra co wcześniej na GC/PS2/PC, więc jeśli już w nią grałeś, nie znajdziesz w niej nic nowego. Fakt, sterowanie jest po prostu świetne, ale mając do wyboru te dwa tytuły, wybrałbym jednak MP3 - RE4 możesz łyknąć w przyszłości, bo warto - sam mam RE4 z GC i Wii, i choć na GC wycisnąłem z niego wszystkie soki, z chęcią gram również na revolucyjnej konsoli wink.gif.

Podsumowując:
MP3 teraz, RE4 zaś happy.gif
marcin0903
Z tym, że sprawa ma się tak, że w żadnego Metroida dłużej nie grałem, a grałem chwilkę w RE4 i wrażenia nie zapomniane - widły nad głową tongue.gif.
Gresh
sorry chlopaki ale jeszcze jest SUPER MARIO GALAXY, ZACK & WIKI, ZELDA...
ja sie nie moglem zdecydowac wiec odrazu kupilem te trzy - massive.
HunterX
No skoro tak Resident Ci się podobał, to bierz go. Metroid to nie do końca FPS. Lepszym określeniem by było First Person Adventure i generalnie nie wszystkim może przypasować. Co prawda Corruption jest newbie friendly, no ale jak tak przypasował Ci RE, to weź najpierw RE4. A potem zbieraj na MP3, bo mieć Wii i nie mieć Metroida to po prostu żenada. wink.gif

Co ja bym wybrał? No ja bym się nie zastanawiał i z miejsca kupował Metroida. Dla mnie to po prostu boska seria. biggrin.gif
Gresh
Dla mnie kolejność jest taka:
ZELDA ( kazda konsola ma swoją zelde i dla mnie to jest mus!! )
Galaxy ( każda nina ma swojego mariana - a ten jest najlepszy ever!! )
Metroid ( bo to nowe spojrzenie na FPS )
Zack - bo wreszcie przygodowka ( od full throttle sie tak nie bawiłem )

Resident jest okey - ale bylo na GC, PS2 i PC.

A Konsole nintendo kupuje sie dla gier nintendo - koniec kropka - to jest ten klimat.

sinner
Metroid, hmm, nie wiem ale mnie ta gra zupełnie nie wciągnęła. Za dużo chodzenia na początek.
marcin0903
Metroid Prime 3 Korupcja vs. Mario Kart, gry są zupełnie inne ale między nimi będę wybierał wink.gif.
A więc proszę napisać co i dlaczego, dodam że samochodówki lubie średnio choć Mario Karty uwielbiam jako party game, choć i tak nie będę miał z kim grać, więc tylko zostaje single i multi online, czy jest ta gra tego warta? Z koleji MP3 Korupcja - kocham shootery w żadnego metroida jeszcze nie grałem bo Wii to moja pierwsza konsola od Nintendo. Lubię ciekawą fabułę w tego typu grach, grywalności, dobrego sterowania no i porządnej sieczki smile.gif! Więc co mi doradzicie i dlaczego biggrin.gif?
HunterX
Mam obie gry i na pewno bym rekomendował Metroida. Mario Kart szybko się znudzi i pójdzie w odstwkę. No, chyba że ten online wciągnie. Metroid ma dużo więcej do zaoferowania i zdecydowanie sprawi więcej przyjemności. Jednak sieczki w stylu Halo czy Quake to tutaj nie oczekuj, bo tutaj naprawdę rzadko przeciwnicy atakują całymi hordami. tongue.gif

Generalnie i tak widać, że bardziej jesteś napalony na Metroida, więc o czym tu dyskutować? wink.gif
marcin0903
No to decyzja prosta za niedługo wypad do... nie do MM, nie do żadnych sklepów lokalnych tylko do... Reala! biggrin.gif Tam jest Metroid w sklepowej cenie 180 zł smile.gif.
Albert Wesker
marcin, olej metroida 3 i lec kupic pada do gacka, memorke i metroida pierwszego!! zjada na sniadanie i bez mydla trojeczke a graficznie nie zestarzal sie nic a nic!
jiloo
akurat jestem wielkim fanem Metroida jeszcze od czasow 2D.
moj prywatny ranking Prime'ow to: jedynka, Corruption, Echoes.

ALE! uwazam, ze sterowanie w trojeczce daje bardzo rade i jak juz ktos ma Wii to chyba lepiej jednak kupic Metroid Prime 3: Corruption.

a jak gra do gustu przypadnie wtedy zagrac w jedynke na padzie od gacka. bo jedynka ma wiecej strzelania i trudniejsza jest troche, i dluzsza chyba tez. na swoje czasy prezentowala takie troche rewolucyjne podejscie do FPP i nintendo nadalo "nowemu" gatunkowi wlasna nazwe - First Person Andventure.
HunterX
Chłopak chce bajeranckie sterowanie i dużo strzelania, a to mi najbardziej pasuje do Corruption, bo właśnie ta część serii jest najbardziej mainstreamowa. Wiadomo - pierwszy MP jest najlepszy, ALE już nie każdemu się spodoba. Niech się oswoi z serią i dopiero atakuje najlepszą grę wszechczasów. ;>
Albert Wesker
no to podpinam sie pod temat smile.gif

Okami vs Zack&Wiki vs No More Heroes?

po krotce o preferencjach smile.gif w okami na ps2 nigdy nie gralem, lubie Zelde; lubie tez przygodowki i point`n`clicki wiec Zack pewnie by mi spasowal; NMH zas to dojrzala gra ale nie jestem przekonany czy lepsza od Ninja Gaiden 2 np (mam tez 360), Killer7 mnie odepchnal
w tej chwili najbardziej sklaniam sie ku Okami ale decyzji jeszcze nie podjalem smile.gif
HunterX
Zack & Wiki to raczej nie przygodówka a takie puzzle. Gra podzielona jest na plansze i masz zdobyć skarb. Jest wiele kombinowania i powtórzeń etapów, więc trzeba mieć nerwy prawie ze stali. ;-) W Zack & Wiki grałem i gra mi się podoba, więc niz złego na nią nie mówię, ale co ja bym wybrał? W sumie na tę chwilę No More Heroes, zwłaszcza w cenie jakieś oferuję grę Gameplay.co.uk (patrz mój temat o okazjach na Wii).
GRIZZ
Czyżby niska cena NMH spowodowana słabą sprzedażą ?? szkoda że casuale nie kupują tych perełek na wii...
HunterX
No taka cena jest (chyba) tylko tam. Wątpię żeby obniżali tak szybko cenę z powodu słabej sprzedaży. Ja osobiście z czymś takim w kręgu konsolowym się nie spotkałem. Inna sprawa, że pewnie za dużo osób tej gry nie kupi, a wielka szkoda. Natomiast jeśli miałbym wybrać nr wśród olanych hitów to na pewno taką grą na Wii będzie Zack & Wiki.
marcin0903
WarioWare vs. Mario Charged Football vs. Super Paper Mario smile.gif?
HunterX
Super Paper Mario jest średnie na jeża. Przeszedłem trochę i odłożyłem na półkę. Miej to na uwadze przy wyborze gry. tongue.gif W ogóle na Wi brakuje mi jakiegoś fajnego RPGa, a zwłaszcza jRPGa. Tales wygląda lipnie, ale mimo to wciąż mam nadzieję. A może jakiś Baten Kaios albo FAJNY Final? Mam głęboką nadzieję!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.