Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: When the last sword is drawn | Mibu gishi den
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Cegla
Ogladal ktos? Chyba jeden z najlepszych filmow jakie widzialem.

http://www.imdb.com/title/tt0359692/

Jezeli ktos lyknal to mam dwa pytania co do fabuly, nie moglem ich rozkminic. Insertuje jako spoilery, chociaz male z nich spoilery.

Pzdr

1 - kim jest ten dziadek, ktory wsuwa ordery(?) pod drzwi na koncu, to ten sluga, ktory zostal hazardzista?

2 - Kogo Saito Sensei zabil przed tym jak zaczal sie ukrywac, Hijikate?
epl
a widziales twilight samurai i hidden blade?
moim zdaniem nawet lepsze od when the last...
ale czesc i tak oddaje - to jest kino jakiego mi troche brakuje w europie - wrazliwe, cieple ale nie przeslodzone, z humorem ale jednoczesnie miejscami dosc dolujace, zmuszajace do myslenia
w skrocie slodko-gorzkie
Cegla
twilighta ogladalem i znacznie gorszy w moim mniemaniu. Na Mibu gishi denie malo sie nie poplaklem, a twilight, zadnych emocji na mnie nie wywarl. Hidden blade jeszcze jest przede mna.
epl
jakosc filmu nie zalezy chyba od tego czy sie na nim placze;]
imo wszystkie 3 sa swietne a when the last... po prostu podszedl mi slabiej niz 2 pozostale
Cegla
nie no, ale zeby film zmusil do wzruszenia takiego mnie, to juz musi byc dobry ; ].

Fabula jest duzo ciekawsza, gra aktorow imo tez, ale moze z tego powodu, ze mieli wiecej pola do popisu. Nie bede sie spieral bo w sumie nie ma o co. Dla mnie poprostu mistrzostwo swiata. Duzo scen zapadlo mi w pamiec jako takie mega killereskie, w mrocznym samruaju nic takiego nie uswiadczylem. Oba filmy dobre. Harakiri widziales? Imo bardzo dobry film a troche pomijany jezeli chodzi o jidaigeki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.