Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Patche i system update...
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
mg.snake
To najgorszy pomysł, na jaki można było wpaść w konsolach nowej generacji! oczywiste jest, że chciano, ułatwić życie użytkownikom, przez ciągłe dodawanie nowości i usprawnianie działania konsoli, ale raczej tylko powstał kolejny powód do frustracji. Kojarzy mi się to z rynkiem PC, w którym dzięki istnieniu takiego cuda jak "Patche" developerzy przestali bać się wypuszczać niedopracowane gierki, bo zawsze można je poprawić. Poszedłem do kumpla który kupił sobie na kompa nowy UTIII i co? Musiał najpierw ściągnąć od groma jakich głupot, które to dopiero sprawiły, że w gierkę dało się grać bez stresów, ale pewnie i tak do czasu... - co za #$%^%%!!!! Nawet w recenzji Assasins Creed pisano że na PS3 gra bez update softu i patcha wciąż się wiesza. Pomyślmy tylko - gdyby na żadnej konsoli nie dało się wypuszczać łatek, to może nie wypuszczono by tytułu z takimi błędami? Mam nadzieję, ze nie wymyślą jeszcze jakichś nowych akcesorii, które trzeba będzie instalować i wciąż aktualizować ich sterowniki! To by dopiero był kanał...
Musiolik
jasne, lepiej mieć PS3 takie samo przez 6-7 lat

temat do zamknięcia
Incognitos
CYTAT(Musiolik @ 21 02 2008, 18:27) *
jasne, lepiej mieć PS3 takie samo przez 6-7 lat

temat do zamknięcia

To kolejna prowokacja... już jedna bardzo podobna była (znowu konto założone kilka dni przed postem).
signap
przejdz na PSX or PS2
Maximmus
a mi aktualizacje XMB się BARDZO podobają... zawsze tego mi brakowało na ps2...
adi
Mam wrażenie że Ci wszyscy którzy tak narzekaja na aktualizacje i patche chyba nie maja konsoli.Rzeczywiście duzo roboty przy takim upgrade systemu raz na 2-3 miesiące-TRZEBA NACISNĄĆ PRZYCISK X I ZRESTARTOWAC KONSOLĘ.O boże no normalnie żyć się z tym nie da laugh.gif
elvis004
CYTAT(mg.snake @ 21 02 2008, 18:20) *
To najgorszy pomysł, na jaki można było wpaść w konsolach nowej generacji! oczywiste jest, że chciano, ułatwić życie użytkownikom, przez ciągłe dodawanie nowości i usprawnianie działania konsoli, ale raczej tylko powstał kolejny powód do frustracji. Kojarzy mi się to z rynkiem PC, w którym dzięki istnieniu takiego cuda jak "Patche" developerzy przestali bać się wypuszczać niedopracowane gierki, bo zawsze można je poprawić. Poszedłem do kumpla który kupił sobie na kompa nowy UTIII i co? Musiał najpierw ściągnąć od groma jakich głupot, które to dopiero sprawiły, że w gierkę dało się grać bez stresów, ale pewnie i tak do czasu... - co za #$%^%%!!!! Nawet w recenzji Assasins Creed pisano że na PS3 gra bez update softu i patcha wciąż się wiesza. Pomyślmy tylko - gdyby na żadnej konsoli nie dało się wypuszczać łatek, to może nie wypuszczono by tytułu z takimi błędami? Mam nadzieję, ze nie wymyślą jeszcze jakichś nowych akcesorii, które trzeba będzie instalować i wciąż aktualizować ich sterowniki! To by dopiero był kanał...

Weź człowieku i idź sobie kup tetrisa na baterie z bazaru....

Ps. Zamknijcie ten temat.
Katana
mg.snake - Jak tego nie lubisz, to oddaj osobie, która nie będzie narzekać.
Idź popłacz w kącie, a nie, sorry, nie popłaczesz, bo wszystkie 4 kąty już są zajęte przez inne EMO.
_Milan_
jestescie smieszni, koles wyraza opinie ze nie podoba mu sie ze producenci gier maja teraz wizje ze jak nie zdaza to pozniej wypluja patcha, a wy jedziecie mu od emo, mimo ze koles tylko narzeka, co jest piekna cecha.

get a life
Katana
piękna cecha, a jaka denerwująca na dłuższą metę tongue.gif

Nie ma co narzekać na patch'e itd., bo one pomagają, a czasem w ten sposób można coś dodać do gry, nowe bronie, lepsze efekty graficzne itd.
Również nie można obwiniać, że developer zrobił (pipi) i teraz gra jest do bani i dlatego musi patch'e wypuszczać. Trzeba zauważyć poganianie przez wydawców, brak czasu na udoskonalenie gry.
Narzekanie jest bezcelowe xD
Maximmus
Poza tym duży wpływ na sprzedaż gry mają recenzje... a w nich ocenia się gre taka jak jest bez patchy... więc jeśli developer wypuszca zabugowaną gre to moze to się odbić na ocenie...

Za to aktualizacja softu konsoli to ZALETA w przypadku sprawnej konsoli...

Generalnie walnełeś jak kułą w płot wink.gif
mlokon
co racja to racja, że gry wypuszczane są z błędami, biorąc pod uwage PES'a 2008.. koleś który nie ma dostępu do internetu jest zmuszony grać w zabugowaną gre... Same update'y mnie nie wkurzają, mimo że konsoli nie mam podłączonej do sieci ...
Szakal v_1
Ja tam lubie updaty bo dużo wnosza dodatków albo do samej gry albo do konsoli.Zresztą updaty są co pare miesięcy.Nie lubie jak dodatki do Motorstorma albo innych gier są płatne;/Zresztą przez dlugi czas już nie było updata.A updaty zapobiegają złamaniu konsoli(piractwo)???I wogóle ile czasu się wam taki update robi bo mi sporo godzinek
a_di1
Update systemu to nie problem - jak na razie same plusy (konsoli nie mam do netu podłączonej - i tak daję radę). W kwestii patchy do gier to na chwilę obecną nie mam w pełni wyrobionego zdania - choć nie ukrywam, że trochę to trochę mało konsolowe posunięcie. Pewno moje zdanie na ten temat ulegnie zmianie po podłączeniu konsolki do netu.
ziemia1
Na pewno jest kilka minusów tego zagadnienia, ale jest jeden podstawowy plus update powinien zapobiegać piractwu i choćby tylko z tego powodu jestem w 100% za tym. A takie rzeczy jak wzrost możliwości sprzętu na który wydałeś trochę kasy, choćby upscaling, są kolejnym powodem który imo przemawia za tym. Jeśli w chwili obecnej powinno się upgradować nagrywarkę albo odtwarzacz dvd które masz podłączone do tv, to nie rozumiem twojego problemu.
Myślę że wiem co miałeś na myśli SNES, PSOne to był sprzęt który nie wymagał od nas takich działań, ale niestety ten świat zapierdala tak szybko. Pomyśl chwilę nad tym że w momencie kiedy wchodziła PSOne, w Polsce działała jedna sieć komórkowa (talefony ważyły blisko tego co teraz chlebak wiem bo mój szef miał taką walizkę). Dostępu do sieci dorobiliśmy się chyba w tym samym roku. Jak powiedział Nico w jednym z trailerów "if u put it that way i'm in", jeśli nie pozostaje kartka papieru i ołówek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.