Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowa wersja kina
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
mg.snake
Grając w Fahrenheit'a na PS2 naszła mnie pewna myśl - ciekawe jakby idea "różnych dróg prowadzących do tego samego końca" (tak wyczytałem w recenzji:) ) sprawdziła się w prawdziwych filmach. Załóżmy taką sytuację: Idziemy do kina na długo wyczekiwany film, a zaraz po seansie chcemy go obgadać z kumplem który go widział w kinie w innym mieście. Okazuje się jednak, że film różnił się w trakcie drobnymi szczegółami ( nie zmieniającymi idei, tylko ukazującymi nieco inne decyzje postaci i sytuacje) i posiada alternatywne zakończenie. To byłaby nawet fajna sprawa, bo można byłoby dyskutować, które sceny lepiej się sprawdziły i ogólnie które zakończenie lepiej się udało. Dystrybutorzy też powinni być zadowoleni, bo taka sytuacja mogłaby podnieść sprzedaż DVD z filmem, gdyż fani chcieliby poznać wszystkie warianty historii. Chciałbym zobaczyć chociaż jeden film zrobiony w kilku wersjach, gdyż zawsze chciałem zobaczyć w pewnych produkcjach alternatywne wersje niektórych momentów, z cyklu: "czemu nie zastrzelił go od razu tylko głupio się wahał!! " A co myślą o tym inni?
Obsolete
A dziekuje za takie dojenie pieniedzy z widza, slaby pomysl. Alternatywne sceny i zakonczenia mozna wrzucic do edycji dvd jako ciekawostke.
aux
Ja też dziękuję za takie coś. Film powinien mieć jedną jedyną wersję + dodatki, sceny usunięte, wpadki i alternatywne zakończenie na DVD. I żadnych oszukańczych "wersji reżyserskich" chyba że chodzi o jakieś prawdziwe dzieło które ucierpiało i zostało pocięte (Czas Apokalipsy na przykład).
nWo
w grach taka akcja jest ok, bo masz kontrole nad postacia. a w filmie to sie nie sprawdzi. to rzeczywiscie bylo by dojenie widza. wyobrac sobie ogladanie tego samego filmu po kilka razy. a pieprzyc to. detale mozna umiescic na dvd w ramach deleted scene albo directors cut.
mishka
dokladnie. zapewne "alternatywne" sceny opieraly sie na tym jak np. glowny bohater stawia klocka zaraz przed napadem na jego dom ...i komentarz rezysera "wszystko bylo sielanka, poki nie sposcil wody" i teorie na ten temat...szkoda czasu (wyobraz sobie ogladac Dawno Temu w Ameryce kilka razy i szukac roznic/czekac na roznice) i hajsu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.