No to już wiem o co chodzi. Najpierw napiszę Ci jak jest w wersji PAL. W europejskiej wersji też są dwa Dodge tak jak napisałeś. Tego słabszego pomarańczowego, który po tuningu ma 249 KM dostajesz, gdy zdobędziesz wszystkie złotka w licencji B. Ten mocniejszy (fioletowy lub żółty) jest jedną z nagród w turnieju USA vs. UK i ma ponad 560 KM. Z tego co pamiętam zarówno ten wolniejszy jak i szybszy Dodge nie ma 'R' przy nazwie. Tak jest w wersji PAL którą posiadam.
Na GameFaqs jest lista samochodów z GT1, która jest na bazie wersji NTSC i tam autor wyraźnie napisał, że ten szybszy Dodge ma 'R' przed nazwą w jego wersji.
http://www.gamefaqs.com/console/psx/file/197468/3920[R]Dodge Concept Car waży 1329 lbs co w przeliczeniu daje 602 kg. Ten sam model w wersji PAL (już bez 'R') jest cięższy i waży chyba sporo ponad 800kg (kiedyś to sprawdzałem, ale już niestety nie pamiętam dokładniej wagi).
Słabszego Concept Cara (pomarańczowego) da się stuningować tylko do 249 KM, ale da się mu zredukować jeszcze masę. Do mocniejszego Concept Cara (fioletowy lub żółty) możesz dokupić tylko opony.
Lista samochodów na Cyberscore jest zrobiona na bazie wersji NTSC gry, więc nie dziw się, że w liście fur jest [R]Dodge Concept Car. Tak jak napisałem wcześniej jak ktoś chce pobić czasy z wersji NTSC grając na PALu używając Concept Cara to powinien wiedzieć, że jego auto jest cięższe niż u posiadaczy wersji NTSC. Co w zależności od trasy daje od poł sekundy do kilku straty na okrążenie.
PS: swój czas na High Speed Ring zrobiłeś Concept Carem z wersji PAL czy NTSC?