Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z PSP
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
roxas
Zauważyłem ,że od jakiegoś czasu na środku ekranu mam taką ciemniejszą strefę, która rzuca się w oczy przy jednolitych tłach.Wie ktoś może od czego to i czy da się to naprawić?(jak będę miał czas to potem zdjęcie zrobię)
BartX
To pewnie awaria kwalifikująca się do serwisu... Ale lepiej zrób i wstaw zdjęcie.
van_guard
CYTAT(roxas @ 28 02 2008, 23:17) *
Zauważyłem ,że od jakiegoś czasu na środku ekranu mam taką ciemniejszą strefę, która rzuca się w oczy przy jednolitych tłach.Wie ktoś może od czego to i czy da się to naprawić?(jak będę miał czas to potem zdjęcie zrobię)

Moim zdaniem to nie usterka, tylko normalne zjawisko - przez moje łapy przewinęły się już cztery peespeki i w każdym dało się zauważyć ciemniejszy obszar na ekranie; co dziwne jednak pojawiał się on tylko podczas loadingów w grach (zwłaszcza na czarnym tle), natomiast podczas samej rozgrywki oraz w XMB ekran świeci we wszystkich miejscach jednolicie.
roxas

Nie jest to jakaś poważna usterka.Jednak rzuca się w oczy w menu w loadingach itd. (w czasie gry jest mało widoczna)

nie wie ktoś od czego to i czy da się to naprawić?
ShoGun1337
Trzeba było wyciągnąć psp z kieszeni przed praniem spodni w 1000 obr/min pralce... huh.gif
_Milan_
CYTAT(roxas @ 4 03 2008, 16:12) *

Nie jest to jakaś poważna usterka.Jednak rzuca się w oczy w menu w loadingach itd. (w czasie gry jest mało widoczna)

nie wie ktoś od czego to i czy da się to naprawić?

kup najzwyklejszy krem do rak , i wcieraj go w ekran codziennie 3 razy, czytalem ze wielu ludziom to pomoglo.
ping
dokładnie, miałem to samo i znalazłem w necie sposób o którym mówi Milan - po tygodniu widziałem efekty a po około miesiącu wcierania plama znikła.
Dark Serge
Kurde też to miałem ;/
ale jak koledzy powyzej, uzywajac sposobu z kremem. tylko niektore maja takie jakby mikrogranulki - tych nie kupuj bo rysują ekran - kupel sobie rysek narobił tak.
roxas
Taa...krem do rąk dry.gif

Mojemu koledze polecili na zamoczoną sokiem porzeczkowym klawiaturę wsadzić ją na noc do wiadra z ludwikiem.
nWo
to wyglada jakbys nosil w kieszeni swoje psp, i w tym miejscu na ekranik wywierano wiekszy nacisk, czasami jak dotkne swojego ekranu palcem to rozchodzi sie taka fala ale ta plama znika dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.