Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kilka pytańod nowicjusza
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Does
Na samym początku mówię ( a w zasadzie pisze) że jest to mój pierwszy post i proszę o wyrozumiałość.
Przeglądając to forum i forum konsola.pl dowiedziałem się wystarczająco dużo o PS2 lecz mam jeszcze kilka pytań na które odpowiedzi nie znalazłem cool.gif
No to zaczynam :

1.Jak sprawdzić czy mój telewizor będzie potrzebował kabla RGB do odtwarzania gier ntsc ?
2. Czy można grać w gry bez MC ?
3. Czy kupienie PS2 Slim nowego , przerobionego, z gwarancją na allegro jest bezpieczne ?
4. Czym przesłać ps2 ? Poczta ? Firma kurierska ? Jaka?
5. Jakie znacie gry dla 2 osób ( żeby 2 osoby mogły zagrac naraz na 2 padach ) Oprócz Tekken-ów i Soul Calibur-ów
6. Czy firma nagrywarki może mieć wpływ na wypalaną płyte ? Jeśli tak to jaka firma najlepsza ?
7. Wie ktoś może skąd można pobrać DEMA gier ? Szukałem (torrenty,warezy,p2p, p2m, i nie znalazłem)
8. Jeśli mam Monitor + Tuner TV tj. mogę oglądać filmy to pójdzie mi Ps2 ?
9. Ps2 podłącza się do tych kolorowych trzech takich cuśtam ?
10. Proszę o rzetelne odpowiedzi wink.gif wink.gif wink.gif wink.gif happy.gif

P.s W razie gdyby naszły mnie jakieś inne wątpliwości zedytuje tego posta rolleyes.gif
Coati
CYTAT(Does @ 29 02 2008, 18:43) *
Na samym początku mówię ( a w zasadzie pisze) że jest to mój pierwszy post i proszę o wyrozumiałość.
Przeglądając to forum i forum konsola.pl dowiedziałem się wystarczająco dużo o PS2 lecz mam jeszcze kilka pytań na które odpowiedzi nie znalazłem cool.gif
No to zaczynam :

1.Jak sprawdzić czy mój telewizor będzie potrzebował kabla RGB do odtwarzania gier ntsc ?
2. Czy można grać w gry bez MC ?
3. Czy kupienie PS2 Slim nowego , przerobionego, z gwarancją na allegro jest bezpieczne ?
4. Czym przesłać ps2 ? Poczta ? Firma kurierska ? Jaka?
5. Jakie znacie gry dla 2 osób ( żeby 2 osoby mogły zagrac naraz na 2 padach ) Oprócz Tekken-ów i Soul Calibur-ów
6. Czy firma nagrywarki może mieć wpływ na wypalaną płyte ? Jeśli tak to jaka firma najlepsza ?
7. Wie ktoś może skąd można pobrać DEMA gier ? Szukałem (torrenty,warezy,p2p, p2m, i nie znalazłem)
8. Jeśli mam Monitor + Tuner TV tj. mogę oglądać filmy to pójdzie mi Ps2 ?
9. Ps2 podłącza się do tych kolorowych trzech takich cuśtam ?
10. Proszę o rzetelne odpowiedzi wink.gif wink.gif wink.gif wink.gif happy.gif

P.s W razie gdyby naszły mnie jakieś inne wątpliwości zedytuje tego posta rolleyes.gif

1. a gdzie byl kupiony?
2. tak
3. tak, ale nieoplacalne
4. wszystko jedno i tak dojdzie...
5. szukajka forumowa nie gryzie
6. tak. pytasz najlepsza? PLEXTOR smile.gif
7. kupic
8. tak
9. 3 lub 5 lub euro.. ewentualnie wejscie antenowe...
10. nie ma za co... tak serio to wszystkie poruszone przez ciebie problemy sa w dziale pomoc...
pawel_k
to żeby nie zakładać nowego tematu zapytam się tutaj wink.gif nie wiem czy pytanie jest głupie czy nie ale mnie nurtuje...

mam tv lcd hd-ready, do niego podłączony ps2 przez componenty, chcę obejrzeć film na dvd w prograssive scan... co mam zrobić?
raven_raven
PS2 chyba nie obsługuje PS przy odtwarzaniu DVD...
pawel_k
CYTAT(raven_raven @ 29 02 2008, 20:49) *
PS2 chyba nie obsługuje PS przy odtwarzaniu DVD...

no to szkoda confused.gif a czy ps3 obsługuję ps w dvd?
raven_raven
Zapewne tak.
Ale PS3 ma Blu-Ray wink.gif.
Re
Nie opyla się przerabiać konsoli. Bo giery teraz chodzą po 40-50 dych w robsonie czy supermarketach (vide saturn, mediamartk) i to takie typu tekkeny, Gt4 itd. Po za tym masz gwarancje, a czy ma się nie-zje.aną konsole od sony niestety okazuje się dopiero po jakimś czasie ciorania. Ja miałem PS2 Srebrną to od nowości po trzech,czterech miechach przestała czytać GT4 np. czy GTA. I był problem z laserem. I dzięki gwaracji dali nowy laser(znaczy cały ten bebech optyczny itd.). I od 2004 do tej pory nie ma z nią żadnych kłopototów, a laser działa jak przy zakupie. A ceny gier, cóż zależy dla kogo 40 dychy za za(pipi)istą giere to dużo:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.