Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Tuner
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Stachu
Siemka

Czy tuner analogowy, ktory ma wejscia Antenowe, VGA In, Composite Video In (RCA Cinch), S-Video In (mini DIN), Audio In (2 x RCA Cinch) może działać na zasadzie 'odbiornika'. Tzn. Czy moge podłączyć do niego cyfrę plus i ogladać ją na monitorze komputera?

Oczywiscie mam dekoder cyfry plus z kartą i abonamentem<wszystko legalnie> problem w tym, ze nie mam Tvika, mam sam monitor i tuner analogowy z wejsciem antenowym. <teoretycznie>

Wczesniej miałem podłaczoną cyfrę do TV przez wejscie antenowe. Czy tuner analogowy podłączony do komputera z wejsciem antenwowym może zastąpić mi TV?
stona
Po to jest tuner smile.gif
Stachu
no własnie tak sie nad tym zastanawiałem, ale nie byłem pewny;p

Po prostu nie chce wywalać kasy w błoto i wole się upewnić czy mając ten tuner http://www.komputery.ez-shop.pl/images/pro...EATUN0018/1.jpg

WINFAST TV PRO http://www.incom.pl/?strona=sprzedaz&m...ol=TVLDTZB20050

moge sobie normalnie oglądać Cyfrę plus na monitorze komputera?

stona
A cyfra może być podłączona przez gniazdo antenowe? Bo moja np nie. [ nie wiem jaki mam dekoder].
Musiałbyś mieć kabel Euro > cinch chyba , albo euro> S-VHS [ czy co tam masz w tym tunerze tv ].
Stachu
da rade stonek;p

Niejako na siłę przy pomocy noża i taśmy, ale dało rade

<moj stary TV nie wiedział co to euro i chincze> a jednak Cyfrę plus, dekoder philipsa łykał na najwyższych obrotach przez gniazdo antenowe

stona
powiedz jaki masz dekoder i jak to zrobiłeś? Podłączę siorze bo, nie pociągnę kabla euro na 20m XD
Stachu
dekoder mam philipsa

a dokładnie Ci napiszę jutro jak to zrobiłem, bo nie chcę skłamać i musze zobaczyć dokładnie jaki kabelek uciałem i połączyłem z antenowym. Musze po prostu looknąc na te cyfrę, bo jakoś specjalnie się nie zastanawiałem.

Bede jutro w domu i to sprawdzę. Na dzień dzisiejszy mogę Ci powiedzieć tylko tyle, ze na bank się da, bo sam nie mam euro w TV, a mimo to Cyfre plus podłaczyłem

EDIT

To jest tak, ze do jednego telewizora jest to podłączone noermalnie przez Euro, a do dorugiego ciągnałem kabel antenowy, ktory podłaczony był do dekodera. Wtedy szukasz tylko pasma na ,ktorym cyfra odbiera w TV z wejsciem antenowym i jest gu. Jeden minus jest taki ,ze na 2 telewizorach leci ten sam program c'nie

Di
Szukam tunera pod USB, który będzie dobrze działał na moim laptopie - dwa rdzenie 1,6GHz (to jest najważniejszy parametr, tak?). Cena jest oczywiście ważna, ale nie najważniejsza wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.