Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Assassin's Creed
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
rafaelvdv
Mam tę gre od niedawna i mam tylko dźwięk ekran jest biały karte mam ati radeon hd2600 moze mi ktos powiedziec czemu jest białty ekran słyszałem ze moze to wina shader 2,0 ale jak patrzałem na specyfikacje to moja karta ma sharder 4,0 ?
signap
jak mozesz miec gre skoro ona ma premiere za 2-3 tyg? Nowe sterowniki wgrane?
rendgen
ja ci powiem jak moze w to grac przed premiera wink.gif ma pirata i dobrze mu tak ze nie chodzi jak zreszta tysiacom ludzi ludzi na swiecie ktorzy sie nabrali i sciagaja zla wersje tej gry z uszkodzonymi plikami i dobrze im wszystkim taksciagaja niedzialajacego w pelni pirata i jeszcze maja czelnosc sie burzyc hihihi
stona
eeee, a nie ma już przypadkiem topica o AC ?

Co do szader dwa zero, to raczej nie jego wina, kimkolwiek jest [ tak wiem co to S.M. ,ot taki joke dla nerdów wink.gif ]
Antares
Na wstępie zaznaczam, że także zamierzam napisać o piracie i jeśli w jakiś sposób łamie to zasady lub po prostu denerwuje modów to można wykasować posta- zrozumiem. Użyłem też opcji szukaj i tematu o PCtowej wersji gry nie ma, więc... Na Creed'a czekałem od pierwszych zapowiedzi bo nigdy za dużo klimatycznych skradanek o zabójcach, nastrajałem się też ze względu na znaczek Ubisoft i arabskie klimaty (co jak co, nowe PoPy im wyszły rewelacyjnie wg mnie). Kusiło mnie zassać od razu gdy tylko pojawiła się ta kulawa wykradziona wersja na torrentach, ale ponieważ one są najczęściej niezoptymalizowane wolałem poczekać do premiery.

Od razu mówię- gra jest tak rewelacyjna, że zamierzam kupić oryginał. Mam tylko właśnie problem który muszę rozwiązać zanim wydam pieniądze bo jest on na tyle denerwujący, że odechciewa się grać ...

Mam wersję "Asassins Creed Repack-Reloaded" ktory jest obecnie najpopularniejszy na torrentach. Jerozolima działa, gra chodzi bez wyrzutów do windowsa. Co więcej na moim laptopie (Core 2 Duo 2.0 Ghz 4MB Cache, GF8600 GT (256 wlasnego ramu i do 512 zintegrowanego) i 2 GB RAM) w miastach gra chodzi płynniutko na full detalach. Niestety gdy poruszam się po mapie "Kingdom" (tam gdzie sie jeździ konno) mam pokaz slajdów... I jest to nawet jeśli ustawię detale na minimum. Wiem, że Kingdom to największa przestrzeń i najwięcej szczegółów na mapie i teoretycznie komp moglby nie wyrabiać z doczytywaniem terenu, ale wygląda mi to na złą optymalizacje. Bo wszystko skacze nawet gdy stoję w miejscu a obok sobie lata mucha wink.gif Jest też drugi bug- kiedy pojawiają się jakiekolwiek scenki i dialogi pomiędzy mieszkańcami miast jest ok. Płynnie. Jednak gdy dochodzi do scen kluczowych dla fabuły dźwięki są jakby przesunięte do przodu w stosunku do tego co się dzieje na ekranie. Probowałem googlać czy jest to wina ogólnie gry, czy wina tego RIPa, czy po prostu mam za słabego kompa. Jedyne ślady to dyskusja na jakimś polskim forum, że ta wersja "repack-reloaded" już tak ma i ruska wersja która była dostępna przed premierą w necie nie miała problemów z synchronizacją dźwięku i nie przycinała przy jeździe konnej. Może ktoś z Was badał już te ISO w necie albo najlepiej miał porównanie z oryginalną wersją?
Bo nie wiem czy mam kupować czy nie. Podróże pomiędzy miastami psują mi całą przyjemnosc z gry a chciałbym ją mieć w swojej kolekcji kurcze confused.gif Bo tytuł jest wielki. Le parkour zabójcą na bliskim wschodzie tongue.gif
Kazuma
CYTAT(Antares @ 16 04 2008, 20:42) *
Mam wersję "Asassins Creed Repack-Reloaded" ktory jest obecnie najpopularniejszy na torrentach. Jerozolima działa, gra chodzi bez wyrzutów do windowsa. Co więcej na moim laptopie (Core 2 Duo 2.0 Ghz 4MB Cache, GF8600 GT (256 wlasnego ramu i do 512 zintegrowanego) i 2 GB RAM) w miastach gra chodzi płynniutko na full detalach. Niestety gdy poruszam się po mapie "Kingdom" (tam gdzie sie jeździ konno) mam pokaz slajdów... I jest to nawet jeśli ustawię detale na minimum. Wiem, że Kingdom to największa przestrzeń i najwięcej szczegółów na mapie i teoretycznie komp moglby nie wyrabiać z doczytywaniem terenu, ale wygląda mi to na złą optymalizacje. Bo wszystko skacze nawet gdy stoję w miejscu a obok sobie lata mucha wink.gif Jest też drugi bug- kiedy pojawiają się jakiekolwiek scenki i dialogi pomiędzy mieszkańcami miast jest ok. Płynnie. Jednak gdy dochodzi do scen kluczowych dla fabuły dźwięki są jakby przesunięte do przodu w stosunku do tego co się dzieje na ekranie.

Mam ten sam release i innego kompa (PC, szybszy procek, 3GB ram no i gorszą grafikę - GF 7900 GS Galaxy) odpalone na full detalach , ale nie pamiętam żebym miał klatkowania w kingdomie. Spadała lekko płynność ale tak źle nie było. W miastach też nie gorzej, choć do 60 fpsów troche brakuje. Nie wiem co ci doradzić...w moim przypadku gra dostała kopa jak zmniejszyłem cienie na 2 poziom, może coś to da. A co do drugiego problemu to podobno nie wyrabia engine gry czy coś w ten deseń, ale miałem to samo na tej "wyciekłej" wersji. Rada: musisz to znieść, albo wydać w juch kasy na ultrapotężny sprzęt. Gry nie muszę polecać bo wiesz ocobe (stona stajl ;*).

Tyle.
LegionPolski
@GPU
Oj nieprawda, 7900GS jest mocniejsza od 8600gt smile.gif

I co Wy gadacie, nie trzeba mieć wcale ultrapotężnego sprzętu. W sensie, Kazuma - napisałeś, że rada to zniesienie tego bądź kupienie takowego - a ja powiem, że to wina tego rlsu. Mi się co prawda schrzaniło w Jerozolimie, aczkolwiek kiedy śmigałem wierzchowcem po Kingdom nie miałem żadnego pokazu slajdów. Przycinało minimalnie bardziej niż w mieście, ale grało się cholernie komfortowo, więc po prostu jednym działa tak a innym tak.
Dla ścisłości, mam najgorszy sprzęt z Was (e2140@2,6gHz chyba teraz, Palit 8600GT S+ @700/960, 2GB Geil @800) i na max detalach tak u mnie jest.

A gra... masterpiece, (pipi)y masterpiece - nawet zakupię musze Wam powiedzieć... Bo ostatnio podobne uczucie miałem grając, przy GTA 3 - a to coś znaczy smile.gif (inna sprawa, że ostatnio prawie nie gram, ale naprawdę, gra jest rewelacyjna)
Antares
Podzielam biggrin.gif Ostatnio GTA: Vice City (w trójkę grałem później) i WoW 2 lata temu mnie tak wzięły. Też tak myślę, że to wina wersji bo czytałem, że ta z uwaloną Jerozolimą choć ogólnie minimalnie wolniejsza od tej Reloaded to nie miała problemów na mapie Kingdom. Ale nie chce mi sie zasysać 6GB po to żeby to sprawdzić wink.gif
gregora
to nie jest wina wersji tylko zle zoptymalizowana gra pod twoja karte graficzna , przynajmkniej tak mysle ja mam gf8800gts i w 2 momentach mi ciol cod4 na full detalach ( oprucz AA) przy ktorych nawet sie nic nie dzialo a u kumpla ta sama wersja chodzila bez zaciecia na slabszej karcie tez na full (wszystko mam lepsze od niego smile.gif ) wiec tu moze byc pies pogrzebany smile.gif
Kazuma
źle mnie zrozumieliście (a raczej to ja źle napisałem)

rada znieś albo kup dotyczyła tylko 2 problemu

wychodzi na to że to karta, bo do niczego nie da się przyczepić (release jest dobry i to nie jego wina)
signap
gra byla by fajniejsza gdyby (kazdy wie o co chodzi) a tak to na poczatku fajna

Ps. moze mi ktos opisac fabule jak i zakonczenie?
LegionPolski
CYTAT(gregora @ 17 04 2008, 01:04) *
to nie jest wina wersji tylko zle zoptymalizowana gra pod twoja karte graficzna , przynajmkniej tak mysle ja mam gf8800gts i w 2 momentach mi ciol cod4 na full detalach ( oprucz AA) przy ktorych nawet sie nic nie dzialo a u kumpla ta sama wersja chodzila bez zaciecia na slabszej karcie tez na full (wszystko mam lepsze od niego smile.gif ) wiec tu moze byc pies pogrzebany smile.gif

skąd ta pewność?
przecież Antares ma gf8600gt - i ja posiadam tą samą kartę i mi nie tnie.
Kazuma
CYTAT(signap @ 17 04 2008, 09:03) *
gra byla by fajniejsza gdyby (kazdy wie o co chodzi) a tak to na poczatku fajna

Ps. moze mi ktos opisac fabule jak i zakonczenie?

Oj radzę ci się zmusić i dojść do końca. Pierwszą myślą jaka mi przyszła do głowy po obejrzeniu końcówki była "dla takich chwil żyje".

Naprawdę, nie psuj sobie zabawy, daj grze jeszcze jedną szansę.

Warto, oj warto.

Edit:

Co do problemu Antaresa
Wiem że pewnie to zrobiłeś ale spytam dla pewności.

Masz najnowsze sterowniki?
Antares
Tak z tym, że zaznaczam, że specyfikacja którą podałem dotyczy laptopa wink.gif I sterowniki owszem najnowsze ale z tego co wiem wszystkie zabawy ze sterownikami do laptopów są przez producentów sprzętu traktowane trochę po macoszemu.
gregora
CYTAT(LegionPolski @ 17 04 2008, 17:34) *
CYTAT(gregora @ 17 04 2008, 01:04) *

skąd ta pewność?
przecież Antares ma gf8600gt - i ja posiadam tą samą kartę i mi nie tnie.

przeciez nie napisalem ze tak jest ,tylko ze ja tak mysle smile.gif
swoja droga moze byc wiele innych przyczyn , wersje sterownikow, wer gry , system, niezoptymalizowanie pod inne komponenty niekoniecznie karty , (moze marka karty?) , trzeba pogooglowac lub poczekac na patcha.

estel
U mnie wersja leak dzialala fantastycznie, a w obecnej mam problem taki jak Antares.

Odnosnie sterownikow to sa tutaj -> http://www.laptopvideo2go.com/drivers/xp

Nie wiem jednak jak to zrobilem, bo moje sterowniki to 169.21, a ponoc jeszcze takie nie wyszly ;p

Anyway, potem mozesz przeskakiwac bezposrednio do miast z pomijaniem Kingdom, wiec nie jest tak zle.

Edit: odnosnie dzwieku w scenkach to slyszalem, ze trzeba wylaczyc jakis 3d sound czy cos takiego (eax pewnie), ale ni chu chu nie wiem gdzie jest taka opcja wink.gif

Edit2: http://www.laptopvideo2go.com/forum/index....showtopic=17290
Linek
estel - prawdopodobnie trzeba w Panel Sterowania>Dźwięki i urządzenia audio>Ustawienia głośników>Zaawansowane i zmniejszyć przyspieszenie sprzętowe do zera (brak). To był sposób na taki sam problem w GTA:SA u ludzi ze zintegrowaną dźwiękówką, więc tutaj też pewnie zadziała.
Sandking
Czym się różni ten Director's Cut od normalnej wersji? O.o
czesio83
wersja reżyserka wprowadza 4 nowe rodzaje zleceń : wyścig po dachach,ciche zabójstwo łuczników ,eskorta oraz niszczenie stoisk kupieckich smile.gif no i oczywiście dubing i polskie napisy smile.gif
Kornolio
Ja mam pewien problem (nie ukrywam mam RIPa od skullptury), czy ktoś z was wie gdzie zapisują się save-y z gry? nigdzie nie mogę znaleźć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.