Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: ....::Co meczysz obecnie na PSP::....
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
des3
Ja właśnie skończyłem God of war wiec teraz mam zamiar zabrać sie za silent hill na PSP z tego co ludzie piszą to jak zaczne teraz to po północy powinienem mieć grę ukończona.
MoniqaPS2PSP
CYTAT(Qjon @ 15 04 2008, 20:20) *
Co do DJ Max Portable - dlatego lepiej jest zacząć od dwójki - jest prostsza wink.gif
(albo to ja byłem już na tyle dobry przy przesiadce z 1 na 2 sweat.gif )

blackeye.gif o ile ta gra w ogóle może być prosta... albo to ja nie daje sobie z nią rady (po filmikach z youtube widzę, że jednak można-chyba że tam grają roboty smile.gif ). więcej nerwów niż przyjemności z grania.
Qjon
Trening, trening, trening - każdej piosenki można się nieźle nauczyć po kilkunastu godzinach tongue.gif (nawet na 8 buttonów)
nWo
skonczylem Manhunt'a 2 a obecnie zauroczylem sie Beats
Coati
tekken dr w multi... nudne to jak nie wiem co, ale kumpel w nic innego nie chce grac sad.gif

Mastachi
Troche Ratchet i mecze dalej bossow w pataponie smile.gif
Suavek
Wczoraj skończyłem Crisis Core i postanowiłem zrobić drugie podejście do Ace Combat X: Skies of Deception. Podejście, gdyż pierwsza styczność z grą była dość krótka, spowodowana okropnym wręcz sterowaniem. Czy tym razem było inaczej? Niestety nie. Mimo wypróbowania kilku różnych ułożeń przycisków ta gra się po prostu na PSP nie nadaje. Brak triggerów L2/R2 automatycznie czyni ACX niegrywalnym. Może i przesadzam, ale osiągnięcie poziomu choćby w połowie zbliżonego do obsługi Dual Shocka nie ma co marzyć. W dodatku (tu akurat żadna nowość) analog PSP też nie jest specjalnie wygodny i chwilami lepiej się sterowało samolotem za pomocą krzyżaka. Dogfighty zamiast sprawiać radość wywołują frustrację, gdyż trafienie czegokolwiek z działka graniczy z cudem. Łącząc to wszystko ze śmieszną ilością misji (Dobrze widziałem? Tylko siedem zadań + wybór ścieżki przy niektórych?) ich ogólną prostotą (nic oryginalnego) oraz fabułą, której równie dobrze mogłoby nie być to się baaaardzo rozczarowałem. O ile seria Ace Combat na PS2 jest dla mnie świetna o tyle na PSP nie mam zamiaru się z tym męczyć - szkoda moich nerwów.

Tym samym się chyba wezmę za skończenie Super Robot Taisen Alpha, którego ciągle odkładam po paru misjach.
Mordechay
Gram w GTA:VCS i wyrywam włosy w 1szej misji z Lancem.Nosz pedau gópi pcha się na cholosów i psuje mi misję.2 dni sie tak użeram.Bug jakiś?
Coati
heh tez tak mialem.. imo najtrudniejsza misja w grze xD znaczy sie narazie, bo na liczniku mam 30% i jakos nie chce mi sie dalej grac confused.gif

Mordechay
Mam nową metodę na trudne misje-jak mi nie będzie wychodzić to się pożalę na forum.Przeszedłem ją zaraz po tym jak napisałem wcześniejszego posta, ale potem się jeszcze większe schody zaczynają. sad.gif
Mihau_ALU
PoPoLoCrois
Jakos mi sie spodobal duperelowaty jRPG smile.gif
are91
CYTAT(Coati @ 20 04 2008, 19:01) *
heh tez tak mialem.. imo najtrudniejsza misja w grze xD znaczy sie narazie, bo na liczniku mam 30% i jakos nie chce mi sie dalej grac confused.gif

Jak dla mnie to najtrudniejsza była chyba ta z robocikiem.
Suavek
Od czasu do czasu Puzzle Quest. Choć gierka jest świetna to przyznam, że później już lekko przynudza. Z początku nie mogłem się od niej oderwać a teraz kolejne questy wykonuję z lekką niechęcią.
Spróbuję przez ten okres wolnego przełamać się i ukończyć MGS Portable Ops. Jednak dochodzę do wniosku, że to jest pozycja przereklamowana i wcale nie zasługująca na swoje noty.
Dzisiaj przyszła do mnie Final Fantasy Anniversary Edition - będzie ślepe klikanie Attack podczas walk ;p. Ale przyznam, że wygląda ślicznie jak na odgrzewanego kotleta.
Do tego zabrałem się po raz drugi za Super Robot Taisen Original Generation na emulatorze GBA. Zabawne, że pierwsza część ma muzykę w lepszej jakości niż dwójka.
Mendrek
CYTAT(Mordechay @ 20 04 2008, 18:31) *
Gram w GTA:VCS i wyrywam włosy w 1szej misji z Lancem.Nosz pedau gópi pcha się na cholosów i psuje mi misję.2 dni sie tak użeram.Bug jakiś?

Później są jeszcze bardziej IMO masakryczne misje, w ogóle GTA: VCS nie należy do zbyt łatwych. Należy znać na pamięć pierwszą część - ucieczkę autem i strzelać do Cholosów i przede wszystkim w ludków, a nie w goniące nas samochody - wybuch taki koło nas to spory ubytek na żywotności naszej bryki smile.gif Przy okazji ważne jest mieć pełny magazynek, czyli wystrzelać wszystko nawet jak się nie ma do kogo strzelać smile.gif Potem jest nieco trudno, oczywiście pancerz i shotgun (ten krótki, można go zebrać za jedną z przyczep przy płocie na terenach Martiego smile.gif ) to must have. Najpierw szybko zabić tych co są za nami, a potem strzelać z daleka w kupę tych co są blisko Lance'a. Nawet jak go trafisz, to jakoś nie robi to dużych szkód. Najgorzej jest, że nim wszystkich ubijesz, robią Ci sie dwie gwiazdki, a na dodatek Cholosi lubią się klinować za płotem. Gliny już Cię gonią z chęcią "zbustedowania" Cię, a Ty jeszcze musisz ubić tamtych i w dodatku wsiąść z Lancem do pojazdu i nie dać się złapać. Trochę szczęścia tu potrzeba smile.gif

Torba mnie zachęca do Puzzle Quest, mówi że ostro wciąga, ale myślę też nad Pataponem. Co lepsze? smile.gif
tomsecret1993
W pierwszej kolejności chyba lepszy patapon (zjawiskowa gierka slinotok.gif) A ja aktualnie w dzień GOW CoO, a w nocy SHO thumbsup.gif
ghost.
Killzone Liberation, Prince of Persia Revelations, Beats, Wipeout Pulse ciągle (chociaż juz rzadziej), Innocent Life
tomsecret1993
Dobre to Innocent Life do np. a wonderful life (mam SE na ps2) warto kupic huh.gif
Suavek
CYTAT
a wonderful life (mam SE na ps2)
Współczuję...
CYTAT
warto kupic
http://www.psxextreme.info/Ktra-gre-wybra-...psp-t53919.html
nWo
skończyłem właśnie DARK MIRROR, teraz LOGANS SHADOW
michal89a23
Kupiłem właśnie LocoRoco ( za 29 zł NÓWKE W MEDIAMARKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) no i................................ nie mogę się ODERWAĆ!!! Ten tytuł rządzi.
Mordechay
CYTAT(Mendrek @ 25 04 2008, 15:19) *
CYTAT(Mordechay @ 20 04 2008, 18:31) *

Później są jeszcze bardziej IMO masakryczne misje, w ogóle GTA: VCS nie należy do zbyt łatwych. Należy znać na pamięć pierwszą część - ucieczkę autem i strzelać do Cholosów i przede wszystkim w ludków, a nie w goniące nas samochody - wybuch taki koło nas to spory ubytek na żywotności naszej bryki smile.gif Przy okazji ważne jest mieć pełny magazynek, czyli wystrzelać wszystko nawet jak się nie ma do kogo strzelać smile.gif Potem jest nieco trudno, oczywiście pancerz i shotgun (ten krótki, można go zebrać za jedną z przyczep przy płocie na terenach Martiego smile.gif ) to must have. Najpierw szybko zabić tych co są za nami, a potem strzelać z daleka w kupę tych co są blisko Lance'a. Nawet jak go trafisz, to jakoś nie robi to dużych szkód. Najgorzej jest, że nim wszystkich ubijesz, robią Ci sie dwie gwiazdki, a na dodatek Cholosi lubią się klinować za płotem. Gliny już Cię gonią z chęcią "zbustedowania" Cię, a Ty jeszcze musisz ubić tamtych i w dodatku wsiąść z Lancem do pojazdu i nie dać się złapać. Trochę szczęścia tu potrzeba smile.gif

Torba mnie zachęca do Puzzle Quest, mówi że ostro wciąga, ale myślę też nad Pataponem. Co lepsze? smile.gif

Jee Mendrek, dzieki za tipy, ale jestem już w misji z ochrona motorówki Mendeza czy jakmutam.Ale fenks mę. smile.gif

CYTAT(michal89a23 @ 25 04 2008, 20:52) *
Kupiłem właśnie LocoRoco ( za 29 zł NÓWKE W MEDIAMARKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) no i................................ nie mogę się ODERWAĆ!!! Ten tytuł rządzi.

Znudzi Ci się po kilku godzinach, tak ja mi Patapon.Niestety sad.gif

Obecnie szpylam jeszcze w f1 2006 imo genialne wyścigi, wkurza mnie tylko przepaść między poziomami trudności, bo o ile na easy wyprzedzasz wszystkich na każdym okrązeniu o 2 sekundy, to na medium ciężko jest się utrzymać w top 10 jeżdżąc np. maklarenem ( a może yo ja jestem beznadziejnym kierowcą hyh.gif )

A i w final fantasy tactics zacząłem sobie pogrywać oraz legacy of goku sagę na emulatorze gba.
MrPayne
Dwa tygodnie temu skończyłem VCS i potwierdzam - poziom trudności daje popalić, ale nie jest jakiś masakryczny. Przykład? Light my Pyre - na początku wychodziłem z wozu i rozwalałem auta pojedynczo, co zawsze kończyło się śmiercią pięknego inaczej braciszka. Ale potem zauważyłem pod palmą motor... i misja pękła za pierwszym razem. Na każdą jest jakaś taktyka!

Wczoraj padł Crisis Core US - najlepsza IMO gra na PSP, jedyna, która na tej konsolce wycisnęła mi łzy z oczu. Polecam.

Obecnie wróciłem do szumnie zwanych "rimejków" z PSX - Valkyrie Profile (strasznie mi się podoba, idea RPGa 2D do mnie przemawia) i HM (to już mniej, ale jestem uzależniony!). Tanie (oczywiście zależy gdzie biggrin.gif) i dobre, polecam. Poza tym męczę FFVI na emulatorze GBA, jak kolega wyżej.
illusion
Jeśli o mnie chodzi to męczę właśnie Puzzle Quest: Challenge of the Warlords. Gra jest strasznie wkurzająca, irytująca i czasami ma się ochotę rzucić konsolą o ścianę, ale tak niesamowicie wciąga i ma tak kapitalny klimat, że nie da sie od niej oderwać. Najgorsze jest to, że jeśli zamknę oczy albo idę spać to widzę żółte, czerwone, niebieskie i zielone kulki biggrin.gif Gra rewelacja.

A jak mi się znudzi układanie linii to wracam z chęcią do Crisic Core: FF VII. Świetna gra. Ale szkoda ją przejść za szybko, więc lepiej grać w dawkach po 2 czy 3 misje.

A w przerwach dla relaksu włączam Jeanne d'Arc lub God of War.
Mikes
flOw
firana140
FFT ;D ta gra wsysa z siłą odkurzacza electrolux
MoniqaPS2PSP
CYTAT(Mordechay @ 26 04 2008, 19:39) *
CYTAT(michal89a23 @ 25 04 2008, 20:52) *

Znudzi Ci się po kilku godzinach, tak ja mi Patapon.Niestety sad.gif

Niekoniecznie. Mi sie loco znudziło mniej więcej w polowie drugiego przechodzenia gry a zebranie wszystkich kwiatków/ludków/muszek/częsci do domku tez zajmuje troche czasu smile.gif Patapony męcze nadal (ok 20 godzin na liczniku) w przerwach między sesjami FF7Crisis Core (new game+). Masakryczna gra,niestety nie idealna sad.gif. Wycisnę z niej wszystkie soki icon_twisted.gif
Mordechay
Martwi mnie to, że mało gier na PSP mi podchodzi sad.gif

Pogrywam sobie tez w Burnout:Legends.

Śmierdzi ta gra EA na milę - efekciarstwo, dobra muzyka, mało realistyczny model jazdy (auto prowadzi się jak pociąg po torach ;/ ), ale mimo niektórych irytujących baboli gra się przyjemnie, muzyka doskonale potęguje wrażenie szybkości, a rozwalanie czyichś fur to czysta przyjemność.

No i dalej katuję GTA:VCS biggrin.gif
are91
CYTAT(Mordechay @ 30 04 2008, 22:08) *
Martwi mnie to, że mało gier na PSP mi podchodzi sad.gif

Pogrywam sobie tez w Burnout:Legends.

Śmierdzi ta gra EA na milę - efekciarstwo, dobra muzyka, mało realistyczny model jazdy (auto prowadzi się jak pociąg po torach ;/ ), ale mimo niektórych irytujących baboli gra się przyjemnie, muzyka doskonale potęguje wrażenie szybkości, a rozwalanie czyichś fur to czysta przyjemność.

No i dalej katuję GTA:VCS biggrin.gif

Burnout to nie symulacja, więc model jazdy chyba nie stanowi wady happy.gif Niestety ale muzyka w trzeciej części jest dużo lepsza, choć może moje negatywne do niej nastawienie to wina kilku kawałków; Avril Lavigne - fuj!

Wiele osób mówi, że NfS na psp to "popłuczyny po serii" (taka opinia padła gdzieś na tym forum). Fakt, most wantedzbytnio mi się nie podobał, nie wiem co hiv w tej grze widział, ale teraz gram w Own the city i jest całkiem nieźle, tak 8/10
tomsecret1993
Avril Lavigne w Legends? huh.gif Ja tam niczego takiego nie uświadczyłem. Może coś ci się pomyliło wink.gif . Muza wg mnie jest dobra dzięki takim kawałkom jak Wake the dead Comeback Kida (dobrego hardcora grają wub.gif ) albo Goldfinger cool.gif

are91
O sorry, grałem w dominatora tongue.gif Tam niestety jest
ghost.
Zarzuciłem sobie Coded Arms: Contagion i, mimo niskich ocen, bardzo miło sie rozczarowałem smile.gif Całkiem fajny szuter fpp
czesio83
katuje nadal puzle questa cool.gif i robi sie coraz bardziej hardkor:(
męczyłem (się) przez jakąś godzinę z hitem iron man:( i poległem kolejny crap na licencji filmowej:(
ghost.
Dungeon Siege - no ku.rwa, w koncu znalazłem porządnego hack'n'slash'a na PSP - świetny erpeg cool.gif
Grzehoo
NFS Most Wanted - mam 56% i ch.uj mnie strzela, ta gra jest zbyt trudna.
Coati
sprawdzalem czy w moim psp dziala jeszcze czytnik umd... i przepadlem na kilka h z lumines xD
Mastachi
Pykam w jakies klocki od mumbojumbo smile.gif
Mordechay
CYTAT(Grzehoo @ 4 05 2008, 00:03) *

Nie wiedzialem, ze NFS:MW doczekało się wersji na PSP.Muszę przetestowac moja ulubioną z serii NFS.Thx Grzehoo smile.gif

Podałem łapę na zgode Pataponowi i chyba się ponownie pogniewam, bo ta gra jest trudniejsza niż myslalem :|
Schaboszczak
Patapon i God of War:Coo,ta gra jest świetna,ale za krótka!!
Mordechay
CYTAT(Schaboszczak @ 6 05 2008, 17:05) *
Patapon i God of War:Coo,ta gra jest świetna,ale za krótka!!

Zrób wszystkie challenge, które nie są takie łatwe i trochę czasu nad nimi spędzisz.
Qjon
OT: 45 minut sweat.gif tongue.gif

Killzone Liberation Online smile.gif

Schaboszczak
[Zrób wszystkie challenge, które nie są takie łatwe i trochę czasu nad nimi spędzisz.
[/quote]

Narazie przeszedłem 2,ale trzeciego nie mogę przejść.Zupełnie nie mam strategii na ten chalenge. mellow.gif
tomsecret1993
Ratchet and Clank Size Matters, pozycja dobra, a chellenge (takie różne urozmaicające minigierki) genialne, dzięki nim nie mogę się od niej oderwać rolleyes.gif . POLECAM!
Grzehoo
CYTAT(Mordechay @ 5 05 2008, 08:24) *

Nie wiedzialem, ze NFS:MW doczekało się wersji na PSP.Muszę przetestowac moja ulubioną z serii NFS.Thx Grzehoo smile.gif

Podałem łapę na zgode Pataponowi i chyba się ponownie pogniewam, bo ta gra jest trudniejsza niż myslalem :|

Tak się składa, że Most Wanted na PSP jest najlepszą wersją tej gry, więc powinieneś być zadowolony.

Pograłbym sobie w genialne Sheep, Dog 'n' Wolf, ale mi przycina ;/. Pewnie to wina europejskiej wersji.
Coati
pewnie tak. w wiekszsci wypadkow wystarczy pal fix... na jakim popsie to odpalasz?
Grzehoo
Na czym? Przerabiam gry w IceTea, żadnych pluginów nie mam.
Coati
ja robie simple popstation gui 3 beta. jest tam opcja pal fix. i raczej dziala wink.gif

jak bede mial czas to upne cala paczke z popsami pod 3.90m33
are91
CYTAT(Grzehoo @ 9 05 2008, 05:56) *
CYTAT(Mordechay @ 5 05 2008, 08:24) *

Tak się składa, że Most Wanted na PSP jest najlepszą wersją tej gry, więc powinieneś być zadowolony.

Pograłbym sobie w genialne Sheep, Dog 'n' Wolf, ale mi przycina ;/. Pewnie to wina europejskiej wersji.

To znaczy, że na innych konsolach jest bardzo kiepskie. Mi się zdecydowanie bardziej podoba carbon, z tym, że tam mało policji (ale otwarte miasto)
Grzehoo
No proste - na innych konsolach to kupa (na PC zresztą też), na PSP natomiast to jedna z najlepszych ścigałek (8/10 jak się patrzy).
MoniqaPS2PSP
Mnie się osobiście cała seria NFS przejadła i wracam do niej bardzo rzadko,Carbona już na 100% nie ukończyłam a za Pro street się nawet nie zabrałam. Zupełnie do mnie ta część nie trafiła.
Obecnie na psp męczę starego dobrego FF7 z psxa (misja z Yuffie w Wutai).
W przerwach FF7CC(new game+)/spinout/patapon/Wipeout:pure/Brave story/flow
Figlarz
Ostatnio Puzzle Quest (je.bany oszust komp...), a teraz FlatOut Head On.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.