Wlasnie, wiedze ze nie ma topiku o tej grze a jak dla mnie zapowiada sie niezle, tym bardziej ze kreca mnie takie gierki. Moze byc cichy hicik tak jak niedoceniony moim zdaniem Conan.....
http://uk.xbox360.ign.com/objects/958/958171.html
Bojan_Zaw
9 03 2008, 17:38
Coś na wzór God of War?

Parapapapa, I'm lovin' it

Edit: Spodziewałem się czegoś lepszego po pierwszym trailerze

Gameplay nie zachwyca ani przez chwilkę...
zolwik777
9 03 2008, 17:55
A to nie jest czasem Spartan Total Warrior w wersji Viking mader faker?
kulizacja
9 03 2008, 18:10
Po zobaczeniu trailera , dopisałem ten tytuł do mojej listy najbardziej oczekiwanych gier.
Jaki będzie gameplay? SIĘ OKAŻE.
też mi sie kojarzy ze spartanem, a są to dobre skojarzenia.
nie wiem co i jak ale ja jutro lykam Army of Two a 28marca zamieniam wlasnie na Vikinga bo wtedy bedzie premiera.
Ale co fakt to fakt, trailer jest lepszy niz filmik z gameplay'u, chociaz tak naprawde nic on nie pokazuje, ign w review twierdzi ze gra z dnia na dzien jest lepsza i jesli nie hit to przynajmniej bedzie z tego bdb gra:)
Po GoW na psp i demku Conana mam zajawke na takie gry:P
CYTAT(zolwik777 @ 9 03 2008, 17:55)

A to nie jest czasem Spartan Total Warrior w wersji Viking mader faker?
w sensie że ta sama ekipa to robiła? to tak
ino teraz jest to bardziej "konsolowe"
Konar$ky
11 03 2008, 15:56
CYTAT
Po GoW na psp i demku Conana mam zajawke na takie gry:P
Tylko żeby ci Beowulf do głowy nie strzelił. A wspomniałem o nim, bo początkowo właśnie z nim mi się ta gra kojarzyła. Na szczęście crap jest tym razem mniej prawdopodobny. Mam dużą nadzieje co do tej gry, bo dawno właśnie nie grałem w nic takiego "GoW'owatego", właściwie to od czasu GoW2 ;P a strasznie takie gry lubie. Nie musi byc to nic wielkiego, jak dostanie chociażby 7+ w PE to łykam bez po.pitki.
Od "wulfa" i tym podobnych trzymam sie z daleka....niestety gry na podstawie filmow wyrobily sobie nieciekawa opinie i sa w wiekszosci crapami.
Ja po cichutku kciukam za Vikinga....najwyzej jak mi nie podejdzie to wymienie na cos innego
Litwin25
21 03 2008, 12:33
Coś czuje że kasa nie doczeka na GTA4,bo już Spartan bardzo mi się podobał,mimo iż był mega trudny
Konar$ky
21 03 2008, 14:25
CYTAT
Szkoda, ze tak malo ukazuje sie gier tego typu, coraz wiecej dennych fpsow a malo sleszerow
To samo odczuwam, po przechodzonych ostatnio H3 i Orange Box'ie już niemoge patrze na "efpepy". Na szczęście PGR4 i Kane & Lynch już dochodzą do mnie

Chyba łykne jeszcze wspomnianego tu Conana, ale to po Vikingu
Mialem okazje chwile potestowac , tzn miala byc chwila ale skonczylo sie na dwoch godzinach

Graficznie jest ok , klimat troche jak god of war ale tylko klimat bo dynamika walki juz jest o wiele slabsza. Sporo elementow rpg glownie jezeli chodzi o wykonywanie questow ktore jednak wydaja sie byc liniowe , ale za krotko testowalem by to stwierdzic. Ogolnie to wciaga i na starcie masa achievementsow..
Grałes w spartana?
Chodzi mi o porownanie vikinga do spartana
Do spartana niestety nie porownam , gralem 2 lata temu w ta gre na Playstation 2 ale juz niewiele z niej pamietam
Slupek88
22 03 2008, 10:27
Wczoraj nie chciało mi się już pisać, po pierwsze za dużo wam nie powiem, bo raz że kumpel nie grał, za długo, a dwa co innego jest pisanie na podstawie własnej opini. Ale po świętach wybieram sie do niego więc, szerzej opisze. Więc, tak co mi powiedział:
-nie może porównać do Spartana, bo nigdy w niego nie grał
-God Of War mówi, że to nie jest, całkiem inna bajka
-grafika jest zadawalająca, szczególnie dobrze wyglądają czary, efekty po uderzaniach.itd
-jest masa broni
-i co pare razy mówił , że jest konkretna wyżynka, piękna sieczka, coś w tym stylu, konkretnie można się wyżyć
-i ostatnia rzecz którą wspominał, to dźwięk (fakt że ma dobre kino domowe hehe), że wszędzie słychac odgłosy bitwy, krzyki, okrzyki, uderzane miecze itd.
To tyle, mówie, konkretnie opisze, jak to wszystko wygląda, po świetach, kiedy sam zagram, no i grałem w Spartana, więc w końcu będe mógł porównać, obie gierki.
Brolly PL
22 03 2008, 10:56
CYTAT(shy4 @ 21 03 2008, 18:50)

Slupek88 to dawaj znac co i jak, bo ja mam spory dylemat co wybrac czy Vikinga czy moze Dark Sector...
Hehe mam dokladnie ten sam dylemat...cos podejrzewam ze skonczy sie na tym ze kupie obie...
Boje sie troche ze obie gry moze zabic krotka zywotnosc - zwlaszcza mowie tu o Dark Sectro...ale zobaczymy...
Oby singiel byl dluzszy niz 10h...
Z tego co pamietam to spartam chyba krotki nie byl.
Na xboxyde.com pierwsze 10 minut giera wygląda i zachowuje się o dziwo świetnie :)
CYTAT(Soul @ 22 03 2008, 12:41)

Na xboxyde.com pierwsze 10 minut giera wygląda i zachowuje się o dziwo świetnie

Wlasnie tez ogladam te filmiki...fuck...ta gra naprawde prezentuje sie smakowicie...
Niech tylko IGN ,gamespot ,GT wystawią ocenę na poziomi 8,8+ i gra warta będzie kupna;)
CYTAT(Soul @ 22 03 2008, 16:57)

Niech tylko IGN ,gamespot ,GT wystawią ocenę na poziomi 8,8+ i gra warta będzie kupna;)
Lol a to dobre....ja na podstawie oceny tych serwisow to nic bym nie kupil z reszta napodstawie zadnej oceny, IMO to czy sie gra komus podoba czy nie to kwestnia mocno subiektywna...(vide AOT)
Brolly PL
23 03 2008, 00:08
Jest już kolejna recka. X360Achievements.org dał 81/100 a przeczytać możecie pod tym linkiem
http://www.xbox360achievements.org/review.php?gameID=428
CYTAT(shy4 @ 22 03 2008, 21:36)

CYTAT(Soul @ 22 03 2008, 16:57)

Lol a to dobre....ja na podstawie oceny tych serwisow to nic bym nie kupil z reszta napodstawie zadnej oceny, IMO to czy sie gra komus podoba czy nie to kwestnia mocno subiektywna...(vide AOT)
Wiadomo sprawa ,ale zanim kupie grę wolę przeczytać coś na jej temat na IGN ,gamespocie czy np obejrzeć video recenzje ,lepiej wiedzieć co się kupuje

Nie od dziś liczy się dla mnie tylko jedna ocena gry ,taka jaką ja wystawie ;)
Ja juz sie zdecydowalem po filmikach z wersji finalnej na lykniecie, gra wygrala z Dark Sectorem bo po AOT mam przesyt strzelania i wole sobie posiekac;P
W piatek premiera wiec zdam relacje wieczorkiem(chyba ze nie dam rady zrobic 1mld w AOT do piatku:P to Viking poczeka)
Viking bardziej mi przypomina Fable niż Spartan: Total Warrior. Jestem dopiero na początku, więc nie mam zbyt dużo do powiedzenia ale gra zapowiada się bardzo dobrze.
Tu masz racje Czappi gra przypomina Fable, ale ma także wiele wspólnego z Spartanem.
Jak na razie jestem w ( 2 świecie ? ) nie wiem jak to nazwać.
Gra mi się strasznie dobrze i każdemu kto grał w Spartana na pewno się spodoba i nie tylko

Pozdr.
Keymaker
24 03 2008, 19:05
Mam pytanie do tych, którzy już grali: czy po zabiciu zwłoki upadają tak samo czy jest może jakiś fajny rag-doll ?
Zwłoki upadają tak samo, w zależności od fatality. W walce nie zwraca się wogóle uwagi na to czy gra ma fajny rag-doll, czy go nie ma

. Gra się świetnie, a to jest najważniejsze.
1/2 Walk sie tak kończy, że nasz "przyjaciel" upada bez rąk, tułowia, głowy itd.
Tak jak już Czappi napisał, gra się wyśmienicie
A gracie na najwyzszym poziomie trudnosci?? bo ciekawi mnie jaki jest, fajnie jakby faktycznie stanowil jakies wyzwanie...kuna nie moge sie doczekac juz tej piatkowej premiery..
Gram na Normalu i parę razy zdarzyło mi się już zginąć, ogólnie jest dość łatwo.
Także gram na normalu i czasami lekko nie jest.
Przeciwnicy potrafią zrobić niezłe "kuku" nam

Jak Ci zależy shy4 to mogę jutro sprawdzić jak wygląda hard.
A, tak btw. mało to ważne, ale w grze nie ma poziomu easy
6.5/10? Viking zdecydowanie zasługuje na więcej.
Conana tez slabo oceniano a gra zacna, ale spojrz na oceny uzytkownikow srednia 8,5
CYTAT(Mani @ 25 03 2008, 02:51)

Pewnie w lape nie dostali

sory ale media typu IGN i Gamespot po akcji z K&L sa dla mnie calkowicie niewiarygodne.
Brolly PL
25 03 2008, 14:02
No, to już rozumiem
Dzisiaj ukonczylem zabawe z Vikingiem XD . Gralo sie calkiem przyjemnie, lecz z czasem wszystko wpadalo w rutyne. Mimo wielu drobnych niedociagniec wyzwalanie krain to prawdziwa frajda. Jak na moje oko, piekna, zywa grafika z ladnymi dzwiekami otoczenia - szczegolnie lesnego. Mogloby byc wiecej elementow RPG. Gra wciaga i niestety szybko sie konczy, ale przedluzanie na sile gry wyszloby tylko na minus. Brakuje mi upgrade'u broni, a niektore kupione ciosy sa w ogole beznadziejne. Tak jak juz pisalem, bardzo szybko rozgrywka staje sie liniowa, ale gra bardzo dobra na ta wolna chwile kazdego dnia.
Konar$ky
29 03 2008, 11:01
Chciałem sie jeszcze tylko zapytac cie gnom: ile zajeło ukończenie gry? Bo jak znowu gra na ok. 7 godzin, to mnie szlag jasny trafi ;(
3 dni srednio po 5 h co daje ok 15 godzin..., ale jestem pewny ze mozna ten czas skrocic do 12-13godzin.
danielskii
30 03 2008, 18:54
dzis wieczorem napisze wrazenia. na razie za krotko pogralem. do zalet bym zaliczyl calkiem przyjemny klimacik, totalna rzeznia, ladna graficzka. do minusuow po chiwli spedzonej z gra zaliczylbym jakas koślawa animacja skakania i wspinania sie, czasami dzwiek jakby byl opozniony (takie mialem w razenie w jednej ze scenek) i muzyka momentami jesst a momentami slychac tylko slychac otoczenie....
to tak na szybko wieczorkiem albo jutro rano wrzuce moja opinie o grze
PS. wkurzylem sie bo wczoraj kupilem nowiutkiego PGR4 i Forze 2 ale nie podeszly mi i za doplata wymienilem wlasnie dzis na Vikinga...fu*k 50 jurasow na tym stracilem grrrr sorrki ale musialem sie gdzies wyzalic
Co do samej gry pierwsze wrazenia pozytywne, ale po kilku h grania faktycznie gra zaczyna nudzic i ujawnia coraz wiecej bledow....pozycja dobra najeden raz jak dla mnie..
xxxplayer
31 03 2008, 09:52
Vikinga trzeba bedzie niedługo nabyć. Na (chociaż) duchowego następce Spartana czekam od ukończenia tytułu segi na PS2.
Wszyscy staraja sie przyrownac Vikinga do Spartana co spowodowane jest tym samym producentem, moim zdaniem chyba raczej to nietrafne....duchowy nastepca moze i tak ale pod wzgledem rozgrywki torche nie bardzo.
Dokladnie spartana nie pametam bo gralem ponad rok temu ale wydaje mi sie ze byl bardziej zroznicowany od Vikinga, w Vikingu rozgrywka wyglada nastepujaco, siekasz potwory, uwalniasz kompanow, pacyfikujesz lokacje i wyliczanka leci od nowa, jedyny dodatek to "bitwy" w ktorych oprocz gracza biora tez udzial uratowani NPC.
Gra posiada mase niedorobek ale narazie oszczedze sobie ich wymieniania.
Moze ktos zastanawia sie jak jest z achievami? jesli tak to powiem ze sa banalnie proste i wpadaja same podczas rozgrywki, jedyne o co sie trzeba postarac to Skulbagger 1,2 i 3. te achi polegaja na zebraniu odpowiedniej ilosci czaszek rozsianych w glownych fortyfikacjach wroga, tylko jest jedno ale nie da rady ich zdobyc po pokonaniu fortyfikacji, trzeba zakrasc sie jeszcze przed walka i probowac je skolekcjonowac co niekiedy jest dosc frustrujace.
Przez latwosc zdobywania achi. gra sie przyjemniej, bo niektore gry maja to przekombinowane. Polcem gre na zestawie dzwiekowym 5.1 gdyz dzwieku otoczenia sa swietne i spacerowanie po lakach jest przyjemne. Po rozleglosci map myslalem, ze to bedzie bardzo nudne, ale rozwiazanie teleportow jest doskonale i wszelkie potkniecia w rozgrywce nie musimy przyplacac ponowna eksploracja wyspy. Brakuje wiekszego wykorzsytania smokow, bo przywolywanie nowych w zasadzie nie wnosi nic do rozgrywki. W grze jako tak nie ma questow pobocznym, bo te ktore sie takie wydaja to lacza fabule w jedna calosc i bez wykonania ich nie zrobimy postpeu w rozgrywce. Brakuej tez dodatkowych przedmiotow (topory moim zdaniem w ogole nie przydatne, no i ogranicznenie eliksirow i wybuchowych potion'ow do 3), fajnie byloby gdyby wraz z rozwojem akcji byly nowe efekty przy wykanczaniu wrogow no i widoczne ulepszenie broni... Troszeczke wiecej elementow RPG i mniej liniowa rozgrywka, mozliwosc eksploracji swiata po ukonczeniu gry a graloby sie dluzej i moze troche ciekawiej. Delikatny niedosyt, ale gra sie baaaaaardzo przyjemnie i grafika krain Midgardu cieszy oko.
Ciezko odniesc Vikinga do jakiejs gry ale nie wiem czemu kojarzy mi sie poniekad imo z RUNE na PC/PS2....
Niestety, jestem juz chyba pod koniec gry i z przykroscia uswiadamiam sobie ze gra jest strasznie archaiczna teraz wiem czemu w serwisach dostaje tak niskie noty, ale to imo gra z serii albo ja od razu polubisz i bedziesz ciorac z bananem na twarzy albo uznasz ze to gniot i odlozysz po 5minuach.
Ja cioram z przyjemnoscia bo kreca mnie klimaty fantasy a i gry z Vikingami dawno nie bylo:P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.