Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: JUMPER
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
AiszA
Postanowiłam oddzielić ten tytuł od ogółu kinematografii... chodzą słuchy, że na tej produkcji się nie skończy = będzie kontynuacja rolleyes.gif Wtedy można odswieżyć topic, kiedy znowu przywita nas na ekranie, skakanie neko.gif

JUMPER

wskakuj!

Film oparty na książce Stevena Goulda o tym samym tytule... Czy nie jesteście trochę rozczarowani? Szczególnie jeśli chodzi o zajawki, wszystko co najlepsze zostało odkryte i wydawało się takie super- duper... W efekcie, mój odbiór ograniczył się do oceny dobrej... Można uszanować wartką akcję, ale scenariusz to zakwas, scenki w wiekszości to skoki, przeskoki, wyskoki, do tego stopnia, że zaczyna drgać oko--> może dlatego nie usnęłam i do końca dobrnęłam wtf.gif Obejrzyjcie mimo mej gadki, czego sami nie zobaczycie, to i nie ocenicie wink.gif
signap
przedchwila skonczylem, widzialem trailer przed Hitmatem i jak to z trailerami bywa fajnie sie zapowiadaja. Film jest sredni, pewnie powstanie druga czesc chodz sam motyw jumperow fajny. Niemasz co robic to mozna go obejrzec (oraz jesli nie ma lepszych filmow w poblizu)
Tokar
Trailer nawet fajny, ale jak zorientowałem sie, że tam gra Anakin z nowej trylogii GW, to postanowiłem odpuścić. Do tego jeszcze S.L. Jackson, czyli od dłuższego czasu gwarancja padaczki i w ogóle da snejkz on da plejn.
Mastachi
Taki w kit. Mozna bylo obejrzec. Typowo amerykanska produkcja.
AiszA
Skoro jest przeciętny, to zastanawiam się czym nas zaskoczą w kolejnych odsłonach rolleyes.gif Skoro większość scen to przeskoki z miejsca na miejsce, będą zmieniać tylko tło? wink.gif
2razyjot
CYTAT(^i^_AiszA_^i^ @ 13 03 2008, 11:51) *
Skoro jest przeciętny, to zastanawiam się czym nas zaskoczą w kolejnych odsłonach rolleyes.gif Skoro większość scen to przeskoki z miejsca na miejsce, będą zmieniać tylko tło? wink.gif

Po 1 czesci zaprawde nie tkne 2 nawet jakby ja Tarantino nakrecil. Cienizna i tyle...
signap
film mial spore mozliwosci ale przez glupi watek milosny go zwalono - nie pokazano wiekszej ilosci jego jumpow, smiesznych sytulacji,itp Na 1 mialem isc do kina po trailerze jednak dobrze ze w nim nie bylem bo zmarnowalbym 2x14zl a na 2 obejrze w domu jesli bedzie. Chodz fajna ta umiejetnosc smile.gif (NightClawler mial podobna z Xmenow ;})
Hejas
JUMPER - dno.

Nie ma zupełnie NIC wspólnego z książką, oprócz imienia głównego bohatera i samego patentu ze skakaniem.
nWo
strata czasu, taki moj wniosek po 50 minutach, naprawde nie obejrzalem dalej. jesli druga czesc powstanie to tylko z powodu desperackiej próby rechabilitacji na widzach.

moze mysla ze jesli 2jka bedzie lepsza to im odpuscimy grzech popelnienia czesci pierwszej. ale ja nie wybaczam, boze bog ale nie ja laugh.gif
AiszA
Zresztą, rzucając okiem na plakat i tego kolesia, czarny płaszcz i ta poza... co wam przywodzi na myśl? Dla mnie taka nieudana podróba Matrixa, i coś w tym jest rolleyes.gif
kempa
zastanawiam sie jaki jest sens zakładania tematów o takich filmach...

nie wiem, moze wszyscy zaczniemy zakładac nowy temat za kazdym razem gdy obejrzymy jakis film...
AiszA
CYTAT(kempa @ 13 03 2008, 19:11) *

Bo liczę, że kolejne części będą lepsze smile.gif Wtedy niewykluczone, że oceny wyższe, komentarze pochlebniejsze a może i ta produkcja komuś się spodoba i zacznie jej usilnie bronić wink.gif
Hejas
Ja chciałbym tylko dodać, że książka jest właściwie powieścią... obyczajową z elementami fantastycznymi. (a właściwie tylko jednym - niezwykłą zdolnością głównego bohatera) Nie ma w niej siwego murzyna strzelającego prądem z metalowej rurki, żadnych "paladynów", innych jumperów, ani niczego takiego. Jest bity przez ojca-alkoholika chłopak (szesnastolatek), który - najpierw uciekając przed ojcowskim pasem, a potem unikając gwałtu - odkrywa, że posiada zdolność "teleportacji" i ucieka z domu. Najpierw wykorzystuje swoje nowe umiejętności do tego, żeby zdobyć trochę $$$, a potem... nie będę tu spoilował, ale warto sięgnąć po "Jumpera". wink.gif

Generalnie... polecam książkę. Filmu nie polecam. tongue.gif

Mam nadzieję, że kontynuacji tego megacrapu jednak nie będzie.
kempa
CYTAT(^i^_AiszA_^i^ @ 13 03 2008, 19:26) *
CYTAT(kempa @ 13 03 2008, 19:11) *

Bo liczę, że kolejne części będą lepsze smile.gif Wtedy niewykluczone, że oceny wyższe, komentarze pochlebniejsze a może i ta produkcja komuś się spodoba i zacznie jej usilnie bronić wink.gif

chyba sama nie wierzysz w to co napisałąs... wiec ja tym bardziej.
AiszA
CYTAT(Hejas @ 13 03 2008, 21:57) *
Ja chciałbym tylko dodać, że książka jest właściwie powieścią... obyczajową z elementami fantastycznymi. (a właściwie tylko jednym - niezwykłą zdolnością głównego bohatera) Nie ma w niej siwego murzyna strzelającego prądem z metalowej rurki, żadnych "paladynów", innych jumperów, ani niczego takiego. Jest bity przez ojca-alkoholika chłopak (szesnastolatek), który - najpierw uciekając przed ojcowskim pasem, a potem unikając gwałtu - odkrywa, że posiada zdolność "teleportacji" i ucieka z domu. Najpierw wykorzystuje swoje nowe umiejętności do tego, żeby zdobyć trochę $$$, a potem... nie będę tu spoilował, ale warto sięgnąć po "Jumpera". wink.gif
Generalnie... polecam książkę. Filmu nie polecam. tongue.gif
Mam nadzieję, że kontynuacji tego megacrapu jednak nie będzie.

To nieźle nabałaganili, generalnie zmieniając całą fabułę... a mogło być dużo ciekawiej, żeby trzymali się, tak jak piszesz, szczegółów z książki spox.gif

CYTAT(kempa @ 14 03 2008, 10:30) *
chyba sama nie wierzysz w to co napisałąs... wiec ja tym bardziej.

Kempa, daj się wypowiedzieć innym... Ledwo gartka obejrzała a Ty się czepiasz i takie uwagi, to nie Twoja broszka... Czy musisz zawsze i wszędzie spamować? Jeśli nie inetersuje Ciebie temat i chcesz pośmiecić, dryfuj sobie w ploteczki- "Jak wychować kobietę", "Skurfysynem być", "Depilacja- Golisz jaja?" & etcetera... Tam na pewno odnajdziesz siebie i to czego szukasz rolleyes.gif
kempa
ale co Ty za przeproszeniem piep.rzysz ? zakłądasz temat, o filmie, o którym sama piszesz, ze jest słaby (co juz samo w sobie jest dla mnie jakims totalnym nieporozumieniem) i o mało na nim nie zasnełas a mi mowisz, ze mam sobie poszukac innego miejsca na dyskusje ?
ze nie wspomne o tłumaczeniu sie gdybaniem jakoby lepsza ma byc kolejna czesc... n/c

a SPAMEM to jest cały ten temat załozony przez Ciebie w tym dziale.

ja sobie nie pisze tutaj dla samego pisania, tylko chce zwrócic uwage na pewien problem - mianowicie zakłądania bzdurnych tematów i spychanie tych, które sa naprawde godne uwagi gdzies na dalsze strony forum...

pomysl o tym i zastanow sie takze zanim wystosujesz kolejne uszczypliwe (zapewne takze zabawne w Twoim mniemaniu) podjazdy pod moim adrasem.
2razyjot
Kempa - nie spinaj sie, bo bedzie tylko gorzej - aisze ponioslo, moze trudne dni? ;]

CYTAT(^i^_AiszA_^i^ @ 14 03 2008, 11:04) *
Czy musisz zawsze i wszędzie spamować? Jeśli nie inetersuje Ciebie temat i chcesz pośmiecić, dryfuj sobie w ploteczki- "Jak wychować kobietę", "Skurfysynem być", "Depilacja- Golisz jaja?" & etcetera... Tam na pewno odnajdziesz siebie i to czego szukasz rolleyes.gif

Jak niektore kobiety zazdroszcza nam jaj. Czuje sie dumny ze je posiadam! hyh.gif
Kubaa__
z reguly jest tak, ze trailer przedstawia to co w filmie najlepsze. trailer do Jumpera byl imo mega-ch,ujowy, po obejrzeniu rzeklem tylko: "go,wno". widze, ze mialem racje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.