Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Valkyrie Profile: The Accused One Announced for the DS
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
krilluch
http://www.siliconera.com/2008/03/13/valky...nounced-for-ds/

Co myslicie?
Moralio
Generalnie muszę powiedzieć, że się zawiodłem na tri-Ace.

- Męski główny bohater i walkirie jako przeciwnicy - to się nie godzi.
- Dlaczego DS? Dlaczego nie PS3(hell, może być i PSP), X360 albo nawet Wii? Coś czuje że "rozkaz" przyszedł od S-E, a ci rzekli: "Te, Trzy Asy, róbta szpila z walkiriom na puderniczkę Nintendo. To się musi sprzedać."
- Gra być może będzie sRPG! Nie daruje tego. Co było złego w formule którą zaprezentowały VP:L i VP:S? Czuje się dokładnie tak samo zrobiony w butelkę, jak wtedy gdy ogłoszono Fallout... Tactics.
- "Vengeance on the Gods". Pachnie mi to powtórką z Silmerii.
Aramis
Kijowo, że zmienili rodzaj rozgrywki bo stary był może i w założeniach prosty, ale bardzo oryginalny i grywalny.

Natomiast co do wyboru platformy to nie mam absolutnie nic przeciwko - DS obrasta w naprawdę świetne jRPG i po tym co pokazują remake'i Finali możemy być raczej spokojni.

Coraz bardziej mnie, jako fana jRPG ciągnie do DSa - konsolka zaczyna obrastać takimi perełkami, ze głowa mała.
Enkidou
CYTAT(Moralio)
Gra być może będzie sRPG!

Raczej nie. Według tego co znalazło się na razie w sieci -- a mam na myśli pierwotne źródło -- gra określana jest po prostu jako RPG.

Sądzę, że w japońskich magazynach bardziej dokładnie określają gatunki gier. Majin Tantei coś tam, coś tam na PS2 (pierwszy wpis na stronie do której podałem linka) to Makai Battle Adventure, więc chyba widzą subtelną różnicę między RPG a sRPG. tongue.gif
artur_z
Wprawdzie wolałbym Valkirie na PSP lub X/PS3, ale nie będę narzekał, ważne, że wychodzi kolejna część. Niepokoi mnie natomiast system walki, wolałbym masakre w stylu części pierwszej lub drugiej...Nie podobają mi się różowe kłaki głównego herosa jak i on sam, wolałbym kogoś bardziej dorosłego/poważnego/kolejną Valkirie, a nie kolejnego 16 letniego "szczempa"... Cóż, mam nadzieje, że któraś z dużych konsol też otrzyma swoją część serii... Aha, nie doszukałem się daty premiery, jestem ślepy, czy jej po prostu nie ma w tym newsie ?
Belcoot
W ogóle mi się to nie podoba. Ten hiroł wygląda, jak totalny zj*b, w ogóle mi nie pasuje do VP.

Niech oni zostawią biedną walkirię sad.gif ....
Enkidou
Moar screens (z nowego Famitsu)

http://pds9.egloos.com/pds/200803/18/14/e0...df68cda03d7.jpg
Crono
Smutna prawda jest taka że już zadna z nowych czesci Valkyrie nie dórówna Lenneth...
Tak samo jak żadne dzieło z kompilacji FFVII nie dórówna oryginałowi.
Nie mniej jednak tytuł interesujacy, bo do serii mam wielki sentyment, mimo paru wpadek przy Silmerii i z checia poszpilałbym w tą gre.

Dodatkowo daja wiele do namysłu przy wyborze handheldera, RPG-owa walka DS z PSP wypada o wiele lepiej niż miedzy 360 a PS3..

p.s Trailer krótki ale bardzo klimatyczny
Enkidou
Nowe skany (sztuk 6):
http://ruliweb.empas.com/ruliboard/read.ht...ind=&ftext=
raven_raven
Heh, jak tak patrzę na zapowiedzi na DS'a, okazuje się, że ta konsolka jest najbardziej oblegana przez gatunek RPG. Nie PS3, nie Xbox, nie PSP, a właśnie DS dostaje tyle RPG'ów, że głowa boli. Nie rozumiem niechęci do tej konsoli, pogralibyście w The World Ends With You zmienili byście zdanie wink.gif.
Dr.Czekolada
CYTAT(raven_raven @ 5 06 2008, 22:05) *
Heh, jak tak patrzę na zapowiedzi na DS'a, okazuje się, że ta konsolka jest najbardziej oblegana przez gatunek RPG. Nie PS3, nie Xbox, nie PSP, a właśnie DS dostaje tyle RPG'ów, że głowa boli. Nie rozumiem niechęci do tej konsoli, pogralibyście w The World Ends With You zmienili byście zdanie wink.gif.

Problem w tym ze wiekszosc tych rpg-ow jest ,,specyficznych" (jak TWEWY wymienony przez ciebie np). Wiele ludzi chce po prostu pograc w normalne rpg, bez zadnych dziwaczen jakie zazwyczaj mamy na DS-ie (posiadam DS-a i szczerze wiele rpg-ow totalnie mnie na puderniczke nie interesuje confused.gif).
Obawiam sie ze takie tytuly jak slynna Valkyrie beda wychodzic na DS gdyz to sie po prostu oplaca, nie dosc ze koszty produkcji minimalne, to jeszcze tony zoltkow pchajacych sie do sklepow.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.