Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wycena PS2
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
Kwapi
Witam!
W ciągu dwóch miesięcy będę sprzedawał PS2 i kupował PS3. Chciałbym się dowiedziec ile maxymalnie wyciągnę za:

-Gruba Konsolka 3004
-Pad bezprzewodowy Logitech
-Multitap
-Kabel RGB
-Buzzery
-Mikrofony do Singstara
Gry:
-Burnout Revenge
-Singstar POP
-Jak X
-Buzz Muzyczny Quiz
-PES4
-Star Wars Battlefront II
-Tekken 5
-Need for Speed Most Wanted
-SSX3
-Tony Hawk's Underground 2

Liczę na odzew :D
Adamus7856
Ja za swoja przerobiona gruba z kablem RGB i jednym dualshockiem wzielem w grudniu 400zl - mialem 3 orginalne gierki ktore poscilem oddzielnie za 50-70zl kazda - moim zdaniem lepiej opychac konsolke i gry odzdzielnie - malo ktora ps2 z zestawem gier sie sprzedaje bo sumy <700zl po prostu odpychaja od kupna

Sorry za ort - pisze z PS3
Kwapi
No też tak myślałem. Czyli za samą konsolkę ile? 350zł?
Adamus7856
No mysle że 350zł byś mógł spokojnie za nią wziąść
Arek_
LOL, ile lat temu? 30004 to najstarszy złom i 250 to max, a sprzedawać jasne, że pojedyńczo (chyba że do jakiegoś punktu skupu to wtedy razem) bo nikt nie ma takich samych upodobań i np. za Burnouta da 40 a za Buzza 1 itp.
Kwapi
Wiesz, na allegro nie musze podawać numeru konsolki. Liczę na naiwnych kupców, którzy nie obcowali z konsolami :D
ghost.
Tacy ludzie jak Ty powinni z miejsca mieć bana, zarówno na allegro, jak i tutaj, w pchlim targu.

pisze sie 'coming', przez jedno 'm'
Kwapi
Just kidding...
I tak wystarczy mi te 250zł za konsolkę i jakieś 200zł za gry. Wyrobię się z nadwyżką. O ile do allegro mam stosunek nijaki, to w pchlim targu liczy się zaufanie i próbuje je okazać pisząc prawdę.

Co do sygny: Napisałem na początku Coming to ktoś mi odpisał, że pisze się comming ;/
pawel_k
żeby nie zakładać kolejnego tematu podepnę się pod ten kolegi wink.gif

również zastanawiam się nad sprzedażą ps2 w przeciągu 2 miesięcy. Zestaw chcę sprzedać cały bo za bardzo cenię sobie swój czas żeby latać na pocztę wink.gif

W skład zestawu wchodzi:
HARDWARE: (wszystko stan minimum bardzo dobry ocierający się o idealny wink.gif
- ps2 slim - zakupiona 10.02.2007
- 2x Dual Shock II (oczywiście tylko sony, nie jakieś somy czy inne podróbki smile.gif jeden używany kilka razy)
- 2x memorka 8MB (też sony)
- pilot dvd (sony, a jakże wink.gif )
- kamerka eye-toy
- kierownica Driving Force (ten pierwszy z force feedback, zdjęcie modelu: http://www.scubb.com/images/products/PS2%2...ce%20SW_box.jpg )
- kable: chinch z przejściówką na euro (z zestawu), rgb, s-video i component

SOFTWARE: (34 gry)
stan wyjściowy gier: oryginalna, stan bardzo dobry, wydanie 3xA, pudełko, instrukcja i płyta, wszelkie odstępstwa wymienione, platyny zaznaczone przy grze
te gry które oznaczam jako idealny to zazwyczaj kupiłem jako nowe, włożyłem do czytnika, przeszedłem, włożyłem do pudełka wink.gif
wydanie polskie oznacza pudełko i instrukcję po polsku (tak dla jasności wink.gif ), jeśli zaznaczam że wydanie jest inne niż domyślne angielskie lub polskie to sama gra jest zawsze po angielsku (i kilku innych językach do wyboru)
- EyeToy Play Sport (wydanie polskie, gra po polsku)
- EyeToy Play (brak instrukcji, pudełko zamienne, okładka wydrukowana - samą płytę dostałem za darmo wink.gif )
- EyeToy Play 2 (brak instrukcji)
- The Getaway
- The Mark of Kri
- Metal Gear Solid 2: Sons of Libtery (wydanie niemieckie)
- Splinter Cell: Pandora Tomorrow
- Onimusha 2 (wydanie francuskie)
- Medal of Honor: Vanguard (wydanie polskie, gra po polsku - napisy, stan idealny)
- Medal of Honor: Frontline (platyna)
- Black (wydanie polskie, stan idealny, platyna)
- Kliizone (wydanie polskie, stan idealny, platyna)
- Brothers in Arms: Road to Hill 30 (wydanie polskie, platyna)
- Soul Calibur 3 (wydanie polskie, platyna)
- Pro Evolution Soccer 3
- NHL 2004
- Fight Night Round 3 (wydanie polskie, stan idealny)
- Superbike 07 (wydanie francuskie, pudełko zamienne, okładka wydrukowana, ale instrukcja oryginalna)
- Burnout 2 (platyna)
- Gran Turismo 4 (platyna)
- Toca Race Driver 2 ( stan idealny)
- Enthusia
- WRC 4 (platyna, wydanie polskie, stan idealny)
- Jak&Daxter (platyna, wydanie polskie, stan idealny)
- Jak II: Renegade (platyna, wydanie polskie, stan idealny)
- Ratchet&Clank (platyna, wydanie polskie, stan idealny)
- Ratchet&Clank II (wydanie polskie)
- Residen Evil 4
- ICO (wydanie niemieckie)
- Shadow of the Collosus (wydanie francuskie, kolekcjonerskie - tekturowe pudełko, w środku kartki itp)
- Prince of Persia: Sands of Time
- Prince of Persia: Warrior Within
- God of War (wydanie polskie, platyna, stan idealny)
- God of War II (wydanie polskie, platyna, stan idealny)
- do wszystkiego mogę dorzucić kilka filmów dvd wink.gif

jaką cenę myślicie że mogę oczekiwać? chciałbym żeby za sprzedaż starczyło by mi na nową kierownicę (nowy driving force gt smile.gif ) i 2 lub 3 używane gry na ps3 wink.gif z tym że jeśli mam dostać za taki zestaw 500 zł to nie wiem czy nie lepiej zostawić go sobie na pamiątkę (fajnie sobie czasem popatrzeć na taką kolekcję wink.gif ) a kierownicę i gry wziąć z konsolą na raty wink.gif
Kwapi
300-350 za konsolę z padami.
I reszta gier po 20-30 zł. Sprzedawaj gry OSOBNO, a te które nie sprzedasz dorzuć do konsoli.
pawel_k
CYTAT(Kwapi @ 11 06 2008, 21:30) *
300-350 za konsolę z padami.
I reszta gier po 20-30 zł. Sprzedawaj gry OSOBNO, a te które nie sprzedasz dorzuć do konsoli.
osobno na pewno nie będę sprzedawał bo nie widzi mi się wysyłania 40 paczek wink.gif ewentualnie biorę pod uwagę sprzedaż zestawu gier, powiedzmy grupując je tematycznie (fpp, wyścigi + kierownica, eye-toye + kamera itp), na allegro widzę że dość popularna jest taka metoda sprzedaży i ma wzięcie...

szczerze to myślałem że za taki zestaw wezmę w całości minimum 800zł smile.gif myślę że jest on tyle warty, sam włożyłem w niego znacznie więcej kasy (chociażby SotC czy ICO kosztowały mnie ponad 100zł za sztukę, ICO nawet teraz trzyma dobrą cenę w okolicach 90zł, wiele nowych gier za 50-80zł które od stanu ze sklepu różnią się tylko brakiem folii bo były raz w konsoli).

ale tak jak napisał Adamus7856 może być ciężko sprzedać całość za taką cenę bo może ona odstraszyć od past-gena, szczególnie w dobie next-gena za 777zł (mimo że nie oferującego nawet 5% zabawy jaką może mieć nabywca mojej konsoli wink.gif )
Arek_
Za taki zestaw z łatwością będzie 1000zł jak pomyślisz (same gry są w większości warte po 20-30zł).
40 paczek nie musisz wysyłać, wystarczy jedną smile.gif do skupu wysyłkowego.
Jeszcze więcej będzie jak sprzedasz OSOBNO (!), ale to dużo roboty, bo większość nie zejdzie od ręki lub zejdzie w żenujących cenach, więc nic bez ceny minimalnej. Zestawy są bez sensu, bo gdy ktoś ma np.3 z twoich 5 gier to da za nie nic.
pawel_k
CYTAT(Arek_ @ 14 06 2008, 18:16) *
Za taki zestaw z łatwością będzie 1000zł jak pomyślisz (same gry są w większości warte po 20-30zł).
40 paczek nie musisz wysyłać, wystarczy jedną smile.gif do skupu wysyłkowego.
pytałem w dwóch miejscach i ceny jakie mogę uzyskać za gry nie przekraczają 15zł sad.gif jak znasz jakiś sklep skupujący gry który zapłaci 20-30zł to napisz proszę smile.gif (najlepiej jakby był z Krakowa, ewentualnie Zamościa wink.gif )
raven_raven
Ja tam moją PS2 z 22 grami za 509 zł puściłem, ale na sianie mi zależało. Ile się chce to jedno, za ile pójdzie, to drugie.
Ceglash
To i ja podepnę się do tematu. Mam zamiar sprzedać konsolę Playstation2 model 39004(ripper included;)) ze sprawnym laserem, Network Adapterem i dyskiem twardym 80GB(Samsung), memory card 8mb z wgranym na nią hdloaderem.

Ile mogę za to wziąć bo myślę kumplowi za 400zł puścić ale nie wiem czy może nie za mało chcę?smile.gif
Kwapi
Wydaje mi się, że to odpowiednia cena. Możesz go potarmosić na 450zł, ale raczej z obecną ceną nie dopłacasz do biznesu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.