Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Komiks na srebrnym ekranie
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Psyko
Mieliśmy już wiele ekranizaci komiksowych Punisher, Batman, Spiderman, Sin City, Daredevil... Duża część z nich to shit, albo mocne przeciętniaki, IMO na wyróżnienie zasługują świetne Sin City, Batman, Batman Returns i Punisher z Dolphem. Spdery ssą na całej lini, Daredevil i Electra to kupsko, takoż Supermany.
nWo
dodaj xmeny bo sa przyzwoite i
hulka ktorego wogole niezrozumialem,
alien vs predator ssie ale niektorym sie nawet podoba

punisher jest ok i bedzie nawet kontynuacja
batmany zawsze dawaly rade,
superman tylko z tym kaleką z lat 90 mial jakis klimat
spidery mialy za duzy budzet, przez to wiele osob oczekiwalo od nich niewiadomo co.
daredevil i elektra sa siebie warte
ghost rider tak samo

sin city i 300 to mila odskocznia od swiata marvela i dc, widac ze ktos mial serce i nie z(pipi)al roboty

wiecej grzechow nie pamietam
Psyko
Xmeny są niezłe, fakt. Hulki A vs P do mnie wogóle nie trafia, tak samo jak Fantastic Four. Jak Punisher, to tylko ten stary z Dolphem, bo ten nowy to śmieć. Co do Batmanów to Begins, to dla mnie tragedia, tylko Burton umiał zrobić dobre klimatyczne Batmany. Ghost Rider? Cage gra tam idiote i fabuła jest naciągana. I 300, dobry fim. Zobaczymy co pokaże Iron Man i Sin City 2.
epl
najlepszy byl hellboy i 2 pierwsze batmany i sin city;]
nie popelnialy bledu spiedermanow - zbyt realistyczne
odpowiadaly komiksom, smieszne, dobre efekty - innym slowem dobre adaptacje;]
Psyko
Ja najwyżej stawiam Punishera z Dolphem, co do Hellboya to fim konkretny, walak z kutulu podobnym monstrum na końcu elegancka.
Bartezoo
Karacz z Dolphem był wpytkę ale ten z Thomasem Jane to jakaś porażka.Spiderman plastik,nuda dla amerykańskiego nastolatka,x-men całkiem dobrze trylogia wypadła zwłasza 2 z wątkiem wolviego... Batmany tylko pierwszy od Burtona,choc ostatni tez niezły choć nudny czasem (thank god bez plastikowych sutków).Ghost Rider-nienawidze Cage'a,ten film to sraka.
300 dobre ale trochę bezmózgie,Sin City klimat rządzi (Alba wub.gif )
Iron Man zapowiada się dobrze.
Psyko
Burton zrobił 2 pierwsze Batki i oba rządzą. Jak Podobał ci się pierwszy to drugi też powinien...
Bartezoo
Ano drugiego też widziałem tyle że wypadło z pamięci że i tego zrobił.
jaroz
constantine daje dupy po calosci,tak samo jak ghost rider i catwoman-z tym ze tego pierwszego da sie obejrzec.
swego czasu podobal mi sie spawn i batman burtona.blade'a dwie pierwsze czesci sa naprawde niezle,niezapominajac o kruku,ktory jest mistrzostwem swiata.
elektra ssie a pomaga jej w tym fantastyczna czworka,daredevil oraz czesciowo sedzia dread.W jak Wendetta jest naprawde dobre i ratuje troche ekranizacje komiksow,tak samo jak historia przemocy i droga do zatracenia,szczegolnie ten ostatni swietnie sie oglada.
a na dniach wychodzi iron man,pozyjemy zobaczymy,moze cos z tego bedzie.
BieŃ
Constatnie imho wyszedl swietnie..Reeves idealnie pasowal do tej roli, film ,,fpyte,,

Batman klasa..zaliczyl 2 upadki(forever i te drugie szajstwo) ale potem swietnie sie dzwignal(Begins-debesciak ktory moze zostac pobity tylko przez Dark Knighta)

Superman,Fantastyczna kupa,daredevil,nowi puni,hulk,ghost raider(omg) i reszta tych kup mnie dobila closedeyes.gif

Trzeba rybewkrecic zeby sie zabral za Osiedle Swoboda the movie twisted.gif
Beck
No i nie mozna zapominac o swietnym wizualnie Transformers. Aczkolwiek do komiksowego klimatu daleko.
tk
imo najbardziej skiepszczony potenciał to spawn - chociaż clownowi charyzmy odmówić nie można. constatnine wyszedł za to całkiem w porządku - efektownie i dobre postacie szatana i archanioła (gabriela? nie pamiętam - tilda swinton go chyba grała, ta z opowieści z narnii biggrin.gif). z chęcią zobaczyłbym lobo icon_twisted.gif. a drugim sin city m.in depp ma się pojawić, ogólnie ponownie licze na tak doborową obsade jak w jedynce.

wartości 2 pierwszym batmanom chyba nikt nie odmówi - potem to już plastik i lateksowe gatki. chociaż wczoraj w kinie widziałem trailer dark knight'a i leadger może pobić, albo chociaż dorównać nicholsonowi. warto również wspomnieć o wojowniczych rzuffiach nindża jeszcze co pare części było ze szrederem - ten animowany suchar ostatni się nie umywa.
Psyko
Spawn daje rade przez postać VIolatpra i OSTa,a Blade 1 i 2 to swoiste mistrzostwo, naprawdę im wyszedł.
tk
no jak mogłem o blejdzie zapomnieć - nieczęsto taka sieka się zdarza w ekranizacjach komiksów. snipes dobry madafaka do tej roli, początkowa scena z jedynki dawała rade ("it's raining blood!"). paściarki jest ten serial ze sticky fingersem z onyx'a co ostatnio zrobili. robocop chyba też w pierwowzorze był komiksem nie? w każdym razie dla mnie kult z dzieciństwa - śmierc murphy'ego czy akcja z typem całym w kwasie pod koniec... teraz już nie robią takiego kina akcji raczej. w ogóle vearhoeven (czy jak mu tam) miszcz, z żołnierzy z kosmos od niego niezła beka. ano i judge dredd z nieśmiertelnym sylvanem dobry był.
Beck
Musze przyznac ze pierwsze dwa batmany to arcydziala. Wystarczy zwrocic uwage na bat gadzety, bardzo komiksowe.
Spawn bardzo mi sie podobal, Clown bardzo klimatyczny, sam Spawn juz nie tak bardzo.
A czy ktos z was widzial Kapitana Ameryke?? To chyba pierwsza adaptacja komiksu jaka widzialem. I przyznam ze nie zachwyca.
W tym roku wychodzi nowy batman, Ironman i nowy Hulk lecz poza nietoperkiem nie spodziewam sie zbyt wiele po pozostalych dwoch tytulach.
nWo
widzialem kapitana, stare nieco komediowe ale red skull fajnie wygladal, btw The Crow faktycznie to juz legenda, wrecz cud swiata. a iron mana juz widzialem - zalosny tak samo jak fantastyczna 4.

lobo jeszcze nie zbeszczescili, a byly przymiarki tyle ze od strony technicznej to nie bylo mozliwosci nakrecenia tego filmu. zreszta wyszla by moze z tego abstrakcja na miare kreski bisley"a przerysowana do granic mozliwosci, ale kto wie moze tego potrzeba. taki np, burton to moglby temu podolac.
Psyko
Burton z Lobo. Nie bardzo, to nie jego styl. Lobo mógłby zrobić Verhoven, ale to musiał by być drogi film. Rendering kosmosu, stworów i stuffu no i brutalny, bardzo. Ale jeżeli ktoś by temu podołał to ładna sieka by była.

BTW fanoswkie Lobo jakby ktoś nie widział

http://www.youtube.com/watch?v=t9ooZYjF0mI
jaroz
chyba nie ma takiego,co by tego nie widzial.
btw lobo gra Andrew Bryniarski,ten sam ktory gral zangieva w street fighterze ;]
nWo
widzialem kiedys te twarz na lamach jakiegos komiksu marvela, ktos wspomnial ze film nie powstanie ale fani robia swoja wersje nigdy nie myslalem ze w koncu to obejrze.
NerkoWiktor
CYTAT(nWo @ 16 03 2008, 18:53) *
a iron mana juz widzialem - zalosny tak samo jak fantastyczna 4.

gdzie znalazłeś ??
jaroz
zapewne w internetzach
Beck
Czyli można łatwo wywnioskować, że w większości przypadków, adaptacje są zje.bane. Kilka wyjątków tylko potwierdza regułę.

Przyznam że Pająk 3 mnie rozczarował, poszedłem do kina 2 razy bo był fajny ale oczekiwałem czegoś więej. Najbardziej chyba denerwuje mnie to iż sam Stan Lee pracuje przy tym filmie i pozwala na takie kfjatki jak sieć wystrzeliwana z ręki pająka (WTF!!), symbioty spadające z nieba, szybujący Sandman, Harry z oszpeconą twarzą, jeszcze tylko mikołaja w stringach brakuje.
Takich pierdół jest cała masa i strasznie irytują. A przecież są to szczegóły których zrealizowanie w odpowiedni sposób nie byłoby takie kosztowne!! Ba w niektórych przypadkach może i nawet tańsze niż to co nam zaserwowano!
nWo
do konca to nie jest tak, polowe winy ponosimy my sami. spodziewamy sie niewiadomo czego a wiernie przeniesc na ekran jakiegos tam komisku raczej sie nieda, moze byc albo lepiej albo gorzej. no ale tez to kwestia tego czy film sie nam podobal bo nie czytalismy komisku a po obejrzeniu zabralismy sie do lektory i jak on wypada w porównaniu z obrazem.

w wiekszosci przypadkow a w zasadzie to w kazdym jest tak ze najpierw widzimy komiks, potem jest news ze kreca na jego podstawie film i czekamy na efekt koncowy.

druga sprawa to filmowcy, kurczy im sie pole do popisu i szukaja nowych pomyslow, komiksy, gry video sa takim powiewem swierzosci, a raczej powinny byc bo po wiekszosci ekranizacji komiksowych i gier mozna poczuc tylko smród. jakas kasa z tego zawsze bedzie, zawsze ktos to obejrzy a ich nadzieja w tym zeby nie tylko koszty produkcji sie zwróciły ale i jakis zarobek byl na tym. a znane nazwiska z branzy filmowej przyciągnął potecjalnych widzów, ktorzy i tak nie maja juz co ogladac i sami tez szukaja jakichs tam nowosci.

The Crow, Mortal Kombat i dwa batmany burtona to jedyne filmy przynajmniej dla mnie mocno kultowo oparte na komiksach i grach.
Beck
Zgadzam sie z Toba calkowicie, wiem ze widzowie zawsze oczekuja wiernych kopi bohaterow czy wydarzen, jedyne o co mi chodzi to szczegoly, nie spodziewalem sie zobaczyc cudow na patyku ale jakis tam poziom mozna by zachowac, szczegolnie przy produkcjach w ktorych udzial bierze Stan Lee. Jak by na to nie patrzec, to obelga dla niego samego, zeby tak rozwiazac armatki sieciowe pajaka i dac mu moc produkowania wlasnej sieci.
Kostiumow sie nie czepiam bo te zazwyczaj wypadaja swietnie. Czasami roznia sie znacznie od oryginalow ale zazwyczaj in plus.
Jedynie Green Goblin mi sie nie widzial. I tutaj znowu kasa, czy nie taniej i latwiej byloby dac mu zwykle szmaciane dzianko na wzor tego z komiksu?? Zamiast tego zbudowali jakas dziwaczna zbroje.
Fakt czepiam sie ale jestem wielkim fanem i najbardziej denerwuja mnie wlasnie takie bzdety. laugh.gif wink.gif

The Crow to film kultowy, cudowny klimat, fantastyczna muzyka, wspaniale mroczna zdjecia. Nic dodac nic ujac. Jest numerem jeden na mojej liscie wszechczasow jesli chodzi o adaptacje. Z kolei czesc druga to juz totalna porazka.

Co do filmowcow to tez jest irytujace. Konczy im sie pole do popisu, widzowie nie chca po raz dziesiaty ogladac tego samego w innym wydaniu wiec zaczyna sie czerpanie pomyslow z komiksow czy z gier. Ale czy faktycznie nie lepiej byloby zrobic cos naprawde dobrego, cos na co polecialy by miliony ludzi, nie tylko dlatego ze film ma oryginalna fabule, ale moze dlatego ze jest fantastycznie zrealizowany. Takiego Wladce pierscieni dalo sie zrobic dobrze, pierwsze dwa batmany i wszysystkie te dobre filmy o ktorych gadalismy wczesniej tez mozna bylo zrobic.
Wniosek jest jeden, trzeba kochac to co sie robi a po tym co ostatnio widze w kinie, zaczynam watpic w przyszlosc tej branzy rozrywki.

CYTAT
The Crow, Mortal Kombat i dwa batmany burtona to jedyne filmy przynajmniej dla mnie mocno kultowo oparte na komiksach i grach.

Ja zamienilbym MK na SinCity i zgadzam sie w 100% wink.gif
Psyko
CYTAT(Beck @ 20 03 2008, 13:49) *
The Crow to film kultowy, cudowny klimat, fantastyczna muzyka, wspaniale mroczna zdjecia. Nic dodac nic ujac. Jest numerem jeden na mojej liscie wszechczasow jesli chodzi o adaptacje. Z kolei czesc druga to juz totalna porazka.

Co to są "mroczne zdjęcia", bo nie mam zielonego pojęcia?
nWo
akcja filmu toczy sie w noc halloween, no moze nieco dluzej. ale zdiecja sa krecone przewaznie w ciemnych mrocznych miejscach, w brudzie i deszczu, cos jak pierwsze dwa batmany. mysle ze to moze byc uznane za definicje mrocznych zdjec.

zreszta psyko nie nabijaj sie wink.gif czujesz klimat jak ogladasz film, nie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.