Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Cena PS3
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Ocelot
Witam,
w kwietniu a dokładnie 10 będę obchodził urodziny. Zastanawiałem się że można by tą okazję wykorzystać aby spróbować namówić rodziców na zakup PS3. Lecz gdy zaglądam na allegro przeżywam zawał serca: konsola v.60gb za 2,799zł?! Toć za tyle to one chyba chodziły dzień po launch'u. Oglądam sobie filmik na gametrailer's.com (http://www.gametrailers.com/gametrailerstv_player.php?ep=11) w którym jeden z grubych ryb SONY Usa mówi że w czerwcu wydają na rynek kombo 80gb + Pad trzęsący się + MGS 4 za 499$! Toć to śmiech na sali w dobie gdy dolar stoi poniżej SFR! Skoro za 3 miesiące wypuszczają takie kombo to czemu dzisiaj nie mogę znaleźć v. 60gb nawet bez jakiejkolwiek gry w jakieś przystępnej cenie?! Bo o ile wszystkie konsole które zakupywali mi rodzice wachały się w granicach 1,200-1,800zł tak spytać się czy na urodziny wydadzą niemalże 3.000zł będzie chyba makabrą...

Może macie jakieś alternatywne rozwiązanie dla mojego problemu?(jakieś stronki z tanimi PS 3 bądź sklepy najlepiej na terenie wawy?)
Pozdrawiam i dziękuję...
Aramis
Zawsze zostaje wersja z mniejszym dyskiem.
Ocelot
Nad tym także się zastanawiam.. ale czy jest sens zakupu konsoli która jest okrojona z możliwości? To tak jakby kupywać samochód bez klimy, radia, podgrzewania itd. dlatego że "także jeździ"?

Nie jestem już od jakiś 2 lat na bierząco z konsolami i dlatego mam pytanie: jaka jest różnica między 40gb 60gb 80gb? Oczywiście poza wielkością dysku. Jeśli się nie mylę to v. 40 gb nie odtwarza gier z poprzednich konsol, ale czy jest jeszcze jakaś różnica?
konrado0905
60 bez problemu mozna dostac za 1800, a 40 za 1400-1600, wiec nie rozumiem czemu panikujesz. mozesz poczekac tez na ten zestaw z MGS'em, ale pamietaj ze jak bedziesz chcial ogladac filmy na BD, to beda one mialy regiony.
Ocelot
Prosiłbym o linka z v.60gb za 1800. Sam znajduję od 2200zł>(robson, allegro).
Mowa oczywiście o nówce.. nic używanego mnie nie interesuje
Ficuś
Pewnie temat zostanie zamknięty po podobne pytania na forum pojawiały się już kilkanaście razy ale odpowiem

wersja 40GB odtwarza gry z psx(z blokadą regionalną)
wersja 60GB dodatkowo odtwarza gry z ps2 z tym,że palowska wersja konsoli jest pod tym względem ułomna(tylko pierwsze modele 60GB z USA miały w środku wszystkie bebechy ps2) i nie każdą grę Ci odtworzy(na necie masz stronki gdzie pisze co pójdzie ,a co nie np.MGS3 nie jest kompatybilny)
zapowiedziana wersja 80GB jest niewiadomą,nie ma pewności do dziś niestety czy dostaniemy wersję z obsługą gier z ps2 czy nie

Ja bym brał 40GB i dokupił do tego PS2 smile.gif łącznie wyjdzie to samo(a może i taniej) ile za ps3 60gb(no chyba,że tak bardzo zależy Ci na 2 portach usb więcej i czytniku kart)
ale przynajmniej w stare gry pograsz bezproblemowo no i jeszcze można ją przerobić czyli przejść na "ciemną stronę mocy"
Ocelot
Mam nadzieję że konrado znajdzie mi "bez problemu" 60gb za 1.800zł, dodam z 500 od siebie i po pokazaniu indeksu z wszystkimi przedmiotami zaliczonymi może się zlitują nad nieszczęśliwym synem;] A jeśli nie, to pewnie będę musial się pogodzić z wersją 40gb..
Ficuś
Jak studiujesz to już duży chłop z Ciebie i nie prościej przyrobić bardziej samemu na konsolę? tongue.gif Ja tak naprzykład zrobilem,rok do końca studiów ale czas np w wakacje się znalazł by dorobić się paru $.No ale z drugiej strony-jak masz możliwość i nie narusza to domowego budżetu i sumienia to sęp z rodziców ile się da tongue.gif
Ocelot
Z tą pracą to taka dziwna sprawa: żadnej się nie lękan= na wszystkie mogę patrzećbiggrin.gif Ale gorzej samemu.. a taki wydatek nie jest zabójczy dla budżetu rodziców tyle że problem tkwi w rzeczy na którą chcę wydać tyle kasy:] Jakby to były książki to by i dali dwa razy tyle, a na "konsolę do gier dla dzieci" będzie niezła walka;] Ale jestem zdeterminowany i dziś zaczynam perswazję...
Incognitos
CYTAT(Ocelot @ 16 03 2008, 01:15) *
Z tą pracą to taka dziwna sprawa: żadnej się nie lękan= na wszystkie mogę patrzećbiggrin.gif Ale gorzej samemu.. a taki wydatek nie jest zabójczy dla budżetu rodziców tyle że problem tkwi w rzeczy na którą chcę wydać tyle kasy:] Jakby to były książki to by i dali dwa razy tyle, a na "konsolę do gier dla dzieci" będzie niezła walka;] Ale jestem zdeterminowany i dziś zaczynam perswazję...

Bierz wersję 40GB... może teraz Ci się wydaje, że chciałbyś grać w gry z PS2 ale jak trochę pograsz w dobre gry na PS3 to Ci się odechce (ja nie mam czasu przejść wszystkich gier na PS3 a co dopiero z PS2 )... a nawet jeśli nie to na pewno nie jest to tak jak piszesz fura bez klimy...bez przesady ... różnica w cenie jest za duża i naprawdę nie warto przepłacać za wersję 60gb. Ja gdybym miał taki wybór to w ogóle bym się nie zastanawiał i brał wersję 40GB... .

PS: Apropo rodziców to załatw sobie filmy z serii BBC Planet Earth i po zakupie im je odpal... będą szukali szczęk przez tydzień, zresztą ty razem z nimi smile.gif - mówię serio ja swoje argumenty oparł bym o odtwarzacz Blu-Ray...uświadom rodziców co to...idz do Media i pokaż jak to wygląda, daj staremu zagrać w Motorstorm itp, itd
Ocelot
^ Wielkie dzięki za naprawdę dobre argumenty;] Chyba mnie przekonałeś do wersji 40gb i grono posiadaczy ps3 powinno w najbliższym czasie się powiększyćwink.gif Jeszcze raz wielkie dzięki, widać że są jeszcze osoby wnoszące coś sensownego do tematu;-)
killdante
Nie chce cie dolowac ale ja kilka dni temu kupilem nowa Jap. wersje 40GB za 800zl w sklepie, takie maja ceny w japonii moze kiedys doczekamy podobnych czasow...
Ocelot
CYTAT(killdante @ 16 03 2008, 04:04) *
Nie chce cie dolowac ale ja kilka dni temu kupilem nowa Jap. wersje 40GB za 800zl w sklepie, takie maja ceny w japonii moze kiedys doczekamy podobnych czasow...

Domyślam się że skoro w USA za 3 miechy 80gb + pad + MGS 4 ma chodzić po 1200zł to w japonii można dostać jeszcze taniej;) A u nas to po prostu śmiech na sali....nadal czekam na linka z ps3 60gb za 1.800:)
shaughnessy
1800 za ver. 60GB- dobre hehe Dodatkowo versja 60gb odtwarza płyty SACD (Super Audio CD) Dzwiek na takiej płycie zapisany jest najcześciej w 6 kanałach i zapuszczony na pożadny zestaw (kino dom. /amplituner) daje nieżle po uszach. Nie ma porównania ze zwykłymi cd, poprostu inna jakość http://pl.wikipedia.org/wiki/SACD
jontas
Też posiadam wersję 40 gigową i wogole nie odczówam braku kilku bajerów z wersji 60 gb...kiedy mam ochotę pograc w gry z ps2 to odpalam ps2, ale zadko przychodzi na to ochota kiedy na połce lezy m.in DMC4, R&C:ToD czy U:DF...zobaczysz, ps2 odejdzie trochę w niepamięc......kiedy kupowałem sprzęt ojciec chciał mnie wylegitymowac;P...za tę kasę miałbym własne auto ale kiedy zobaczył w sklepie jakośc filmow hd (dokupiłem tez nBox'a HDTV) to teraz nie opuszcza mojego pokoju, to naprawdę dobry, przekonujący argument. Bież czterdziestke po taniosci.
shaughnessy
różnica jest i zdaża sie ze spora Up-scaling daje również dużo poza tym odwzorowanie kolorów po hdmi i odpowiednie ustawienie matrycy również przeważają za emulacją Mam ps2 i ps3 v.60gb i porównuje wrc: rally evo., GTA3, MGS2 Wybieram emulacje na ps3 godząc sie z brakiem wibry
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.